Host å snörvel

Så har jag då lyckats gå och få mig en ordentlig sommarförkylning. Kanske inte så konstigt med tanke på alla människor jag möter på jobbet varje dag och så men det är ändå inte roligt. I slutet av förra veckan när jag var tvungen att jobba trots halsont, feber och snuva kände jag mig inte så pigg. Men igår och idag har jag iaf varit ledig och kunnar kurera mig lite!

Igår var jag i Storforsen med Jennie och Henrik och såg på balett- och musikspelet Trolltagen.

image101

"Baletten Trolltagen är sagan om de sex små flickorna som rövas bort av en virvelvind och sätts i fångenskap hos de fula trollen. När flickorna blivit vuxna ämnar trollen gifta sig med dem och göra dem till drottningar på sina slott. En fattig vallpojke förirrar sig i skogen och träffar där på de tre slotten - ett av koppar, ett av silver och ett av guld - där flickorna hålls fångna.

På sin irrfärd möter han Näcken - som ger honom magiska krafter, Vittrorna och Vargen. Naturväsen och sagofigurer som smyger fram genom naturen, upp på klipporna och ställer de eviga frågorna - det onda mot det goda, kärlekens kraft..."

Källa: www.alvsbyn.se

Visst låter det spännande :) Storforsen är Europas största obundna fors där Piteälvens dånande vatten forsat sedan urminnes tider. Trolltagenscenen är placerad mitt i den gamla älvfåran, bland alla klippor och små forsar. Den mest unika och fascinerande kuliss man kan få till balett- och musikspelet.Ganska häftigt men kanske inte värt de 180 kronorna det kostade. Det är ju iaf en tradition här uppe så det är kul att ha sett det och det är ju väldigt vackert vid Storforsen. Till och med Pollux var med, inte alla hundar som får gå på balett :P Det hela inleddes av vad som skulle ha varit Sofia Jannok (något jag hade sett fram emot) men på grund av sjukdom istället var en annan samisk tjej som jojkade som en ripa ?!?! och Tommy Nilsson. Den så kallade inledningen varade 1h (!) lite väl länge tyckte jag, inte därför jag hade kommit dit. Tyvärr började det regna mot slutet av föreställningen vilket var lite tråkigt - hade "inledningen" varit kortare hade vi klarat oss utan att bli blöta :P (eller ja...blöt blev jag inte egentligen hade ju varit sådär duktig och förutseende och tagit med mig regnkläder). Trevligt var det iaf och roligt att umgås lite med Jennie, det blir alldeles för sällan numera.

Annars jobbar jag ganska mycket. Har varit några dagar med VÄLDIGT många besökare...sisådär en 700-900 stycken per dag när vädret var som sämst. Nu när det är lite bättre så blir det avsevärt många färre. I lördags när jag jobbade sist var det väl en 100 st ungefär. Ganska öde...

Lite scrapping blir det förståss också. Håller på med ett litet projekt just nu som är lite hemligt så jag kan varken visa några LO:s eller direkt prata om det. Men snart så... Har också gjort slag i saken och sålt min squeeze till Carin (som numera också är fast i scrappingträsket) och istället införskaffat mig en Revolution - som jag visserligen inte fått ännu men jag längtar! Vill kunna göra sådär fina stora rubriker som det går med Grand diesen. Hittade den "billigt" för 1200 kr på Scrapprylar som nu dessutom har 10% rabatt - ett tips för de som känner sig sugna. Med den rabatten och försäljningen av tången så blev det en ganska bra deal. Har förresten även lyckats norpa åt mig Magnolia alfabetet på eBay för 650 kronor med frakt (kostar väl en 1300 kr i Sverige utan frakt).

image106

Längtar längtar så det nästan värker efter att få testa det också på en LO!! Jag vet...jag är skadad. Men alla ska ju ha en hobby, synd bara att detta ändå är en ganska kostsam en ;)

Tisdag och onsdag blir det jobb sen far jag söder över på fredag tror jag. Bröllop utanför Motala på lördag - J:s kompis från Askersund gifter sig. Och efter det blir det minisemester i Norge med J. Inte så planerat och uppstyrt ännu men det kommer kanske annars får vi ta det som det blir. Längtar efter att få umgås lite med min älskling, bara pratat på telefon och J har mest varit på "fallskärmshopparläger" typ konstant i snart 3 veckor så kommunikationen har vöäl varit sådär :).

Håller bara på att styra upp det här med djuren. Hoppas kunna leja ut dem lite så jag slipper transportera ner dem till mamma. För jag vill inte ha med Pollux på semestern. Men det verkar som om Krilles kusin kan ta katten. De har redan en liten kattpojke så det hänger väl på om de kan komma överrens - blir en test i veckan. Sen inväntar jag svar från Carin och Krille om de tar Pollux. Lite knivigt eftersom Krille är allergisk. Inte alltid kul att ha djur :/ Iaf inte när man bor så långt från familjen. Vet ju att mamma ställer upp annars.

På exjobbsfronten inget nytt. Inte hört något från IKEA men jag antar att de också har semester. Avvaktar lite till innan jag börjar terrorisera dem. Ska sitta och söka lite idag efter andra potentiella projekt jag kan söka. Man måste ju ha många bollar i luften!

Nä nu ska jag ta och duscha och komma igång med dagen. Man blir lite slö när man är ledig men det är rätt skönt att inte stressa också.

Kramar


Tillägg :)

Tänkte bara upplysa alla glada scrappare i Lule som precis som jag har svårt att få tag i roliga band. Carin tipsade mig om Paraffin som ligger i Folksamhuset. Där har de MASSOR av band i rött, grönt. blått, vitt, lila, svart, vitt, gult...ja ni förstår. Mönstrade, enfärgade, skimrande, genomskinliga, glittriga, breda, smala you name it. De flesta är visserligen med ståltråd i kanten men den kan man ju dra ut eller ha kvar...i många fall gör det ju inget. Köpte iaf några smakprov som jag tänkte dela med mig av till alla ni som läser så ni får se hur fina de är!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vem är du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser den)


Har du en egen blogg/hemsida?:


Vad har du på hjärtat?:


Trackback
RSS 2.0