Bye bye Luleå!

image215

Så var det dags...Tentan är skriven (med något oklart resultat men jag håller tummarna, hade varit toppen att få bocka av den från min lista) Besiktningen är gjord - utan anmärkning! Anna G har varit så go och hjälpt mig med den sista städningen. Hon dammsög och torkade golven när jag var och skrev tentan. Vilken ängel du är gumman! Kändes lite sentimentalt att lämna ifrån sig nycklarna ändå. Luleå har ju varit mitt hem i 6 (!) år och Vänortsvägen i2 av dem. Eftersom jag i och med detta blev bostadslös snyltar jag på mina kompisar tills jag ska åka. Carin bjöd på middag...mmm våfflor! Du är också en goding tjejen som ställer upp när det behövs. Tack för att ni finns! Känns lite tungt att lämna alla goa gulliga myskompisar här i norr men det kommer säkert tillfälle till att ses igen.

Men ikväll blir det flyg - och tågresa mot Linköping. Ser fram emot att träffa J. Var ju typ bara 1,5 vecka sen vi sågs men det känns som längre. Dessutom firar vi 1 år idag så det är lite extra speciellt att ses. Synd bara att jag inte kommer fram förrän midnatt då men vad gör man. På måndag blir det bilresa till Asarum. Längtar efter mina små älsklingar där hemma.

Puss och kram på er alla! Nästa rapport kommer från söder...tihi!

  Wall design

Vem har sagt att man inte kan kombinera scrappbooking med inredning. Företaget "Rouge de Garance" har kommit fram till att man kan det och har som komplement till sitt scrappingutbud även skapat väggdekorationer. Kolla in och inspireras!

image214

  Vill ha!!

Har surfat runt lite på Annas dator nu ikväll och blivit alldeles scrappsugen. Fick lite presenter av snälla Anna också och ville bara scrappa en massa. Men det får ju vänta tills efter tentorna. Men man kan ju inspireras och tråna efter saker man vill ha ändå ;) Vill ha Craft Mates förvaring "Ezy Lockin' Caddy" till smågrejer som brads, öljetter och annat. Ordningsmänniskan i mig vill ju ha allt strukturerat och så ska det vara lätt att hitta när man vill ha något speciellt i en speciell färg.

image212

Sen är inte inte dessa felt ribbons från Queen & Co helt underbara. Finns i en mängd färger och mönster. Skulle köpa alla om jag var miljonär. Nu är jag ju inte det men jag kanske kan köpa nån...nån gång i framtiden. ;)

image209 image210 image211
Har ju även en liten förälskelse av Dymo. Har inte använt det så mycket i mina LO.s men nu har jag ju hittat drömmen! Around the block har en Dymo som det finns utbytbara fonter till. Kan det bli bättre? Själva dymon finns på Scrapaddicted och jag har kollat med Jane som äger Scrapaddicted och hon kommer få in de andra fonterna också. Jippi! Gillar de tre översta men särskilt ransom och cursive. En vanlig dymo har ju bara tråkiga enkla versaler. Perfekt födelsedagspresent till lilla mig *hint* *hint*


image213

Nä nu ska jag ta och umgås lite med Anna och hennes trevliga syster Ida innan jag ska sova. De vill nog sova lite de med snart för de har ju suttit JÄTTELÄNGE på tåg :)

  Jag fick ex-jobbet!!!

image240
Så här koncentrerad är Nettan när hon pluggar hållf...

men mitt i det tråkiga mekanikpluggandet kommer idag samtalet som jag väntat på sen i tisdags. Cleas ringde och sa att han hade ett besked till mig. Han drog verkligen ut på det men sen sa han att - "Vi kör!" Jätteglad blev jag förståss. Han sa att det inte fanns någon annan som var intressant för jobbet och att han trodde att det skulle bli jättebra. Det tror jag med. Ser verkligen fram emot att börja. Och nu kan jag ju planera hösten. Känns som om en stor sten lyfts från mina axlar. Ska träffa Claes den 7:e september så då kör det igång på allvar. Tänkte jag skulle hinna kolla lite på det mer innan dess och förbereda mig lite tills dess.

image228

Nu gäller det bara att få det godkänt från skolan och fixa en handledare. Hade varit bra om det gick att fixa innan jag åker ner. Sen ska jag söka CSN bidrag och fixa bredband också. Går ju inte att sitta hemma och jobba utan det. Det känns så spännande och som ett stort steg i rätt riktning. Ska passa på att skriva några tentor i höst också så jag förhoppningsvis kommer närmare min examen. Men först är det mekaniken som gäller. Sitter varje dag mellan 8-17-isch på skolan så det kanske finns hopp! Men ikväll ska vi rida islandshästar, jag, Nettan och Carin. Känns bra att hitta på nått skoj på kvällen som man får tänka på något annat. Igår kväll var jag och Nettan och tränade på StiL. De smyginvignde sina nya fräscha lokaler. De har dessutom gratis träning denna veckan och nästa så det är bäst att passa på. Snål som man är ;) Skönt att bli riktigt trött i kroppen också och inte bara huvudet. Var på Aerobic Dance och sedan ett Core pass där man bara tränar mage och rygg. Riktigt mycket träningsvärk i magen idag men det är bra. Ska försöka komma igång ordentligt med min träning nu hemma också. Tänkte köpa medlemskap på gymmet hemma i Karlshamn - Motiva. Kanske får med mig Lina eller Maria också. Roligare när man är fler och tränar.

Men nu blir det käk. Lax och ugnsbakade rotfrukter! Mums!

Kram på er alla

  Trött

Jag känner mig helt slut i hela kroppen. Fult ös hela tiden. Lyckades komma hela vägen till Karlshamn i söndags men jag var seg efter körningen från Luleå. runt kl 22 var dock hela släpet tömt (numera står mitt bohag i mammas källar prydligt ihopstaplat) och återlämnat utan problem. Systers säng var utbytt mot min egen och jag kände bara för att SOVA. Trodde jag skulle få sovmorgon i måndags men det tyckte inte vovvarna. När mamma och Kenzo steg upp vid 7.30 typ så ville Pollux det med och det blev ett himla liv så jag steg upp jag med. Kände mig dock fortfarande seg och trött. Sen vet jag inte riktigt vad dagen tog vägen och vad jag gjorde egentligen. Var hos mormor 4 timmar ungefär så mycket vet jag =)

Imorse var det en tidig morgon igen då jag hade 9 mil och köra till Älmhult för intervjun. Visste inte riktigt vart jag skulle heller. Så det blev till att gå upp 6.45! Vet inte alls hur intervjun gick, inte helt nöjd. Funderade massor efteråt om vad jag skulle ha sagt istället men vi får se hur det går. Han skulle höra av sig i veckan. Hoppas han gör det fort. Vill ju verkligen veta oavsett vilket. Men jag hoppas på ett ja för det skulle göra mitt liv såååå mycket mer strukturerat, trevligt och lättare. Arbetet innebär mycket jobb men jag tycker det låter jättespännande och skoj! Var några timmar på IKEA med mamma efter intervjun...gäller ju att passa på! Hittade sovrumsmöbler jag HEMSKT gärna vill ha- serien Hemnes. Tyckte de var superfina. Särskilt byrån...velat ha en sån hög byrå jättelänge. F Å sängborden var superfina de med. Får se om det blir det som pryder mitt sovrum någon gång i framtiden.

image205
image204
image206
Bilder från ikea.se

Efter IKEA besöket körde jag vidare norrut till Linköping och J igen. Alltid trevligt att kunna ses även om det bara är för en kort kväll. Lagade mat tills han kom hem från jobbet och sen har vi hunnit med inte mindre än 2 (!) fikor. En med J:s kompis Nisse och en med fallskärmskompisar. Man kan aldrig få för mycket fika! Nu är jag iaf trött så vi ska gå och sova. Imorgon bitti bär det av med tåg och sedan flyg mot Luleå. Puh! Aldrig en lugn stund ;)

Upp till en TV-/dator-/djurfri lägenhet med näst intill inga som helst personliga tillhörigheter... Får se hur det går :)

Kram och godnatt

  Nästan framme...

Igår var det flyttdags. J kom upp i fredags och vi käkade mat och spelade spel med Carin & Krille. Mycket trevligt! Sen var det dags att packa det allra sista. Blev inte så sent. Klara innan kl 24 faktiskt. Sen var det upp tidigt som gällde igår. Var och hämtade släpet strax efter 8.00. Det var ett ganska stort släp...men jag har ganska många saker.

image207

image208

1,5h tog det ungefär att packa in alla prylar så runt 10.30 bar det av på den långa resan söder ut. Lilla Carola (bilen alltså) hade det tungt i alla uppförsbackar, var bara att växla ner till 3;an och kämpa på uppåt i de brantaste. Vi beslutade oss iaf att vi ändå skulle försöka hinna till Linköping innan vi övernattade..ungefär 110 mil från Luleå räknat. Så vi kämpade på var väldigt segt på slutet när vi var trötta. Fick byta förare ofta och sitta och slå på varandra för att hålla oss vakna ;) Men Linköping nådde vi imorse kl 04.35 ungefär. Det var raka vägen ner i sängen kan jag säga. Vi var trötta!!

Djuren har varit hur duktiga som helst under resan. Nova jamar och är arg om hon är instängd i sin bur men får hon vara lös ligger hon på buren eller på baksätet och sover eller tittar ut genom fönstret. Och Pollux är det ju aldrig några problem att åka bil med oavsett hur lång sträckan är. Han är glad bara han får följa med!

Nu har vi precis stigit upp och ätit frukost. Idag blir det den sista etappen ner till Karlshamn. Men det är bara runt 25 mil så det är ju ingetting! J stannar här och mamma och Bo kommer och möter mig nånstans på vägen är det sagt. De vill inte att jag ska åka hela vägen själv fast jag sa att det kunde jag visst det göra! :) Sista kraftansträngningen för dagen bli nog att tömma släpet. Sen orkar jag nog inte mer! Imorgon blir det lite fixande och uppackande av en del prylar kan jag tro och kanske lite lugn och ro vem vet. Tisdag är det ju "intervjun" på IKEA sen ska jag och mamma passa på att ta en tur i varuhuset också. Efter det kör jag och Carola upp till Linköping igen för lite mys med J innan jag flyger norrut igen på onsdag morgon. Späckat schema och mycket farande fram och tillbaka överallt. Men det är skönt att jag inte har några prylar kvar i lägenheten. Nu blir det plugg för hela slanten och så städning bara innan jag flyttar definitivt. Känns lite konstigt!

Men nu bjuds det på kaffe och mys i soffan!

Kan tillägga att jag skrivit detta blogginlägg till de ljuva tonerna av J:s gitarrspel. Så borde man få varje dag :P

Kram

  Ett trevligt samtal...

...kom det mitt i flyttpackningen. IKEA ringde om ex-jobbet. Handledaren Claes ringde och berättade att han nu hade läst alla ansökningar och ville träffa mig! Så på tisdag nästa vecka när hela flyttlasset nått Karlshamn och jag är på väg upp till Luleå igen så ska jag svänga förbi Älmhult och träffa honom. Vet inte riktigt vad jag har att vänta om det är en intervju eller vad som kommer hända. Hoppas att det bara är så att han vill se att jag är en ok tjej innan han säger att jag ska få jobbet. Men jag vill inte riktigt ta ut något i förskott. Men det hade varit underbart om jag fick det. Men som sagt....ropar av glädje först när jag har det i hamn. Men småle kan man ju göra redan nu ;) Ska leta upp rapporten från slutkursen vi hade så jag kan ta med och visa...den ligger i någon låda...nånstans.

Annars så går packandet segt. Tycker inte det händer så mycket. Fast lådantalet växer så något måste jag ju göra rätt ;) Pollux börjar blir orolig och tycker jag är jättetråkig vilket jag ju kan hålla med om. Det regnar dessutom ute så det är så trist väder så. Jni var förbi en sväng och fikade fruktsallad med mig. Mycket trevligt! Hon ska börja sin traineetjänst med introduktion 6 veckor i Södertälje nu på måndag, så nu vet vi inte när vi ses nästa gång.

Men nu fortsätter packandet. Drar på det in i det sista med att packa ner datorn så det hinner kanske bli någon uppdatering till innan avresa.

  Stökigt!

Tänkte bara dela med mig med lite bilder från min lägenhet som den ser ut just nu. Ser ungefär ut som om en tornado dragit fram eller så. Och så står det lådor precis ÖVERALLT! De som känner mig vet att jag är lite av ett "neatfreak" i vanliga fall vilket gör att jag inte riktigt trivs just nu :)

image199



Den enda som tar det med ro är väl Nova ;) Nu måste jag återgå till packandet. Imorgon kommer min älskling och då vill jag vara i stort sett klar.

image202

  Bye bye Teknikens Hus...

Igår hade vi ju avslutningsmöte på Teknikens Hus. Jag och Jossan fick berätta hur sommaren varit och framföra sånt som inte riktigt varit så bra så det kan bli bättre till nästa år. Våra chefer var väldigt nöjda med vår insats iaf och som tack fick vi en varsin flaska skumpa med lite goda chokladbitar fastknutna i en påse på. Så gulligt av dem :)

image201

Jag fick dessutom en stor godisskål och biobiljetter som tack för min tid på Teknikens Hus. Kommer verkligen sakna denna underbara arbetsplats. Och det är så tråkigt att jag och Jossan precis lärt känna varandra mycket bättre och så ska jag sluta :( Man hinner inte komma varandra så nära när man bara jobbar en helg i månden men nu under sommaren är det en annan sak. Men bara för att man flyttar behöver det ju inte betyda att man måste tappa kontakten!

image191 image192

Kvällen avslutades med en mysig grillning. Jättegott! Grillade lax och potatisknyten med sparris, svamp, rödlök, potatis och kryddsmör.

image196
Cecilia & Jossan


Maria med kompis Malin - Pär - Alexander med tjejen Maddis

Kommer nog fler bilder sen, min kamera dog ganska tidigt så jag ska få kort från Cecilia. Jossan var jättego och gav mig en flyttpresent. Den lilla berlocken i form av en bil (som numera sitter på min bilnyckelknippa så jag kommer tänka på dig varje gång jag kör min bil Jossan). Vi har haft en intern grej hela sommaren. Vi sitter alltid och fikar lite 10 minuter innan vi ska öppna och det hela började med att en gång satt alla i lugn och ro och fikade och skvallrade. Klockan blir 10 och öppningsdags men ingen reflekterar över det tills jag lite överaskat säger. Men det är ju vi som jobbar ju (jag och Jossan). Som Långben på husvagnssemestern ni vet...Vem är det som kör egentligen? /Vem är det som jobbar egentligen? Ja det var roligt då iaf. inte så skoj när man återger det kanske. :)

image197
Lite dåligt skannat men kortet hade legat i väskan och Pollux vattenskål hade blött ner det lite också.

Fick förresten sålt mitt alldeles egentillverkade TV-byrå och soffbordsset idag. Ganska skönt! Tyckte jättemycket om det men jag kan ju inte ta med mig allt ner när jag flyttar. Så här såg det ut iaf :)

image198 image199

  Livet är en berg- & dalbana

Vilken dag! Hade en hel del på min "to-do list" idag. Alla som känner mig vet att jag alltid har en rad sådana på gång. Tycker om att skriva dit saker jag redan gjort också som missats att skrivas upp på listan för att sedan kunna stryka dem ;) Ja, jag vet jag är lite knäpp.

Sa iaf upp min hemförsäkring och bokade besiktningstid till slutbesiktningen av lägenheten. Sen kom dagens stora mörka moln -släpdilemmat! Har ju som sagt tänkt köra ner mina prylar med ett envägssläp från en välkänd firma. Har för typ en månad sedan skrivit upp mig på kölista för et släp tills nu på lördag. FIrmans lite udda policy går ut på att man inte i förväg ska kunna få veta om man får ett släp eller i så fall vilken storlek man får. Detta tilltalar kanske främst personer som har för lite spänning i sitt liv - jag känner inte att jag är en av dem. Tanken är att man ska höra av sig när det är en vecka kvar så kanske eventuellt du kan få lite mer information. Så var inte fallet för mig. Inga frågetecken lösta och en arg och uppgiven Anna säger till bensinmacks snorungen i andra änden av tråden som inte har koll på något att det är lite jobbigt att stå här på lördag med packade lådor och inte veta om man får ett släp att flytta med. Han får då den briljanta idéen att han kanske ska ringa till firmans huvudkontor och höra med dem hur många släp som förväntas komma till Luleå under veckan. Smart grabben! Då kanske du kan höra av dig till mig efter det säger jag....en frågande tystnad uppstår. Tydligen ett okänt koncept för grabben!

Efter fler telefonsamtal med mamma, huvudkontoret och sedan slutligen förut nämnda bensinmack så har jag ett släp till lördag...fast föreståndaren lite syrligt menar att jag hoppar före i kön. Skiter väl jag i! Ert system funkar ju inte, verkar ju inte ha koll på vem som står i kö när och vem som ställde sig där först. Kontentan är den att jag inte under några som helst omständigheter kan rekommendera denna firman om man när man vill boka ett släp verkligen är i behov av ett sådant och förväntar sig att man ska kunna få hyra ett. Vet inte riktigt i vilka andra situationer man befinner sig för att affärsidén ska funka men jag återkommer om jag kommer på det. Nämner inte företaget vid namn även om jag tror att många kan gissa, vill ju försäkra mig om att jag verkligen får ett släp och det vet jag ju inte förrän på lördag.

Dagen fick iaf en trevligare twist när jag nu i eftermiddag fick gå på Sophias och Andreas vigsel i Domkyrkan här i Luleå. Mycket fint! Sophia var så vacker och Andreas så stilig sååå. Så blir man ju sådär lite extra kär och tänker lite extra på sin alldeles speciella pojke när man går på bröllop!

image189

De andra systrarna var väldigt glada och vackra i sina klänningar de också.

image190

Lillebror Mattias med gulliga flickvännen Josefin var så uppklädda och fina de med.

Ja det kommer säkert mer foton på Carins blogg för den som är intresserad. Jag var som sagt bara och "snyltade" på vigseln. Nu blir det till att byta om till vanliga kläder och packa en flyttlåda tror jag. Magnus kommer snart. Vi ska laga middag och se på film ikväll. Blir "Bourne Ultimatum" tror jag. Imorgon blir det möte på Teknikens för att utvärdera sommaren sen blir det grillkväll med sommarjobbarna om vädret tillåter.

Kram och hej!

  2 nya scrappade kort

Har gjort detta kortet till Carins syster som gifter sig imorgon. Hela temat på bröllopet är grönt så därav färgvalet. Lite kul att inte använda sig av något rött alls när det ändå handlar om kärlek. Tyvärr är det samma som förra gången att det glittriga gröna pappret (som jag använt till hjärtan och krusidull) inte syns att det är glittrigt.
Blev väldigt nöjd med kortet!

image183

å så baksidan...

image184

(Å ja, jag vet att det heter lyckönskningar men det var redan fastklistrat när jag insåg att det var fel)
Och här kommer kortet jag gjort till mormor som fyller år på onsdag. Inte alls så nöjd med detta men så är det ju ibland.


image185 image186

  Dagens inredningsprylar

Tycker det här smycketrädet som jag hittat på form o design är väldigt snyggt. Kostar 310 kr.

image180

Nummer två är en lampan Nightfly som Catarina Larsson designat. Jag tycker den är jätteläcker och har länge haft planer på att tillverka mig en egen variant av den. Har som inte råd att lägga mellan 2000-3000 kr som den kostar i olika utföranden. Får väl se om det blir någon tillverkning till hösten kanske. Men här är orginalet på bild.

image181 image182

  Sommaren är över...

Då har jag jobbat min allra sista dag någonsin på Teknikens Hus. Vet inte riktigt hur det känns, har inte riktigt sjunkit in ännu tror jag. Kommer sakna denna MYCKET trevliga arbetsplats. Men man måste ju gå vidare. Frågan är bara till vart, den frågan är fortfarande väldigt öppen.

Kvällen vet jag inte riktigt vad den bjuder på. Funderar på att fara ut och springa en sväng innan det annalkande regnet kommer. Sen kanske ta itu med att sortera saker på skrivbordet och kanske scrappa en liten sväng. Imorgon börjar allvaret med mekanikplugg. Inte direkt så jag ser fram emot det. Men grannen Jens har lovat att piska på mig lite och hjälpa mig så jag ska fixa tentan. Får väl hålla tummarna för det.

Imorgon ska jag ringa och kolla om jag kan få klarhet i vilket släp jag kommer få på lördag. Känns lite viktigt faktiskt men det verkar ju vara ett litet konstigt system när de inte kan säga vilken storlek  man kan få oavsett om man bokar långt i förväg. Sen kommer jag hela tiden på småsaker som ska fixas. Har gjort flyttanmälan t.ex och imorgon tänkte jag säga upp min hemförsäkring och boka lägenhetsbesiktning.

Men nu ska jag få tummen ur och springa!

  Höstnytt på skofronten?

Ett foto för alla skoälskare. Perfekt om man vill kombinera högklackat med en funktionell sko vid exempelvis regn eller scuba diving :)

image178

Ingen aning vem som har tagit bilden. Den cirkulerar lite varstans på nätet just nu. Men grundidéen med High Tide Heels ligger den australienska designern Lisa Carney bakom. Hon designade dessa...

image179

...till sin visning under Mercedes Australian Fashion week 2002. Så kortet som cirkulerar nu är väl en utveckling av dess. Lite skoj iaf. Undrar om det är någon som köper dem? Och vad kostar de i så fall? Haha man kan hitta mycket skumt på nätet om man bara anstränger sig lite lite grann.

  Om jag hade råd...

...skulle jag köpa mig en Electrolux - Ergorapido (2 in 1). En snygg dammsugare i retrodesign som tilldelats Swedish Design Award år 2006. Motiveringen löd för den intresserade:

Funktionell design
som utgår från kundernas förändrade
levnadsbehov och som gör en annars
ofta mödosam aktivitet enklare,
smidigare och mer tidseffektiv

Det är ju som sagt ingen nyhet utan dammsugaren lanserades sommaren 2004 men jag gillar den skarpt. Och med tanke på hur mycket Pollux och Nova hårar på mitt golv och hur kul jag tycker det är att dra fram den stora dammsugaren så skulle det vara ett bra köp tror jag. Surfade runt lite på nätet (som vanligt) och hittade den för endast 1045 :- inkl frakt på tretti.se

image177
Tycker den är snyggast i Cayenne Röd eller Moonlight Gold (den vita)

  Snart smäller det...

...eller det hoppas jag egentligen inte, inte bokstavligen iaf. Men så här kort tid är det kvar tills mitt flyttlass går mot Asarum. Sen blev det så att jag måste upp igen för tentaskrivning och flyttstädning men det blir nog bra. Djur och saker far iaf ner och stannar i Blekinge. En sexårig epok av mitt liv kommer ta slut - iaf den 31 augusti när jag lämnar Vänorts en gång för alla och vinkar hejdå till mina vänner och min lägenhet. Känns lite vemodigt och konstigt men ändå bra på nått vis. Så alla ni som tjatat på mig att jag ska flytta hem t ill Sverige igen ;) Here I come! Sen får vi se vad det blir av mig efter det. Kom precis till insikt att det inte var längre tills den stundande flytten när jag hängde upp min tvätt nu. Men nu ska jag sova på saken och inte oroa mig mer för det.

  En helt alldeles vanlig torsdag...

Inte hänt så mycket, jobbar för fullt. Inte alls många besökare i onsdags (kanske runt 60 eller så)  lite fler idag - knappt 400 st. Roligare när det är lite mer att göra. Alltid kul att jobba med Jossan dessutom. Vi funkar så bra ihop. Hon är en toppen arbetskamrat (å det skriver jag inte bara för att jag vet att hon börjat läsa min blogg...eller jo kanske ;) Men jag menar det verkligen)

Håller för fullt på att tvätta men det går inte så fort. Ska snart hämta mina maskiner jag har i så får jag fortsätta imorgon. Orkar inte hålla på hela natten när jag ska jobba imorgon. Men det var mycket tvätt. Kände mig som jultomten när jag vandrade över gården med mina stora röda tvättsäck på ryggen.

Annars har jag scrappat lite med Carin. Gjort ett kort till mormor som fyller år nästa vecka. Carin jobbade vidare på sitt album hon ska ge bort till sina kompisar som gift sig. Eftersom Carin nu har en egen blogg (lite tack vare mig) så kommer de säkert alldeles strax finnas att beskåda där. Länk till henne finns numera givetvis i min länksamling.

VÄLKOMMEN till bloggträsket CARIN!

Nu behöver vi snart inte umgås längre, räcker att vi blir uppdaterade via varandras bloggar...nä skämt och sido kan ju vara kul när vi snart bor lite längre ifrån varandra. Apropå Carin vill jag bara berätta om den roliga incidensen som inträffade idag. Jag kom hem från jobbet runt 16.30 sådär. Tar ut Pollux på gården och busar och myser lite med honom. Ut kommer Carin och Gizmo varvid Carin sömndrucket informerar mig om att hon precis har vaknat (!) En annan har ju gjort en hel arbetsdag redan...så olika vardag man kan ha :)

Annars bjöd kvällen på dålig film (Barely legal) hemmagjord pizza och blåbärspaj å så scrapping då förståss. Trevligt! Men nu bjuder kvällen endast på skönhetssömn...i nytvättade lakan. Finns det nått bättre?! Jo kanske förståss...men det är en bra känsla iaf!

Kram och hej

  Inredning i mitt hjärta!

Är ju lite galen när det gäller inredning. Har bestämda åsikter om hur jag vill ha det. Har ett tag velat ha ett gammalt symaskinsbord - ett sånt där gammalt i typ svart smide. Letat lite på Blocket på sådana som har den gamla symaskinen kvar och sådana som bara har underredet intakt. Ska ha det som hallbord i min framtida lägenhet tänkte jag. Har nu hittat ett jättefint som jag ska köpa. Har av den snälla kvinnan som säljer det (som bor i Ystad) blivit lovad att hon ska hålla det till mig tills jag kan komma och hämta det vilket ju först kommer inträffa första veckan i september eftersom jag inte flyttar till Blekinge på riktigt förrän då. Toppen! Så här ser det förresten ut...

image173

Ska byta ut marmorskivan mot en i trä tänkte jag. Snyggt tycker jag!

Sen har jag ännu en het inredningsnyhet att bjuda på. Länge trånat efter en glasvas från L.O.B Ulander. Ni känner säkert igen den när ni ser en bild på den. Var på en bomässa i Pontushallen för två år sedan med min mamma och hon erbjöd sig att köpa den åt mig då men jag tackade nej. Tyckte den var lite väl dyr (kostar 500 kr) och jag hade redan fått en jättesnygg Pappelina matta så jag kände mig väldigt nöjd. Men allt sedan dess har jag trånat efter denna snygga vasen och nu har det dykt upp ett tillfälle där jag kan få den till ett bra mycket billigare pris så jag slog till på en röd direkt. Kommer till en brevlåda nära mig någongång i höst ;)

image172

  En ledig sommardag

Har haft en härlig slapp dag idag. Faktiskt kunnat slappna av lite och bara vara. Sååå skönt! Började dagen med en lugn morgon sen blev det lite kaffe på balkongen med Magnus följt av en omgång kubb ute i solen. Var och klippte mig och sedan bjöd dagen på grillning på gården tillsammans med Carin, Krille, Malin (Carins lillasyster), Magnus och Jens och alla hundarna. Väldigt mumsigt och trevligt. Som pricken över i:et for vi till Storsand och lät hundarna bada en sväng. En underbar kväll med en mycket vacker solnedgång...kom att tänka på min kära J och en speciell gång när vi satt där på stranden i solnedgången och mös. Saknar honom!

Här kommer dagen i några bilder.

image164
Cool tjej i solbrillor och nyklippt hår...haha


Nova hittar ständigt nya ställen att sova på i flyttröran.

image175
Men visst är hon söt?!

Sen valde alla andra att göra så töntiga miner som möjligt på korten jag tog sådå får man skylla sig själv att man blir publicerad i bloggen sån... ;)


Krille, Jens, Malin, Magnus & Pollux

image172
Visst är de rätt lika systrarna?

Å så den fina kvällen vid Storsand...

image161



image162

image169

Sov gott och dröm sött!



  Canon EOS 400D

Inte haft så mycket för mig nu ikväll, mest tagit det lugnt efter det att jag och Pollux varit och badat. Eller jag badade inte men Pollux simmade som en fisk.

Hand i hand med min scrappinghobby går ju att man vill ha bra bilder att scrappa. Vilket medför att min dröm sedan många år, att äga en systemkamera, ligger ännu varmare om hjärtat. Dessutom sjunger ju min lilla digitala kompaktkamera på att sjunga på sista versen sen hela yttre lagret med på linsen med skyddet och allt försvann på brorsans 30-årsfest. Kostar 1200 kr att laga så det är det ju inte värt. Har surfat runt en massa och läst olika tester och forum och kommit fram till att detta är kameran som passar mina behov. En bra digital systemkamera för nybörjaren som inte kostar en förmögenhet - Canon EOS 400D

image146

Nu vet jag ju inte något om objektiv, bländare, slutartider och annat sånt men jag vill hemskt gärna lära mig. En fotokurs vore kul att gå men först måste man ju ha kameran. Tyvärr har jag inte 6000-7000 kr att lägga på en kamera just nu. Synd eftersom Canon har ett erbjudande just nu där de ger tillbaka 700 kr till de som köper kameran. Men drömma kan man ju göra...och det ska jag fortsätta med tills jag har den i min hand. Vilken lycka den dagen det kommer! Jag längtar...

En liten uppdatering av växtligheten på balkongen också efter efterfrågan från mamma. Inte jättemycket blommor ännu men frodigare än förra kortet som var taget typ i maj eller nått då jag precis satt mina krassefrön.

image147

(Klick på den mindre bilden för att se den i större format)

Å så en bild på mina klöver...

image149

  Om jag var med i Simpsons...

...skulle jag se ut såhär:
image146

Är det likt tycker ni??

Testa själv på simpsonize me

Nä, nu ska jag sluta skriva strunt i bloggen och göra något vettigt. Blir en löprunda på Ormberget med Pollux tror jag. Nog inte så många där, det är ju Lulekalaset och allt tänkte jag.

  Jag är en bortskämd brat!

Enligt nedanstående mycket vetenskapliga och korrekta test vars resultat enligt experterna är 100 % tillförlitligt är jag en bortskämd brat :P Vad är du??

Jag har en :
[x] Mamma
[x] Pappa
[ ] Styvmamma
[ ] Styvpappa
[ ] Halvsyskon
[x] Bror
[x] Syster
[ ] Brorson
[ ] Systerdotter
[ ] Systerson
[x] Mobiltelefon - två faktiskt för tillfället
[x] Eget badrum
[x] Eget rum
[ ] Pool
[ ] Hot tub
[ ] Gästrum
[x] Dator
[x] TV - inte om du frågar Radiotjänst ;)

TOTAL: 9

[x] En säng större än 1 meter - både på bredden och längden kan ni tänka er!
[x] Mer än 4 par skor - kanske ett par fler eller 15...
[x] Solglasögon
[x] Klocka
[x] Mp3spelare / iPod
[ ] En fungerande PS2
[ ] Nintendo Wii
[ ] Xbox som funkar
[ ] Nintendo 64 som funkar
[x] Gameboy / Advance
[ ] Gamecube
[ ] Nintendo ds

TOTAL: 6

[ ] Poker-bord
[ ] Basketkorg
[ ] Hockeyspel
[ ] Biljardbord
[ ] Pingisbord
[ ] Fooseball

TOTAL: 0

[x] Nattduksbord
[x] Stereo på rummet
[x] CD spelare
[x] Har något klädesplagg från Abercrombie och Fitch eller Hollister/ AE
[ ] Dina föräldrar har gett dig kreditkort

TOTAL: 4

[x] Jobb / sommar jobb
[x] Shoppar minst en gång i veckan
[x] Har dyr parfym
[x] Kamera / video kamera
[x] Telefon

TOTAL: 5

[x] Skoter / motorcykel / bil / fyrhjuling
[ ] Gitarr / trummor / basgitarr
[ ] Piano / keyboard
[ ] Något annat instrument
[ ] Varit på en kryssning
[x] Rest utomlands
[ ] Haft en personlig tränare
[x] Dyra smycken
[x] Träffat en kändis

TOTAL: 4

[x] Platt / locktång
[x] Har varit i en slagbur, som är till för baseboll
[ ] Har 1000 spänn på dig just nu
[x] Kreditkort, kontokort eller bankkort
[x] Rest i Europa
[ ] Varit på Hawaii
[x] Varit i USA
[ ] Varit i Asien
[ ] Varit i Australien
[ ] Varit i Afrika
[ ] Varit i Sydamerika

TOTAL: 5

[x] Föräldrarna har bil
[ ] Jet ski / båt
[ ] Husbil / vagn
[x] Jag har en bil

TOTAL: 2

[x] Hemmagjord mat nästan varje dag
[x] Suttit i en limo
[x] Suttit i en helikopter
[ ] Äger en videokamera
[ ] Egen laptop
[x] Egen dator

TOTAL: 4

TOTAL SUMMA: 39 - Bortskämd brat ?!

1-23 = Ghetto-kid
24-33 = Vanlig
34-40 = Bortskämd brat
41+ = Överklassnobb

  Veckans citat v.31

Livet är det som händer medan du gör upp andra planer.

John Lennon

Ganska tänkvärt eller hur?!

  Mest jobb...

Inte så mycket skoj som händer. Det fortsätter regna typ varje dag fast idag var det bara halva dagen. På jobbet är det fullt ös. Fortfarande hyffsat många besökare pga vädret. Vi hade näst bästa dagen i tisdags tror jag med över 900 besökare. Idag hade vi "bara" knappt 600 :) Prognosen bjuder på bättre väder och så är det ju Lulekalaset så det borde bli lite färre besökare resten av veckan. 3 dagars jobb kvar innan jag blir lite ledig. Har haft ont i huvudet hela dagen så jag ska snart krypa till kojs. Var dessutom uppe tidigt idag, redan kl 7, för att hinna besikta bilen innan jobbet. Den gick igenom med glans utan anmärkning!

Mitt stora projekt nu är att försöka organisera upp den här flytten som ska ske den 18:e augusti. Väldigt snart för övrigt! Undersöker alla möjligheter jag kan för att kunna få skriva mina två omtentor på annan ort så jag slipper åka tillbaka upp till Luleå efter jag flyttat hela mitt flyttlass till Karlshamn. Vi får se hur det går. Min värld är kaotisk (så även min lägenhet) och fylld med flyttlådor och frågetecken om framtiden. Vissa kanske skulle tycka det var skoj och spännande...jag är inte en av dem. Jag ser fram emot en ordnad fast tillvaro och ett hem. När detta kommer ske är ju oklart men jag längtar...

Är i full färd med att försöka sälja en del av mina möbler och la in en annons på blocket i måndags. Sålde bäddsoffan min redan första dagen. Resten får vi se om jag blir av med. Pollux blev inte helt nöjd med att förlora sin sköna sovplats.


Har scrappat ett litet kort till lilla Theo också. Ska skicka min present imorgon tänkte jag. Tror inte Emme tittar i min blogg så jag chansar och publicerar ett kort på det redan nu. Men jag vågar inte tala om vad presenten är riktigt ännu om i fall att.. Blev inte helt nöjd med kortet men det får vara ändå. Kan inte sätta fingret på vad som saknas heller. Har iaf använt min Revolution och mitt nya alfabet och är väldigt nöjd med det. Börjar lära mig hur det fungerar nu. Bokstäverna i "Välkommen Theo" är i jättecool glittrig cardstock, vet inte om det syns. Effektfullt iaf.
Hade inget fotopappar hemma heller så kortet är utskrivet på vanligt papper vilket gjorde det lite matt. Men jag trixade och lekte lite i Photoshop med det innan jag skrev ut det så jag tycker det blev ganska ok. Söt är ju lillkillen iaf!

image141

Å så baksidan...
image142

Vet inte om texten syns riktigt men det är en dikt på den som lyder:

"Vi önskar dig inte guld, lilla Theo
ej heller pengar eller makt.
Vi önskar dig modet att vara dig själv
och stå för det Du har sagt.
Vi önskar dig inte en stenfri väg
men kraften att vägen gå.
vi önskar dig kärlek i rikliga mått
och vänner att lita på."

Tyckte den var så söt. Hittade den på nätet men jag vet inte vem som har skrivit den. Ja, ja...ut och rasta Pollux (som för övrigt fäller hur mycket hår som helst så jag har stora svarta tussar på golvet typ 5 min efter jag dammsugit) och sedan blir det natten.

Kram kram


Tillägg kl 22.16
De som känner mig kan räkna ut att jag inte kan nöja mig med att vara halvnöjd. Gjorde ett försök att piffa till kortet lite och tycker faktiskt det blev snäppet bättre. Vad tycker du?

image143

image144

RSS 2.0