Ring, ring...

Ja, nu har äntligen mitt abonnemang hos 3 gått ut så jag har redan ordnat så numret ska flyttas över till Halebop. Inte en dag för tidigt om någon frågar mig. Har inte alls varit nöjd varken med abonnemanget eller telefonen. Har en tid haft två telefoner (min gamla trogna Nokia 6510 med kontantkort) för att mitt 3 abonnemang inte funkat över huvudtagetm, så det ska bli skönt att dra ner på antalet till det lite mer normala, att endast ha en!

image442

Telefonen jag har nu - en LG U880

image443
Nokia 6510 (så ni vet vad jag pratar om tänkte jag)

Har ju utlovat att min gamla mobil ska köras över eller släppas från ett flygplan eller nått sånt. Och det ska jag göra så snart jag införskaffat mig en ny - tro mig! Min gamla Nokia får nog också pensioneras då den fått lite hårda törnar av hundar som rivit ner den och annat och den har gått lite sönder. Så jag surfade runt lite för att se vad marknaden bjuder och kom fram till att dessa modellerna iaf är snygga att titta på. En djupare undersökning får väl göras på funktioner/pris/design och annat också innan köp.

Nokias L'Amour kollektion har jag gillat designmässigt ända sedan de kom ut med de första modellerna. Tycker Nokia 7390 är riktigt snygg i svart.

image445

Nokia 8600 Luna är rätt schyst utseendemässigt också.

image447

Annars vet jag inte om Nokia har så mycket intressant just nu. Är lite mer inne på en Sony Ericsson den är gången faktiskt. Tycker S500i är en riktigt snygg telefon. Särskilt den svarta och gröna.

image446

W660i
är riktigt snygg fast egentligen är jag inte i behov av en musikmobil. Har en mediaspelare som jag är riktigt nöjd med.


image448

Finns även i svart men jag gillar den röda

Dock hade det inte gjort något om det hade varit en ganska schyst kamera i mobilen då min digitalkamera är lite paj. Så egentligen är det väl en kameramobil jag är ute efter kanske. Som tex K750i

image449


Eller kanske K610i kanske...(gärna i rött då givetvis)

image450


Tja, vi får se om det blir någon av de här telefonmodellerna som så småningom flyttar hem till mig eller kanske någon helt annan. Det visar sig. Nu är det snart läggdags. Sov gott!

Kram

  Regnig måndag kväll...

Ja, idag var det så dags igen. Lite dies från eBay damp ner i lådan. Så glad! Ska bli så skoj att använda dem. I fredags fick jag dessutom min varmluftspistol, mitt embossingpulver och mina julstämplar! Så nu kan det börja embossas. Yeah! Visar inga kort på dem just nu, ni får se när jag har använt dem istället :)

image439
Mina nya QK dies!

Det kom faktiskt ett annat roligt paket idag. Bos digitalpiano - ett Yamaha P70- så jag har ägnat ett par timmar åt att försöka lära mig tyda noter. Faktiskt fått fram något som liknar en melodi, typ blinka lilla stjärna och andra svåra låtar :P Förhoppningvis kommer jag avancera lite. Men det är väl lika bra att börja med jullåtarna redan om jag ska hinna lära mig något tills jul. :P
image441

Vad har hänt mer sen sist...jo hela dagen idag har jag varit i Älmhult på IKEA på informationsdag för exjobbare. Mycket intressant och givande. Fick lite information om företaget plus att vi fick gå på IKEA museet. Spännande! Där finns det rum från 50-,60-,70-,80-,90- och 2000-talet uppbyggda med IKEA möbler. Lite festligt att se de tydliga förändringarna i stil. Med på dagen var två andra Lulestudenter faktiskt från samma program som jag. Visste inte ens att de satt på IKEA och tydligen är de på en avdelning som nästan är granne med den jag tillhör. Världen är liten ;)

Annars har det inte varit så händelserikt. Pluggat matte men det har gått sådär så jag funderar starkt på att skita i att gå på tentan imorgon. Ger mig inget...särskilt inte som jag har en uppgift som Claes kom med i fredags kväll som ska vara klar imorgon som jag verkligen måste lägga energi på och det känns som prioritet ett just nu. Helgen har förutom plugg gått åt till att ha valpkurs i agilityn båda dagarna. Hade skogshelg så hundar och förare fick testa på sök/uppletande/spår och skogsagility. Lite mysigt. Sen har jag även hunnit fasta i 36h...det ni! Det var inte så skoj, gick mest omkring och var hungrig. Det var min naturläkare som ordinerade detta för att försöka få fart på min ämnesomsättningsprocess och viktnedgång. Får se hur det blir med den saken. Under dessa timmar gick jag iaf ner 3.9 kg men det finns ju risk för att jag går upp dessa igen när jag nu har börjat äta.

Idag har Anna börjat sin praktik i Asarum också, inte hunnit prata med henne ännu om vad hon tyckte. Men om du läser detta innan vi pratas vid får du känna dig VARMT VÄLKOMMEN tillbaka till södern, vännen!

I helgen blir det en tripp till Linköping för att hälsa på älsklingen. Inte setts på en hel månad nu, känns som en halv evighet. Tror dessutom att helgen bjuder både på cocktailparty och Halloweenfest så det blir inte dumt. Jag ska vara utklädd till Arwen är det tänkt...vet inte riktigt hur jag ska gå till väga bara så tips mottages hjärtligt! Ni vet hon från Sagan om ringen, alven som spelas av Liv Tyler.

image440

Ja, så mycket mer finns inte att rapportera just nu inte så händelserikt liv direkt. Struntade till och med i kvällens stora händelse,agilitykursen, för det ösregnar ute och jag orkade inte stressa iväg. Kom hem lite senare än jag trott från IKEA. Avslutar väl med att skicka en lite tidig halloweenhälsning om det inte skulle bli något bloggat innan helgen.

image476

Kram på er!

  Lite som julafton...

...blev det idag när posten kom och mitt första eBay paket dök upp. :)

image441

  Bra låtar


Ganska nöjd att jag lärt mig publicera video i bloggen. Jag vet jag är lite efter alla andra men ändå. Lyssna och njut!

Som min syster så snällt påpekade kanske artist och låtnamn skulle finnas med :) Plain White T's - Hey there Delilah är det iaf.




Sen måste jag tipsa om Katie Meluas nya skiva Pictures, den är riktigt bra. Här kommer ett smakprov med låten Ghost town.

  Annorlunda inredningsprylar

Det finns så mycket roligt på marknaden och man kan surfa runt i evigheter för att hitta skojiga inredningsprylar. Tänkte ägna ett litet inlägg och de där prylarna som är sådär härligt annorlunda. Allt kanske inte är sånt man väljer att ha hemma men jag beundrar ändå den som har kommit på det :)

Vad sägs om den här diskhon från EDDA

image314

Eller den här hattlampan från Hidden art shop

image315


En vas för ensamma blommor från designern Liz Kinnmark

image316

Tillhör du kanske de som tycker att trädgårdsspaljeerna är tråkiga och ganska fula. Varför inte satsa på TinTree av designerna Johan Carpner, en spalje som verkligen pryder sin plats i trädgården.

image317

En kyl för alla ölälskare där ute bjuder Homepub

image321

Vademecum firar 100 år i år och firar detta med en jubuileumstub. Den turkosa skulle passa perfekt till min badrumsinredning (som iofs ligger nerpackad i lådor just nu). Tuben hittar du på ICA eller Coop Forum.

image322

När vi ändå nämner badrum kan jag ta med den här coola lösningen på fula kattlådor i badrummet. Snyggt och prydligt. :) Finns på SkyMall

image323

Allt i ett lösning för den med dåligt utrymme?! Bookinist från Nils Holger Moorman

image324

Läskigt dörrhandtag designat av franska Naomi Thellier de Poncheville

image325

  Den som väntar på något gott...

...ja, nu har jag fyndat på eBay igen. Det är så skoj och man kan hitta så mycket som är billigare än här i Sverige. Så nu väntar jag på lite nya qk dies, "make a date" stämpeln som jag skrivit om tidigare och lite stämpeldynor. Sen har jag även (från Sverige) beställt en värmepistol och embossingpulver för mina födelsedagspengar. Så när allt dimper ner i lådan blir det lite som en tidig julafton. Bilder kommer när jag fått produkterna. Ska bara bestämma mig för vilken julstämpel jag ska inhandla också sen är jag väl good to go (eller ja man vill väl alltid ha mer).

På tal om födelsedagspengar så har jag nästan bestämt mig för vilket smyckeskrin jag ska köpa. Ska bara in på guldsmeden i stan och se om de har dem annars blir det nog nr 3. Har mailat leverantören och fått lite mer info om hur den ser ut och det lät lovande :P (Det står för övrigt mellan 1 och 3 just nu.)

Jag fick lite hittelön för den stulna bilen jag hittade förresten. Men bara 300 kr, lite snålt kan man tycka med tanke på bilens värde, men å andra sidan kan man tänka att det var ganska bra betalt för att bara ha ringt ett kort samtal till polisen. :)

Annars händer det inte så mycket här. Just nu är det mest fokus på tentaplugg faktiskt. En omtenta i matte nästa vecka. Känns sådär :/ Längtar egentligen efter att få scrappa lite, det kryper i fingrarna. Vill börja göra julkort också. Men det får vänta. Jag hoppas ju på scrapsällskap när nu Anna flyttar hit ner nästa vecka *blink blink*

Igår var vi på agility, det gick ganska bra, slalomen funkade mycket bättre igen och vi gjorde många kontaktövningar då vi bland annat skickade hundarna på hopphinder ut åt sidan för att öva in kommandot "ut". Inte så kallt ute igår kväll heller så man slapp frysa fingrarna av sig :)

Nu kallar Calculus på mig igen.

kram

  Roliga stansar från Fiskars

Jag gillar verkigen produkter från Fiskars och nu har jag hittat lite skojigheter som jag tänkte dela med mig av.

HÖRNSTANSAR

Vi börjar med en nyhet: 3-in-1 Triple-sized Embossing Corner Punch...puh, vilket namn. Den senaste generationen hörnstansar kombinerar prägling och stansning i ett enda steg sk embossing corner punch. Hittade den på den amerikanska sidan, vet inte om de finns att få tag i i Sverige men jag tyckte de var himla gulliga. Den finns i fyra olika motiv.
image396

1. Anchors Aweigh
image397
2. Hollywood & Vine
image398
3. Swan Lake
image396
4. Tunnel of Love
image400

Det finns även en annan typ av kombinerad präglingsstans som har fyra olika varianter att välja mellan. Den heter 4-in-1 Embossing Corner Punch. Den finns i sex olika varianter - mina favoriter är:

image398

image399

image401

En tredje variant på hörnstansen är den här där en sida stansar och den andra präglar vilket ger användaren 3 olika varianter på hörn från en och samma stans. Lite fiffigt och väldigt fint! Den kallas Combo Corner Punch.
Finns i 6 olika utförande och här är mina favoriter:

image407
image408

KANTSTANSAR

Jag har i ett tidigare inlägg visat några kantstansar jag gillar. Det finns totalt 11 stycken varianter. Jag hade med tre jag gillade i förra inlägget och här kommer det några fler favoriter:

Elegance
image402
Lace
image403

Winter greeting

image415

När jag ändå håller på kan jag ju ta med någon cirkelkantstans också. I förra inlägget hade jag med den som kallas Antique Elegance men det finns totalt 8 stycken olika motiv så det är väl klart att jag hittat någon mer jag gillar :P

Sun
image404

Heart of Hearts
image405

Vine & Dandy
image406

Kanske någon har fått lite inspiration från det här inlägget. Det är därför jag gör dem ;) Jag blir inspirerad och får idéer av att surfa runt och hitta skojiga idéer och verktyg och jag hoppas att någon där ute som har svårt att hitta de där sakerna kan komma till min blogg och få lite tips och idéer från mina små sammanfattningar!

Har inte angett några inköpsställen eller priser alls denna gången för det kräver ju att man surfar runt och kollar en hel del för att kunna hitta det billigaste. Idag har jag mest kollat på Fiskars egna hemsida.

Kram på er

  Dagens goda gärning...

...har jag gjort idag. Vi har i flera dagar sett en silvergrå Ford som stått pakerad vid koloniområdet precis vid vårt hus. Eller ja, jag är har noterat den, mamma och Bo har undrat varför den stod där. I vilket fall så gick jag ner nu ikväll och tittade på reg. numret och noterade även att bilen var öppen - det var ju faktiskt lite skumt. Gick hem och slog upp numret på vägverkets hemsida och den stod anmäld stulen. Så jag ringde till polisen för att berätta att den stod där och de blev så glada så. Sa att jag skulle ringa försäkringsbolaget och berätta att jag anmält det hela till polisen så jag kunde nog få några kronor i hittelön. Det ni! Vi får se vad de säger när jag ringer imorgon :) Den var iaf stulen från Svängsta den 7:e denna månaden så den har ju varit på vift ett tag. Ägaren blir säkert glad att den kommer till rätta. Hoppas bara att de inte förstört den så mycket de som stal den.

Ja, då var den helgen över. Hur snabbt gick inte det?! Inte har jag hunnit med så där överdrivet mycket heller. I fredags var jag i Älmhult och hade möte med min handledare. Vi tittade lite på de produktproverna han hade köpt med sig hem från sin resa till USA som han var på förra veckan. Var lite kul att få se och känna på de produkterna jag hade hittat i min marknadsanalys. En marknadsanalys som för övrigt är fullt pågående fortfarande. Finns hur mycket produkter som helst känns det som. Känner mig aldrig klar och nöjd. Men jag jobbar även parallellt med att söka information och ergonomi och antropometri och enkätskrivning så jag kanske presterar något iaf. Fast vissa dagar känns det verkligen inte som det :(

Lördagen tillbringades mest ute på BK då det var serietävling. Pollux har bloggat om hur det gick här om det är någon som vill läsa. Sen hann vi bara hem och vända för vi var bjudna på taco middag hemma hos Maria och Håkan, jag och Pollux. Håkans bror och hans sambo var också där och de hade sin söta Tollare Gibbson med sig. Fast Pollux var trött efter agilityn så han var inte så pigg på att leka. Katten Gizmo var dock ganska intressant :P Jag och Maria diskuterade massa inredning. Hon tycker också det är skoj med gamla prylar och retro design precis som jag. Vi bestämde oss för att leta upp lite auktioner och loppisar och åka och titta på. Skoj!

Idag söndag har jag helstädat min bil, hade massa grus i den som vi dragit in från när vi varit ute på klubben. Putsat lite på alla plastdetaljer och tvättat den utvändigt. Kände mig ganska duktig. Skulle behöva vaxa den lite också men det orkade jag inte idag. Sen har jag lite insektskadaver kvar på bilen som jag inte fått bort och två små stenskott på huven som jag måste fixa. Inte bara skoj att ha bil :P

Sen har det blivit lite plugg, inte så mycket matte har mest jobbat med x-jobbet så jag med gott samvete kan viga hela morgondagen till räkning innan vi ska på agilityn. Och tvättat har jag också gjort. Bara massa skoj. Nä, det blir inte så mycket skoj. Känns som mitt liv har lite paus egentligen. Vet inte riktigt vad som kommer att hända med något i framtiden. Men som alla säger...det löser sig. Och det gör det väl förhoppningsvis men jag vill gärna ha en fast tillvara, ett hem, och lite vardag det vore nice.

Nu ska jag hänga lite mer tvätt.

Kram

  Jul jul strålande jul...

...ja, advent närmar sig väl snart iaf :P Jag som ÄLSKAR julen har ju redan börjat tråna lite efter julsaker och julstämning. Det hela började nog häromdagen när jag började titta på julstämplar. Så det kan gå, ännu en sak man kan beskylla scrappingen för att orsaka :P

Jag hittade iaf jättefina ljuskransar som jag är sugen på att köpa och hänga upp i mitt fönster. Hittade dem på Haléns av alla ställen. Behöver ju två dock och de kostar 199 kr stycket...hmm men snygg var den. Tur att jag har tid att fundera :) Finns även på Ellos för 249 kr. Men det kanske kommer en prissänkning?! (vid typ jul eller så)

image382

Sen är ju en personlig favorit som jag varit kär i, i flera år den klassiska Elflugan från 1997 - design Lundgren & Strandberg. Det ska inte vara någon dålig kopia utan jag vill ha den äkta varan. Det är en ljusstake jag tycker man kan ha framme året runt iofs men eftersom jag skriver om jul och julljus så tar jag med den. Dock är det ju allmänt känt att den kostar en halv förmögenhet - 1890 kr närmare bestämt :( (Fast på Svenssons i Lammhult tar de 1795 kr - marginell skillnad dock) Men nån gång i livet ska jag bara ha en sån, denna nån gång skulle dock helst ha inträffat typ...igår?! I antracitgrå vill jag i alla fall ha den men den finns även i vitt och rött.

image383



Samma designers som för Elflugan, alltså Lundgren & Strandberg, har även skapat denna söta lampa som heter Orakel. Tycker de små lamporna ger ett mycket fint intryck. Inte för att det har så mycket med jul att göra men jag tänkte bara slänga in den som en liten bonus :) Lampor är himla skoj har jag kommit på och det finns så OTROLIGT många fina om man ger sig tid att titta runt lite.

image386

Sen gillar jag pappstjärnorna. Hade velat köpa förra året men mina fönster var så små i min lägenhet så de rymdes inte och i det som det hade kunnat rymmas i hade jag min älskade ljusstake som jag köpte för 6 år sedan i Luleå. Var dyr då tyckte jag (gav 400-500 kr nånting för den) men det har jag aldrig ångrat! Här kommer en bild på den (lite småsuddig tyvärr)

image387

Fick till de andra fönstren hålla till goda med två kopparfärgad metallstjärnor som jag visserligen tycker jättemycket om. Helt vanliga enkla stjärnor med lite längre udd längst ner - de där billiga man hittar överallt. Förstår ni? Men åter till pappstjärnorna som finns i en uppsjö av exemplar. Här kommer förslag:

image390
Den här kommer från ellos och kostar 159 kr. Tycker den är fin och "fyllig" med sina många uddar.

Stjärnor på fot kan också vara väldigt vackra tycker jag.

image411image410image409


De här har jag hittat på Konstsmide.se - Den första på ekfot (finns även med valnöt), nummer två och tre också på ekfot. Alla årets nyheter.

Ja, det får räcka för tillfället men jag kommer nog smyga dit någon uppdatering då och då i detta inlägget när jag hittar något vackert. Så håll ögonen öppna. :) Hoppas ingen blir för arg och irriterad för att jag tjuvstartar julbloggningen redan. Jag tillhör dessutom de som tycker att julpynt innan slutet av november i affärerna bara är jobbigt och helt fel så jag vet inte vad det är som tagit vid mig...;)

Kram och godnatt!

  Nyheter Eva Solo

Tycker Eva Solo har så mycket fina saker. Nu i oktober kommer dessa underbara nyheterna i hennes sortiment.

image376
Leaf - Gillar verkligen dessa naturinspirerade skålarna.


image377
Smiley - Praktisk skål för godis/nötter etc. Skalet till nötterna eller pappret runt godiset kan man enkelt lägga uppe på skålen. Så himla smart!



  Tråkig dörr?

Ja, vem har inte en sån där slät tråkig dörr hemma i huset eller lägenheten. För rätt länge sen hittade jag lösningen på detta och tänkte dela med mig till er :) Skulle inte den där trista vanliga dörren bli så mycket snyggare med någon av fondbilderna från svenska format? Lite dyrt är det ju förståss, 850 kr stycket kostar de.

image368image369image370image372image373image375

  Lite av varje

Bara var tvungen att visa mitt fina nya VISA-kort. Visst är det fint ;)

image360

Sen kan jag även passa på att visa mitt senaste kort jag gjort. Ett födelsedagskort till min kompis Emelie.

image358

image359

Använde ballonger och utstansade bokstäver som jag fick av min systers pojkvän i födelsedagspresent. Tycker det blev ganska fint. Ballongerna är på 3D kuddar så det blir lite effekt på kortet. Har även använt min första öljett från min stora samling från We R Memory Keepers. Saknade ett verktyg för att göra runda former med idag, men som jag sagt tidigare - skalpellen är min bästa vän :P


  Scrappingnytt -stämplar

Ja, så har man hittat fler saker man vill ha :) Maya Road har helt underbara datumstämplar som jag hemskt gärna skulle vilja ha. Finns på Scrapbodan för 149 kr.

image355


Det finns också en kalenderversion, dock inte på Scrapbodan. Ganska cool den med men kanske mer lämplig för kort vad vet jag. Så här ser den ut iaf :)

image356

image392

De här härliga numren kommer från Sassafras Lass hittade jag på Stämpelstudion för 115 kr. Visst är de läckra?! På Stämpelstudion har de även billiga stämpeldynor. Ex Versa color små stämpeldynor - endast 14 kr.

image393

Stämpelstudion hittade jag även lite söte clear stamp set från Queen & Co, bland annat dessa alfabeten ett med versaler och ett med gemener. Endast 59 kr men de lär ju INTE vara särskilt stora :P
image394

Fortsätter med lite fler stämplar på jultemat. Juletiderna närmar sig ju trots allt, iaf om man tänker att man ska tillverka sina julkort själv och det har jag och Anna planer på :) Tycker de här är hemskt fina:

image361
Den här var jag helt kär i. Hittade den på Papprika Scrapbook , tillverkare Inkido. Är monterad och kostar 129 kr *ouch* Men som vanligt med mig så går jag väl och grunnar någon vecka eller två innan jag bara känner att jag MÅSTE ha den där stämpeln jag är så kär i :P

Tillägg: Hittade denna stämpeln på Scrappakalja för endast 70 kr nu...me like! Visserligen EZ-monterad men det går ju bra det med. Och 69 kr på StoryHouse!



image362

Den här kommer från Inkido (gillar verkigen deras stämplar) Finns säkert på många ställen men bland annat på Papprika omonterad för 59 kr (119 kr för monterad).

image363
Även den här är Inkido och finns på Papprika för 55 kr (omonterad) och 95 kr (monterad).

image364
Anar viss trend i min smak. Ytterligare en Inkido stämpel. Finns säkert precis som de andra på många ställen men ett är Brunsons, 60 kr EZ monterad.

image380
Eller den här från Inkido, ser lite plottrig ut jag vet men såg den hos någon som hade gjort ett julkort med den och det blev hur fint som helst. 129 kr monterad på Papprika.

Tillägg: Hittade den billigare på StoryHouse, endast 70 kr dock stod det inget om den var monterad eller inte.


image381

En ganska enkel god jul stämpel...gissa varifrån?! :P Jodå, Inkido. Den finns på Storyhouse för 65 kr. Dock står det inte om den var monterad eller inte.

image365
En sån där riktigt söt och go tomte av okänt fabrikat hittade jag på Allt i Lek - monterad för 75 kr.'

image366

En söt liten snögubbe fann jag på Magdas Scrapbooking monterad för 29 kr.


Ja, det var några exempel. Kanske fylls på med fler om jag hittar några fler jag gillar :)

  Varför ska allt vara så dyrt?

Det är en fråga man kan ställa sig ibland. Jag har länge velat ha hela Vänner säsongen på DVD. Vill egentligen ha den här boxen:

image346
[30 disc box set]

Problemet är väl bara det att den just nutill lägsta pris kostar 2845 kr (och då är den dessutom en importtitel så den är inte textad på svenska vilket iofs innebär att man lika väl kan beställa den från USA betydligt billigare skulle jag tro). Kommer ju en ny box release den 21/11 i år. En 40 disc release med alla 10 säsongerna och en extra skiva till varje säsong med aldrig tidigare visat bonusmaterial. Den ligger just nu lägsta pris på 1749 kr (fast boxen är inte lika snygg) :P

image347
[40 disc box set]

Fick lite pengar i födelsedagspresent så jag har bestämt mig för att invistera i ett fint smyckeskrin (har aldrig ägt något-har ett litet sött som jag fick när jag var kanske 10 men den rymmer ingetting). Har förstås hittat på nätet (var annars) då de kostar väldigt mycket mer om man går och köper dem i guldsmedsbutik. Har dock inte riktigt bestämt mig för vilken ännu. Har egentligen fyra olika alternativ:


(klicka på bilderna för att se dem i större format)
Bilder: Dacapo Silver AB

Mina egna reflektioner:
1.
Snygg, verkar rymlig, störst av alternativen, praktisk med rese-etui. Lite dyrt tycker jag. Är ju trots allt bara skinnimitation.
2.
Lite coolt med röda detaljer, skinnimitation, kanske inte så jättemånga olika fack, praktiskt med rese-etui (dock skulle jag vilja veta hur det ser ut eftersom det är en så stor del av hela smyckeskrinet).
3.
Snygg även den, skinnimitation, praktisk förvaring för halsband/armband så de inte trasslar sig, verkar dock inte ha något rese-etui vilket kan vara lite dumt. (Fast det är ju bättre att köpa denna istället för exempelvis ettan och spara 300 kr och då istället köpa ett litet biliigt rese-etui om man känner att man har behovet) Går heller inte att uttyda om den har någon plats för ringar (men det borde den ju ha) i övrigt verkar den rymlig och bra.
4.
Även den snygg, konstläder, inga speciella utstickande detaljer, lite lite plats för ringar möjligtvis (jag har ganska många). Rese-etui är alltid bra.

Ska klura lite till innan jag bestämmer mig. Ska gå in i guldsmedsbutiken i stan och kolla om de har någon av modellerna så man kan se dem live först. Lite lättare då :) Men har ni förslag eller kommentarer på vilken ni tycker verkar mest praktisk får ni hemskt gärna komma med dem. Allas åsikter mottages med glädje. Beslutsångest är ju min grej :P Nu ska jag fortsätta x-jobba så gott det går. Seg i hela kroppen idag och inte särskilt full av energi. Regnrusket ute gör inte saken bättre.

Kram

Tillägg:
Idag kom den! Så roligt när man får något annat än fönsterkuvert på posten. Min almanacka kom och den var så fin så jag bara måste dela med mig ;) Men nu får den ligga i en låda några månader och vänta på att bli använd.

image352


så söt ;)

  Citroncheesecake med passionsfrukt (ca 10 bitar)

image345

ca 25 minuter+tid i kylen

Ingredienser
150 g digestivekex (ca 10 st)
50 g smör eller margarin

Fyllning:
4 gelatinblad
2 ägg
400 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
1 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och saft av 1 citron

Glasyr:

1 gelatinblad
2 msk socker
4 msk vatten
2 passionsfrukter

Garnering:
färska bär (fast vi garnerade med kiwi & Physalis och det blev jättefint det med)

Tillagning
Finfördela kexen i mortel eller matberedare. Smält fettet och blanda det med kexsmulorna. Tryck ner smuldegen i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter).Ställ i kylen.

Lägg gelatinet till fyllningen i vatten ca 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner dem i smeten. Värm citronsaften i en kastrull. Ta den från värmen, lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta. Låt gelatinet svalna något och häll ner det i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Täck över och ställ i kylen minst 1 timme.

Lägg gelatinbladet till glasyren i vatten ca 5 minuter. Hetta upp socker och vatten i en kastrull. Lägg i och lös upp det urkramade gelatinbladet. Skrapa ner innehållet i passionsfrukterna, ta inte med hinnorna. Blanda väl och låt svalna. Ta fram formen och bred ut glasyren så att det täcker cheesecaken. Täck över och låt stå i kylen tills glasyren stelnat, minst 1 timme. Lossa tårtan från formen runt kanten och under bottnen med en tunn kniv. Garnera med färska bär.

Hur mumsig som helst. Vi bjöd på den på kalaset igår och den uppskattades av såväl gammal som ung. Definitivt något man kommer att bli bjuden på hemma hos mig igen.

  Dagen efter...

Ja, nu kan jag avslöja mitt hemliga projekt för nu har mottagaren fått se det hela. Det jag har jobbat med ända sedan jag flyttade hem är att renovera en byrå som jag hade i min lägenhet i Luleå. Jag skulle slänga den när jag flyttade tänkte jag men Emma ville ha den. Hon gillade mitt mosaikmönster jag gjort på toppen av den. I övrigt var den inte så fin. Lådorna var trasiga och den behövde en upprustning. Emma visste inte att jag hade tagit mig an att rusta upp den och ge den till henne i födelsedagspresent. Eftersom den var lite svår att skicka så fick hon den igår, i försenad födelsedagspresent, när hon kom hem. Så här såg den ut från början...


klicka på bilderna för att se dem i större format

...och så här blev den färdig!


Jag har slipat, spacklat, slipat lite till, målat och hållt på. Har haft god hjälp av Bo och fått arbeta i hans garage. Har kompletterat byrån med lådor i bambu från IKEA. Jag tycker själv det blev riktigt snyggt och Emma gillade den också (vilken tur!). Eftersom jag inte kunde slå in denna gigantiska present så gjorde jag en liten skattjkakt med fotoledtrådar som hon fick följa för att nå målet. Sex stycken ledtrådar skulle leda henne till målet, men för varje ledtråd hade jag gjort en bonusledtråd som hon kunde köpa om det kändes för svårt. Fast hon hade inte fått ekonomiska resurser så att hon hade råd att köpa en extra ledtråd på fler än fyra av de sex ledtrådarna. Det var lite klurigt men hon klarade det galant. Den här hade hon stora problem med...jag tyckte det var självklart vad det föreställde :) Ser ni vad det är? Svaret hittar ni längst ner i inlägget. Tjuvkika inte!

image337

Den här däremot tyckte hon var superlätt

image338


Till hennes försvar kan jag ju meddela att bilderna inte riktigt var lika tydliga när jag hade skrivit ut dem på skrivaren. Inte riktigt lika lätt att se som när det är ett riktigt foto.

Här är skattkartan som hon fick inslagen i ett paket tillsammans med mynten.

image339

Ja, trots allt prat om Emmas present så var det ju faktiskt MIN födelsedag igår. En mycket väl godkänd sådan. Fick massa gratulationer via sms och Facebook, lite grattiskort och många kompisar som ringde. Jätteskoj, tack alla! Fick massa god choklad och 5:e säsongen av Scrubs på posten av min älskling :)

image342

Den här fina tavlan kom med posten från Anna, blev alldeles rörd. TACK!

Fick en del presenter också bland annat fick jag min kära röda ergorapido *tjoho*, min högt efterlängtade Craft Mates väska (redan fylld btw) -i svart men det var MER än ok :), en jättesöt träängel från Willow Tree. För er som inte visste det så älskar jag änglar, tyckte den här var hur fin som helst...å så bär hon ju på en liten vovve som liknar Pollux också ;)

image343

För att gå vidare i städtemat så fick jag även ett set med en jättepraktisk borste med gummiborst som kommer bli min allra bästa vän i jakten på hundhåren :p Mamma har en sedan tidigare och vi har sökt med ljus och lykta efter en sådan i flera år men inte hittat det någonstans. Nu hittade mamma och Bo den på Villamässan de var på i Växjö. Tydligen säljs de inte i butik. En jättebra present var det iaf som jag VARMT rekommenderar till alla djurägare!

image344
"V7 Universal borste" heter den och säljs av företaget Universalis International AB

Det var en liten sammanfattning av dagen det. Idag blir det bak och x-jobb. Ska ha tårtkalas på lördag för släkt och vänner. Kram på er och trevlig helg!

Just det, utlovade ju svar på ledtrådarna. Hade jag nästan glömt :P
Ledtråd 2: En flaskhals på en champagneflaska
Ledtråd 3: En dynamo på en cykel.

Tillägg kl 20:46:
Kände mig faktiskt lite duktig idag när jag hade hjälpt mamma genom att baka. Ville bara poängtera detta då jag fick tipset att jag skulle fokusera på saker som var bra varje dag, inte bara de som är tråkiga och jobbiga (som att jag hunnit x-jobba alldeles för lite idag t ex) men tillbaka till bakningen. Jag hann faktiskt med att baka både botten till smörgåstårta, banankaka, chocolate chip cookies, kladdkaka och vetebullar. Det tycker jag var lite flitigt...å allt detta innan mamma kom från jobbet kl 15.30...och när hon kom hem hade jag redan hunnit x-jobba ett bra tag också. Har även hunnit stilla mitt dåliga samvete att jag inte aktiverar min lilla hund tillräckligt genom att med Emmas hjälp gå till Hundungdom och träna både lite enkel lydnad och agility. Nu ska jag och Emma bara svänga ihop en cheesecake också innan vi ska se en film eller nått.

  Janne Kyttänen

Jag bara tycker Janne Kyttänens lampor är helt underbar och vill därför dela med mig till er som inte vet vem han är. Janne är som namnet nästan avslöjar från Finland. Han är en ganska ung designer, endast 33 år och han utsågs faktiskt idag, tillsammans med Julia Lundsten, till "Young designer of the year" av Designforum Finland.

image331

Janne är numera bosatt i Amsterdam där han driver företaget Freedom of Creation tillsammans med Jiri Evenhuis. Janne är en pionär inom området "rapid manufacturing" vilket i korta drag innebär att man tillverkar en produkt direkt från en CAD fil. En förenkling vore att säga att man helt enkelt skriver ut en 3D modell från datorn. Något som tidigare mest använts för prototypframställning. Designens komplexitet hade varit svår att uppnå på ett annat sät.


'Everything around us can be represented and understood through numbers'
- Leonardo Pisano Fibonacci, Pisa c.1170 -1250

image326
1597

Inspirerad av utseendet och frönas växtsätt på en 'coneflower' (vet inte vad de heter på svenska) samt Fibonaccis talsekvens, som finns överallt runt omkring oss i naturen, består denna lampan av 1597 små ljuskällor. Vann Interior Innovation Design Award 2006. I år kommer den i ytterligare ett format, en större modell med diameter på 50 cm (tidigare endast 32 cm diameter)

image327
Dahlia

Här inspirerades Janne av kopplingen mellan matematiska lagar och naturen. Den ger ett vackert sken med sina lätt upplysta spiralformade kronblad.

Några andra favoriter bland golv/bordslamporna är Lily, Lotus och Palm (golv lampa eller hängande lampa)

image328image329image330

Lily belönades 2005 med det prestigefyllda priset red dot design award.

Ja, vilken som helst av de här lamporna skulle trivas ypperligt hemma hos mig :P

  Väggdekor a.k.a wallies

Har tidigare nämnt det här med väggdekorationer, tror jag iaf. Finns ganska mycket ute på marknaden numera. När jag idag fick ett så fint tips på temat (som jag blev helt kär i ) av Anna G var jag bara tvungen att blogga om detta underbara enkla sätt att sätta piff på inredningen. På vinsadekor.se hittar du olika texter och bilder att förgylla din vägg eller kanske en dörr med. Själv fastnade jag för den här. Skulle gärna ha den ovanför min säng.

image305

Finns en mängd olika motiv, typsnitt och färger att välja på till en inte allt för dyr penning. Dessutom kan du själv designa din egen text så du kan få vad som helst skrivet på din vägg. Underbar idé! Här kommer några fler exempel:


Klicka för större bild

image307
Home is where your memories begin



Klicka för större bild

De är ju som sagt inte ensamma om att erbjuda denna typ av dekorationer så givetvis måste jag erbjuda lite fler alternativ :) Håll till godo!

image309
reklamteam AB

Här kommer några exempel från Form & function

image310image312
image313

Hittade även en sida, amerikansk förståss, där man kan få sina egna kort omvandlade till väggdekor...lite coolt. Kolla in det här!

inreda.com har de wall stickers från ferm living som är jättefina. Gillade bland annat den här värlsdkartan. den var cool att ha i ett arbetsrum eller nått sånt kanske.

image367


Visst är det underbart när ens vänner känner en så väl och kan komma med så värdefulla tips. Tack för att du finns Anna!

Kram på er!

  I'm not a plastic bag

Har hittat coolaste väskan, iaf om man är väskfreak som jag. Jag vet jag är lite sen som inte upptäckt att detta var en "thing" innan men jag har varit dålig på att läsa mina modemagasin tydligen. Det är den brittiska designern Anya Hindmarch som har designat skönheten och lanserat den i samarbete med matkedjan Sainsbury's. Grundidén var att man ville uppmana folk att sluta använda plastbärkassar.

image304

Den har synts på diverse kändisar runt om i världen (bla Keira Knightly -ovan) och har skapat ett stort ha-begär hos många. Kanske en av anledningarna är att väskor designade av Anya normalt sett kostar typ 5500 kr och inte 70 spänn som väskan sålts för ungefär. Slutsåld är den men den finns naturligtvis på eBay...där finns ju allt. :) Jag vill ha!

image303

Den har lanserats i olika färger i olika områden. UK: Brun och Röd, Japan: Grön, Hong Kong: Grå, USA: Marinblå, Special: Lila. Väskan har gått för över $200 på eBay (den 18 juli i år hade den aktion som gått för mest slutat dittills gått för $398!). Hittade en Tradera aktion där en brun variant (som jag för övrigt är mest förtjust i) såldes för 899(!) kr. Det skulle jag aldrig betala. Men på brittiska eBay kan man få tag på den för mycket mindre än så.

  Personlig almanacka

För er som inte har sett det någon gång vill jag tipsa om en sida där man kan beställa sin personliga almanacka. Jättesnygga är de (har sett dem irl oxå). På sidan bestämmer man själv vad som ska finnas på sidorna: dagens träning, veckans att göra lista, dagens väder etc. Perfekt som födelsedagspresent eller varför inte beställa en till dig själv. Såg sidan redan förra året men då hade jag redan köpt en kalender så då var det för sent. Tycker de är coola så jag funderar på att beställa en för 2008 redan nu, innan alla andra kommer på att de behöver en kalender :) Ja, just det 275 kr inkl. frakt kostar hela kalaset. Kan ju vara intressant att veta.

image299

image300

  Supergod müsli!

Tänkte bara tipsa om en supergod och nyttig müsli som du gör själv på under halvtimmen. Jag testade häromdagen och tycker det är hur gott som helst på morgonfilen. Lite konstigheter att köpa in första gången kanske, vi hade iaf inte allt detta hemma i skafferiet, men sen kan man ju göra i flera omgångar innan det tar slut :)

5 dl rågflingor
5 dl dinkelflingor eller fiberberikade havregryn
1 dl havrekli
1 dl vetegroddar
1 dl krossade linfrön
1 dl solroskärnor
1 dl grovhackad sötmandel
Kanel
Kardemumma
4 msk rapsolja
ca 1 dl vatten
ca 3 msk Acacia-honung för att få lite sötma (jag körde vanlig honung och det funkade hur bra som helst)

 

Ta fram en stor plåt som har lite djup. Blanda ihop alla ingredienser förutom kanel, kardemumma, rapsolja och vatten. Pudra över rikligt med kanel och lite kardemumma. Ringla över rapsoljan, honungen, droppa över vattnet och arbeta samman muslin.

Rosta i ugnen på 175° i ca 20 min. Tillsätt gärna torkade aprikoser klippta i småbitar eller lite russin. Förvara i glasburk med tättslutande lock.

 

Smaklig måltid!

  Det går runt...det går runt

Vad skulle jag göra utan Anna som tipsar mig om så bra saker. Idag tipsade hon mig om att de har fått in filtbanden jag skrivit om i tidigare inläggSkaparlusten.och på Scrapaddicted. Vi bara MÅSTE ju helt enkelt beställa :P.

Sen har jag hittat Craft Mates väskan Ezy Lockin' Caddy i lila. Visst är den snygg!? Finns på Decor Unique för 379 kr. Inuti är den likadan som den vanliga svarta jag sett tidigare, bara färgen som skiljer. Den vanliga svarta finns också där och den är 30 kr billigare men jag vill nog vara lite annorlunda och ha en lila.

image281

Är mycket sugen på den. Om jag inte får en i födelsedagspresent nästa vecka (har önskat mig den) så blir det ett köp :P Var dessutom inne på Annas sida och inspirerades och blev scrappsugen av hennes fina LO:s. Gå in och titta ni med!

Sen har jag lite funderingar på vad man ska ha för bra verktyg för att skära ut cirklar. Jag har kollat runt lite men kan inte riktigt bestämma mig. Någon som har något bra och kan tipsa eller ge betyg.

1. Den här verkar väldigt praktisk. Den kommer från EZ Success och heter Circle Scissor. Finns på InkyWings för 229 kr. Lite dyrt men det kan ju vara värt det kanske...En platta full med massa hål som man sticker ner "pennkniven" i och skär runt. Kan skära 125 st olika storlekar mellan 25-150 mm i diameter.

image283

2. Fiskars ShapeCutter. Men då behöver man ju köpa till skärmallar att skära utifrån. Å andra sidan så kan man ju få många olika typer av figurer och inte endast cirklar. Finns bland annat på Allt i Lek för 198 kr. ShapeCutter Plus finns för 249 kr. Inte koll på skillnaden där. Någon som vet?

image285

klicka för större bilder

3. Ett litet budget alternativ tyggs Panduro Hobby stå för. Deras cirkelkniv kostar endast 49 kr och den kan skära ut cirklar från 1-15 cm. Problemet som jag ser det är att det nog blir hål i mitten av pappret då den verklar fungera som en passare.

image294


4. Eller varför inte som jag nämnt tidigare QK Nesting Shapes- Circles. 209 kr på ScrapAddicted. Med den kan man stansa ut circlar mellan 1"- 3 5/8" vilket motsvarar ungefär 2.5 cm -9 cm. Lite litet kanske?!

Tja sen hade jag nog inga fler alternativ just nu. Någon som har något annat som funkar? Vill ha MÅNGA tips!


Supersnygg embossade album i faux leather (fuskläder) har Making Memories i serien Funky Vintage. 12 x 12 postboundalbum är det. Visst är de läckra?

image284

Sen har jag hittat en stans från Fiskars som gärna skulle få flytta hem till mig och min pysselhörna. Den finns på Scrapbookingbest för 161,25 kr (vilket udda pris för övrigt)

image288

Fiskars har flera superfina stansar som alla skulle trivas bra hemma hos mig ;) Här kommer några fler exempel. Alla finner du på Scrapbookingbest

image292
Denna söta med hjärtan kostar 130 kr.

image290
Den här med blominspirerat mönster kostar även den 130 kr.

image293
Denna som kallas soluppgång gillade jag också, även den 130 kr.

Höstinspirerade metall charms hittade jag hos Upsy Daisy. Vet inte var man får tag i dem i Sverige om det överhuvudtaget går men jag tyckte de var lite läckra.

image295 image296

Har du svårt att välja vilka färger som egentligen passar ihop när du scrappar. Gillar du som jag Cardstock från Bazzill Basics. Då finns det en jättecool grej som jag gärna själv skulle vilja ha som hjälp i mitt scrappande. Bazzill Basics Color Wheel Trio. Du kan bland annat hitta den på Decor Unique för 69 kr.

image297

Härliga Rub-ons som kombineras med stenar från Imaginisce Rub-ons & Rhinestones.

image298


Klicka på bilderna för att se dem i större format

Avslutningsvis tar jag med en stämpel som jag velat ha länge. Har mest sett den användas bland de som scrappar kort men jag tror att jag skulle kunna hitta på andra användningsområden för den. Det är Snabbalmanackan från InkyWings. Kostar endast 50 kr men det har inte blivit av att jag köpt den ännu.

image301
Ja, det finns hur mycket som helst och jag skulle kunna sitta här hela dagen men nu får det räcka med trånande och inspiration. Måste göra något vettigt också. :)

Kram å hej


  Kulturnatt & lite annat

Igår var det Kulturnatten i Karlshamn, ett årligt evenemang som inträffar i oktober.
image282
Årets tema var kärlek och kvällen rymmer kulturarbetare, kulturföreningar och organisationer tolkningar av temat genom musik, konst, litteratur, teater och kakbak. Gallerier är öppna och visar konst och även vissa affärer har öppet under kvällen. I skyltfönster över hela staden finns tavlor utställda. Lite mysigt att gå runt och titta faktiskt. Jag var där med Maria, Håkan, Lina, Hans och Emma och vi hade det trevligt när vi strosade runt och var kulturella. Ganska mycket folk på stan. Kul när det händer något i lilla Karlshamn :)

Jag köpte mig ett halsband och ett par örhängen i glas som jag tyckte var himla läckra.

image279
image280

I övrigt så började valpkursen som jag är medinstruktör på igår. Vi hade sån tur med vädret. Var ca 18 grader och strålande sol så det var hur härligt som helst att vara ute på klubben. Jag åkte dit lite tidigare med Pollux så vi hann träna lite agility innan kursen började. Det gick ganska bra, men han var lite okoncentrerad eller så var det jag som var det :) Ganska många deltagare på kursen, 16 (!) st så vi får nog och göra. Den yngsta valpen är 14 veckor den äldsta 9 månader om jag minns rätt. Vi var två instruktörer och 3 medinstruktörer. Fast vi delade upp gruppen i två mindre grupper där jag typ blev instruktör för den ena. Kände mig inte helt förberedd på det men det gick bra. Fick lite till egna erfarenheter och köra på helt enkelt. Var inga svåra grejer, lite inkallning, öva belöning etc. Kul var det iaf!

Nu ska jag pyssla med mitt hemliga projekt...tihi

kram

  Vi fick pris!

Pollux presterade bra ikväll och vi fick andra pris på vår lilla tävling som vi hade på kursavslutningen! :) Läs mer här

  Think pink!

image278
Du glömmer väl inte köpa ett rosa band eller flera och visa att du stödjer bröstcancerforskningen??!

Under hela oktober driver Cancerfonden Rosa Bandet-kampanjen till förmån för svensk bröstcancerforskning. Cancerfondens ambition med Rosa Bandet är att uppnå medvetenhet kring bröstcancer och att samla in pengar till fortsatt forskning. Omkring 7 000 nya diagnoser upptäcks varje år i Sverige. Det betyder att 15?20 kvinnor insjuknar i bröstcancer varje dag. Trots ökningen av antalet fall har dödligheten i bröstcancer successivt minskat tack vare förbättrad diagnostik och behandling. I Sverige har Cancerfonden genom Rosa Bandet samlat in drygt 120 miljoner kronor till svensk bröstcancerforskning. Dessa pengar är öronmärkta för forsknings- och vårdutvecklingsprojekt inom bröstcancer. Jag ska ärligt erkänna att jag inte har köpt något ännu. Men jag ska!

  Kanelbullens dag

Ni glömmer väl int att det är kanelbullens dag idag, torsdagen den 4 oktober! Jag rekommenderar att alla äter MINST en kanelbulle idag, för den goda sakens skull :)

image277

  Jag har fått CSN!

Ja, efter många turer fram och tillbaka så fick jag beviljat CSN igår. Känns så skönt att inte vara helt utfattig. Veta att man kan bidra med matpengar och lite annat sånt här hemma. Kanske t om handla sig ett par byxor eller så utan att lida allt för mycket! Men jag ska försöka leva så snålt jag kan ändå...vet ju inte när jag lyckas få jobb sen. Fast 7000 kr är inte så mycket att ge på varje månad men några kronor kan jag väl skrapa ihop.

Något annat som är ganska skoj är att jag ska vara medhjälpare på agility-valpkursen som mamma ska gå på med Kenzo. Jag blev tillfrågad i måndags om jag ville hjälpa till och det lät ju väldigt roligt. Jag kommer visserligen att tillbringa 3-4 dagar på BK några veckor, i och med att vår fortsättningskurs börjar redan nästa vecka och håller på både måndagar och torsdagar, men det kan jag leva med! Som en lite extra bonus och kanske i ärlighetens namn en av anledningarna till att jag ställer upp är att jag får gå min kurs gratis om jag hjäper till som medhjälpare på den andra. Inte helt fel när man är lite fattig.

Pollux hjälper mig att samla in litteraturtips så kolla in hans blogg om ni har några tips om hundträningsböcker. Nä, nu ska jag diska upp diskberget och sedan fortsätta x-jobba!

Kram på er

  Ergorapido generation 2

Nu kommer en helt ny generation av dammsugaren jag vill ha. Electrolux Ergorapido 2in1 lanserade förra månaden denna nyhet i nya färger och lite annorlunda utförande. Färgerna som den lanseras i heter så tjusigt som Diamond Sand, Havanna Brown, Tangerine & Magenta.

image276

Skillnaderna mot den första generationen annat än färgen är att sugeffekten har förbättrats samt att munstycket har ändrats. Dammsugaren har fått en gummilist på baksidan av handtaget för pakeringsläge. Om man tex behöver ta loss den lilla dammsugaren och köra i något hörn eller på något bord så kan man luta den större delen mot bordskanten (smart!). Andra nyheter är enklare borttagning av dammbehållaren, tillbehör som förvaras i laddningsstationen och löstagbar slang. Allt enligt de städobservationer och konsumentundersökningar som Electrlux genomfört. :) Ja, funktionsmässigt bräcker den säkert generation 1 men jag gillar fortfarande den röda färgen! Vilken är er favorit?

  Höstpromenad

När jag var ute med hundarna idag så passade jag på att ta med mig min kamera för att fota lite höstbilder.

image274
Inte helt lätt att gå ut och gå med dessa två...särskilt inte med kameran i ena handen :P

Lyckades ändå få några fina bilder men det var inte det lättaste. Är trots allt inte så mycket höstfärger här nere ännu. Mest grönt faktiskt ;) Men jag bara älskar lönnen för den får alltid så fina underbara färger. Därför blev nog det här dagens favoritbild!

image269
Mixtrade lite i PS också för att framhäva bladets färger ännu mer!

Men eftersom jag har svårt att välja kommer här givetvis ett par till bilder på höstens prakt!

image270
Som ni ser...ganska grönt ännu.

image271
Men en och annan höstfärgad buske gick det att hitta..


image273
Vad mycket vackert det finns bara man böjer sig ner och tittar lite noggrannare.

image275
Den här bilden inspirerades jag av min kompis Anna att ta. Hon hade tagit så fina höstbilder i Luleå häromdagen, bland annat ett upp mot stammen såhär. Och det finns så många vackra spännande träd på rundan jag brukar ta med vovvarna så jag var bara tvungen att dela med mig :)

Provade att spara bilderna för webbruk denna gången så de inte skulle bli så stora. Kvaliten blir inte riktitg som orginalen då men ni får hålla till godo :) Men tänk bara vad bra bilderna hade blivit om jag hade haft en Canon EOS 400D kamera till på köpet *blink blink*

Back to work!

RSS 2.0