Lång dag som gått fort?!

Vilken dag, känns som om den varit jättelång samtidigt som tiden gått väldigt fort....går det ihop?! Steg upp kl 7 och gick på promenad med Pollux och sen har det bara rullat på. Det är ju så väldigt ljust dygnet runt här nu så man vet ju knappt när det är dag eller natt. Solen går ner kl 22.56 sägs det (men när jag tittar ut nu är det fortfarande ljust ute) och upp sägs den gå kl 02.05. I vilket fall har jag hunnit med att skriva tenta (med okänt resultat...vet inte ens om det finns en chans att det har gått), träna agility på brukshundsklubben tillsammans med Anna och Xanté. Anna körde dit och jag kände mig väldigt trygg så jag tror det kommer gå bra i fortsättningen också. Man märker dock att hon precis gått i körskolan. Blinkar väldigt korrekt och riktigt i god tid och är väldigt noga med hastighetsbegränsningarna...något som man kanske inte följer exakt så blint efter ett tags körande ;) Pollux skötte sig mycket bätter på agilitybanan idag. Han fixade hindrena galant (i alla fall i de flesta fallen). Vi provade till och med lite slalom och det gick hyffsat. En bra början! Vi var bara där drygt en timme men hundarna var helt slut när vi kom hem vilket medförde att jag och Anna kunde sätta oss ner och scrappa hela långa kvällen! Anna åker ju söder ut på fredag och vem vet när vi kan sitta och pyssla tillsammans igen. Kommer bli så tomt här i sommar utan henne och Xanté!

Gjorde iaf några fler LO:s i mitt "lilla" album (8"x8"), albumet som bara ska handla om djuren tänkte jag. Har mest..eller egentligen bara...blivit bilder på Pollux än så länge men Nova ska få sin beskärda del hon också. Som vanligt numera så har quickutzen gått varm. Nästan varenda LO har lite Emily och Metro alfabet på sig :)


Glöm inte mig: En LO som jag först inte var alls nöjd med men som jag helt plötsligt blev jättenöjd med när jag fick dit rubriken. Dessutom betyder kortet så mycket för mig så då blir LO:n också speciell.


Posering vid blodsdroppe: Tycker väldigt mycket om det här kortet på Pollux som valp. Blev lite sockersöt LO men jag tyckte den blev helt ok.


Sådan matte sådan hund: Bilderna talar för sig själva i den här LO:n så jag uteslöt journalingen helt. Var lite knepigt att för mig att få till den men blev nöjd till slut.


Cocker kompisar: Min absoluta favorit bland dagens tror jag bestämt. Tycker den blev precis lagom och med en bra balans. Sen hör det ju till saken att jag gillar rött också, det kanske bidrar ;) Journaling på gömd tag.


Best friends forever: Inte helnöjd med denna LO. Vet inte riktigt varför, fick inte till rubriken riktigt. Försökte variera mig och använda mig av knappar på ett nytt sätt, blev lite effektfullt. Journaling under "forever" tagen.

Det var allt för nu! Dags att sova.

Kram kram

  Veckans visdomsord v 22

Man ska akta sig
för att ha så många järn i elden
att den slocknar!

Ha det i tankarna när ni pinnar vidare här i veckan. Vill bara passa på att rikta ett extra stort GRATTIS till Anna också som idag klarade sin uppkörning! Gjorde ett litet kort till henne i form av en bil.

image69
Blev ganska coolt med lite 3D effekter på vissa detaljer. Lite annorlunda och om någon uppskattar ett scrappat kort så är det ju Anna. Hon vet arbetet som ligger bakom och ser alla detaljer. Tacksamt ;)

Nu är det exakt en vecka tills jag tar mitt lilla zoo och åker söder ut för lite semester innan sommarjobbet börjar den 25 juni. Nedräkningen är igång, längtar redan efter att ge Luleå en paus. Kommer nog vara lite tyst i bloggen under den perioden. Inte samma möjligheter till nätet hemma. Men ett eller annat inlägg kan det kanske komma med rapport från somriga södern!

Kram å hej!


  Har man köpt en Formel 1 får man lära sig köra den!

Har varit en intensiv helg för mig och Pollux. Vi har varit på nybörjarkurs i jakt i Börjelslandet 2 mil norr om Luleå ledd av Hans Sundberg. En underbar helg med perfekt väder och mycket info att ta in för både mig och Pollux. Två intensiva dagar från 9-15.30. Vi var bara fem ekipage: 3 welchar, en springer och så vi. Så det har blivit mycket tid för var och en. Har jobbat stenhårt med ledarskap, apportering, fritt följ, fältlydnad, stadga, fältarbete, sökarbete och mönster. Jag känner verkligen hur mycket jag har kvar att lära! Vet ju egentligen inte något alls om jakt....å så har jag skaffat mig en jaktcocker av bästa sort. Så det kan gå ;)

image68

Men va kul det är att se Pollux jobba! Han älskar att apportera, till och med snäppet roligare än tunneln i agilityn :) Han har lite olater som han har fått tack vare att jag har låtit honom få dem. Som det faktum att han är lite väl vidlyftig och dålig med kontakten och ibland osäker på vad jag vill. Men det är min dirigering som brister i 9 av 10 av fallen. Men det ska det bli ändring på! Han är så duktig på apporteringen så det är där vi ska börja jobba och se om vi kan utveckla mer utifrån den. Jag ska bara försöka läsa in mig lite mer på vad jaktprov och liknande innebär och lära mig mer om spaniel beteendet tänkte jag. Vill ha en grund att stå på själv så jag bättre förstår min lilla vovve. Den här helgen var ett steg i rätt riktning iaf för jag har lärt mig massor och fått lite mer inblick i Pollux potential. Synd bara att jag inte gjort detta tidigare, men som man säger: Bättre sent än aldrig! Målet för mig på lite längre sikt om det ej hinns med till hösten är att starta honomi först enkelt vatten och sedan i fältprov. Men jag vill ha lite mer kött på benen innan dess.

Hans var ju fullt medveten om vem Jörgen Sandberg är (Pollux uppfödare) - precis som alla andra som sysslar med spanieljakt. Genom att titta på Pollux kunde han till och med erinra sig vilken kull han kom ifrån och resten av helgen dra paralleller till hans mammas beteende! När vi inte skötte oss som vi skulle så "hotade" han med att ringa Jörgen och skvallra ;)

Hans visade sig vara en väldigt ärlig person som inte skräder orden utan är öppen och rak med sin kritik. Vilket jag verkligen uppskattar för jag tror vi alla lärde oss mycket av det i helgen! Men en kommentar som kommer vara min morot framöver var när han sa: "Har man köpt en Formel 1 bil får man lära sig köra den! " Det säger en del om den potentialen som Pollux besitter bara genom att vara avlad som han är. Och det ger ju verkligen ingen som helst press på mig! Så det är väl bara att börja övningsköra nu då! :P Han sa även att Pollux har en bättre apport än hans egna jaktcocker någonsin kommer få. Så om man summerar detta så kan man ju bara konstatera att det vore dumt att kasta bort en naturlig talang även om starten kommer lite sent (Matte var bara tvungen att mogna lite först!) och resten (och det ska inte glömmas att resten - det är bra mycket mer jobb det) är upp till mig. Vill jag så vill OCH kan definitvt Pollux!

Om jag hade vetat vad jag vet idag vet jag inte om jag hade valt en jaktcocker som första hund. Förmodligen inte. Det är nog mycket att tänka på ändå! Det betyder inte att jag ångrar mig. Jag älskar Pollux över allt annat och vi har otroligt skoj när vi är ute och jobbar. Han är min allra bästa kompis som är med mig i vått och torrt. Men som Hans även sa flera gånger under helgen: När vi är ute och tränar eller jagar så får kärleken läggas undan och ge plats för lite mer allvar! Otroligt viktigt att tänka på för mig tror jag för jag älskar att mysa med Pollux. Men allt har sin tid. Han kan dock bli både en familjehund OCH en bra jakthund. Bara att få Jonas att få tummen ur och ta jaktlicens så han kan ut på fältet och jaga på riktigt när jag har tränat klart honom.

Puh, nu är iaf både jag och Pollux slut. Så kvällen blir nog ganska lugn. Imorgon är det åter till tentaplugget och givetvis måste det bli en tränings session med yrvädret! ;)

Kram till er alla, särskilt alla mammor som har en speciell dag idag!

(Mamma och mormor blev jätteglada för sina kort jag gjort till dem. Mormor fick sitt i torsdags men jag hade skrivit på det att hon inte fick öppna förrän på söndag. Det hade kliat i fingrarna på henne så idag hade hon gått upp kl 7 och öppnat det, det första hon gjorde. Hon är så söt!)

  Agility

I morse var jag och Anna ute på Brukshundsklubben ute i Måttsund och tränade agility med hundarna. Riktigt roligt tyckte både jag och Pollux. Både han och jag är ju väldiga nybörjare så det var bra att ha privatinstruktör med sig ;) Tack Anna! Han har provat på en del av hindren tidigare hemma på banan i Asarum men vi har inte tränat seriöst. Hans favorit är helt klart tunneln, han älskar den! Annars övade vi mest hopp över hinder och till slut gick det ganska bra. Kunde till och med köra en kombination av två hinder och tunneln. Provade även balansbommen för den har han blivit rädd för så jag vill träna bort rädslan och efter lite trugande, lockande och mycket korv gick det vägen!

Anna har ju tränat en hel del mer med Xanté och hon är väldigt duktig, även om inte Anna tycker det. Hon blir frustrerad över Xanté när hon gör fel :) Ganska dålig kondis märkte jag att jag hade iaf, är jobbig sport även för matte det där.

image65
Anna och Xanté vid slalomhindret (slalombacken i Måttsund i bakgrunden)


Inte så bra bild på Pollux (var nått kladd på linsen) men han har sån go stil när han dyker över hindren så jag var tvungen att lägga upp det iaf :)
(klicka på bilderna för att se dem i större format)

Nä nu fortsätter pluggandet och tvättandet!

Kram kram

  Våren är här!

Björkarna är nästan utslagna, solen skiner och värmer och det börjar faktiskt bli lite grönt gräs här och där! Det tog minsann lång tid men till slut som hittade våren hit till norr också. Sitter och pluggar matte till tentan nästa vecka. Inget roligt alls. Men ikväll får vi lite belöning, blir grillning på Bälingeberget med Jens & Storm samt Anna och Xanté. Myspys!

Lite vårtecken från Luleå!


Min krasse har börjat växa. Har jämnt jobb med att hålla Novas klåfingriga tassar borta från blomlådan dock :)
(klicka för större bild)

image46
Mmm vår på gång!

image47
Nova spatserar glatt omkring på den "kattsäkrade" balkongen.

Har inte hänt så mycket sen familjen lämnade i måndags. Varit mest plugg på dagarna och lite scrapping på kvällarna med Anna. Jo en stor nyhet är ju förståss att jag äntligen skaffat mig min squeeze tång så jag kan börja använda mina quickutz alfabet! Det har nyttjats flitigt kan jag meddela. Har gjort några kort och påbörjat ett 8x8 inch (20x20 cm) album som ska handla om djuren. Ganska roligt att göra lite mindre LO:s tycker jag. det går så snabbt ;)


(klicka för större bilder)

Har som sagt även tillverkat mina allra första kort någonsin inför söndagens stundande mors-dag. Ett till mamma och ett till mormor. Tror inte de kikar här så jag lägger upp bilder på dem ;)

(klicka för större bilder)

Nä nu ska jag räkna lite mer innan utlykten!

Solskenskramar!

Tillägg kl 21:24: Kan inte hjälpa, måste med en gång lägga in lite bilder från utflykten. Det var så soligt och mysigt. Alldeles lugnt och massa fågelkvitter. Hundarna kunde springa fria utan restriktioner (för de höll sig så nära). Vilken energi de hade, fast Storm satt mest nära intill och mös och fick kel ;)

image57
Anna och Jens. Tittar man dessutom riktigt noga kan man se alla tre hundarna skymta. Den som hittar Pollux är nästan värd ett litet pris ;)



(klicka för större bilder)

  Avfyrad & klar :)

Oj, vilken helg det har varit. Har sedan i onsdags haft besök från stora delar av familjen. Mamma, Bo, Emma och pappa kom i onsdags och Jonas i torsdags för att vara med på avslutningsfestligheterna för sistaårs studenterna - Av4ningen.

Anna, Karin & Carin kom ner med en avslutningspresent till mig på onsdagen. En jättefin röd väska som de tänkte jag skulle ha på festen. Ni är så söta tjejer! I torsdags lyckades vi tillbringa en hel dag på Teknikens Hus (trodde inte det var möjligt att jag skulle kunna göra det på mitt eget jobb utan att ha tråkigt). Var skogsfestival så det hände iofs lite extra, man fick prova på att skjuta pilbåge och luftgevär ute i parken. Kul hade vi iaf.

image38
Emma provar på att skjuta pilbåge.

image40
Klurigt!

Annars har helgen bestått av mycket sällskapsspelande och mys. Det finns många olika förslag på regler till Yatzy kan jag meddela, alla med sina egna små fördelar för ökad vinstchans! I fredags var det staden som lockade, fick ett par nya röda skor (som matchar väskan) av min kära pojkvän. Han är sååå snäll! Mamma, Emma och Bo köpte också skor. Luleå gjorde en bra affär på vår shoppingtripp :P

image37
Mina fina röda skor!

Sen i lördags var det dags. Kl 10.00 hade jag min ceremoni. Lite tal, lite sång och så fick alla studenter gå fram en och en och hämta diplom och LTU nål. Tog en timme ungefär.

image41
Jonas, jag, Emma och pappa vid ceremonin.


(klicka på bilderna för att se dem i större format)

Tyvärr lyckades jag få värsta skavsåren på mina hälar (började t om blöda på den ena) på promenaden ner till universitetet när vi skulle gå till ceremonin (dock inte av de nya röda skorna utan ett annat par). Så efter det hela var klart var det bara att åka till Apoteket för att inhandla Compeed för omplåstring inför kvällen. Sen var det lunch och lite vila innan kvällens fördrink som började redan kl 16.00. Fick avslutningspresenter från mamma, Bo och mormor: blommor plus en jättefin glasigur och av Emma ett scrapping kit. Vädret var pissdåligt, regn och blåst för hela slanten. Trist! Jonas skjutsade oss brudar ner till Centrumrestaurangen på skolan där fördrinken gick av stapeln. Sen åkte han hem och promenerade tillsammans med pappa och Bo ner i blåst och regn! Efter trevlig fördrink blev vi skjutsade med buss till Coop Arena där middagen skulle hållas. Trevlig trerätters middag med god mat avnjöts. Runt 700 gäster så det var full rulle. Kvällen avslutades med trötta fötter många timmar senare :) Anna var snäll och passade Pollux så han slapp vara ensam. Han sov t om över hos tjejen så han var väl säkert jättenöjd ;)

image42
Bo och mamma på fördrinken.

image43
Jag i feststass.

image44
Emma och mamma är så tjusiga sååå båda två!


(klicka på bilden för att se den i större format)

Men idag har jag skjutsat Jonas till flyget. Saknar honom redan! Resten åker söder ut imorgon så då är det bara jag och små djuren kvar. Blir säkert lite tomt!

Det var en kort rapport om helgens många aktiviteter. Har förresten en nyhet till. Mamma och Bo har bestämt sig för en vovve nu. Blev en annan blandras än den jag nämnt tidigare. Border collie, golden och vorsteh tror jag det var. Helgens uppdrag har även varit att hitta ett namn till lilla pojken som ska hämtas hem på tisdag. Pollux ska lära honom allt han kan när vi ska ner och hälsa på i början av juni :) Så låt mig stolt presentera - *trumvirvel* - KENZO!

image45
Lillvalpen (lite suddigt kort men söt är han ju)

Ha det bra i regnrusket!

Kram

  *Klick*

Idag har jag införskaffat mig en klicker. Vad är det frågar ni er säkert. Det är ett hjälpmedel som jag ska använda för att träna Pollux (å kanske till och med Nova).

image34

Inlärning i allmänhet brukar gå ut på att belöna rätt beteende och/eller bestraffa fel beteende. I klickerträning jobbar man endast med att belöna rätt beteende. Vid felbeteende händer inget negativt. Detta ger en hund med stor initativförmåga som söker efter beteende som ger belöning. Metod grundar sig alltså på positiv förstärkning som i sin tur "ökar sannolikheten för att individen ska upprepa beteendet". Själv klickern är bara en signal man använder för att djuret ska veta exakt vilket beteende som är rätt. Sedan kommer belöningen i form av godis, leksak, bus eller något annat som passar just min hund vid det tillfället.

Anna använder klicker på Xanté och jag har testat lite på Pollux. Men idag inhandlade jag mig min alldeles egna klicker så nu är det bara att 'klicka in' honom. Han fattar ganska snabbt grabben så det ska nog bli bra. Fick låna en bra bok av Anna - 'Klickerträning för din hund'.
image36

Kanske få bli ett tillskott i min boksamling. En bok om idéen bakom klickerträning och tips på hur man ska träna etc. Fortsättning följer på hur det utvecklar sig :)

Annars är det mest trist här i Luleå. Regnigt och tråkigt. Var visserligen soligt igår. Första och enda dagen på veckor känns det som. Tog ledigt från pluggandet och var hemma hos Magnus hela dagen. Vi såg Lost avsnitt och var ute och promenerade i solskenet. Åt hemmalagade hamburgare också. Gud så gott!

image56
Magnus & Pollux

Gissa vem vi träffade på en av våra promenader? Maja med sin husse. Maja är en supergullig jaktcocker som vi träffade på isen i vintras. Hon är en Pollux i miniatyr - alldeles svart hon med! Så kul att se för det har precis samma rörelsemönster och det är så kul att höra från någon annan att det inte bara är Pollux som är lite konstig utan det finns andra som beter sig likadant!

Tog en sväng på stan för att försöka hitta skor/kläder till Av4ningen. Men det gick inte. Hittade inget jag kände att jag ville ha. Provade nämligen de kläderna jag tänkt ha från början och det visade sig att det inte riktigt passade som jag hade tänkt mig så nu vet jag inte var jag ska ha på mig på lördag. Får hoppas att jag kan lösa det på något sätt så jag slipper gå runt som kjesaren i 'Kjesarens nya kläder' :)

Nytt på scrappingfronten är att jag fick mitt QK alfabet som jag köpt på eBay, idag! Jippie! Fick tag i Emily alfabetet både versaler, gemener och siffror till MYCKET bra pris. Roligt med auktioner! Problemet är ju bara att jag inte har någon tång att använda dem med :/ Oups!

image35

Som man säger; 'den som väntar på något gott'.... väntar alltid för länge ;)

Kram och hej

  Ny look

Familjemedlemmar som läser detta går miste om nästa veckas överraskning då jag tänkte hålla nya frisyren hemlig tills ni kom upp. Men är ni här och "snokar" får ni skylla er själva (fast det är ju meningen att ni ska gå in och läsa här så detta kan ju ses som en test om ni verkligen gör det) ;)

Är inte längre blond och långhårig. Variation förnöjer säger man ju. Klippte av mitt långa hår igår. Har inte varit så här korthårig sen jag flyttade till Luleå och det är nästan 6 år sedan. Det känns iaf riktigt bra än så länge. Mycket lättare på skallen :P Har dock inte riktigt vant mig vid min nya look blir förvånad varje gång jag ser mig själv i spegeln. Och alla som varit långhåriga och klippt det kort kan ju relatera till hur det är när man ska schamponera håret och använder på tok för mycket schampo. Höll på att löddra ner hela duschen kändes det som. Eller då man borstar håret och det bara helt plötsligt tar slut. Ja ni vet säkert. Tror inte jag kommer ångra mitt beslut men skullle jag göra det växer det ju ut igen. Färgade även håret för att få bort den taskiga blonda färgen med utväxt som jag hade. Blev någon nyans mörkare än min riktiga råttfärgade hårfärg men det blir väl förhoppningsvis lite solblekt och fint i sommar :)

Här kommer lite bilder på den nya frisyren, inte så bra tagna då jag försökte mig klassikern med att fota mig själv :)

(klicka för större bilder)

Kram och hej!

  Nya & gamla LO:s

Här kommer några fler LO:s. Den första tillverkade jag igår när jag och Anna fick för oss att sätta oss och scrappa en stund på kvällen. Sen kommer några lite äldre alster som jag inte visat här i bloggen ännu men som jag verkligen gillar. Håll tillgodo! (klicka på bilderna för att se dem i större format)

Lika som bär?: En LO på mig och mina syskon. skrev våra namn med guldpenna längs med hela kanten som en ram. Syns lite dåligt på fotot men det blev ganska effektfullt.

SysterYster & Tokfia: Jag och min syster. Tycker den blev hemskt söt med blommorna och spetsen.

Pollux: Min lilla älsklingshund. En väldigt pillig och klurig LO som tog längre tid än jag hade trott. Att få remsorna att vara utplacerade som om de bara råkat hamna så och samtidigt se snyggt ut var oväntat knepigt. :)

Nova - Ny stjärna: Å så sötkissen som alltid gör sig så bra på kort. Det gröna pappret får verkligen hennes ögon att lysa alldeles klargröna.



Vintertjej: En LO på min syster som jag tycker är jättefin. Har redigerat bilderna med hjälp av Photoshop innan jag framkallade dem så de fick en ram med snöflingor och krusiduller. Syns tydligare på den högra bilden. Älskar quickutzen som gjorde så fina snöflingor. För övrigt mitt andra alster någonsin, skapat på scrappingkursen.


Syskonkärlek: En LO på mig och min bror när vi var små. Första gången jag använder mig av ett randigt papper...och av knappar! (Lite konstigt tagen bild bara)


Älskade mamma: En dubbel LO bara om mamma. Alla korten är på min kära mor. Rotade djupt i gömmorna hemma för att hitta dem :)


Världens bästa mormor: En söt LO på min älskade mormor.


Upp i det blå: Min allra allra första LO någonsin. Gjorde den vänstra sidan först men hittade sedan det coola kortet på Jonas när han hoppar så då blev det en dubbel LO av det hela.

  Många nyheter samma dag...

Ändrade planer. Lina kommer inte på besök :( Hon får inte åka. De goda nyheterna är att det beror på att hon har fått ett nytt jobb! Grattis tjejen! I och med att hon då sa upp sig från kommunen så var det någon avundsjuk sur gammal tant (iaf är det en sur gammal tant i mina tankar) som tyckte att hon inte skulle få åka på kursen/konferensen för att hon ska sluta om en månad. Lite konstigt. Hon jobbar ju fortfarande där plus att om det hade varit något tråkigt hade man säkert inte kunnat komma och säga att man inte kunde göra det för att man ska sluta jobba. Som extra bonus som talar för att hon skulle få åka (tycker jag) var att de inte kunde få pengar tillbaka för flyg. Men men det blir iaf inget besök i Luleå. Som extra rolig nyhet är dessutom att hon är nykär! Många positiva förändringar i fröken Paulssons liv.

Sen fick jag även goda nyheter från min vän Linéa. Vi har läst ergonomisk design tillsammans här på LTU men sedan i höstas läser hon ettårig utbildning på Lancaster University Management School. Och nu har hon fblivit antagen till Rolls Royce Leadership Development Programme direkt efter utbildningens slut. Så nu blir hon engelsman några år framöver. Ett stort grattis till dig också, du kämpar på!

En annan före detta klasskompis här på LTU, Jennie, håller också på att få ordning på tillvaron. Hon är näst intill klar för Scanias trainee program vilket innebär att hon får jobb här i Luleå på Ferruform när det är klart. Perfekt eftersom hon har sambo här och familjen nära. Så det börjar minsann ordna sig för både den ena och den andra vilket gör att jag mer och mer längtar tills det blir min tur. Om det nu blir så, ibland känns det som om jag kommer sluta som kassörska på ICA eller nått (Inte för att det är fel att vara det men inte så passande med de studielånen jag ligger inne med).

Steg ett i rätt riktning skulle ju vara att hitta ett bra exjobb som jag tror jag kan klara av på egen hand. Å så klara de förbannade tentorna då förstås. Men nu har jag skrivit av mig så nu kan jag sova gott och börja morgondagen med nya friska tag.

Kram till er alla

  Måndag morgon

Så var det ny vecka. Mår mycket bättre idag så det är positivt. Inte helt frisk men om jag vilar idag blir det säkert bra. Sitter och surfar scrapbooking och sitter och trånar. Sitter mest och trånar. Skulle så gärna vilja ha en revolution. Tycker den verkar vara så cool för man kan stansa ut så stora bokstäver med den. För er som inte vet vad en Revolution är så är det en stansmaskin. Tyvärr är den typ dubbelt så dyr som Quickutz squeeze som är en tång som tar stansar som är hälften så stora som de revolution kan ta.

image20
Revolution

image19
Squeeze

Får väl se vilken det kan tänkas bli i framtiden. Båda kan iaf användas till att stansa ut både bokstäver och figurer. Jag blev helt kär i hela konceptet under scrappingkursen för med dessa verktyg så slipper man ju ha sin egna handstil på alla sina layouter. Jag tycker det blir otroligt snyggt. Nog om detta nu ska jag gå och äta något, fick mest i mig vätska igår så jag är lite hungrig nu känner jag.

Kram kram

  Det blir inte alltid som man tänkt sig...

Som min helg till exempel. Lördagen kröp på i sakta mak, hade bestämt att jag skulle till Magnus och beta av några Lost avsnitt men hann med promenad och lite slappande innan dess. Carin och Krille kom dit med tacos som vi käkade tillsammans och sedan såg vi 'Göta kanal 2 - Kanalkampen'. Filmen hade väl sina stunder men den var väldigt lik ettan. Tur man inte la pengar på att gå och se den på bio. :)

Fick ont i magen efter middagen som sedan blev till illamående. Spenderade sedan natten på badrumsgolvet med toaletten nära till hands. Noterade kvickt vilken liten badrumsmatta jag hade och vad obekvämt det var att ligga på den ; ) Har nog inte mått så dåligt nån gång tidigare. Hur jag än låg eller rörde på mig så mådde jag illa. Usch! Resultatet idag är bättre, mår inte illa (har ju heller inte ätit så mycket ännu) men jag har feber. Så min scrappingdag som jag hade planerat in gick åt pipan. Jag som skulle fira internationella scrapbookingdagen ;)

Mest synd är det väl om Pollux eftersom jag med väldigt ansträngning tog mig till soprummet och tillbaka. Anna G har lovat ta ut honom senare när hon går ut med Xanté så det var ju snällt! Nu ska jag inta liggande läge i soffan igen med min avslagna cola. Bättre kan man ha det!

Kram

  Dela med dig eller snåla...

Nu när jag sitter här på jobbet och det är riktigt LUGNT tänkte jag att jag skulle filosofera lite runt något jag som fick mig att fundera förra veckan. Såg på "Efter 10" med Malou och där diskuterade de organdonationer.

Är DU donator? Du kanske inte har funderat så mycket på det och det hade jag inte heller direkt gjort innan jag såg inslaget. Det är nog många med mig som inte har tagit ställning till om de vill donera eller inte om de själva skulle dö. Man vill ju inte tänka på sin egen död och det måste man ju i denna fråga. Men tänk tanken att du skulle råka ut för en olycka där du förolyckas och dina anhöriga skulle behöva ta ställning till om dina organ ska doneras. I mitt fall så är det inte något jag tidigare har diskuterat med mina nära och kära så de skulle inte ha en aning om hur jag tyckte och kände. Inte så kul att sätta sina nära i den situationen när jag själv redan har bestämt hur jag vill göra men bara inte tagit mig tiden att berätta det för någon.

Det var speciellt en tjej i inslaget som fick mig att fundera. Hon var i 20-årsåldern och hon hade en sjukdom som förstörde hennes lungor vilket innebar att hon var i behov av två nya lungor. Det måste inte bara finnas någon som vill donera utan lungorna måste även passa henne storleksmässigt. Inte så lätt med andra ord....och en lång osäker väntan för henne. Det är ju hemskt att tänka tanken att någon måste dö för att hon ska få leva vidare men det är ju faktiskt så att den personen som har dött inte längre behöver sina organ. Skulle jag vara i situationen då jag skulle behöva donerade organ  så skulle jag ju verkligen hoppas att det fanns någon snäll själ som kunde donera organ till mig. Därför är valet inte så svårt för mig. Jag vill donera! Min själ finns inte i mina organ så kan jag hjälpa någon annan att leva vidare om jag själv är död vill jag verkligen göra det.

Sen finns det säkert många som vet hur de skulle vilja agera men som inte har fyllt i ett donationskort eller anmält sig till donationsregistret eller ens talat med sina anhöriga. Så jag uppmanar alla att ta en stund att tänka efter hur ni vill göra och låta er önskan bli känd. Prata med era anhöriga och gör som jag - ta två minuter och gå in på www.livsviktigt.se och anmäl er till donationsregistret (där registrerar du även din önskan om du INTE vill donera dina organ, men då slipper iaf dina anhöriga ta beslutet) Sen är det ju alltid så att du när som helst kan ändra dig om du av någon anledning byter åsikt, det är alltid den senast anmälda uppgiften som gäller. Djupa funderingar så här på fredags eftermiddagen men nog så viktiga!

Efter jobbet blir det middag och film hemma hos Jennie. Ska bli skoj, länge sedan vi sågs nu! Var hos veterinären med trattkatten imorse och tog bort stygnen. Det hade läkt jättefint tyckte veterinären så nu är hon av med tratten. Det första hon gjorde när vi kom hem var att tvätta sig. Var ju två veckor sedan hon kunde göra det ordentligt så hon var nog smutsig ;) Nu ska jag jobba vidare en stund...bara 35 min till stängning. Tjoho!!

Kram

  Ja se det snöar....

...men det var inte så roligt. Känns lite fel att det snöar tre dagar in i maj. Särskilt när det är sommarvärme i andra delar av vårt avlånga land!

I övrigt fortsätter nedräkningen till Av4ningen, avslutningsfestligheterna för oss teknologstudenter här på LTU. Den 19 maj är det dags. Familjen kommer redan den 16:e så det är inte så länge till. Redan helgen innan blir det dock skoj för då kommer Lina hit på besök hela vägen från Karlshamn. Hon ska på konferens i Haparanda (!) av alla ställen och passar på att kika in i Luleå på vägen hem. Trevligt!

Planerna på sommarens fjällvandring fortsätter. Lånade böcker om Sarek i går på det nya fina biblioteket inne i stan :) Och idag köpte jag nya vandrarkängor. Har vandrarstövlar sedan tidigare men de är rätt mjuka i sulan så det är jobbigt att gå på stenig mark. Sen är de fruktansvärt jobbiga att ta av och på när de är lite fuktiga. Så idag investerade jag i ett par Meindl Island Pro. Viktigt att ha bra på fötterna! Var ju inte direkt billiga men jag kan ha dem när jag är ute i skog och mark med Pollux också så jag tyckte ändå det var värt det. Förhoppningsvis blir det ju fler vandringar framöver. Så nu är det bara att börja gå in dem så de är sköna när det blir dags.

image13

I kontrast var jag även och provade röda lackskor på stan. Vill ha röda skor på dagen på Av4ningen. Köpte inga men hittade ett par som kanske är aktuella. Inte så dyra och väldigt fina. Affären skulle ta hem min storlek från Umeå bara så vi får se om den passar. Ska kolla vidare också och se vad som finns. Ganska mycket rött just nu och det är ju skoj. Har länge velat ha röda skor.

Ikväll blir det bio med Anna I: Olivier Dahans film "La vie en Rose" - historien om Edith Piafs liv (1915-1963). Kan meddela att filmen var mycket bra. Var inte alls jobbigt att den var på franska (var lite orolig för det först). Marion Cotillard som spelar Edith Piaf gör en väldigt bra insats. Framförallt är hon sminkad till oigenkännlighet för vem kan tro att de här två är en och samma person

image16image25














Visste inte så mycket om Edith Piaf innan filmen men hon levde ett ganska tragiskt liv har jag förstått, även om filmen missar att förmedla en del av hennes liv (som jag har förstått efter att ha läst recensioner efteråt) så tycker jag helt klart att den är sevärd.

Avslutar med en liten påminnelse om lördagens stora event: Internationella Scrapbookingdagen! (Alltid första helgen i maj)

Kram kram

  Nya LO:s

Så då var det några nya LO:s gjorda :)
(klicka på bilderna för att se dem i större format)

6M loves you: Ganska nöjd med denna LO från min tid som sexmästarinna i 6M (Maskinteknologsektionens aktivitetsutskott här på universitet) Tycker Pollux är utomordentligt söt i sin 6M väst. Journaling till bilden finns bakom kortet på Nettan, Maria och mig uppe i högra hörnet. Smart va?!?

Maria & Nettan: Ni är så goa tjejer! Tack för att ni finns!


Gråskälören: Min favorit! Magnus och min utflykt till Gråskälören. Riktigt nöjd med den! Vi hade en mycket trevlig dag trots blåst och kyla. Anna G blev riktigt stolt över mig för jag använde randigt papper ;)


Vårtecken: Avslutningsvis en lite vårig LO. Inte för att man ser sådana vårtecken här i Norrland inte. Korten är tagna i Blekinge förra våren. Pricken över i:et tyckte jag att fjärilen som jag gjorde blev. Vill bara tillägga hur mycket jag älskar rubons (gnuggisar för er som inte pratar scrappingspråket)!!

Vad jag saknar är bara lite alfabet. Äger inte ens ett stämpelalfabet så jag måste skriva mina egna bokstäver hela tiden. Hua!! En quikutz står HÖGT upp på önskelistan eller om jag hade varit ännu rikare en Wishblade!

  Vilken Valborg!

Oj vilken härlig dag det var igår. Började dagen hurtigt med att hänga med Anna I på morgonpromenad en timme kl 7 på morgonen. Tur att någon drar ut en ibland! Var inte så farligt som jag trott att stiga upp. Det är ju ljust som om det vore mitt på dagen så dags numera. Och solen värmer till och med en del så det var bara trevligt. Fast det är ju en pärs att ha Pollux i koppel, fick jobba mig svettig ibland :)

När vi sedan kom hem åt vi frukost och jag fick lite vettigt gjort. Sedan kom Anna G och Xanté och knackade på och ville ha med oss ut på lite lydnadsträning på gården och det är ju alltid bra. Inte bara bli trött i benen utan huvudet också. Allltid bra med lite störningsmoment när man tränar. Försökte träna Pollux i att apportera dummies. Gick väl sådär, han brister i överlämnandet just nu så det får vi jobba med. Han håller inte kvar dummiesen utan släpper den direkt när han kommer tillbaka till mig. Jens och Storm kom också ut och vi snackade mycket hundsnack! Jens kom med förslaget att vi skulle gå ut i skogen och testa apportera ripor som han hade i frysen (!). Sagt och gjort vi beger oss alla tre ut med hundar i tallskogen här på vid Vänortsvägen där vi bor. Pollux fixar apporteringen med fåglar bättre och jag märker hur kul han tycker det är. Xanté får också prova men hon tittar förvånat på ripan när hon hittat den, tittar sedan på Anna med frågande min.....menar du att jag ska bära på DEN DÄR??!! Det blir iaf ingen apportering för hennes del. Hon får istället träna sök då Anna springer och gömmer sig. Vädret är superhärligt och det slutar med att vi sitter i tallskogen och pratar i typ 1,5h till medans hundarna får busa fritt...och det gör de! (deras energi tycks aldrig sina). Ytterligare en annan tjej med sin hund Kecke dyker upp och ansluter till vår lilla gemenskap. Det enda som fattades var fikat. Otroligt härligt att bara sitta och njuta utan att behöva stressa hem. Men när fikasuget tar överhand går vi hem och bakar lite scones och fikar hemma hos mig.

image9
Storm, Xanté och Pollux

Upptäcker att jag fått någon allergisk reaktion och har fått utslag på hela bröstkorgen, i ansiktet och på benen. Kanske pollen i luften eller var det något i skogen där vi satt. Tar genast en clarityn och idag är det nästan borta. Skumt! Något är jag nog allergisk mot, inte första gången det händer tyvärr....men jag vet inte mot vad.

Pratar med Jonas som är iväg och hoppar fallskärm hela långa helgen. Hade tydligen gått hyffsat fick 7 hopp i söndags och 4 igår. Så länge han kommer ner helskinnad är jag glad :) Kvällen bjuder sedan på lite grillning. Hänger med Anna I till några av hennes kompisar och grillar. Lax- och grönsaksspett med zucchini och svamp med hemmalagad potatissallad blir det. Smarrigt! När sedan sällskapet ska gå på STUK och se Melody Club går jag hem (har ingen biljett). Hämtar Xanté och softar med djuren framför TV:n resten av kvällen. Allt som allt en mycket trevlig Valborg trots att jag inte såg en enda majbrasa eller gick ut och festade!

Idag blir det plugg, deklaration (lite i sista minuten jag vet) och kanske lite scrappande. Vädret är ingen höjdare, grått och trist, så då blir det lättare att ha inneaktiviteter.

Kram och hej!

RSS 2.0