Tanken var ...

...att det skulle bli en resa till Halmstad nu ikväll men vädergudarna ville annorlunda. Natten mellan torsdagen och idag bjöd nämnligen på årets första snö(!) (iaf uppe i Fagerhult) och regn här nere i Jönköping. Ekvationen med sommardäck på bilen (vinterdäcken är hemma i Karlshamn och beräknas åka på nästa helg), blöt kolsvart vägbana och endast 1-2 plusgrader gjorde att jag inte var så sugen på att köra ner till Halmstad. Istället bjuder kvällen på lite Trivial Pursuit med mamsen som är på besök och en tidig kväll. Den nya planen är att åka mot Halmstad tidigt imorgon istället så att vi hinner med lite shopping på stan i Halmstad innan jag och syster fortsätter roadtripen upp till Göteborg och helgens partaj! Blir 25-års partaj med hattema. Ska bli skojsigt! Hoppas bara att vädret inte blir allt för illa så att det inte blir problem att köra.

Trevlig Halloween på er allihopa och ta det lugnt i trafiken ni som ska ut och köra :P

  Jag är en julnörd...

...jag vet! Men nu kan jag inte hålla mig längre. Julbloggarna har börjat komma till liv igen så varför skulle inte jag kunna börja smyga in blogginlägg om julen jag med?! Jag har faktiskt börjat längta till denna mina favoriters högtid för flera veckor sedan men jag har försökt att hålla mig borta från att börja tjata om den men nu kan jag bara inte hålla mig längre. Och så speciellt tidig är jag ju inte, var ju många veckor sedan affärerna började med sin julskyltning.


Förra året var jag ytterst ambitiös och skrev om diverse julseder och hade min alldeles egna adventskalender i form av en musikkalender. I år har jag inget direkt strukturerat upplägg, sederna kan ni ju fortfarande läsa om även i år (se äldre inlägg i kategorin Jul, jul strålande jul) ... och jag klurar som bäst på om jag kan komma på ett alternativ till musikkalendern. Hade varit roligt att testa något nytt koncept i år, men vi får se. Dessutom måste ju bloggen definitivt få en juldesign...alternativt en mer gångbar vinterdesign....eller varför inte först en juldesign och sedan en vinterinspirerad. Möjligheterna är oändliga :P


Än så länge har jag smygstartat upptakten till julen med att börja planera in julmarknader jag vill gå på (inte helt irrationellt då många faktiskt inträffar redan i slutet av november) och fundera på årets julkort. Jag har börjat botanisera bland julstjärnor och adventsljusstakar för jag kommer inte långt med det material jag har... helt plötsligt många fler fönster att sprida ljus ifrån än förra året. Jag har blivit inbjuden till en bakkväll tillsammans med ett gäng glada tjejer på ett konditori i Huskvarna (Kroatorpet) veckan innan första advent. Under ett par timmar ska det bakas diverse "bakverk som anammar julens kryddor och smaker". Kan tänka mig att det blir lussekatter, pepparkakor, vörtbröd och lite annat smått och gott. Det bästa av allt är att vi slipper förbereda degarna och vi slipper diska. Kan bakning bli mycket bättre?!


Jag har komponerat en alldeles egen specialbloggrunda på andra julbloggar och julsidor. Jag tänkte jag skulle dela med mig av den här i bloggen lite senare så ni också kan surfa runt och börja känna lite julglädje. På söndag är det faktiskt bara 4 veckor kvar till första advent.


The cat is out of the bag....eller ja, det var kanske ingen större hemlighet att jag är julnörd och att bloggen kommer att svämma över av jul i alla dess former, så uttrycket kanske är lite starkt. Men ni förstår säkert vad jag menar :)


Lunchen är slut, dags att återgå till arbetet. (ja, jag är till och med så mycket nörd att  jag knåpar ihop ett blogginlägg på lunchen...that's me!) På återseende (hoppas jag)...nedräkningen har börjat!


  Hipp hipp hurra...

...IKEA i Älmhult fyller 50 år just precis idag (28/10)!

IKEA varuhuset i Älmhult år 1959

Den 28 oktober 1958 tog IKEA klivet från postorderföretag till varuhus genom öppnandet av det första varuhuset i Älmhult. Det ansågs modigt att öppna en 6700 kvadratmeter stor möbelutställning mitt i Småland. Människor kom resande från när och fjärran, vilket visade att satsningen var uppskattad. På IKEA i Älmhult kunde man att själv prova att möblerna till det låga priset var av god kvalitet innan man bestämde sig och samtidigt bli inspirerad av hela interiörer. Konceptet är uppskattat än idag, omkring 500 miljoner människor besöker årligen IKEA varuhusen runt om i världen.

Varuhuset i Älmhult har vuxit från 6700 kvm till dagens 24.000 kvm och antalet medarbetare har ökat från 50 st år 1958 till 230 st år 2007. Antal produkter i sortimentet  har ökat från 1.500 st 1958 till 8.000 st år 2007.

Kvinnodominerad arbetsplats - IKEA:s första medarbetare.

IKEA har 17 varuhus i Sverige, som årligen besöks av 30 miljoner människor. Distanshandel bedrivs genom IKEA Handla Hemma. IKEA koncernen har 242 varuhus i 24 länder, som årligen besöks av 522 miljoner människor. IKEA katalogen trycks i 191 miljoner exemplar på 27 språk.

Källa: ikea.se

Och ni som känner mig vet att jag har en alldeles speciell koppling till IKEA (inte minst sen jag gjorde mitt x-jobb där) och alldeles speciellt är ju just IKEA i Älmhult där jag under årens lopp spenderat många....många timmar!

Missade du kvällens intervju på SVT med grundaren Ingvar Kamprad kan du se den HÄR - Rakt på med K-G Bergström. I intervjun berättar den 82-årige entreprenören, som fortfarande gärna gör tolv timmars arbetsdagar, om såväl privat- som arbetsliv.

  Ring ring ring...

...Kobra telefonen är tillbaka i ny modern version men med den gamla klassiska retro looken. Jag har länge suktat efter en alldeles egen kobra och till och med nästan hädat och skaffat mig ett exemplar av den nya uppdaterade varianten. Men det har inte känts rätt. Den moderna varianten är ju inte alls lika snygg så jag blev alldeles varm inombords när jag upptäckte att det finns en ny uppdaterad variant av retro versionen.

Hittade denna nyhet i Hem & Inredning bloggen och jag vet inte om den går att få tag på från något annat håll än via innerum.se. Priset för raringen är 699 kr och den finns i rött, svart och vitt.

Klassikern

Den moderna designen


  Tradera auktioner...

...har gjort en liten utrensning bland mina scrappingprylar och lagt upp några auktioner på Tradera som jag tycker du ska kika in på! (Klicka på bilderna för att komma direkt till auktionerna)

Exklusiv flodhäst die från QK - oanvänd


Stämplar
- oanvända
    

Chipboardset
med fåglar


Metallstickers och clips


AVSLUTADE

  Kuddkrig...

Vill bara kort delge resten av världen (om ni inte redan upptäckt det) vilka underbara kuddar det finns i butikerna nuförtiden. Kollaget ovan är kuddar hämtade ur minou:s sortiment och jag tror minsann att jag är lite småkär i flera stycken av dem. Det enda problemet (som vanligt) är väl priset då...."vanliga" omönstrade sidenkuddar går på ca 400 kr och de mönstrade ett par hundralappar till. Men drömma det kan man ju göra....den röda, enfärgade kudden  uppe till vänster (colorado) skulle trivas superbra i min soffa nu när vardagsrummet genomgår en mini make over med nya gardiner och snart ny väggutsmyckning (med Marimekko tyget).  Bilder kommer när det är färdigt.

  Jag vill ha någon...

En 80-tals flashback kommer det här (ja, titta bara på frillan på Martin Gore så förstår ni precis vad jag pratar om). Jag tycker så mycket om den här låten, den väcker så många minnen, både bra och dåliga. Depeche Mode är det iaf med låten Somebody...lyssna på texten....I want somebody to share
Share the rest of my life
Share my innermost thoughts
Know my intimate details
Someone who'll stand by my side
And give me support
And in return
She'll get my support
She will listen to me
When I want to speak
About the world we live in
And life in general
Though my views may be wrong
They may even be perverted
She'll hear me out
And won't easily be converted
To my way of thinking
In fact she'll often disagree
But at the end of it all
She will understand me
Aaaahhhhh....

I want somebody who cares
For me passionately
With every thought
With every breath
Someone who'll help me see things
In a different light
All the things I detest
I will almost like
I don't want to be tied
To anyone's strings
I'm carefully trying to steer clear of
Those things
But when I'm asleep
I want somebody
Who will put their arms around me
And kiss me tenderly
Though things like this
Make me sick
In a case like this
I'll get away with it
And in a place like this
I'll get away with it
Aaaahhhhh....


Ni har väl inte missat att Depeche Mode besöker Sverige på sin turné Tour of the Universe nästa år. Och man skulle kunna tro att de kommer till Stockholm, Göteborg eller någon annan lite större stad....men inte. Arvikafestivalen is the place to be 3:e juli nästa år. Haha! Tyvärr kan jag inte åka och se dem :(

  Höstigare kan det knappast bli...

Fy bubblan vilket tråkigt höstväder dagen har bjudit på. Blåst och regn i en brun och gråtrist höstnatur. Usch och fy! Dagens största händelse har annars varit att ta Pollux till veterinären. Sedan slutet av förra veckan har han haft lite problem med sina öron...bara skakat och kliat sig. Jag har försökt vara en förstående mor (haha) och tvättat, desinficerat och torkat men det har inte hjälpt så jag gav efter och ringde farbror doktorn. Fick en tid idag vilket resulterade i att jag flexade ut tidigare från jobbet för att hinna (varför stänger alla sådana ställen så tidigt....eller är det kanske jag som jobbar för långt bort :P). I vilket fall så vägde vi in "bjässen" på 17.3 kg (och jag som tyckte han var smal nu och så väger han mer än han gjort på väldigt väldigt länge, min lilla muskelknutte) och sedan tittade veterinären i hans öron. Tog väl en sisådär 5 minuter (vilket de utan att skämmas tog ut 475 kr för vilket jag givetvis betalar men jag säger bara....bra timpenning!), det togs lite prover (som också kostade kan tilläggas) provsvaren får jag först imorgon men den troliga diagnosen är att han har jästsvamp i öronen.

Det låter väldigt äckligt tycker jag men om jag  har läst mig till rätt så finns faktiskt både en liten mängd bakterier och jästsvampar naturligt i öronen på hundarna alltid men det är när hörselgången på något sett är skadad och de växer till sig och blir otrevliga! Han fick en tvätt också för tydligen hade han mycket vax långt där inne i hörselgången. Inte helt ovanligt då hundens hörselgång i stort sett är vinklad i 90 grader in till trumhinnan och det lätt blir en liten ansamling där inne, så nu vet ni det.
Bild  på hundens öra hämtad ur Apotekets Hälsoråd för Hund.

Så nu är det bara att vänta och se vilken behandling som ska påbörjas för att få bort detta ovälkomna tillskott i stackars P:s öron. Nu väntar disken på mig och sedan tror jag bestämt det blir en värmande kopp te uppkrupen under en filt i soffan med lite tända ljus. Det är en en de allra bästa sakerna med fy bubbliga höstdagar som den här :)

  Bloggdesignhjälp

Tänkte ge en liten kort kort hjälp för er som vill leka lite med designen på er blogg. Här följer lite förklaringar till vad som egentligen står i stilmallen :) Lycka till!body { Hela bakgrunden - röd i bilden

a { Länkar som finns i inläggen

#wrapper { Den delen som man bygger själva bloggen på, "pappret" - grönaktig i bilden

#header { Den snygga bilden överst - Annas Vardag

#side { Sidkolumnen med länkar och din profilbild

#content { Kolumnen med dina inlägg -röd färg i bilden


h3 { Rubrikerna till inläggen

.navheader { Rubrikerna i sidkolumnen

.nav a { color: #000000; } Länkarna i sidkolumnen

.entrybody { Själva texten i inläggen

.entrymeta { Datumet, tiden, permalinkg, trackbacks som står under inläggen

.entrymeta a { color: #E04201; } Kategorin och antalet kommentarer som står med punkten ovan

.commentheader { Rubriken i kommentarerna, dvs, där den som kommenterars namn står

.commenttext { Själva texten som kommenteras

.commentmeta { Datumet och tiden under kommentarerna

.commentmeta a { color: #809FFF; } Länken till den blogg som nån kommenterar från

.separator { Linjen mellan inläggen

Allting är ganska logiskt.
nav = orientera er till sidkolumnen
entry = orientera er till inläggskolumnen
comment = sidan med kommentarer
meta = den lilla texten med tid och datum
a = länkar

Jag skulle gärna vilja ta åt mig äran själv för min bloggdesign men riktigt så är det inte. Visst jag har själv designat och gjort den helt själv men jag har haft god hjälp av en superbra sida:  Designa din blogg - makes magic happen.

Några tips från nämnda blogg som jag har använt mig av på min sida är:


  • Vill du lägga till en ikon framför rubriktexten som jag testat här kan du hitta hjälp om hur man gör på just den nämnda hemsidan, nämligen HÄR.
  • Gårdagens ändringar innebar även att jag la till en dubbellinje under min rubrik och beskrivning hur man gör det får du HÄR.

  • Vill du som jag automatiskt ha en signaturbild i slutet på alla inlägg ska du titta på guiden som du finner HÄR. Tänk på att om du ändrar något i en kodmall så måste du upprepa det i alla kodmallarna för att ändringen även ska synas på alla sidor i din blogg.
  • När du gör om din header och lägger in en egen bild (hur man gör det finns beskrivet HÄR) så försvinner även länkfunktionen som finns på orginalheadern. Vill du att din nya header ska vara en länk kan du enkelt fixa det. Kolla HÄR för instruktioner.

  • Vill du infoga en liten symbol för kommentarer som jag har gjort kan du läsa hur man gör HÄR.

  • Vill du skapa ikoner framför dina listor i sidomenyn som jag har gjort kan du få tips på hur man gör HÄR. Och tips om sidor där du kan hitta ikoner att ladda ner finner du HÄR.
LYCKA TILL!

  Australienblogg...


Nu har Australienresan fått en alldeles egen avknoppning på min blogg. Du hittar den på adressen http://tokfias.blogg.se/oz/ (för er som undrar så är Oz ett vedertaget smeknamn på Australien). Där kommer jag skriva om saker som händer innan resan och ni som är intresserade kommer sedan kunna följa mitt liv down under när resan väl pågår. Så håll utkik efter nya inlägg.

  Nu är jag...

...äldre - japp, ett helt år sägs det!
...visare - inte så troligt :)
...gladare - definitivt (vem skulle inte vara det med vänner som jag)

Hade en helt underbar helg här i Bönköping. Födelsedagen till ära hade jag bjudit till kalas och 7 underbara vänner tog sig tiden och mödan att resa hit för att fira med mig. Redan i torsdags dök Linéa upp och vi satt uppe  på tok för länge (iaf ur jobbsynvinkel sett) och pratade precis som på den gamla goda tiden. Var toppen men inte lika mycket så när klockan ringde på tok för tidigt i fredags morse. Men med längtan efter helgen i tanken så gick det att jobba ändå :) Sedan droppade det in lite fler vänner och  fredagen blev en myskväll med god mat och massa tjejsnack. Blev en tidig kväll och det var faktiskt riktigt skönt :)

Lördagen var fylld av premiärer, första riktiga rundan i affärer på stan (det är ok att mobba mig för detta - det gör alla andra), lunchfika på ett fik jag inte varit på förut, inflyttnings/födelsedagsfest, första partykvällen i Bönköping och första utgången på stan.Var helt enkelt en mycket lyckad födelsedag och en helg som jag verkligen kommer leva länge på. Behövde som bli lite påmind att jag inte är ensam här i världen och att jag har alldeles, alldeles underbara vänner som verkligen bryr sig om mig och som jag verkligen bryr mig om. Förut har jag hävdat att mina gymnasievänner är mina riktiga vänner för att det alltid (oavsett hur länge sen det var sen vi sågs eller pratades vid) är lika avslappnat, trevlig och roligt att umgås med dem. I helgen kände jag precis samma sak, kändes precis som om det var igår vi sågs även med de vännerna jag inte sett eller knappt pratat med sen 2 år tillbaka. Det mina vänner...det är riktig vänskap det!


Pussglad födelsedagsbrud

Har precis lämnat Pollux hos hundvakterna för imorgon blir det resa till Köpenhamn för del 3 i projektledarutbildningen. Avresa från Huskvarna redan kl 05.50 (hysteriskt tidigt känns det som) så det är strax sängdags om jag ska orka med....bara packa först. Sägs att det ska hinnas med en kväll på ett Halloweeninspirerat Tivoli också imorgon så jag ska  packa ner både mössa och vantar tror jag. Man vet ju inte var det blir för väder där nere i söder.En liten glad låt tills nästa gång...spralliga Oh Boy med Miss Li


  Ups and downs...

Det är märkligt hur jag vissa dagar kan må skit och inte se någon ljuspunkt alls i tillvaron. Och så bara vänder det helt plötsligt och livet känns ljusare och mer positivt. Som just nu, efter en allt för lång svacka så känns allt (iaf idag) bra mycket bättre. Det kan ju iofs bero på att jag får besök av massa goa kompisar i helgen, att jag ska ha inflyttnings- /födelsedagsfest och göra stan osäker på lördag (premiärutgång i Bönköping...nästan pinsamt att erkänna). Längtar verkligen efter att partaja lite! Och jag vet att med gänget som kommer, kommer det inte bli några som helst problem att rocka loss! Precis som på den gamla góa studenttiden ;)

Samtidigt som jag verkligen ser fram emot detta så känner jag mig grymt trött i hela kroppen. Spegelbilden som möter mig på morgonen är inte vacker...en sliten Anna med rödsprängda ögon. Har varit fullt ös de senaste veckorna känns det som. Samtidigt kan jag inte riktigt sätta fingret på vad jag gjort, inte på fritiden iaf.

Var en trevlig dag på jobbet idag. Mitt första projekt som handlat om att kartlägga planeringsprocessen på fabriken i Habo som jag inte riktigt avslutat ännu, börjar närma sig ett  avslut. Min handledare återkom med feedback idag och han var mycket nöjd med jobbet jag gjort och det känns ju alltid bra. Lite mindre ändringar och tillägg som jag jobbat med idag och ska slutföra i morgon tänkte jag är kvar och sedan lite redovisning för planerarna och ledningsgruppen (ja, tydligen var arbetet så viktigt....who knew ;) ) Men jag är optimistisk att det kommer vara till nytta och att det kommer användas och inte bara hamna på någon hårddisk någonstans och samla damm. Kan saker samla damm på en HD??Sen är jag bara så glad över mina hundpassare. Vet inte riktigt vad jag har gjort för att förtjäna att få det så bra på den fronten. De ställer upp jämt och passar Pollux, som ikväll när jag kom och skulle hämta honom efter jobbet innan kinesiska kursen så tyckte de att han kunde vara hos dem tills jag kom tillbaka. De köper matskålar och säng till honom för att jag inte ska behöva släpa med mig saker, passar honom när jag är på utbildning och annat med jobbet eller som förra helgen när jag var i Gbg och roade mig och inte kunde ta med honom pga allergier. Jag väljer att se det positivt, annars skulle man ju kunna se tecknen i en negativ synvinkel och gissa att det en vacker dag inte är någon som öppnar när jag knackar på för att hämta honom och att de har flytt fältet med Pollux.....:P

Pollux har verkligen fattat  hur systemet fungerar. På morgonen när jag lämnar honom sätter han sig i hallen och tittar på mig som om han vill säga till mig "Du kan gå nu" och när jag kommer för att hämta honom kunde han inte bry sig mindre om hundpassarna, då är det matte som gäller! Tur att  man fortfarande är mest populär ;) Nämnde jag att de inte vill ha något betalt?! :P (Nu vill jag ju verkligen betala dem för jag uppskattar det de gör så jag gör det ändå men bara själva grejen)

Nu ska jag kura upp mig i soffan med en tekopp en stund. Måste mota bort förkylningen som jag känner smyger sig på (tack familjen för att ni delade med er av era baciller när ni var på besök). Kanske borde dammsuga lite också och diska....Direkt efter jobbet ska jag hämta upp Linéa på stan. Ska bli så skoj att ses, vet inte hur länge sen det var sen sist....lätt över 1,5 år. :)

  P!nk rockar!

Lyssna på nya singeln om du har missat den...So What


Förlåt, givetvis måste jag nämna Johan Schuster - Karlshamnskillen som tillsammans med Max Martin hjälpt Pink med låtskrivandet på hennes nya skiva. Läs mer här.

  Helgen som gått...

Ja, så var det åter söndag kväll. Märkligt hur tiden rinner iväg på helgen. Har som sagt haft besök i helgen och ingen helg med besök från MamBo går ju utan en liten gnutta fix. Bumlinglampan och Stringhyllan har kommit på plats i köket (mycket nöjd med resultatet), min väggprydnad/klädhängare har kommit upp i sovrummet och min lilla pysselförvaring har även den kommit upp på väggen.

Dessutom kan jag meddela alla att jag känner mig väldigt vuxen då jag numera är ägare till både en skruvdragare och en slagborrmaskin så nu är det bara att gå loss totalt i lägenheten på egen hand (tydligen tror folk att jag är händig, vet faktiskt inte vad de fått det ifrån) :) I övrigt känns det nästan som om jag har fyllt år redan eftersom jag fått massa presenter i förskott. I helgen fick jag ännu ett paket av syskonen och Linda, radion jag önskade (tackar och bockar)! Tyvärr var den lite skavd i lacken så jag ska byta den, typiskt. Men den kommer pryda sin plats i köket. Av MamBo och mormor fick jag pengar som jag spenderade på en Erik hurts till skrivbordet och ett Marimekkotyg (Ginkgo designad av Kristina Isola ur höstkollektionen 2008) som jag blev helt förälskad i när jag såg det på stan i fredags. Ska bli en tavla ovanför soffan, ska bara tillverka en ram att spänna upp det på (givetvis i enlighet med Gyllene snittet - vad annars). Målet är att det ska bli lite mer höstigt med varma färger i vardagsrummet nu, det turkosa får komma fram till våren igen. Men jag måste hitta ett par gardiner först innan det blir byte.  Det hade varit enklare om jag inte hade varit intresserad av inredning då hade jag bara kunnat inreda det färdigt och sedan vara nöjd, nu vill jag hålla på och byta och det hela blir mer avancerat. Fast i vardagsrummet planerar jag bara att byta textilier så det blir inga revolutionerande förändringar :)

Annars har helgen bjudit på bullbak (var ju kanelbullens dag i lördags) tårtbak och massa matlagning mest hela tiden (känns det som). Skillnad att  förse 5 personer med mat än när bara lilla jag ska äta. Här kommer helgen sammanfattad i lite bilder också.

Först och främst kan jag visa förvandlingen av skivan till symaskinsbordet som står i hallen (visserligen inte något som skett i helgen men väl förrförra veckan)....lite bets var allt som behövdes för att förvandla den fula furuskivan.Å så helgens kollage...


Klädhängaren syns lite dåligt så här kommer det lite större bild på den och några bilder på köket.
Bumlingen och Stringhyllan


Klädhängaren/väggprydnaden i sovrummet.
(Nu ska förhoppningsvis min fina Emma fåtölj förbli fri från kläder)


Nu ska Erik skruvas ihop, det ska diskas och sedan ska jag softa i soffan.

Uppdatering kl 20:54
Nu är Erik på plats också...lite suddig bild men men...


  A som i Anna...

Det har varit en hektisk vecka med kvällarna fyllda av husliga aktiviteter som tvätt, strykning och städning. Släng in en kvällskurs i kinesiska och en trevlig kvällsfika så får du ett späckat schema. Känner fortfarande inte att jag är ikapp med allt som snurrar runt i huvudet på mig men jag är en bit på väg. Imorgon blir det bakning innan familjen dyker upp för kalas. Puh...

Men för att fatta mig kort innan jag gör klart den sista städningen och stupar i säng ska jag berätta den lite roliga historien som jag nämnde i söndags. Vi börjar från början...helgen tillbringades i Göteborg på en riktig tjejhelg med Friday & Co. Härligt! Tusen tack brudar för att ni finns, precis en sådan helg jag behövde. Men fredagen spenderades i sällskap av syskon med respektive hemma hos syster i Halmstad. Eftersom bror inte kan komma till Jönköping i helgen när vi andra ska fira födelsedagar så hade vi lite tjuvstart på firandet med presentutdelning (det är nu historien kommer in).

Jag har som bekant önskat mig en bokstav, och inte vilken bokstav som helst utan ett A. Och inte heller från vilken butik som helst utan ett specifikt A jag sett i skylten på en specifik affär - Méli de Mélo. Tro det eller ej men mina inte så subtila hintar om detta hade lönat sig och Linda och mina underbara syskon hade införskaffat just detta A:et. Det är väl bra i sig men det hela kom med en twist. Ägaren till butiken som hade hjälpt dem hade frågat vad de sökte, Anders hade berättat att de ville ha ett A som de sett i skylten som present till sin syster. Och hur det riktigt kom sig är lite oklart men hon hade frågat om jag bodde i stan eller något sådant och Anders hade sagt att jag bodde i Jönköping och på något sätt hade det kommit fram att jag hette Anna. Då hade hon frågat om jag bloggade och Anders hade sagt att  så var ju faktiskt fallet och då hade hon frågat om jag var TokFia?!

Hennes kompis hade hittat min blogg och inlägget om hennes butik och tipsat henne så hon hade gått in och läst. Har du hittat hit igen kan jag hälsa att jag blev VÄLDIGT glad för mitt A och historien som nu följde med den. Pappret var väldigt uppskattat också, har sparat det så det kommer nog till användning i något pyssel :)

Så här fint pryder A:et sin plats jämte min fina fikus:


Nu måste jag fortsätta fixa så mitt hem är prydligt och fint när jag får besök imorgon. Har faktiskt slagit på stort  inför den stundande födelsedagen och varit och klippt mig idag dessutom. Känner mig faktiskt mycket gladare (och snyggare) just nu. Får se hur piffigt det hela är imorgon bitti när jag vaknar.

  More of Scandinavia...

...har snyggt porslin tycker jag och i höst lanseras en salladsskål till serien som är så läcker. Vill du frossa i fler härliga produkter ska du titta in på hemsidan.

Salladsskål med ha-begär, finns i två storlekar (1,6 l & 2,8 l). Design Hanna Werning (duktig formgivare som bland annat gjort Rörstrands serie Hanna)

More of Scandinavia  är ett dotterbolag till Cult Design som i samarbete med stjärnkocken Marcus Samuelsson lanserades 2006. Konceptet  består av stilrena, enfärgade produkter.

RSS 2.0