Uppdaterad fjällresa...

Nu är fjällresan äntligen uppdaterad med lite fler bilder. HÄR kan ni titta på dessa. Rapport om helgen kommer i veckan, har en liten rolig historia att bjuda på. ;)

  "Mig till mig" present...

...den bästa sorten för då får man ju precis vad man vill ha. Med en födelsdag i antågande och höstmörkret runt knuten så tyckte jag minsann att det var dags för just en "mig till mig present". Och vad blev då denna present för något...

...trumvirvel...

...jo, min högt efterlängtade Bumlinglampa! Glad blev jag också för den genomtänkta presenten, vem kunde ha anat vad som dolde sig i kartongen ;) Så nu kommer den provisoriska lösningen (titta här om ni inte minns) äntligen ersättas av en mycket snyggare och mer funktionell belysningslösning. Ska bara få upp en krok i taket som är centrerad över matbordet hänger jag den i den befintliga blir det mycket märkligt. Lång sladd var det också...typ 2 m så den måste minsann kapas och kopplas om. Före och efterbilder utlovas givetvis när den väl kommer på plats.


Smygtitt

Var ju extra kul att den kom på en så pissig dag då jag haft absolut ingetting att göra på jobbet och vaknade med huvudvärk som jag fått dras med hela dagen. Får försöka komma i säng tidigt ikväll efter alla tråkiga "måsten" är avklarade. Är inne i en svacka just nu när inget fungerar som det ska. Ligger efter med hela mitt liv känns det som. Jag kanske kommer ifatt så småningom. Imorgon tänkte jag iaf gå så tidigt jag kan från jobbet och sen flyr jag Jönköping över helgen (kan jag behöva).

Trevlig helg!

  Ljuvlig retroinspiration i köket

Vad kan jag säga, hittat en ny fin sida på nätet med en hel del jag vill ha,  Victoria Living. Tror att alla de nedan nämnda produkterna kommer från en tillverkare som heter Typhoon och deras retrokollektion kommer i följande färger:
Vanilla Cream, Buick Red, Limousine Black och Limousine White (lyxigt det låter inte sant)

Har länge haft ögonen öppna efter en hushållsvåg i äldre design (behöver givetvis inte vara ny) som jag vill ha mest för dekorations skull, kanske som fruktfat eller så. Lite i stil med den här snyggingen (eller exakt den funkar också) 


På VictoriaLiving finns vågen i rött och vitt och kostar 399 kr.

De har även snygga kökstimer, durkslag och ett tjusigt brödskrin som jag tänkte bjuda på i dagens inlägg.


Kökstimern finns även i svart och vitt och kostar 99 kr.

Har också varit på jakt efter ett emaljerat durkslag, tycker de är så fina. De vanliga i plast kan man ju nästan kräkas på, de bli rså konstiga och framförallt är de fula.


Durkslaget som även det även kommer i svart och vitt kostar 185 kr.

Typhoon  har ett annat durkslag som är ännu snyggare än det första (fast kanske inte lika praktiskt, vet inte om hålen anske är för stora) men det finns inte på den här hemsidan. Så här ser det ut iaf.




På VictoriaLiving finns brödskrinet endast  i rött och vitt och kostar 599 kr, men jag tycker det svarta var snyggare. Hade  mer än gärna kunnat flytta hem till  mig ;)

Färgerna känns helt i min smak. Ända sedan jag inhandlade mina Margretheskålar från Rosti (världens bästa skålar för övrigt, designade av Sigvard Bernadotte ni vet) i svart, rött och cremevitt så har det varit min färgpalett för köket, iaf för det som handlas in nytt. Det i kombination med den borstade aluminiumlooken så blir det fulländat.

  Nya dies september

Nu har det släppts nya underbara dies från Quickkutz igen....det finns flera stycken jag verkligen, verkligen skulle vilja ha. Titta bara!


Leaves REV-0128-S


Santa REV-0133-S


CC-BDR-018

Fler nyheter finner du på QK hemsida. En annan borderdie som inte är ny för september men som jag verkligen gillar är den här:


CC-BDR-012

  Duffel

Jag har ett par säsonger velat ha en duffel men fortfarande inte införskaffat någon. Så nu har jakten börjat igen, kanske jag kan få en i år :P Tittade in på LaRedoute och hittade ett par varianter som var snygga. Är inne på att jag ska ha en svart då det är ganska gångbart till allt. Har en annan kappa som är vit och en liten kortare A-klockad jacka som är grå. (Klicka på bilderna för att komma till produktens hemsida)


Pris 1 149 :-

"Ett måste i vinter, duffel i trendig modell! Fodrad kapuschong med knäpptamp. Duffelknäppning med kontrasterande hällor i skinnimitation. Skärning fram och bak. 2 påsydda fickor fram. Rak nederkant och raka ärmslut. Längd 90 cm. Helt foder i 100% polyester. I ylletyg, 80% ull, 20% polyamid. "


Pris 979:-

"Vackert ylletyg i 80% ull, 20% polyamid för färgerna natur, beige och himmelsblå. 60% ull, 40% polyester för övriga färger. Rak, lätt insvängd modell. Dragkedja under vindslå med knappar och duffelknäppning. 2 påsydda fickor och 2 fickor i sidsömmen. Krage med tryckknappar i metall. Helt matelasserad med foder i 100% polyester."


Pris 849:-

"Originell jacka i duffelmodell, i ren bomullstwill. Jacka med kapuschong. Ståkrage med dragkedja. Bred knappslå med dekorativa knappar. Ok fram och bak. Påsydda fickor med knäpptamp. Lång ärm med knäpptamp och knapp vid ärmslut. Inprovning vid armbågen. Helt foder i bomull. Matelasserad insida. Öppet veck bak. Längd 80 cm. "

Tyckte den första var riktigt snygg fast den andra är ju slående lik (dock något kortare, endast 78 cm) och kanske mer praktisk då den har dragkedja också. Den tredje var lite rolig för den var lite annorlunda mot en vanlig traditionell duffel plus att den också var utrustad med dragkedja vilket är ett plus. Valet är aldrig lätt :) Någon som har andra tips på var de säljer snygga dufflar?

  Ännu en lysande tävling...

...har Husmusen i samarbete med Svenssons i Lammhult. Denna gång är priset en annan designklassiker nämligen jubileumsutgåvan av PH5 lampan, kallad PH50,  från danska Louis Poulsen (värd 4 995 kr).


Pressbild Louis Poulsen: PH50 i jubileumsfärgerna Chili Red, Wasabi Green, Olive Black and Mint Blue (Coconut White ej med på bilden)

PH5 lampan designades 1958 av danska formgivaren Poul Henningsen (1894-1967) och det är med anledning av lampans 50-årsjubileum som en ny färgglad variant släpps. Den första PH lampan sattes i tillverkning redan 1925-1926.

Lampan är designad utifrån principen om ett reflekterande flerskärmssystem, som är baserat på en logaritmisk spiral med ljuskällans mittpunkt i spiralens centrum, något som ger en mjuk och bländfri belysning. De synliga reflektorernas design säkerställer att ljuset riktas både vertikalt och horisontalt. Den inre konen är målad röd och skapar tillsammans med den lilla blå reflektorn ett varmare ljus.

Närbild på PH50 i färgen Mint Blue

PH5 lampan är den av PH lamporna som tillverkats i flest exemplar och också den variant som för många kommit att bli synonym med begreppet PH lampa. Detta trots att den bara är en av ett 100-tal olika modeller som tillverkats under mer än 80 år.

Tävlingen pågår fram till och med den 30 september.

  Aussie it is!


Sådana här kommer jag förmodligen att få se

Idag blev det klart att utlandsprojektet inom traineeprogrammet kommer äga rum i Australien. Vi har ganska nyligt köpt ett belysningsföretag där och nu blir det en ny fabrik som vi får tillgång till 1/5 (om inget går snett innan dess) och mitt arbete kommer handla om att vara med och utforma den nya produktionsenheten. Vet inte så mycket detaljer själv ännu så jag kan inte berätta så mycket mer men det kommer förmodligen involvera en del arbetsplatsutformning och lite sådant iaf.

Det är väl lite med skräckblandad förtjusning som jag kommer tillbringa 5 månader i Melbourne, april-augusti nästa vår. Jätteskoj, världens chans. Men om jag känner mig ensam i Jönköping (vilket jag fortfarande gör).....hur kommer det då att kännas att vara ensam på andra sidan jordklotet. Fast å andra sidan kan det vara skönt att komma bort från allt gammalt som ligger och gnager på tankarna jämt och ständigt, få ordentligt miljöombyte, förtränga/glömma och förhoppningsvis ha riktigt skoj. Mina tankar kring resan kommer nog att hinna svänga fram och tillbaka lite de kommande månaderna allt eftersom resan närmar sig så bry er inte allt för mycket om mitt jidder.

Givetvis kommer jag göra det bästa av situationen och förhoppningsvis kan jag ta ut lite semesterveckor under vistelsen och resa runt en del. En liten nackdel är väl att jag helt kommer missa sommaren nästa år då det är vinter i Australien under sommarmånaderna när jag kommer vara där. Men man kan ju inte få allt.

Ja, inte direkt på skrivhumör så det blir inte så mycket mer än så här idag. Trött och seg efter en lite tuff vecka. Var i Sthlm över dagen igår vilket var intressant men lite tröttande då jag åkte hemifrån strax efter kl 6 och var hemma igen efter 22. Hann iaf träffa Anna "Lisa" (en kompis jag lärde känna i Luleå) och skvallra lite. Det var mysigt!

Längtar till helgen men samtidigt inte.  Blir lite rastlös, känner mig ensam och funderar på tok för mycket på fel saker när det blir helg men samtidigt är det skönt med sovmorgon och chans att ta igen sig lite. Skulle så gärna vilja ha någon (annan än Pollux) att dela min lediga tid med. Avundsjuk på alla som kan gå hem och fredagsmysa med en sambo eller pojkvän och som har kompisarna på nära håll och kan umgås med dem också. Aldrig är man nöjd!

  En lysande tävling...

...har Mamamekko i sin blogg. Genom att lämna en kommentar till inlägget har du chans att vinna den här snyggingen, Norm 69.


För er som inte vet det är Norm 69 en prisbelönt (tilldelades Formlandsprisen 2002 och Imm Cologne 2003) och uppmärksammad dansk klassiker formgiven 1969 av Simon Karkov. Ett pussel på 69 bitar där inga verktyg eller lim behövs för att sätta ihop lampan. Simon Karkov spenderade lång tid på att framställa det rätta materialet som är både stryktåligt, böjligt och tål hög värme. Så nu vet ni det. Gör som jag var med och tävla, eller låt bli för då har jag större chans att vinna :P

TÄVLINGEN ÄR TYVÄRR AVSLUTAD

  Sökes bäddplats?


Ingen som är behov av en bäddsoffa? Min bror säljer en som jag kan intyga är skön att sova i. (Har haft den som sängplats i ett par månader när jag bodde hos honom så jag borde veta) Snygg och välskött dessutom. :) Är ni intresserade hittar ni annonsen HÄR. Soffan finns i Göteborg by the way.

Kram och trevlig helg!

  Ny höstdesign...

Tyckte min blogg var lite väl pastellig för årstiden (för er som inte kommer ihåg hur den såg ut finns en påminnelse HÄR). För hösten med regn och härliga höstfärger kryper sig närmare så jag slängde ihop en liten höstigare design. Finslipar säkert på den vid senare tillfälle men nu får den vara som den är tills vidare.





  Veckans citat v. 37



Ett fynd är något du inte har användning för, till ett pris du inte kan motstå.

Källa: Franklin Jones

  Idol 2008 - Anna Bergendahl

Jag är inte en person som följer Idol men via Aftonbladet hittade jag Anna Bergendahl, en av deltagarna i årets tävling. Eftersom alla hyllar henne så var jag ju tvungen att lyssna jag med och jag håller med. Hon har STOR potential (eventuellt så bra att jag kommer följa Idol framöver), lyssna bara...


  Belysningsutbildning...

...det är vad veckan kommer att bjuda på. Åker till Köpenhamn tidigt imorgon för att upplysas i massa teori kring just belysning på Fagerhults alldeles egna Lighting Academy. Visst är det flashigt!? :P Får se hur mycket man förstår av danskan bara. Intressant ska det bli iaf, kan inte särskilt mycket om luminanser, ljuskällor och annat men på onsdag kväll när jag återkommer till Jönköping är jag förhoppningsvis  lite klokare. 

Ska bli skoj att åka till Köpenhamn men det börjar bli lite jobbigt att resa någonstans VARJE vecka. Var ju nästan hela förrförra veckan i Gbg och nu i torsdags och fredags var jag i Vadstena på ledningskonferens. Väldigt intressant det med får jag lov att säga, diskuterade verksamhetsmål och handlingsplaner för kommande år. Vi överraskades även av beskedet att vår VD beslutat sig för att avgå (något som tydligen kom som en liten överraskning för alla), så nu får vi se vem som kommer tillträda efter honom och vilken strategi han kommer föra. (Läs pressmeddelandet HÄR)

Ska väl egentligen inte klaga för vi får ju vara med om en massa skoj, inte alla traineer som får åka med ledningsgruppen på konferens till exempel men jag har ju ändå uppgifter jag måste slutföra också och tiden försvinner ju när det ska resas hit och dit hela tiden. Men efter veckans Köpenhamnsbesök är det nog lugnt fram till mitten av oktober iaf.

Kommande helg kommer MamBo hit för att besöka Husvagnsmässa på Elmia. Mitt mål är att även få upp lite golvlister, stringhyllan i köket, klädhängaren och nyckelskåpet i hallen och möjligtvis någon inredning i hallgarderoben också om det hinns med. Vi får se hur mycket som blir av. Ägnade sena timmen igår kväll åt att packa upp den näst sista flyttkartongen som troget stått och väntat under skrivbordet. Sorterad och slängde så nu är det bara en kartong kvar. Men innan den packas upp behöver jag ordna lite förvaring i form av iaf en lådhurts och helst även ett mappskåp (för att få undan scrappingsakerna lite från skrivbordet). har även en vägglösning á la IKEA på g för scrappingprylarna, en sån där vägglist med krukor som är tänkt som köksförvaring. Perfekt för pennor och annat småjox. Det kommer bli så fint när det väl blir klart. Om det nu kan tänkas bli det någon gång :P


Asker tillbehörsserie från IKEA

Men nu har jag tvättat klart och städningen väntar. Ska hinna det och kanske även stryka lite tänkte jag (japp, jag har blivit vuxen och börjat med sådant, går ju inte att komma med skrynkliga blusar och skjortor till jobbet) och så packa förståss. Ännu en hektisk vecka stundar. Ha en fortsatt trevlig helg.

Kram


  Min önskelista

Här kommer det en liten önskelista med sådant jag verkligen skulle vilja ha (utan inbördes rangordning). Flera av sakerna har jag redan bloggat om tidigare så titta i gamla blogginlägg eller klicka på bilderna för att se dem i större format.

  • GPS
  • Handdukstork till badrummet (Vattenburen tror det funkar i mitt badrum iaf). Vill ej ha för tätt mellan stängerna och den ska vara i rostfritt stål eller krom - absolut inte vit.
 
Ex: Dryson Nivå  eller Hafa Kioto 
  • Erik mappskåp från IKEA (Silverfärgad) 995 kr

  • Bokstav - vill ha ett A  (se tidigare inlägget HÄR)
  • Welcome skylt från Trendgruvan för 385 kr (Se tidigare inlägg HÄR)
  • 4 st Stolsskydd från Gripsholm (svart) finns hos bl a  Nisses för 69 kr/st
  • Vinsstället Smart (i vitt) från Serholt finns hos Village - Pris 399 kr
  • Vit Köksradio Limited Lable från Siba (då Tivoli Audios är lite väl dyra) - Pris 299 kr (Se tidigare inlägg HÄR)









  • Pengar till systemkamera är alltid välkommet, särskilt nu när jag satt upp målet att jag ska ha en innan Australienresan :)
Och ni som tänkt köpa mig en födelsedagspresent (vet att jag är lite tidig när det gäller det är ju faktiskt över en månad kvar men men) och tänker "Gud vad tråkigt att köpa nått av det hon har på sin önskelista, jag måste hitta på något annat" (Ja, mamma du är en av de personerna som diskuterar så) Snälla, tänk inte så! Sakerna jag satt upp på listan är ju faktiskt sådant jag vill ha och som jag, om jag inte får dem, kommer gå och köpa själv. Annars hade jag ju kunnat sätta upp saker jag inte vill ha på min önskelista men då hade ju hela konceptet med just begreppet önskelista ändrats något. :)

  På mitt nattduksbord just nu...

...ligger IKEA katalogen och en belysningstidning, vad annars :) Typiskt bra kvällsunderhållning innan jag somnar.



På tal om nattduksbord så är det ett ganska konstigt ord tycker jag så jag googlade givetvis på detta för att få veta mer och som vanligt delar jag gärna med mig :)

Heter det nattduksbord eller nattygsbord?

Ett av vårt språks otydligast artikulerade ord är ett som de flesta har lärt sig innan de kunde stava och som i tal brukar låta som /nattuksbord/. Därför råder viss osäkerhet om hur ordet ser ut i skrift - nattduksbord eller nattygsbord?

Ordböckerna är eniga: den riktiga varianten är nattduksbord. En nattduk var en broderad duk som man satte sina toalettsaker på, och den äldsta betydelsen hos nattduksbord är just 'toalettbord'. Men nattduksbord kunde man kalla även duklösa bord för sådant man behöver för natten: ljus, krus, nattkärl. Förmodligen under inverkan av det osäkra uttalet har så uppstått varianten nattygsbord, alltså ett bord för natt-tyg, där tyg betyder 'grejer', 'utrustning', som i remtyg och skrivtyg. Själva ordet nattyg finns inte emellertid belagt, men det tillhör språkets möjligheter.

Möbelhandlarna har löst problemet med att kalla föremålet sängbord - enklare men lite tråkigare.

Källa: DN

  Ljust var det här

Belysningen i mitt kök är precis som hela köket, minst sagt bedrövlig. För närvarande består min lampa över matbordet utav en glödlampa hängd i en liten sladd. Det får nog nästan klassas som skandal om man jobbar på ett belysningsföretag. Men så här ser det ut:


Det är inte vad som kallas det senaste :P

Så i väntan på en Bumling eller någon annan lampa (har kollat på lite billigare alternativ men de mäter sig inte riktigt med en Bumling ändå) så har jag iaf införskaffat mig en fönsterlampa för att sprida lite ljus i min tillvaro. Det märks att hösten kryper sig på för det börjar allt bli lite mörkare på kvällarna. Den nya fina fönsterlampan som jag fick idag kommer från Belid och heter Baron (tyget på skärmen heter Glänta).


Tyget Glänta går att få till en mängd olika armaturer så om jag funderar på något alternativ till Bumlingen är det väl en pendlad armatur med textilskärm i just samma tyg, som exempelvis Public pendel som är lite konisk i sin form (på bilden med tyget Maskros).


Eller kanske Mysinge


  Veckans citat v.36

När en politiker säger att vi sitter i samma båt så var på din vakt,
det betyder att det är du som skall ro.


Källa: Vilhelm Moberg

  Méli de Mélo

Ja, så heter butiken vars skyltfönster på Vallgatan jag passerade i helgen när jag var i Göteborg. I detta fina skyltfönster hade de ett stort A stående i någon slags metall med lite rostig feeling. Ett A som skulle passa verkligt fint in hemma hos mig i mitt kontor. Såg helt perfekt ut helt enkelt. Tyvärr var det inte öppet (eller ja det kanske var bra för ekonomin) så jag kunde inte gå in och titta närmare på det och jag har ingen aning om vad det kostar. Men fint var det, likt det här A:et: (fast ännu finare):


Butiken har faktiskt en hemsida också om du vill läsa mer, och den hittar du HÄR (finns någon liten bild på delar av ett B bland annat). Mélimélo är förresten franska (om ni inte redan hade gissat det) och betyder tydligen "en blandning, mischmasch, sammelsurium, ja, hela klabbet helt enkelt". Lite fyndigt :)

RSS 2.0