Oh, nästan som julafton!

Kändes nästan som julafton när jag kom hem idag och hade alla mina nya scrappingsaker här. Paket från Anna med massa roliga brads, knappar och en jättesöt tass -die till quickutzen :) Tack tack tack!

Å så avi att jag hade paket att hämta på posten, både mitt nya alfabet och papper och lite annat skoj från Panduro.

Skojigheterna från Panduro kommer här



Sist men inte minst hade ju min fina Revolution anlänt! Jag är nog lite kär på nytt, denna gången i en stans....blir bara sjukare och sjukare :P

Kan visa en bild också på bröllopskortet jag gjorde till Fredrik & Linda som gifte sig förra helgen. Orginellt med ett eget scrappat kort iaf och jag tyckte det blev jättefint!

image111

  Norge i ett nötskal

Så var man hemma på riktigt och ett bättre bemötande än det jag fick av Pollux på flygplatsen kan man inte önska. Han blev alldeles tosig och jätte jätteglad! Jag hade saknat honom med så det var ömsesidigt. Fast jag hoppade inte jämfota rakt upp i luften och slickade honom i ansiktet :P

Nova återkommer först imorgon. Hon har det så bra hos sin kattvakt att hon inte vill komma hem ;) Skämt och sido, Vincents (hennes nya kattkompis) husse är inte hemma och hans matte ska jobba natt så de tyckte det skulle vara taskigt att jag hämtade Nova och han blev helt ensam ikväll och det kan man ju förstå. Så hon får sova där tills imorgon. De har tydligen funnit varandra ordentligt, sover tillsammans och busar och står i. Skoj! Hon kanske skulle ha en liten kattkompis....

Här kommer semestern sammanfattad i några bilder. Skriver mer lite senare tror jag. Börjar med en karta över Norge så de som inte är så hemma med dess geografi även vet var vi har varit.

image137

Resrutten var enligt följande: Linköping (1) - Stenungsund (2) övernattning - Oslo (3) övernattning - Bergen (5) via Hardangervidda (4) övernattning 2 nätter - Oslo (3) via Haugesund (6) övernattning - Linköping (1) via besök hos "svärföräldrarna" i Askersund. Totalt en ressträcka på 219 mil!

Oslo

image112

Klicka på bilderna nedan för att se dem i större format.



Resan Oslo-Bergen via Hardangervidda

image128


Klicka på bilderna nedan för att se dem i större format.

Bergen

image119

Klicka på bilderna nedan för att se dem i större format.



Semestern sammanfattad i tummen upp respektive ner följer nedan.

Tummen upp:
- Otroligt vacker och pampig natur
- Trevliga norrmän (en annan sida en den jag såg hos detta folk förra året som receptionist på campingen)
- Roliga slingriga vägar
- Massa tunnlar (vi började räkna och kom upp i 75 st till slut varav den längsta var 7810 m lång!)
- En supergo pojkvän som är generös och servar en fattig student med en mysig semester ;)
- Vandrarhemmet "Anker Hostel" i centrala Oslo
- Gästvänliga kompisar som man kan bjuda in sig till på vägen till Norge och bli bjuden på middag och riktig lyxfrukost - Tack Annika och Anders för att vi fick titta förbi. Var så trevligt sååå!

Tummen ner:

- Dyrt - en fika med två latte och varsin muffins i Oslo gick på 121 NOK (!)
- Bomstationer (betalstationer där de tyckte att det var lämpligt att ta betalt för att man skulle få köra i ex en tunnel eller över en bro)
- Galna norrmän som inte kan köra bil
- Förkylningar under semestern
- Dålig vägskyltning (hur svårt kan det vara att skylta i en rondell?!)
- Hällregn på semestern
- Vandrarhemmet "Crowded House" i Bergen

Imorgon blir det tillbaka till verkligheten igen. Jobb ,åndag-söndag...kan bli lite segt och jobbigt kan jag tro. Men det är bara 2 veckor kvar nu. Flytt och allt närmar sig med stormsteg. Nu ska jag iaf gosa med vovven min.

Kram och hej!


Tillägg kl 20.15
*gruff* följt av många fula ord blev det när jag skulle ta bilen och köra till affären. Det sket sig big time skulle man milt kunna säga. Batteriet var totalt urladdat så jag kom ingenstans. Och inte var det någon hemma med startkablar som kunde hjälpa mig heller. Förstår inte riktigt hur det kunnat hända på en vecka heller. Aldrig hänt innan inte för mamma heller trots att hon låtit den stå lika länge ibland. Dessutom hade grunkan - som öppnar centrallåset sådär utan att man sätter nyckeln i låset ni vet - tydligen lagt av. Märkligt för allt funkade ju innan jag for. *mer gruff*

  Borta bra...

...men hemma bäst! Så var man på svensk mark igen. Känns skönt. Har massa att berätta om Norgeresan men det får vänta. Är i Linköping hos J men far mot Luleå imorgon bitti igen. Ska bli skönt att komma hem även om jag kommer sakna J. Vi har haft det jättebra trots förkylningar och annat. Men jag saknar mina andra små älsklingar också. Ska bli skönt att få komma hem och samla ihop mitt zoo igen :) Tack igen Carin för att du har varit en sådan pärla och tagit hand om Pollux i över en vecka.

Sen vet jag ju att det ligger massa roliga scrappingsaker där hemma och bara väntar på att få bli använda. Min revolution, mitt nya magnolia alfabet och ett hemligt scrappingpaket från goa Anna. Saknar dig jättemycket tjejen bara så du vet det. Saknar våra scrappingkvällar och hundträningspass.

Vill passa på att gratulera Emme å Ola också. Lilla Theo anlände igår (tror jag, har inte fått riktig klarhet i exakta tidpunkten ännu) Har iaf fått ett kort på honom på mobilen och han är JÄTTESÖT! Längtar tills jag får träffa dem...synd bara att de bor i Malmö och jag i Luleå. Ja, ni kan ju räkna ut hur den ekvationen ser ut. Nu kan jag iaf skicka iväg min present som jag har haft liggande hemma typ ett halvår eller så :) Ska scrappa ett kort att skicka med så fort jag kommer hem...utmärkt tillfälle att kombinera med användandet av de nya scrappingprylarna! :P

Massor med kramar till er alla!

  Mmm vacation...

Japp, idag bär det av. Åker tåg mot Nyköping ikväll kl 16.57 för att vara exakt. Var 500 kr billigare att ta tåget i liggvagn jämfört med att flyga och sedan ta tåget från Arlanda till Nyköping. Har inga större svårigheter att sova på tåg heller så det ska nog gå bra. Har laddat mediaspelaren med både musik och film och har bok med mig också. Nu ska bara allt det där sista fixas, tvätta, packa, handla matsäck, tömma kylen etc. Känner mig lite stressad så jag ska nog sätta igång nu. Men en rapport om bröllop och Norgeresa kommer om en dryg vecka. Ha det bra och ta det lugnt!

Kram

  Kär & galen...

...i mina nya skor som kom idag. Supersnygga svarta pumps med peeptoe och träklack. Har tittat på liknande skor superlänge och tyckt de var helt underbara så blev jag tipsad om dessa från have2have.se för endast 350 kr. De är skinnfodrade inuti och hur sköna som helst. Har gått omkring med dem hela kvällen (till mina rosa mysbyxor...sexigt) Inte alls så jobbiga att gå i heller trots sina 8,5 cm höga klackar. Oh jag längtar tills på lördag till bröllopet då jag ska inviga dem ordentligt.

image110
Ja, nu ska jag somna till regnets smattrande mot rutan och drömma om...SKOR. :)

Kram

  Host å snörvel

Så har jag då lyckats gå och få mig en ordentlig sommarförkylning. Kanske inte så konstigt med tanke på alla människor jag möter på jobbet varje dag och så men det är ändå inte roligt. I slutet av förra veckan när jag var tvungen att jobba trots halsont, feber och snuva kände jag mig inte så pigg. Men igår och idag har jag iaf varit ledig och kunnar kurera mig lite!

Igår var jag i Storforsen med Jennie och Henrik och såg på balett- och musikspelet Trolltagen.

image101

"Baletten Trolltagen är sagan om de sex små flickorna som rövas bort av en virvelvind och sätts i fångenskap hos de fula trollen. När flickorna blivit vuxna ämnar trollen gifta sig med dem och göra dem till drottningar på sina slott. En fattig vallpojke förirrar sig i skogen och träffar där på de tre slotten - ett av koppar, ett av silver och ett av guld - där flickorna hålls fångna.

På sin irrfärd möter han Näcken - som ger honom magiska krafter, Vittrorna och Vargen. Naturväsen och sagofigurer som smyger fram genom naturen, upp på klipporna och ställer de eviga frågorna - det onda mot det goda, kärlekens kraft..."

Källa: www.alvsbyn.se

Visst låter det spännande :) Storforsen är Europas största obundna fors där Piteälvens dånande vatten forsat sedan urminnes tider. Trolltagenscenen är placerad mitt i den gamla älvfåran, bland alla klippor och små forsar. Den mest unika och fascinerande kuliss man kan få till balett- och musikspelet.



Ganska häftigt men kanske inte värt de 180 kronorna det kostade. Det är ju iaf en tradition här uppe så det är kul att ha sett det och det är ju väldigt vackert vid Storforsen. Till och med Pollux var med, inte alla hundar som får gå på balett :P Det hela inleddes av vad som skulle ha varit Sofia Jannok (något jag hade sett fram emot) men på grund av sjukdom istället var en annan samisk tjej som jojkade som en ripa ?!?! och Tommy Nilsson. Den så kallade inledningen varade 1h (!) lite väl länge tyckte jag, inte därför jag hade kommit dit. Tyvärr började det regna mot slutet av föreställningen vilket var lite tråkigt - hade "inledningen" varit kortare hade vi klarat oss utan att bli blöta :P (eller ja...blöt blev jag inte egentligen hade ju varit sådär duktig och förutseende och tagit med mig regnkläder). Trevligt var det iaf och roligt att umgås lite med Jennie, det blir alldeles för sällan numera.

Annars jobbar jag ganska mycket. Har varit några dagar med VÄLDIGT många besökare...sisådär en 700-900 stycken per dag när vädret var som sämst. Nu när det är lite bättre så blir det avsevärt många färre. I lördags när jag jobbade sist var det väl en 100 st ungefär. Ganska öde...

Lite scrapping blir det förståss också. Håller på med ett litet projekt just nu som är lite hemligt så jag kan varken visa några LO:s eller direkt prata om det. Men snart så... Har också gjort slag i saken och sålt min squeeze till Carin (som numera också är fast i scrappingträsket) och istället införskaffat mig en Revolution - som jag visserligen inte fått ännu men jag längtar! Vill kunna göra sådär fina stora rubriker som det går med Grand diesen. Hittade den "billigt" för 1200 kr på Scrapprylar som nu dessutom har 10% rabatt - ett tips för de som känner sig sugna. Med den rabatten och försäljningen av tången så blev det en ganska bra deal. Har förresten även lyckats norpa åt mig Magnolia alfabetet på eBay för 650 kronor med frakt (kostar väl en 1300 kr i Sverige utan frakt).

image106

Längtar längtar så det nästan värker efter att få testa det också på en LO!! Jag vet...jag är skadad. Men alla ska ju ha en hobby, synd bara att detta ändå är en ganska kostsam en ;)

Tisdag och onsdag blir det jobb sen far jag söder över på fredag tror jag. Bröllop utanför Motala på lördag - J:s kompis från Askersund gifter sig. Och efter det blir det minisemester i Norge med J. Inte så planerat och uppstyrt ännu men det kommer kanske annars får vi ta det som det blir. Längtar efter att få umgås lite med min älskling, bara pratat på telefon och J har mest varit på "fallskärmshopparläger" typ konstant i snart 3 veckor så kommunikationen har vöäl varit sådär :).

Håller bara på att styra upp det här med djuren. Hoppas kunna leja ut dem lite så jag slipper transportera ner dem till mamma. För jag vill inte ha med Pollux på semestern. Men det verkar som om Krilles kusin kan ta katten. De har redan en liten kattpojke så det hänger väl på om de kan komma överrens - blir en test i veckan. Sen inväntar jag svar från Carin och Krille om de tar Pollux. Lite knivigt eftersom Krille är allergisk. Inte alltid kul att ha djur :/ Iaf inte när man bor så långt från familjen. Vet ju att mamma ställer upp annars.

På exjobbsfronten inget nytt. Inte hört något från IKEA men jag antar att de också har semester. Avvaktar lite till innan jag börjar terrorisera dem. Ska sitta och söka lite idag efter andra potentiella projekt jag kan söka. Man måste ju ha många bollar i luften!

Nä nu ska jag ta och duscha och komma igång med dagen. Man blir lite slö när man är ledig men det är rätt skönt att inte stressa också.

Kramar


Tillägg :)

Tänkte bara upplysa alla glada scrappare i Lule som precis som jag har svårt att få tag i roliga band. Carin tipsade mig om Paraffin som ligger i Folksamhuset. Där har de MASSOR av band i rött, grönt. blått, vitt, lila, svart, vitt, gult...ja ni förstår. Mönstrade, enfärgade, skimrande, genomskinliga, glittriga, breda, smala you name it. De flesta är visserligen med ståltråd i kanten men den kan man ju dra ut eller ha kvar...i många fall gör det ju inget. Köpte iaf några smakprov som jag tänkte dela med mig av till alla ni som läser så ni får se hur fina de är!


RSS 2.0