My Toyota is...


..broken....eller ja, nu är den faktiskt lagad igen men den har alldeles nyss varit hos doktor bilmekanikern. Upptäckte så läckert att bromsarna började låta skumt när jag och syster i tisdags eftermiddag skulle lämna Borås för färd mot Göteborg. Lät som om hela underredet skrapade i marken ungefär (vilket det inte alls gjorde men då kanske ni kan föreställa er ljudet). Inte så skoj...konstaterade väldigt snabbt att det inte var läge att köra med den innan den varit på verkstad. Sagt och gjort, storebror ryckte in och fixade så att han kunde lämna in bilen under onsdagen när jag var på PLAN konferensen. Visade sig att bromsklossarna fram behövde bytas (höger fram var helt utsliten) och även bromsoket. Inte mycket att säga emot något sådant utan det var bara att ge klartecken. Så idag har brorsan varit snäll och hämtat igen min skönhet och jag är numera 2700 kr fattigare. Var enligt brorsans sambos pappa (som kan lite mer om det där med bilar) ett bra pris så jag ska väl inte gråta. Men att lägga flera tusenlappar på bilen går inte under kategorin nöje direkt. Men nu sägs bromsklossarna var ok i sisådär 5 år till om inget konstigt händer och oket har tydligen en livslängd på ca 10 år så det är väl bra.

Annars så har konferensen varit intressant (även om det där med logistik inte är min grej), en del föreläsningar mer spännande än andra givetvis. Hade korta 30 minutersföreläsningar med föreläsare från både univeristetsvärlden och från företag. Har iaf fått chans att göra lite reklam för Fagerhult. Många som frågat om företaget och om vår traineetjänst, vad den innebär och så. Man väcker onekligen uppmärksamhet när man kommer tre snygga och unga tjejer från samma företag :P

Hade en trevlig trerättersmiddag på Chalmers i onsdags kväll med underhållning av Chalmersstudenter. Inte annat än att det väcktes lite saknad efter studentlivet och jag kan ju säga att LTU:s studenter är strået vassare på det där med spex och underhållning  :) Konferensen avslutades igår med studiebesök på Autoliv (enligt Ericas kommentar: "De gör ju inget, de bara packar ju saker") och Volvo Logistics i Arendal. Studiebesöken gav faktiskt inte så mycket om jag ska vara ärlig men summa sumarum så var det ändå lyckat att åka på konferensen tycker jag.

Idag har jag efter diskussion med min chef jobbat "hemifrån" (dvs från min brors lägenhet) då jag inte hade någon bil att ta mig till Borås med som det var tänkt från början och jag planerar att även spendera helgen här i Gbg. Gått förvånansvärt bra att jobba då syskon och Linda mest sovit halva förmiddag ;) Tyvärr är Linda (brorsans sambo) sjuk, har lyckats få njurbäckeninflammation (hörs ju på namnet att det inte är något trevligt) så hon och Anders tillbringade 9h igår eftermiddag/kväll/natt på Sahlgrenska. Inte så skoj! Men hoppas hon mår bättre snart.

På Sahgrenska har man en prioriteringsordning då man avgör väntetiden för patienterna. Patienterna ges en liten broschyr med denna information och Linda blev klassad som prioritering orange (snäppet bättre än röd som är livshotande tillstånd) - Patienten kan utveckla livshotande tillstånd om den får vänta. Tas om hand inom relativt kort tid. Hur skoj är det att få veta det som patient, blir man inte mer rädd och orolig då? Och vad innebär relativt kort tid undrar jag. :)

Ikväll ska vi andra ut på indisk restaurang och äta tillsammans med några av brorsans kompisar. Ska bli trevligt. Har varit riktigt bra väder här hela dagen, solen har varit framme och det är varmt. Dags att passa på att njuta helt enkelt.

  KlädhängareNu har jag hittat en jättefin klädhängare som skulle vara jättefin i mitt sovrum. Behöver verkligen ha något att hänga ifrån mig kläderna på. Just nu hamnar de på min fina Emmafåtölj och det är ju inte så skoj. Har varit inne på att ha ett Swedesträd men det här var ju ett hett alternativ. Kommer från Bolagret och kostar 699 kr. Ska kolla på det och se om det är lika fint live som det är på nätet.

  Sen sist...

En liten uppdatering sen sist. Jag gick som sagt och skrev tenta i onsdags och det började väl sådär. Först hittade de inte min tenta alls och inte heller personen som jag varit i kontakt med och som jag pratat med under tisdagen för att få veta i vilken sal jag skulle skriva. Men efter sisådär 15 minuter så hittades iaf tentan. jag satte mig ner och skulle börja räkna...men det gick minsann inte. Smarthuvudet hade skrivit ut tentan från en pdf fil och inte kollat så att det blev ok...framför mig hade jag en tenta med tal utan plus/minustecken å/ä/ö och allmänt ihopblandade tal. Gick inte så bra att räkna då inte, tentavakterna diskuterade lite och tyckte jag kunde sätta ut tecken och räkna lite som jag ville. Jag behöver kanske inte förklara att matte inte verkade vara deras starka sida. Lite försynt förklarade jag att det nog faktiskt inte gick då talen kanske inte ens blev lösbara om jag hittade på egna tecken.

Sökandet efter samma person som tidigare fortsatte därmed och efter några samtal kom hon ner till tentasalen med en nyutskriven tenta och förklarade minsann att hon sprungit runt på flera ställen för att lyckas få ut min tenta. Jag vet inte riktigt om hon förväntade sig att jag skulle tycka synd om henne eller vad?! Hon hade ju inte behövt springa runt om hon gjort rätt från början och kanske kontrollerat sin utskrift innan hon lämnade den ifrån sig. 45 minuter in på tentatiden kunde jag alltså börja räkna. Det gick inte klockrent men med lite tur har jag klarat godkäntgränsen...*hoppas hoppas*. Efter tentan körde jag till jobbet och jobbade 5h innan jag dödstrött i huvudet landade hemma!

I torsdags hade Pollux premiär...han var hos dagmatte och husse för första gången. Det gick strålande. Han såg mjukisdjuren de plockat fram och kunde inte bry sig mindre om jag gick eller stannade kvar. :) Kändes jätteskönt att veta att han hade det bra. Och vilken skillnad att ha en nyrastad hund när man kommer hem istället för en kissnödig och understimulerad vovve. Toppen!

I fredags kväll hämtade jag Emma på stationen och helgen har vi tillbringat med att softa i soffan (sett bla filmen The Bucket List med Morgan Freeman och Jack Nicholson - rekommenderas varmt), promenera Pollux, och shoppa på A6. Shoppade visserligen inte särskilt mycket utan provade mest toppar. Hittade 3 st som jag gillade jättemycket på ESPRIT som jag har lagt undan, ska bestämma mig till imorgon om jag ska ha dem. Sen jag gick ner i vikt så passar nästan inga av mina gamla toppar (eller byxor och underkläder heller för den delen) särskilt bra längre så jag behöver förnya min garderob. Synd att det blir så dyrt bara.

Lämnade även tillbaka min fina ryggsäck som jag köpte inför fjällvandringen. Tror inte jag skrivit om hela historien om den men i korta drag var det så att den saknade två stycken tryckknappar till en ficka vilket jag gick till Stadium här i stan och påpekade dagen efter jag köpt den. De hade ju ingen de kunde byta till men efter mycket om och men gick kvinnan jag pratade med, med på att notera att min ryggsäck var oanvänd och defekt och att hon skulle kontakta Haglöfs men eftersom det var så kort tid till jag skulle använda den skulle hon inte hinna göra det tills dess. I veckan hörde hon iaf av sig och Haglöfs hade sagt att det inte gick att laga så antingen behöll jag den som den var eller så fick jag komma in och få pengarna tillbaka. Efter lite funderande bestämde jag mig för att byta in den. Inte skoj att ha något som inte är komplett även om jag köpt den till rabatterat pris och efter sommarens vandring har jag konstaterat att det inte hade skadat att ha några liter mer än jag hade så jag får satsa på en ny ryggsäck till nästa fjällvandring. Helt inne på att jag fortfarande vill ha en Haglöfs fast en OXO 650Q istället :)

Lördagskvällen spenderade vi hemma hos Erica i Huskvarna med god mat, lite vin och gott sällskap. Blev ingen utgång dock för alla var rätt sega så det blev en hyffsat tidig kväll.

Idag har vi varit på IKEA och hunnit laga god mat och tvätta. Köpte en datorhållare, SUMMERA, till mitt skrivbord så den stora boxen kommer bort från golvet och det blir lättare att städa. Tittade även på de nya färgerna av FELICIA gardinen som jag har i vardagsrummet, blev lite sugen på att komplettera med en annan färg som jag kan byta med men vi får se :). Hittade ett påslakanset jag gärna skulle vilja ha också, ANDREA SATIN och tittade på olika hurtsar till mitt skrivbord. Lutar åt att det blir en i metall istället för i ekfanér för jag har inte hittat några fina. Tyckte ERIK var riktigt fin och det skulle ju passa till de silverfärgade benen på skrivbordet. Finns även ett mappskåp i samma serie som skulle passa bra till mina scrappingsaker kanske. Men som sagt dagens IKEA besök bestod mest i framtida spekulationer och få inköp.Kommande vecka kommer jag tillbringa mest på resande fot. Är i Habo endast måndag (har projektredovisning som jag verkligen inte ser fram emot....hua) sen är det jobb i Borås på tisdag. Jag och syster åker till Göteborg på tisdag kväll till brorsan för jag ska på konferens på Chalmers onsdag-torsdag och sen blir det nog jobb i Borås på fredag också och förmodligen tillbringas helgen i Götet också. Ingen rast och ingen vila här inte. Men nu ska jag dricka te och umgås lite med systret innan jag ska jobba lite och sen stryka. Spännande kväll :P

Kram

  Saknar mina missar...

...ja, mina kissemissar alltså (Tuss får nog faktiskt räknas som min hon med nu tycker jag). Tycker de har varit hemma hos mamma på tok för länge nu. Men efter belysningsutbildningsdagarna (långt ord) i Köpenhamn i början av september så ska de få komma hem igen. Mysigt! Just nu är det för mycket resande för att det ska fungera att ha dem här.


Måste ju även berätta att jag nu har lyckats hitta en dagmatte och husse till Pollux. Satte upp lappar i alla trappuppgångarna runt vår gård och fick napp igår. Var över och drack kaffe hos dem och de fick träffa Pollux. De är i 30-årsåldern och hon jobbar natt och han har inget jobb just nu, de är hundvana och verkade väldigt trevliga. Pollux verkade gilla dem direkt så jag hoppas att det ska lösa sig nu. Första testet blir på torsdag, förhoppningsvis känns det bra för dem också så de vill fortsätta. I så fall är det en STOR sten som lyfts från mina axlar. Jag kan börja göra saker på kvällarna om jag skulle vilja när jag vet att P haft sällskap och blivit rastad under dagen. Underbart!

Till helgen kommer syster upp och hälsar på det ska bli skoj! Blir nog lite bio, shopping och annat mys skulle jag gissa. Men innan dess är det tentaskrivning och jobb som gäller. Ingen rast och ingen vila inte. Har faktiskt varit ledig i två dagar den här veckan för att kunna plugga lite extra. Får se hur det går med tentan imorgon. Förhoppningarna är tyvärr inte jättehöga men man vet ju aldrig. Beror helt på vilka tal de kan tänkas slänga in på tentan! Blir en tur in på jobbet efter tentan också för att få lite mer material till det nystartade projektet. Spännande!

Var i Sthlm i veckan på tjänsteresa, besökte en industridesigner som Fagerhult jobbat en hel del med, Olle LundbergLundbergDesign (får han lite gratisreklam). Vi fick lite hjälp och uppslag till ett projekt alla tre traineerna har tillsammans. Väldigt givande! Han berättade även lite mer om hur de arbetade med sin designprocess och var de hade för projekt på gång. Firman har arbetat mycket mot IKEA och ett av de pågående projekten rörde utveckling av nya köksredskap för just IKEA.. Jag kunde ju givetvis berätta att jag skrivit mitt examensarbete (arbetet finner du i pdf format HÄR om du vill läsa) i just det projektet och han berättade att mitt arbete användes i designprocessen så det var väldigt roligt! Världen är bra liten:) Växte en cm eller två för en stund tror jag, kände mig väldigt betydelsefull. :) Så nu har jag fått framhäva mig själv litegrann och skryta lite också. Känns bra att tänka på det nu när jag sitter och är nervös och uppgiven över hur jag ska lyckas klara tentan imorgon - och de andra tentorna jag har kvar så jag kan få ut en examen någon gång. Suck!
Ungefär så här känner jag mig :/

  Evighetskalender

Snygga evighetskalendrar från Urban Living - inte så billiga dock, 450 kr/st.
  Veckans citat v.34

Fråga till supporten: Var sitter controll-alt-delete-knappen?

Källa: Okänd


  Hanna i ny färg...


Rörstrands serie Hanna, designad av Hanna Werning, finns i höst i en ny färg (ska finns i butik den här veckan tror jag bestämt). Tycker serien är väldigt fin men även om jag gillar färg så har den känts lite skrikig, men den nya bruna tonen tilltalar mig nog mer faktiskt. Fast det beror nog en hel del på vilket humör man är på just för tillfället kanske...men man kan ju inte gärna ha alla sex uppsättningarna :P


"Hanna Werning lät sig inspireras av 70-talets ryska souvenirer från barndomen, när hon skapade den färgstarka dekoren till Hanna. Till hösten kompetteras denna omåttligt populära serie med en skön brun nyans, som skapar behagligt lugn. Den bruna dekoren bildar en härlig atmosfär med sitt lustfyllda mönster i naturnära toner."

Källa: Rörstrand

  Har du tid?

Är fortfarande på jakt efter en väggklocka att ha i vardagsrummet och jag har fortfarande inte hittat någon jag vill ha. Däremot tänkte jag bjuda på ett litet kollage av klockor från NeXtime ett amerikanskt företag med huvudkontor i Harlem.Den vita runda (först på rad nr 3), Aphrodite, tilltalade iofs mig, men vit klocka på vit vägg går bort. Vill du se hela deras utbud kan du gå in på hemsidan eller kika i katalogen som finns i pdf-format HÄR.

  Ge mig ett A...

Jag tycker det är väldigt snyggt att inreda med stora bokstäver. Jag skulle vilja ha ett stort svart A stående på min bokhylla i kontoret men jag har ännu inte riktigt hittat någonstans där de har ett som jag vill ha. Men något i stil med det här:


Bild: Nordhjem

Så om någon kan tipsa mig om var jag kan få tag i ett sådant så gör gärna det. Det får inte vara för litet utan en ganska rejäl pjäs är det som gäller...runt 30 cm hög eller nått sånt.

Vad jag vet är dock att jag gärna skulle vilja ha den här välkomstskylten som jag har hittat på Perlanliving. Den skulle passa superbra på mitt bord i hallen. Den är 54 cm lång och 13 cm hög.


Bild: Perlanliving

Såg tyvärr att den var slut i lager där men hittade den även hos Trendgruvan. 385 kr kostar skylten...och som sagt, jag fortsätter släppa hintar om kommande födelsedagspresenter....ME WANT!

  Dörrmattor...

Att det finns en uppsjö av dörrmattor i både olika former, färger och mönster är ju ingen nyhet. Att hitta den perfekta dörrmattan kan ju därför vara svårt. Förstår att många känner att det är ett problem :P Jag har iaf hittat en som skulle passa perfekt i min hall och som jag bara måste ha. Enda problemet med den skulle väl vara att den kostar nästan 500 kr då men alternativen känns inte alls lika fina.

Ornament heter den och den levereras av Kos Handel. Den finns säkert hos en hel del återförsäljare men jag har hittat den på nätet hos Möbelvärlden där den kostar 470 kr. Finns även hos PID.se - Personlig Inredning och Design, en sida väl värd ett besök finns mycket snyggt där. Perfekt framtida födelsedagspresent (*hint hint*)


Tror att den skulle passa fint med smidet och det andra svarta jag har i hallen. Måtten på den är 100x60 cm (har mätt och det skulle passa i min lilla entré) och den är tillverkad i gummi. Den är kanske främst tänkt att läggas utomhus men jag tror nog att man kan ha den inna också :)


Andra både lite annorlunda och ganska vanliga dörrmattor jag har stött på under min upptäcktsfärd i mattvärlden är fölande:

Den här annorlunda pjäsen i gjutjärn - Royal - som jag tyckte var hur cool som helst (fast den passar ju bäst utomhus förståss). Hittade den på auktionssidan enkrona.se och har inte sett den någon annanstans så jag vet inte var den kan tänkas kosta eller var man kan få tag i den.Dörrmatta i cocos med gummibaksida med måtten 45x75 cm som jag tycker är fin. Har funnits på bland annat Village om jag inte minns fel, men jag har sett den på flera ställen där de säljer mattor bland annat på Jörgens Matthus här i Jönköping. Där kostar den 129 kr.


De här mattorna från Village som kostar 169 kr tycker jag är jättesöta. Lite små (endast 30x70 cm)och inte så funktionella kanske, iaf inte om man har en blöt hund som slafsar in i hallen, men snygga!


För den "blygsamma" från Fluffbabes för 229 kr...


Eller varför inte den här som säger Come in sedd från ena hållet och Go away från andra. Lite svårläst kanske men en lite skojig idé även om jag inte skulle vilja ha den hemma hos mig. 249 kr hos Roliga prylar.Ett hjärligt bemötande med den här dörrmattan från tillverkaren Dixie Interiors som säljer till butiker runt om i hela landet.


Här är några fler fina ur Dixie Interiors stora sortiment, alla tillverkade i kokosfiber med gummerad baksida. De mindre mattorna tror jag kostar runt 300 kr styck.


Grenverk - finns i lila, går och grön - mått 73x43 cm.

Japansk svart - mått 90x60 cm. Stor modell - pris ca 500 kr. Finns med matchande nyckelskåp.


Blomslinga finns även i brun - mått 75x45 cm.


  Kräftpremiär...

Ja, på lördag smäller det. Ikväll åker jag till Stenungsund för årets kräftskiva tillsammans med Pegefjortonfamiljen (korridorskompisarna från Porsögården 14 (PG14) back in the old days i Luleå - min andra familj). Ska bli superskoj! Till och med norrlänningarna Magnus och Buffy tar sig söder över för denna tillställning. Synd att Olle och Friday inte kan vara med :( (Dumma dumma möhippa som förstör).

Kan inte tänka mig ett bättre sätt att avsluta semestern på (för skrämmande nog har semestern flugit iväg och jobbet startar på måndag). Fester som vi har har sällan lännat någon besviken, vi kan det där med att ha roligt. Det ryktas om både hattillverkning, skattjakt och en och annan snapsvisa (med tillhörande snaps givetvis) kan det säkert bli också. Vad mer kan man önska?!

In i dimman...

P.S Nu när semestern är slut lär det minsann inte bli några tre inlägg om dagen inte som det blivit på senaste tiden, men då och då dyker det säkert upp något så håll ut!

Å så några snapsvisor för att komma i stämning

Om man bara tar en smutt
Melodi: Nu är glada julen slut, slut, slut

Om man bara tar en smutt, smutt, smutt
utav denna lilla hutt, hutt, hutt
har man ganska mycket kvar
men se den som spar han har
inte särskilt roligt.


En snapsvisa á la Ingmar Bergman för den som inte kan sjunga?!

Tystnad......tagning....

Snöret
Melodi: Hej tomtegubbar

:/: Tänk om man hade lilla nubben uppå ett snöre i halsen. :/:
Man kunde dra den upp och ner
så att den kändes som många fler.
Tänk om man hade lilla nubben uppå ett snöre i halsen.


Uppdatering 2008-08-19
Helgen bjöd på massa skoj - kändes härligt att umgås med gänget som vanligt, slitsamt (haha) men skoj!. Här kommer lite bilder från kvällen och kom ihåg ingen kräftskiva är komplett utan extrema kräfthattar :)


Japp, det finns bildbevis - Frej pysslar!30-åringarna firades och de var lite som barn på julafton när de öppnade sina presenter!
Jag fick vara Buffys hockeybitch (men vem vill inte vara det) :P


"Husmor" Annika


Väldigt praktisk kräfthatt fick andra delen i familjen "HöökBo" till :)

  Nödingång...

När nu väl scrappsakerna låg utspridda över hela skrivbordet så kom skaparlusten smygande mer och mer. Det hela slutade däremot inte med att jag gjorde en LO som jag egentligen planerat utan med att jag istället skapade mig en toalettskylt i egen design. (Inte för att man inte vet vilken dörr som är toadörr hemma hos mig när katterna är här för då står dörren oftast på vid gavel då deras låda står där inne.)

Lite skoj tyckte jag att det var iaf plus att det inte är så avancerat utan det gick väldigt fort att skapa. Ville använda mig av min border die (Contemporary) nu när jag har en lång plattform som passar den och det blev ju hur snyggt som helst. En swirl (eller swirlgirlang) är ju alltid rätt som jag brukar säga :P Sedan föll valet enkelt på mitt favvo alfabet - Diesel Grand. Och resultatet, det blev så här....Ursäkta bilden...tagen med blixt så guldpappret fick en liten konstig reflektion...men ni förstår säkert.


  Nytt från scrappingverkstaden

Så, nu är grattiskortet till mormor, som fyller år nästa fredag, klart. Eftersom hon inte tittar på internet någongång så är det safe att publicera det redan nu. Blev inte supernöjd (men det är som vanligt med andra ord). Använde ett foto som jag tog när jag och fjällvandrade som grund och så byggde jag ut kortet utifrån det.Kortet ser lite snett ut men det är det inte och färgerna är inte riktigt så bleka som de ser ut på bilden, hände något när jag scannade det :)


Nu återstår det bara att hitta en present också. Vad vill man har om när man fyller 88 år?!

  The love machine...


...ja så heter höstens kommande nyhet från Quickutz (som släpps i oktober), en elektrisk stansmaskin. Eller ja, egentligen heter den Love Revolution men love machine låter ju mycket roligare :) Konstigt nog känns inte ha-begäret så stort för denna (hör och häpna). Den verkar lite stor och klumpig plus att den verkar låta en hel del (baserat på ett youtube klipp jag såg). Men visst, den tar alla QK dies plus alla konkurrenternas dies så nog har den fördelar. Vi får väl se vad som sägs om den när den kommer ut men just nu känner jag att jag hellre äger en Silhouette än en kärleksmaskin - iaf om vi talar om scrapping ;). Priset kommer nog ligga runt $150 tror jag.


  Veckans citat v.32

Om jag någon gång ser en leende joggare ska jag överväga saken.

Källa: Joan Rivers

Det avgör saken....löprundan får vänta till imorgon. :)

  Vilken charmknutte......han är lille Theo (fast han dregglar en hel del). Precis hemkommen från en snabbvisit i Malmö. Fruktansvärt tråkig väg (men effektiv då det är motorväg hela sträckan) mellan Jönköping och Malmö. Mycket lastbilar att samsas med på vägen. Men jag kom som sagt både ner och hem. Trevligt att få en chans att prata lite skit med Emme, uppdatera sig om läget och så. Theo är en sån där snäll 1-åring som lägger sig kl 19 och sover hela natten och Ola var på spelkväll med sina kompisar så jag och Emme kunde tjattra ostört över några glas vin :) Mysigt!

Pollux tyckte Theo luktade supergott och ville mest pussa på honom hela tiden. Sen hade han ju hur mycket roliga leksaker som helst också...favoriten var en tamburin :P Sen ska vi inte tala om hur trevligt det var när det var dags för mat, Pollux var med på noterna med en gång och slickade glatt i sig allt som Theo tappade på golvet.

  Nu blir det pölar...Jag börjar inse vilken tur vi hade förra veckan på vår Gotlandssemester. Idag vill det inte ens sluta regna. Helt otroligt! Även om det är mysigt när man kan vara inne, sitta i soffan med en gosig filt och en kopp te och en god bok så blir jag lite rastlös. Varit i Jönköping snart hela 3 dagar ju dags att hitta på något :P Så därför slog jag min vän Emme en signal och bestämde att ett besök hos familjen Oredsson i Malmö definitiv var ett måste. Så imorgon blir det minitripp söder ut. Kul! Har inte träffats sen nyår och Theo har hunnit både fylla ett år och börja gå sen dess.

Den regniga dagen idag får därför bjuda på städning. Skönt att ha det undanstökat. Om jag kan ska jag sätta upp min Stringhylla i köket (har letat i mammas gömmor där hemma och fyndat), fast jag skulle egentligen behöva en borr tror jag så det kanske får vänta. Men först ska jag börja med att laga mig själv lite lunch.

  Köksradio - budget eller lyx

Tycker de små bordsradioapparaterna från Tivoli Audio är supersnygga och en sådan skulle hemskt gärna få flytta hem till mitt kök. Den enda nackdelen är väl priset då. Den lilla söta saken går på sisådär mellan1200-2000 spänn vilket känns lite saftigt för en köksradio. Nu har jag hittat ett budgetalternativ som passar min plånbok väldigt mycket bättre och som är riktigt snygg den med. En liten radio från Limited Label som säljs för 299 kr hos Siba. Ok ljudet är garanterat inte lika förstklassigt men jag är inte så duktig så jag hör inte om det låter "hängmatta" ;)


Tivoli Audio Model One


Limited Label RS3

  Tjuvkika...

...i IKEA katalogen för 2009 det kan man göra här (dock bara den amerikanska versionen) om man inte kan vänta tills vecka 34 då den bör dimpa ner i brevlådan :)


  Det svarta guldet...

Idag blev abstinensen efter en god kopp kaffe så stor att jag gick och köpte mig en ny bryggare. Min gamla kanna blev efter en liten incident obrukbar och snabbkaffe är det som bjudits hemma hos mig sedan början av sommaren. Efter många om och men bestämde jag mig för en Philips 7686...


...och jag kan meddela att första koppen smakade mycket gott så köpet var nog inte fel. Ville inte ha någon med så mycket rostfria detaljer på och förutom funktionen så skulle den även passa till vattenkokaren som jag har i OBH Nordicas Chilli serie (tycker den som ingår i serien och kostar 1200 spänn är på tok för dyr). Gillar dessutom att vattenbehållaren går att ta av, gör påfyllningen av vatten så mycket enklare.

  Bratsens paradis...
...ja, ungefär så kan man sammanfatta Gotland. Kom hem från en veckas njutbar semester som bjudit på sightseeing, massor med sol (i kontrast till föregående vecka i fjällen), bad och avkoppling. Men jag skulle nog gissa att minst 90% av alla turister på Gotland kommer från Sthlm. Och inte så få av dem är ganska stroppiga (no offence alla stockholmare där ute) :P Men som sagt, Gotland vann mitt hjärta och jag vill definitivt återkomma. Nästa gång tror jag att jag satsar mer på party och sol bara för nu har jag ju varit kulturell och sett en massa. Helt klart värt det men utelivet testade jag ju inte riktigt på under den här semestern med MamBo. Helst skulle jag åka tillbaka med en gång eftersom Jönköping endast bjuder på massor med regn (ungefär som veckan i fjällen). Lite solbränna har jag iaf lyckats skaffa mig så jag ska inte klaga. Känns fräscht!

Under veckan har vi hunnit med att besöka alla delar av Gotland från Hoburgen i söder till Fårö i norr. Vi har absolut inte sett allt det finns att se men vi har sett mycket och besökt många fina platser. Någon lång reseredogörelse likt den för fjällvandringen orkar jag nog inte bjuda på men jag sammanfattar resan med bilder. (Alla små bilder går att klicka på för att se dem i större format.)

Högklint naturreservat


:
Vy från Högklint, strax söder om Visby.

Fiskelägena Gnisvärd (söder om Visby) och Helgumannen (Fårö)


Hoburgen (Gotlands sydspets)Den mytomspunna HoburgsgubbenVisby


En av många bilder på ringmuren. Ska inte trötta ut er med fler ;)


Guidade sightseeing tåg fanns det naturligtvis och vi var tvungna att testa.


Visby har många fina och mysiga gränder och rosor växer det överallt.


Vi hann även få lite sann medeltidskänsla då vi en kväll besökte Tornerspelen på Strandgärdet i Visby. En annorlunda och underhållande kväll.

FåröUppflugen på en rauk vid Digerhuvud, Sveriges största raukområde.
Pollux på den vackra sanddyn Ulla Hau.


Väldigt mysig stor strand vid Sudersand, i DN nyligen utsedd till världens näst bästa :) En av de finaste på Gotland är den iaf om inte annat. Tyvärr hade vi inte möjlighet att bada där.


Solhaga Camping på Fårö...visst känns skylten väldigt "70-tals camping"?!

Hela veckan njöt vi av vackra romantiska solnedgångar (synd att jag inte hade en käresta att njuta av dem tillsammans med bara)Vackert rosa himmel vid Ljugarns strand.Solnedgång vid Hoburgen. De svarta prickarna är mygg :)
En dramatisk solnedgång vid Norderstrand i Visby. Molnet gav en så cool spegling i vattnet (tyvärr blev bilden lite mörk bara)

Shoppade givetvis lite också, ingen semester är ju fulländad utan sin beskärda del shopping. Köpte lite kläder (2 par shorts, en kjol och en tröja) på en outlet i Hemse (ladan) kan vara värt ett besök om ni är i närheten. Dessutom köpte jag örhängen och en ring i röd korall plus ett bärnstensarmband på medeltidsmarknaden som var i anslutning till tornerspelen. På Ebbes i Sudersand på Fårö inhandlade jag en svart skinnjacka som jag är otroligt KÄR i! Och på Krusmyntagården strax norr om Visby blev det lite te och kryddor inköpta. Provdruckit mitt kärlekste idag och det var jättegott!


Det var allt jag hade att bjuda på för idag. Var svårt att välja ut vilka bilder jag skulle ta med, tog över 300 st och många blev faktiskt riktigt bra. Börjar lära mig min kamera mer och mer så färre bilder blir ofokuserade och konstiga. Försökte mig även på att skapa lite spännande bilder med lite kluriga motiv inte bara ta korten rakt av. Kanske lärt mig något från alla mina fototidningar jag har läst :) Är på det hela taget nöjd med min kamera föresten, den duger bra i väntan på mina drömmars systemkamera.


Kram och hej!

RSS 2.0