GRATTIS GRATTIS GRATTIS

Vill jag bara säga till underbara Anna som numera kan kalla sig sjukgymnast. Inte dåligt! Fast jag visste att du skulle klara det utan problem hela tiden :P Hoppas du kommer trivas i Sölvesborg. Vi kommer snart och hälsar på dig! Tycker fortfarande att det är komiskt att du ska bo i Blekinge nu.

image954
Da Vincis "Virtuvian Man" komiskt nog symbolen för både Annas och min utbildning :)

  Somrigt

En sån här skulle jag inte tacka nej till att ha på balkongen eller i trädgården (om jag hade en sådan). Färgerna är sådär riktigt somriga, sådana som jag blir riktigt glad av!

image945
Hängstolen Holiday Chair från Indiska.

Finns även sittkuddar i samma härliga tyg.

image947
Nu finns det ju tyvärr inte riktigt plats för den på min balkong trots att den är ganska stor har redan en korgstol och ett bord med stolar där. Men det ska iaf piffas lite extra på min balkong också framöver. Letar efter snygga stolsdynor till stolarna och krukor till mina blommor.

P.S Ni kan ju gissa vad jag fick inspirationen till mina somriga bloggfärger ifrån :)

  Jag är med...

...soffa! Japp idag kom den stora pjäsen. Redan strax innan fyra såg det ut såhär i mitt vardagsrum. (dålig skärpa jag vet men ni förstår säkert)

image950

Men nu några timmar och lite svettande senare så ser det faktiskt ut såhär:

image951

Jag är jättenöjd, provsuttit och den är precis så skön som den var i i det stora blågula varuhuset. Så fort jag har glömt vad den kostar så kommer jag vara en lycklig soffägare! Vet dock inte om tavlan kanske hamnade lite för högt, men jag vill ju inte att man ska slå huvudet i ramen när man sitter i soffan....Hmmm! Kanske var lite väl ivrig när jag satte upp den i betongväggen och allt....blir ju inte så snygga märken när man flyttar på kroken kanske.....får fundera och utvärdera. Dessutom ser den ganska fjuttig ut nu i mitt stora vardagsrum vid min stora soffa. Jag som tyckte den var stor när jag köpte den. Så det kan gå. Har fått upp gardiner också sen jag fotade sist, turkos givetvis, kommer passa bra med mina stolar. På tal om stolar, återkommer när matbordshörnan med nya omklädda stolar är klar. :)

Lampan som står i hörnet bakom soffan vet jag inte om jag ska ha där men den får stå där sålänge. Om jag nu tillverkar min Nightfly lampa (och den blir fin) så kanske den skulle passa att hänga där i hörnet. Vi får se. Fåtöljen fick ge vika och flytta in i kontoret för det blev lite väl trångt. Lite synd, men nu får jag en mysig läshörna även där inne kan ju vara trevligt. För jag gillar verkligen min fåtölj, jätteskön att sitta i. Man kan tom få rum två i den om man bara vill, jag har testat ;) Det var föresten ett projekt i sig att bära in den på kontoret, fick lyfta av dörrar och hålla på att bängla en bra stund. Men envis som jag är så gick det. Bilder kommer när jag röjt upp lite mer i kontoret, just nu är allt emballage från soffan inslängt i en hög.

Nu ska jag äta och diska men nu har ni fått en liten tjuvkik på mitt vardagsrum.

  Ny somrig design...

...ja, har man inget att göra kan man alltid leka lite med bloggen och det är precis vad jag har gjort. kul när man kan variera sig lite. Nu är det en pastellig somrig design som gäller. Får se hur länge det håller i sig :)

Skulle vilja vara lite mer haj på det där med kodningen så jag kunde göra något lite flashigare, men det kanske kommer en vacker dag. För er som inte minns det så hittar ni den förra designen här. Och det här är alltså den nya

image949

  Till alla mammor där ute...

...men speciellt till min egen :)
(Har använt den här dikten på en LO innan men den är så fin så den får vara med idag med. Sen tycker jag inte det finns så mycket att välja på heller om man vill ha en på svenska och inte engelska)

En mor finns med från början
som källan till ditt liv.
Med kärleksfulla blickar
hon följer varje kliv.

 

Sen livets första måltid
har hon bjudit dig att smaka.
Hon ger dig av sin omsorg
utan krav att få tillbaka.

 

Hon tas så lätt för given
som lindring av besvär.
Och sällan blir hon tackad
och sedd för den hon är.

 

I livets alla skeden
förblir hon dock densamma...
Din alldeles unika
högt älskade mamma.


Skriven av Siv Andersson

EN TREVLIG MORS DAG ÖNSKAR JAG ALLA MAMMOR I VÅRT AVLÅNGA LAND!

  Äppelfodral

Alla känner väl nästan till att det finns fodral till att förvara bananen i när man tar med den i väskan....

image942

...men jag hade i alla fall inte sett att det fanns en liknande uppfinning för äpplen. Inte innan jag hittade den här lilla söta äppelväskan från Hermés under dagens nöjessurfning. Kommer till och med med en liten skalare. :)Inte för alla dock, tror den kostar runt 6 000 kr och den hamnar nog i kategorin. "Saker du inte visste att du behövde"

image943  Tro på dig själv

Varför är det så svårt att tro att man är bra,
att känna att just jag är den jag vill va.

Nån annans kvalitéer är sånt man bara vet.
Men uppskattning från andra tas emot med tveksamhet.

Tänk om vi bara kunde byta plats ett tag
och genom andra ögon se oss själva för en dag.

Då skulle du få veta det du inte tror på nu
- att det är helt fantastiskt att det finns någon som du.Hittade ett gammalt kort från min älskade mamma i gömmorna nu när jag städade med den här versen på. Den är så hammaren rätt på spiken när det gäller mig . Att jag jämför mig med andra hela tiden och har svårt att se att jag duger som jag är och att jag också är bra på vissa saker. Så jag tänkte dela med mig med dessa sanningens ord och kanske det finns någon som känner likadant som jag och också behöver höra dessa stärkande orden! En vacker dag kanske även jag börjar tro på dem :P

  Dagens sanning!?

Jag vill bli ingenjör när jag blir stor, det är ett roligt arbete och lätt. Därför finns det så många ingenjörer idag, och varje dag blir det fler. Ingenjörer behöver inte gå så mycket i skola. De måste lära sig programmeringsspråk så att de kan tala med datorer. Jag gissar att de måste kunna läsa också så att de vet vad det är fråga om när det trasslar till sig.

Ingenjörer måste vara modiga så att de inte blir rädda, när allt trasslar till sig mer än möjligt, eller när de måste tala främmande språk på utländska så att de vet vad de ska göra. Jag gillar lönen också som de får. De får mer pengar än de hinner använda. Det beror på att alla vet att ingenjörer har ett svårt arbete utom ingenjörerna som vet hur lätt det är. Det finns inte så mycket som jag inte tycker om, utom att kvinnorna tycker om ingenjörerna och vill gifta sig med dom, så man måste köra bort dom, så dom inte stör.

Jag hoppas jag inte blir allergisk mot kontorsdamm så att jag inte kan bli ingenjör. Jag blir sjuk av vår hund. Om jag blir allergisk mot kontorsdamm kan jag inte bli ingenjör och måste arbeta.

Tero, 7 år

Med denna lilla historia vill jag passa på att gratulera storebror som lyckligtvis inte är allergisk mot kontorsdamm utan kunde landa sitt första jobb som ingenjör nu i veckan!

ETT STORT GRATTIS!

  CSN är inte snälla...

..men det kommer väl inte som någon överraskning iaf inte för alla som varit studenter. Gjorde en snabb koll på månadens räkningar och konstaterade kallt att det blev en del, särskilt som CSN meddelade att de tänkte inkassera nästan 3 000kr av mig denna månaden. Inte riktigt förberedd på det men det får ju gå. Dessutom kostar ju bensinen så svinigt mycket så det blir en jättekostnad varje månad när jag nu inte har något val utan måste köra till jobbet. Så nu blir det till att leva lite snålt den kommande månaden men det ska nog gå. Handlar jag inte något till lägenheten så ska det ju inte vara några problem, det är ju trots allt där pengarna runnit iväg :P Skulle behöva lite nya kläder men det får dröja, helgens lite löst planerade besök på A6 sköts raskt upp. Men nu börjar jag få koll på månadsutgifterna och jag har mitt fina lilla kalkylblad i excel till hjälp så kommande månader ska det förhoppningsvis flyta på bättre och det hela landa så mycket på plus så jag kan spara en slant.

En rolig nyhet är att min soffleverans är tidigarelagd med en hel vecka så redan på måndag kväll kommer jag kunna sitta och gotta mig i min nya sköna soffa. Längtar!

Nu blir det promenad med Pollux, känner mig lite seg i kroppen efter dagens simning men det bryr ju inte han sig om.

  Smakar det så kostar det...

Bara för att kompensera lite för den långa tystnaden på bloggen kommer här ett litet inlägg till. Tänkte visa lampan (ja jag vet att det egentligen är en armatur) jag är inne på att köpa till hallen. Skjutdörrsgarderoberna som ska monteras där kommer vara i ek med silverprofiler och därför tyckte jag att den här skulle vara snygg:

image940
Frank från LampGustaf, finns bl a på Mio - kostar där 1 650 kr. (inte helt billig dock)

Tänkte komplettera hallen med någon form av sittpall/bänk samt ett egenhändigt Swedeseträd (ska tillverka det under semestern i sommar tänkte jag). Är lite inne på ett i vitt. Tänkte så fiffigt också att man då kan belysa trädet lite snyggt genom att rikta en av spottarna på det. Smart va?!

image941

Dessa nya idéerna kanske resulterar i att symaskinsbordet i smide får hitta sig en annan plats men det blir nog inga problem.

  En helt vanlig onsdag...

Hörde gnällas lite om att jag bloggar för dåligt. Kan inte annat än hålla med. Det är bara det att jag inte riktigt orkat göra nått roligt inspirerande inlägg och inte riktigt haft så mycket vardagligt tråkigt att bjuda på heller. Men eftersom önskemål om uppdatering sökes så kommer här en liten tråkig vardaglig rapport.

Röjningen av kontoret fortsätter, bara 5 flyttlådor ouppackade nu (mest kontorgrejs och böcker). Inte fått några golvlister ännu då en rekognisering i helgen visade hutlösa priser. Dumt att betala mer än nödvändigt då man har kontakter så man kan få det billigare i Karlshamn. Har iaf ått upp gardiner i vardagsrummet och väntar ivrigt på min soffa. Så skönt det ska bli när den dyker upp. Den packas (enligt ett sms från IKEA) på lagret vilket jag tycker inte borde ta 11 dagar så jag hoppas på en tidigare leverans. Har fått lite kontakter kopplade i helgen och en garderob till hallen är beställd (leverans om sisådär 4 veckor). Det artar sig :) Nu börjar snart mattletandet. Lite svårt att bestämma mig vad jag vill ha för lampor också till hallen och köket. Lite kräsen tror jag. Kommer snart nya foton på hur det ser ut i lilla lägenheten, ändrats en hel del sedan de senaste, men jag kanske väntar tills soffan finns på plats.

Annars jobbas det på, upp tidigt på morgonen mest varje dag. Tidigare än vanligt blir det 2 dagar i veckan då Erica och jag bestämt oss för att simma vilket vi kombinerar med att vara på jobbet kl 7 så vi kan gå därifrån vid 15.30 ungefär. Mycket smart på pappret, lite jobbigt i praktiken :P Sen jag skrev sist har jag och Erica även hunnit med två stycken roadtrips för att besöka både Elenco Lighting i Borås och Fagerhult Retail i Bollebygd (delar av Fagerhult koncernen som gör utomhusbelysning respektive butiksbelysning.) Intressant och lite skoj att få se något annat än Habo :)

En annan äcklig upptäckt är alla fästingar som året verkar bjuda på. Tror jag har plockat runt 10 på Pollux redan och en på mig själv (superäckliga småkryp). Ser verkligen ingen anledning till att dessa äckliga djur ska få leva. Någon som kan förklara vad de gör för nytta?

Har hittat en Emma stol/fåtölj också som jag vill köpa. Enda lilla problemet (som visserligen går att lösa) är att den finns i Hässleholm. Hur det ska fungera rent logistiskt har jag inte kartlagt ännu.

Så nu har jag uppdaterat utan att jag egentligen tillfört något vettigt. Förhoppningsvis finner jag utrymme och ro att sätta mig och scrappa lite i helgen, det har jag inte gjort sen Luleå....dvs för snart 2 månader sen. På tok för långt uppehåll!

  Idag skiner solen över lilla Jerusalem.

image937
Haha, ja så är det faktiskt. 25.4 grader här på solsidan. Har börjat morgonen med en promenad med Pollux följd av tortyr av katterna. Lät iaf om man skulle lyssna till deras läten när jag borstade dem och klippte klorna :P

Resten av dagen ska jag mest småfixa lite i lägenheten tror jag. Ska sy upp några gardiner, installera om windows på min dator, kolla upp lite viktiga fackpapper om försäkring och a-kassa och sånt vuxet, kolla upp vilken elleverantör jag ska ha, städa lite, putsa fönster och annat sånt skoj. Visst låter det spännande. Kan knappt bärga mig :P Ska nog försöka leta upp elljusspåret som ska finnas här i närheten också och springa en sväng. Fast det får bli senare ikväll när det inte är så varmt. Och kanske börja tillverka min nightfly lampa....det vore skoj! Bilder på resultatet kan nog dyka upp (om det blir bra).

Konstaterade idag att jag helt glömt bort min 1-årsdag av min blogg. Kan ju lätt bli så när man flyttar, skaffar nytt jobb och har fullt upp. Den 25 april 2007 inföll min bloggpremiär och jag filosoferade då om jag var en sådan person som bloggar och jag kan väl konstatera 279 inlägg senare att jag nog är det. Om det sedan är någon som verkligen är intresserad av att läsa mitt jidder är ju en annan femma men eftersom jag haft dryga 5000 besökare gissar jag att det iaf roar någon :P

Nu ska jag unna mig en låååång frukost.

Kram på er och trevlig pingst! Vad är det för högtid btw....ingen aning om vad det handlar om men jag avlutar med en liten pingstlilja för att kompensera min okunskap :P

image938


TILLÄGG FÖR DEN VETGIRIGE
Kan ju inte lämna sådana frågor öppna, det vet ni som känner mig, måste ju ta reda på hur det ligger till så efter att ha googlat ordet pingst kan jag nu konstatera följande:

Ordet pingst härstammar från det grekiska ordet pentekoste, vilket betyder den femtionde. Den femtionde syftar på att 50 dagar förflutit sedan påsk.

Pingsten är en av kyrkoårets största högtider, firad till minne av Andens utgjutande över lärjungarna i Jerusalem (Apg. 2:1?11). Jesus hade nämligen lovat att sända en kraft som skulle hjälpa apostlarna när han hade lämnat dem. Enligt Apostlagärningarna i Bibeln var tecknet på att Anden kommit att en stormvind plötsligt blåste upp och eldslågor visade sig vid var och en av apostlarna. De kunde plötsligt tala med nya ord som Anden gav dem. Det var första gången som tungotalet visade sig och på den dagen döptes över 2000 människor i Jesu namn till syndernas förlåtelse. Pingsten betecknas ofta som "kyrkans födelsedag", eftersom det var då som Jesu lärjungar började att organisera en församling och missionera. I kyrkoåret innebär pingsten påsktidens avslutning.

Källor: Wikipedia & NE


  Imorgon är det fredag!

Vilken tur, känns som om veckan varit hur lång som helst. Haft riktigt tråkigt på jobbet, varit lite att göra så jag har mest fått stå och titta på och försöka ställa lite frågor och verka intresserad :P Idag har jag punktsvetsat, något jag faktiskt testat innan på Volvo, och det är inte heller särskilt kul. Mest otäckt med alla svetsloppor som studsar åt alla håll och bränner sönder kläder och annat. Hoppas verkligen jag slipper det imorgon.

Fick veta idag att jag dessutom inte verkar få ägna mer än en dag/vecka åt ergonomiprojektet i flödesmonteringen. Lite trist men jag får göra det bästa av situtationen och se till att göra bra ifrån mig så jag kan vara med i projektet längre fram också...pågår hela sommaren och hösten också. Just nu är det ergonomidata som ska fram för arbetsplatserna, sånt som ska med i kravspecifikationen som snart ska vara klar. Hoppas jag hinner få ihop något bra.

Fick i alla fall ett roligt samtal idag till mitt mobilsvar . Samtalet kom från en tjej på Volvo Lastvagnar som satt med mitt CV framför sig (kan man tänka sig va trevligt). Hon skulle anställa en konstruktör för interiören i hyttarna och undrade om jag var intresserad. Låter ju spännande. Inte för att det är aktulellt att byta jobb redan, trivs på Fagerhult, men jag ska ringa henne imorgon och höra lite mer om vad det gällde och så. Lite skoj att vara påtänkt för tjänsten om inte annat, särskilt som jag bara skickat ut ansökan till 2 jobb sen jag började söka riktigt jobb och jag redan har fått det ena jobbet och nu även blivit uppringd från det andra *tihi*. Det var väl dagens enda ljusglimt (vitsigt va?!), det och min nya Open Box.

Nu ska jag sätta mig på balkongen och njuta lite av värmen och solskenet. 19 grader varmt här på skuggsidan så det är nog några grader varmare på andra sidan. Satt på balkongen och åt igår när jag hade lite besök av J och det var hur skönt som helst. Får nog upprepa det idag. Till och med gamla sega Trulsan (mammas katt) var vaken och njöt av solen en sväng igår. :)

  Open Box

image936

Idag har jag hämtat den! Min alldeles egna Open Box armatur (ja det heter faktiskt armatur och inte lampa - fråga mig inte om definitionsskillnaden för det har jag inte riktigt koll på)...jag vet jag är lite skadad av jobbet (redan) men den är faktiskt riktigt snygg enligt min mening. Ska ha den som kontorsarmatur över mitt skrivbord (är ju en Fagerhult armatur förståss om ni inte förstod det). Nu ska jag bara klura ut hur den ska hängas upp i taket och hur den ska kopplas för att fungera. Men den står iaf vackert och väntar här i kontoret.

Open Box belönades med Red dot design award 2007 - best of the best, för er som inte vet vad det är kan ni läsa mer här.

Open Box lockar blicken bort från ljuskällorna och ut i rummet. Ljusfördelningen är en klassisk kombination av direkt och indirekt ljus, men istället för att kapsla in ljuskällorna i ett gemensamt hus har vi framhävt utrymmet mellan dem.

...sug på den karamellen :P


Eftersom Elin så fint gav en förklaring till skillnaden mellan lampa och armatur kände jag att jag inte kunde lämna tråden sådär. Får ju skämmas att jag inte har koll på det nu när man är i branschen så att säga så här kommer definitionen enligt Wikipedia:
  • Ljuskälla: den del som producerar ljus.
  • Armatur: bland annat elektriska anslutningsdon, sockel och annan teknisk utrustning för att ljuskällan skall fungera.
  • Lampa: apparat med ljuskälla, armatur och yttre utseendemässiga detaljer samt hållare, stativ och annat. Ofta om den aktiva ljuskällan jämte armatur.

  Alla älskar måndagar....

..eller var det inte så det var :P Min måndag var allt annat än trevlig kan jag meddela. Avslutade helgen med att komma iväg hem lite senare än planerat vilket innebar att jag var uppe i lägenheten efter att ha sprungit en massa vänder upp och ner med packning ca 21.30. När man kommer hem efter att ha varit borta några dagar så hittar man ju alltid lite att pyssla med...eller det gör iaf jag så jag pysslade tills jag tyckte att klockan blev på tok för mycket. Då kunde jag inte somna utan var helt nyfiken på hur min bok skulle sluta....hade lyssnat på ljudboken i bilen under hela resan så jag avslutade kvällen med att läsa de sista sidorna i pappersupplagan. Är Stieg Larsson jag läser förståss så nu måste jag skaffa mig sista boken i serien. Resultatet blev iaf sisådär 4,5h sömn innan det åter var dags att stiga upp och åka till drömfabriken. Såg inte direkt fram emot veckan heller för jag tillbringar den i plåtverkstaden vilket innebär stansa/bocka/svetsa plåt ungefär - inte riktigt min cup of tea.

Dagen blev seg och långdragen för jag var så trött...gjorde inte saken bättre att jag bara fick stå bredvid och titta på för att det inte fanns något för mig att göra. Runt 15-snåret började jag dessutom drabbas av huvudvärk. Suck! När jag väl kom hem var jag både trött och hade ont i huvudet. Gick ut med Pollux och gjorde sedan den dagliga dammsugningen av lägenheten. Efter det hade jag så ont i huvudet så jag mådde illa så jag gick och la mig. Det enda man kan göra vid dessa trevliga migränanfall. Somnade iaf och vaknade kl 2 (!) på natten. Lyckad måndag...kan erkänna att jag har faktiskt haft bättre. Tur att min tisdag varit bättre.

Idag vaknade jag hyffsat utvilad utan huvudvärk, har fått bocka plåt hela dagen och nu ikväll blir det matshopping och tvätt (har redan hunnit dammsuga och cykla med Pollux). Dessutom väntade två roliga paket på mig idag - 2 månadspaket från Scrapbook Nook (mitt aprilpaket var lite sent så det kom samtidigt som majpaketet). Jättefina och det riktigt spratt till i scrappingnerven (japp det finns faktiskt en sådan!). Ska verkligen försöka få ro att sätta mig lite i helgen och pyssla nu när jag har ett skrivbord!

image934

image935
Majpaketet

Dessutom fick jag idag veta att jag är mer än välkommen in i projektet med flödesmonteringen. Pratade kort med projektledaren idag och vi ska träffas och sätta ihop en plan om hur många dagar i veckan han kan stjäla mig från mitt andra projekt och vad jag ska göra. Riktigt skoj! Ser verkligen fram emot det. Jag är numera känd som "Ergonomi-Anna" i den projektgruppen. Haha, ganska komiskt ändå! Jag har kanske brett på lite vad det gäller min ergonomiexpertis men det blir nog bra.

Nu ska jag lägga på ett kol med kvällen sysslor så jag kan avsluta kvällen med en dusch och lite lugnt mys i fåtöljen.

  Mysig dag i solen

Det är precis det jag har haft idag. Har varit med Maria och Lina vid Kjugekull (tydligen ett hett ställe för blockklättring sk bouldering ett YouTube klipp om detta hittas här) i Skåne, haft picknick och allmänt mysigt i soligt och varmt väder. Massor med blommor växte det överalt och det var hur vackert som helst. Väckte verkligen sommarkänslor! Här kommer lite smakprov i form av lite bilder tagna med syrrans kamera.

image926
Körsbärsblommar kanske?! Notera getingen som råkade flyga in i bilden precis när jag skulle fota.

image927
Backsippor fanns det många...

image928
...Pollux poserar framför gullvivor, vitsippor och orkidéer...

image929
...gullvivorna växte i stora hav...

image931

image932
...Lina bland vitsipporna i bokskogen...

image933
...mästerfotografen Maria fångad på bild...

Annars har ledigheten här hemma i Karlshamn varit ganska lugn och bjudit både på lite släktmiddag, tid att umgås med syskon och familj, lite fika på stan med pappa, lite shopping (köpt en ny röd vårjacka - kanske kommer bild sen) och däckbyte på bilen. Har också avnjutit årets första grillade kött - smaskens! Imorgon eftermiddag bär det av hem till Jönköping igen för ännu en arbetsvecka.

RSS 2.0