Jul jul strålande jul...

...ja, advent närmar sig väl snart iaf :P Jag som ÄLSKAR julen har ju redan börjat tråna lite efter julsaker och julstämning. Det hela började nog häromdagen när jag började titta på julstämplar. Så det kan gå, ännu en sak man kan beskylla scrappingen för att orsaka :P

Jag hittade iaf jättefina ljuskransar som jag är sugen på att köpa och hänga upp i mitt fönster. Hittade dem på Haléns av alla ställen. Behöver ju två dock och de kostar 199 kr stycket...hmm men snygg var den. Tur att jag har tid att fundera :) Finns även på Ellos för 249 kr. Men det kanske kommer en prissänkning?! (vid typ jul eller så)

image382

Sen är ju en personlig favorit som jag varit kär i, i flera år den klassiska Elflugan från 1997 - design Lundgren & Strandberg. Det ska inte vara någon dålig kopia utan jag vill ha den äkta varan. Det är en ljusstake jag tycker man kan ha framme året runt iofs men eftersom jag skriver om jul och julljus så tar jag med den. Dock är det ju allmänt känt att den kostar en halv förmögenhet - 1890 kr närmare bestämt :( (Fast på Svenssons i Lammhult tar de 1795 kr - marginell skillnad dock) Men nån gång i livet ska jag bara ha en sån, denna nån gång skulle dock helst ha inträffat typ...igår?! I antracitgrå vill jag i alla fall ha den men den finns även i vitt och rött.

image383Samma designers som för Elflugan, alltså Lundgren & Strandberg, har även skapat denna söta lampa som heter Orakel. Tycker de små lamporna ger ett mycket fint intryck. Inte för att det har så mycket med jul att göra men jag tänkte bara slänga in den som en liten bonus :) Lampor är himla skoj har jag kommit på och det finns så OTROLIGT många fina om man ger sig tid att titta runt lite.

image386

Sen gillar jag pappstjärnorna. Hade velat köpa förra året men mina fönster var så små i min lägenhet så de rymdes inte och i det som det hade kunnat rymmas i hade jag min älskade ljusstake som jag köpte för 6 år sedan i Luleå. Var dyr då tyckte jag (gav 400-500 kr nånting för den) men det har jag aldrig ångrat! Här kommer en bild på den (lite småsuddig tyvärr)

image387

Fick till de andra fönstren hålla till goda med två kopparfärgad metallstjärnor som jag visserligen tycker jättemycket om. Helt vanliga enkla stjärnor med lite längre udd längst ner - de där billiga man hittar överallt. Förstår ni? Men åter till pappstjärnorna som finns i en uppsjö av exemplar. Här kommer förslag:

image390
Den här kommer från ellos och kostar 159 kr. Tycker den är fin och "fyllig" med sina många uddar.

Stjärnor på fot kan också vara väldigt vackra tycker jag.

image411image410image409


De här har jag hittat på Konstsmide.se - Den första på ekfot (finns även med valnöt), nummer två och tre också på ekfot. Alla årets nyheter.

Ja, det får räcka för tillfället men jag kommer nog smyga dit någon uppdatering då och då i detta inlägget när jag hittar något vackert. Så håll ögonen öppna. :) Hoppas ingen blir för arg och irriterad för att jag tjuvstartar julbloggningen redan. Jag tillhör dessutom de som tycker att julpynt innan slutet av november i affärerna bara är jobbigt och helt fel så jag vet inte vad det är som tagit vid mig...;)

Kram och godnatt!

Kommentarer
Postat av: Tomteflickan

Jag längtar också till julen. Är en tomteflicka som bloggar för fullt!

Postat av: lillasyster

Som vanligt har du hittat en massa fina saker. :)
Det är ju lite av ditt trademark kan man säga.. :)

2007-10-21 @ 16:05:17
URL: http://emmasjidder.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Vem är du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser den)


Har du en egen blogg/hemsida?:


Vad har du på hjärtat?:


Trackback
RSS 2.0