Färdiglärd för den här gången!

Nu är jag på hemmaplan igen efter två trevliga och lärorika dagar på projektledarutbildning i Mullsjö (blir 9 utbildningsdagar till innan vi är helt fullärda :P). Gått igenom projektmetodik hela långa dagarna. Igår kväll hade vi ett litet kul experiment, vi avslutade dagen med en övning i tre grupper: vi stod för matlagningen av vår otroligt mumsiga 3-rätters middag som avnjöts under kvällen. Vi traineer blev projektledare i varsin grupp. Jag ledde efterrättsgruppen! De andra två grupperna fick givna rätter de skulle laga: förrätten rökt fisk och varmrätten rådjursfiléer men vi i efterrättsgruppen fick fria händer. Inga recept fanns att tillgå men däremot 2 st kockar!

Vi började lugnt med att dricka lite vin och göra lite research om vad vi skulle laga. Kom fram till att en kreation som vi så vackert döpte "Sagolik parfaitdröm smaksatt med vit och krispig mörk choklad serverad med färgsprakande vilda bär och exotiska frukter". Blev hur gott som helst! Till det provad jag som teamledare i samråd med en av kockarna ut ett moscatel vin från Navarro i norra Spanien som passade utsökt till vår härliga efterrätt :) Man kan sammanfatta det hela med att vi hade väldigt kul, vi åt och drack gott och hade en allmänt lyckad avslutning på dagen.

Imorgon är det tillbaka till allvaret igen, en dag på kontoret med lite möten med chefen och med min mentor. Nu ska jag umgås lite med syster innan hon åker hem. Lite tråkigt, fast vi ses ju visserligen imorgon igen hemma i Asarum :P. Far med mitt zoo söderut efter jobbet är det tänkt. Blir hemma hela helgen. Bror kommer tydligen också dyka upp så det blir skoj, inte setts alla sen i julas. Ryktas även om picknick med girlsen till naturreservatet Tosteberga ängar i Skåne.

  Nu är jag publicerad!

image925

Hihi, japp skönt som sjutton att äntligen få ett ordentligt avslut på examensarbetet. Det hela finns nu publicerat på webben och jag väntar på den tryckta versionen som kommer hem när den är klar. Om någon är intresserad av att se resultatet av min svett och mina tårar så finns det en direktlänk till pdf filen HÄR :P

  Platta paket = enkel transport?!

Ja,d et är väl så det är tänkt iaf. Om man inte gör som lilla jag....jag och Emma går i godan ro och tittar på IKEA och jag bestämmer mig för ett skrivbord jag vill ha, en sänggavel, ett balkongbord plus lite annat smått och gott. Helt utan att riktigt tänka efter hur stora paketen jag ska transportera hem i min lilla Toyota Corolla, egentligen är. Sänggaveln och skrivbordet skulle hämtas ut på lagerutlämningen och vå fick lite bekymrade miner när vi såg hur stora paketen egentligen va. Hmm, hur ska det gå in i bilen? Kommer ju aldrig funka. Vi gjorde ett tappert försök och bjöd alla andra omkring oss på lite underhållning som bonus.

Vi stod där med 2 STORA men visserligen väldigt platta paket kvar och funderade som bäst på hur vi skulle få hem dem. Köra och hyra släp? Begära hemkörning? Lite knasigt kanske när man bor 1.5 km bort. Då kom en man och hans inte så muntra fru förbi och undrade åt vilket håll vi ska på. När jag förklarat säger han: - Synd att vi ska på andra hållet då. Suck! Lite mer fnittrande och smått panikslagna ideér...vi kan köpa hjul och sätta på kartongerna och gå hem! Då kom "den-snälla-IKEA-mannen" fram och frågade samma fråga. Förklarade igen var jag bor och han erbjöd sig att slänga upp mina paket på taket på sin bil (ovanför sin nyinköpta säng) och köra hem det åt oss. Vilken ängel! Att det finns så snälla människor. Många tack och en hundralapp senare (helt klart värt det att få hem paketen så smidigt) stod vi utanför porten med alla våra paket och analyserar vår situation lite mer och skrattar ännu mer åt hela situationen. Ganska pinsam historia men än en gång bjuder jag på det. Tur att jag inte känner någon i stan än :P

Bilder på hur det blev med ny sängstomme och nytt skrivbord kommer. Sååå skönt att slippa snubbla om sladdarna i vardagsrummet och slippa ha datorn på matbordet. Ännu ett steg i rätt riktning till min färdiga lägenhet är taget!

  Ännu en vecka...

.. på "golvet" på Fagerhult avklarad. Har denna vecka vandrat runt på diverse monteringar. Kopplat mycket sladdar och sådant. Lärt mig "nya" ord som jordsvans, plint och don :) Ganska roligt att montera...fast inte om man ska stå på samma ställe och göra i stort sett samma sak varje dag hela året. Men när man får flytta runt lite och prata med diverse trevliga människor så funkar det. Har varit lite småsegt att ta sig upp på morgonen bara och är inte helt nöjd med vad det hela gjort med mina händer. Har svullna fingrar som liknar små korvar och som det sticker så där i som om de har somnat ungefär plus att det är fulla av skärsår :P Har inga hårda arbetarhänder! Blir skönt med avbrott från det nästa vecka. Har även varit och kikat lite på en prototyplinje som håller på att konstrueras där man ska introducera flödesmontering. Spännande kände jag direkt, behöver ju verkligen bli ergonomiskt utformat på alla sätt och vis om det ska fungera så jag har hintat för min chef att DET, det skulle jag gärna vilja bli involverad i. Får se om han nappar på det. Hörde viskas om att några på företaget ska iväg på en ergonomiutbildning också inom det närmast....nämnde även att detta verkligen var något som föll mig i smaken. Inte alls säkert det är något jag får fördjupa mig i men det tilltalar onekligen.

Annars har veckan bjudit på soliga tupplurer på balkongen efter hemkomst från jobbet och promenader med HuxFlux. Var även på obligatorisk hälsokontroll genom företaget och fick veta att jag var frisk. :) Den har även haft ett trevligt inslag i form av en middag på Anna Gretas Mat & Bar, en mysig restaurang här i Jönköping. Var på middag med övriga traineer (+ syster) och våra faddrar på företagets bekostnad. Smarriga tapas och härlig efterrätt avnjöts tillsammans med några glas vin och trevligt sällskap. Kan inte bli mycket bättre! Emma ärar mig dessutom med en visit ända fram till på tisdag så vi ska nog hitta på något trevligt iaf nu i helgen när jag är ledig. Lovade i ett svagt ögonblick ett IKEA besök... på A6....löningslördag...Vet inte riktigt hur jag tänkte :P Blir nog ett besök på Rosenlundsbadet också under helgen, finns tydligen både äventyrsbad och relaxavdelning där. Mysigt! Dessutom är hon superduper gullig som stannar här under måndag-tisdag när jag ska till Mullsjö på projektledarutbildning så bekymret med hur jag ska göra med Pollux har försvunnit. Ser för övrigt fram emot att få förkovra mig lite och gå på kurs!

Annars tänkte jag ta hjälp av kära syster till att montera mitt vitrinskåp så jag kan få lite fint här i vardagsrummet...eller ja, komma ett steg närmare iaf. Det ligger ju faktiskt bara i en kartong på golvet och samlar damm just nu. Det kan ju få stå upp och samla damm åtminstone ;) Sen kanske det blir lite mer monterande om jag köper sängstommen jag funderar på (förutsatt att den funkar ihop med min nuvarande madrass). På tal om damm...städar varje dag och har ändå dammigt tycker jag. Eller ja...jag dammsuger varje dag iaf med min fina ErgoRapido. Min vanliga dammsugare är inte riktigt som den ska.....går inte att dra ut sladden så jag får köra en specialare med förlängningssladd. Något jobbigt kan jag lova så det är en tillfällig lösning. En ny dammsugare får nog inhandlas SNARAST!

Nu ska vi nog ta och slå oss ner i fåtöljen (får väl sitta i knät på varandra) och se lite film. Härligt med fredag!

  Då var det bara att vänta...

Efter en tung dag med många provsittningar i diverse soffor...ett tufft jobb men det måste ju göras :P....så var det då bestämt. Kan meddela att VRETA hörnsoffa i mjukt mörkbrun nu är beställd och beräknas levereras på Oxelgatan den 2 juni! (lite kortare leveranstid än jag fick uppgift om sist alltså). Så till er som ev vill komma och hälsa på och önskar något att sitta på rekommenderas att inte dyka upp förrän efter det ;)

Andra heta kandidater var följande soffor som det iofs inte var något större fel på men VRETA vann på upploppet.
MIO:s Sit down med armstöd Lazy som på bilden men med 2 större ryggkuddar istället för 3. Pris: ca 11 000 kr

image922

Ett annat hett alternativ från MIO (mest tack vare det låga priset men den var rätt skön också) var Monza som just nu hade kampanjpriset 8 950 kr. Dock skulle jag vilja haft den i en annan färg än den här grå.

image923

Svenska Hem hade egentligen bara en soffa som var intressant eller ja två kanske men den ena var lite väl dyr. Verona var snygg och skön men då klättrade priset helt plötsligt upp mot 23 000 kr. Den som var rimligt pris på var Domino som kostar ca 16 000 kr. Hade kunnat köpa skyltexemplaret också och då betalat dryga 12 000 kr. Skön, snygg och absolut en stark tvåa.

image924

Men hela soffprovar trippen avslutades med lunch på IKEA och ännu en provsittning av VRETA soffan. Då bestämde jag mig att det var ju faktiskt den och ingen annan som jag egentligen ville ha. Resten av möblemanget till vardagsrummet har ju varit rena fyndpriserna så jag beslutade mig för att unna mig den soffan. Sagt och gjort beställningen gjordes och nu kommer den hem till min dörr i början av juni. :)) *Happy*

Efter att ha vänt på hela mitt vardagsrumsmöblemang för att se hur jag trodde att jag skulle möblera rummet konstaterar jag nu att det nog ska vara på det hållet jag hade det först för bästa möjliga utsikt då man sitter i soffan. Från ena hållet kan man ju faktiskt se lite av Vättern medan man åt andra hållet bara ser skogen på Bondberget (inte riktigt lika exotiskt). Men det visar sig när soffan kommer vad som blir bäst. Bara att vänta och se helt enkelt.

Nu ska jag och P ut i solen en sväng!

  Canon EOS 400D vs 450D

Aldrig ska det vara lätt. Har ju varit helt inne på att jag ska köpa mig en Canon EOS 400D men nu har Canon precis lanserat en uppgradering - Canon EOS 450D vilket med ens gör mig kluven. Den är knappt 2000 kr dyrare men frågan är om det är värt det.

image920
Canon EOS 450D till vänster och 400D till höger.

Canon EOS 450D:
  • 12,2 megapixels CMOS-sensor
  • Canon EOS inbyggda rengöringssystem
  • 3,5 bilder per sekund
  • 3,0″ LCD-skärm med direktvisningsläge
  • Brett 9-punkts autofokussystem med central korssensor verksam ner till f/2,8
  • Bildbearbetningsparametrar vid bildstilar
  • DIGIC III bildprocessor
  • Programvaran Digital Photo Professional för RAW-bildhantering
  • Kompakt och lätt kamerahus
  • Helt kompatibel med alla Canon EF och EF-S objektiv och blixtaggregat i serien Speedlite EX
Eftersom alla EOS nyckelkomponenter utvecklas och tillverkas internt får fotograferna en unik fördel när det gäller kvalitet. EOS 450D har en specialdesignad 12,2 megapixels sensor med Canons högkänsliga, tystgående CMOS-teknik, som ger fylliga och detaljerade fotografier med minimal kornighet. Bildprocessorn DIGIC III återger bilderna suveränt och har snabba svarstider ? den startar nästan direkt (0,1 sek). Bilddata bearbetas i 14 bitar och levererar serier på 3,5 bilder per sekund. DIGIC III-processorn arbetar med bildbufferten och kan hantera upp till 53 PEG-bilder (6RAW) utan avbrott.

EOS 450D har tagits fram för att ge en smidig fotograferingsupplevelse, oavsett kunskaps- och erfarenhetsnivåer. Den är kompakt, väger 475 gram och själva greppets design ger handen en naturlig, ergonomisk känsla. En stor, ljusstark sökare gör bildkompositionen tydlig och bekväm. Menysystemet kommer från de professionella EOS-kamerorna med en förenklad flikstruktur som gör rullning överflödig. Där finns också den användardefinierade fliken Min meny, för att det ska gå snabbt att komma åt inställningar som används ofta. Flera programmerbara funktioner ser till att fotografier tagna i många olika situationer blir de bästa möjliga. Funktionen ?Highlight Priority? förstärker dynamiken i det framhävda området och ger bättre detaljnyanser i brudklänningar, molntäcken och andra ljusstarka motiv. Den nya automatiska belysningsoptimeringen korrigerar ljusstyrka och kontrast under bildbearbetningen och förbättrar hudtoner i porträtt genom korrekt exponering av ansikten. Fotograferna kan också använda extra brusreducering vid tagningar med höga ISO-tal.

För första gången ingår nu direktvisningsläget i Canons digitala instegsmodell systemkamera. Med direktvisning blir det enklare att fotografera från obekväma vinklar, till exempel närbildstagningar i marknivå eller vid fotografering med stativ. Bilden från direktvisningsläget visas som ett videofönster med 30 b/s på en 3,0″ LCD-bildskärm, som är 50 % ljusstarkare än skärmen på EOS 400D. Som stöd för bildkomposition och exponering finns hjälplinjer i skärmen och ett aktivt histogram. Vid fokusering kan fotografen zooma in speciella detaljer med upp till 10x förstoring av den bild som visas på LCD-skärmen. Det finns två olika autofokus: snabb autofokus vänder kameraspegeln tillfälligt för att aktivera autofokussensorn och direkt autofokus, som använder bildens kontrastuppgifter för att fokusera ? en metod alla känner igen som uppgraderar från en kompakt digitalkamera. I studiomiljöer kan man använda fjärrtagningar med direktvisning för att fotografen ska kunna komponera, justera inställningar och överföra bilden från en dator med hjälp av den medföljande programvaran EOS Utility.

EOS 450D innehåller också andra förbättringar som tillsammans höjer fotograferingsupplevelsen. I sökaren visas nu all viktig exponeringsinformation inklusive ISO-hastigheten. Spotmätning (4 % av sökaren) ger större kontroll över exponeringen när ljusförhållandena är knepiga. PictBridge-funktionerna har utökats så att fotograferna kan korrigera horisonter och lägga till bildeffekter före utskrift. Ett nytt batteri med utökad kapacitet medföljer.

Till EOS 450D medföljer flera olika program med allt en fotograf behöver för att hantera och bearbeta bilder. Där ingår till exempel DPP (Digital Photo Professional), en kraftfull RAW-konverterare som ger fullständig kontroll över RAW-bildbearbetning. DPP samverkar med kamerafunktioner så som dammborttagning och bildstilar. Det medlevererade programmet Picture Style Editor kan användas för att skapa egna bildstilar som ger förfinad kontroll över färgvisningen. Andra medföljande program är EOS Utility, ZoomBrowser EX och PhotoStitch.

Recension hämtad från: Fosfor.se


Andra recensioner kan hittas på följande länkar
Digital Photography Review
Pricerunner (jämförelse mellan 400D och 450D)
Cyberphoto

  Första utkastet till mitt pysselrum...

..ja, nu har tankeverksamheten satt igång ordentligt till det som ska bli min pysselvrå. Har ritat upp rummet med mått i IKEA:s planeringsverktyg och satt in lite möbler. Tyvärr fanns inte de möbler jag funderat på att välja på så jag fick rita in grå klumpar istället :) Blev inte helt optimalt men här är ett första utkast. Lite inne på antikbetsat men vi får se om det slutar med det eller något helt annat.

image910

Här är ytterligare ett försök till att göra en skiss sett från andra hållet. (klicka för större format)


Nummer 1 i bilden är mina 3 garderober som jag ska göra iordning så småningom. Skulle vilja prova en teknik som heter schablonspackling för lite 3D effekt - läs mer HÄR (OBS pdf fil) men det är en annan historia som jag återkommer till. Alternativet jag utgått från här är serien ALVE från det stora möbelvaruhuset (förståss, man är ju lojal) där nummer 2 är skåp med dörrar: Serien kommer även i svartbrunt vilket är väldigt snyggt men kanske mindre praktiskt har jag kommit fram till. Dessutom blir rummet väldigt mörkt med så mörka möbler.

Väggen nummer 2 står emot är den väggen som är brun eller kanske mer nougatfärgad, resten av väggarna är ljust beige. Hade tänkt mig att min Thailandstavla som MammBo köpte åt mig ska hänga där också den var så fin mot den bruna väggen. Blir glad av att titta på den (även om jag vet att inte alla gillar den men det är ju JAG som bor här så jag bestämmer själv).

image911
image916

Nummer 4 är även den ur ALVE serien, bokhylla med låda (tänk scrappingpapper om det nu funkar har inte kollat höjden):

image913

Nummer 3 är skrivbord av något slag, gärna med rundat hörn för dator plats. Vill ha gott om plats för dator och för att sitta och pyssla och scrappa. Kanske inte blir det snyggaste möjliga när man ska ha ett så stort skrivbord men det ska vara funktionellt annars får det vara. Tittat på VIKA FURUSUND som bordsben till skivan ger smart förvaring av datorn eller någon pärm eller så. Kommer i furu som jag i så fall tänkte betsa själv.

image915

Vid nummer 5 tänkte jag mig lite smart pysselförvaring kanske i form av någon hylla eller liknande. Ja, funderingarna fortsätter....får se hur det slutar. Klart som korvspad är att min och Annas slogan måste finnas i någon form, någonstans i rummet - Think outside the box. Har lite funderingar på vinylplastvarianten på väggen ovanför skrivbordet kanske. Gardinen i rummet kommer bli den jag hade i rummet hemma nu höstas (ska bara sy om den så den passar)

image917



  Hett soffalternativ...

Jag antar att det kallas sovmorgon när man vaknar 07.30, i alla fall när man brukar stiga upp kl 5. Idag strålar solen och det är en härlig dag. Har småpysslat här hemma och tagit det lugnt. Ätit en långt utdragen frukost. Så skönt! Nu blir det promenad med P innan jag ska kika runt i möbelaffärer.

Kan meddela redan nu att IKEA har ett alternativ på soffa som jag är hemskt sugen på. Tycker den är jättefin och skön att sitta i också. Det är VRETA i mörkbrunt narvläder (vad det nu är). En hörnsoffa med tillhörande fotpall så det blir som en divandel om man vill. Gillar den runda formen och den hade bra sittkomfort. Har provsuttit den ett flertal gånger på IKEA. Divansoffor kan lätt bli lite kantiga tycker jag. Så här ser den ut:

image907

Största nackdelen är väl kanske priset då. Med fotpall går kalaset på 17 790 kr (*gulp*) och det faktum att den har 12(!) veckors leveranstid (fast det får man ju ta om det skulle vara så). Tror den skulle kunna vara snygg tillsammans med min LERVIK fåtölj som för närvarande är min enda sittplats i vardagsrummet.

image908


  One down two to go...

Då var första veckan på verkstadspraktiken avklarad och därmed vecka 2 som anställd på Fagerhult. Har fått förklara vem jag är och vad jag gör där många gånger under den här veckan. De flesta tror att vi är studenter på praktik eller liknande. Erica (en av de andra traineerna) fick till och med frågan om hon var där och arbetsprövade *haha*. Men men det är inte lätt att veta. Har i alla fall varit på det som kallas optikavdelningen där man tillverkar och monterar bländskydd och reflektorer till armaturerna (märker att jag är in the business nu va när jag slänger mig med massa termer). Har både provat att bocka plåt och att montera. I dag till exempel har jag stått och monterat bländskyddet (allt i aluminium på bilden) och reflektorn (det vita som omger bländskyddet) till en armatur som heter Indigo Ed2.....många exemplar blev det :)

image905

Lite enformigt blir ju sånt där monteringsarbete men det kan man väl inte komma ifrån. Var ganska festliga arbetskamrater, har skrattat mycket under veckan och haft riktigt skoj emellanåt. Nästan lite sorgligt att lämna dem för att prova på den avdelning som kallas monteringen nästa vecka. Där kopplar man sladdar och annat sånt jox.

Tidiga morgonar har det blivit. Upp vid femsnåret för frukost och hundpromenad. Bara jag, Pollux och fasanerna vakna så dags. Har varit jag som kört denna veckan också så jag har börjat dagen med en sväng om Huskvarna för att hämta upp Erica Låter värre än vad det är, bor 5 min därifrån. Jobbet börjar i vilket fall kl 7 och detsamma gäller nästa vecka. Synd att säga att man vänjer sig vid att stiga upp så tidigt men de kvällar när jag trött somnat innan kl 22 har det varit något lättare att ta sig upp. Har inte gjort så mycket på kvällarna, försökt städa upp lite och få lite ordning. Ikväll har jag monterat ihop mitt badrumsskåp så nu finns det lite struktur i badrummet med. I helgen ska det bli fint väder så det blir nog lite promenader med P och så ska jag åka runt och titta lite på soffor tänkte jag.

Måste ju avsluta med att uppdatera om veckans klameri med rättvisan :P Var på stan för första gången igår kväll för att fika med min fadder Nina (som har läst R i Luleå, var trainee förra omgången och kommer från Karlskrona). Parkerade glatt på stan och fikade ett par timmar. När jag sedan kommer tillbaka till bilen så tittar jag på min mobil...7 (!) missade samtal från okänt nummer. Skumt! Sätter mig framför ratten och ska köra iväg när någon knackar på rutan. Då är det en kvinna som jobbar på caféet precis intill som säger att polisen har försökt få tag på mig för att min bil hade rullat så att den blockerade bilen bakom mig. Nu kopplade jag de 7 samtalen jag hade missat. Gud så pinsamt och skumt, hade faktiskt växel i men inte dragit handbromsen. I alla fall så hade de till slut lyckats komma bort och det syntes ingen polis i närheten så lite lätt generad körde jag hem. Tur att jag har så diskret färg på min bil så ingen känner igen mig...nä just det, det hade jag ju inte alls det :P Får bli bussen i fortsättningen när jag ska in på stan! :))

Vad skönt det ska bli att få sova imorgon bitti!

Kram och trevlig helg!


Kan även meddela att jag har parkering numera. Tydligen kan de trolla fram parkeringar om man blir tillräckligt irriterad och arg på dem som min kära mor blev förra veckan när hon var här och jag hade fått böter. Jag hade ringt samma vecka som jag kom upp och hört hur det fungerade, hur lång kö det var och hur jag låg till i den. Då fanns det absolut ingen chans att få varken parkeringsplats eller garage. Jag hade inte möjlighet att ringa Riksbyggen under dagen förra veckan då vi hade möten hela tiden så mamma ringde och skällde lite på dem och vips....så hade jag en parkeringsplats. Mycket märkligt! Undrar vad man ska göra för att få en garageplats?!

  Quickutz Diesel Grand CC

Psst....säljer ett helt nytt QK alafabet på Tradera om någon är sugen. Blev lite tokigt när jag handlade så jag råkar sitta här med två stycken Diesel Grand alfabeten. Om du är intresserad ska du kika in HÄR. (Auktionen slutar den 21 april kl 22:23)

  Smygtitt på renoveringen...

...måste ju börja uppdatera er lite om hur det ser ut här hemma nu. Fortfarande långt ifrån klart men helt klart beboligt. Golvlister saknas t.ex i alla rum utom köket. :) Bilderna är jättekass för min kamera är sådär bra. Men ni kanske fattar ändå.

image783


Sovrum (vägg i vägg med köket): Har rivit ut de tre fasta garderoberna och ersatt med Hopen hörngarderob från IKEA. Fick därmed ingen klädkammare (platsen var lite knapp) men hörnet är så stort så man kan kliva in i det så nästan :P Plastmattan rök och ersattes med fint ekparkettgolv. Sängbord Hemnes från IKEA inhandlades i väntan på den framtida drömsängen med tillhörande sängbord. Tapeten är åt det gröna hållet btw om ni undrar, ser lite olika ut på bilderna. Gardinstången åkte upp igår men jag upptäckte att gardinerna jag hade var för korta :P (Får väl försöka lägga ner dem)

image898


Från vänster (klicka för större bilder):
Mitt lyxiga tapetvård och den stora hörngarderoben.

Vardagsrum: Bara hunnit att tapetsera här än så länge. Golvet skulle behöva slipas och jag har inte satt upp någon gardinstång så fönstret är lite kalt. Däremot har jag fått upp mina små söta fönsterlampor. Hamnade i samma fönster då det blev lite fjuttigt annars. Möblerna har väl i stort sett bara placerats in utan någon större plan. Ska försöka hinna med att kika runt på lite olika soffalternativ i veckan. Kan bli lite jobbigt om man kanske får besök så småningom och bara har en fåtölj att sitta i. Dessutom fungerar vardagsrummet numera även som kontor, inte helt optimalt kanske.

image901

Från vänster (klicka för större bilder):
Min sideboard inklämd bland lite annat smått och gott. Riktigt snyggt med den gröna vasen på i alla fall och till höger delar av utsikten man ser från mitt vardagsrumsfönster

Kontoret: Är tapetserat men tomt på möbler. I stället fyllt med de flyttkartonger som ännu står ouppackade. Garderobsdörrarna ska slipas och målas och lika så ska insidan av garderoberna målas och inredningen bytas. Puh, känns som det är en hel del kvar att göra. Tapeterna är beiga vävtapeter med en fondvägg i samma tapet men en annan nyans (brun). Rummet ska planeras och struktureras upp....snart...

Hallen: Är tapetserad och fin i samma beige vävtapet som kontoret. Dock är hatthylla och allt utrivet och en garderob med skjutdörrar ska tillkomma. Ska även lägga klinkers precis innanför dörren tänkte jag.

Köket: Här är det inget gjort alls mer än att jag har möblerat det. Inte alls så fräscha luckor och skåp så det får bli en helrenovering framöver nån gång när allt det andra är klart. Det duger så länge men jag drömmer om det omgjorda köket :) Trulsan har i alla fall hittat sin plats i "trollkarlshatten" ursprungligen på en flyttkartong som stod i köket. Tyckte dock inte det var så snyggt att ha en sån kartong framme så det blev ett litet ek LACK bord från IKEA istället. Stereon ska bort från köket den med men just nu står den där den står. Kanske dyker det även upp ett barbord i framtiden istället för det lånade bordet från mormor :P

image904

Ja, det var en liten smygtitt på lite som är gjort hittills. Det kommer bli bättre (hoppas jag) framöver men nu bor jag mest. Ägnade kvällen idag åt att städa bort slipdamm. Men snart är det sovdags. Upp strax innan 5 imorgon är det som gäller. Usch å fy! Ägnade dessutom dagen idag åt att bocka plåt vilket inte är så upplyftande för själen. Man får massa tid att tänka på annat under arbetstid i alla fall om man nu ska försöka se det lite positivt.

  Back in business!!

image895

Då var jag åter uppkopplad. Känner mig lite mer hel nu :P. Svårt att vara utan dator (snart gått en hel vecka ju). Ska inte tråka ut er med ett långt inlägg men jag kan meddela att jag lever. Flytten till Jönköping har gått bra och jag har börjat jobba. Trevliga traineekompisar, mycket info och massor nytt. Känns värre än att gå i skolan :P Denna veckan är dagarna fyllda med möten och nästa vecka börjar verkstadspraktiken (blir 3 veckor totalt så jag ska nog stå ut).

På detta adderas många IKEA besök (blir lätt så när man bor 5 min ifrån) och uppackande av lådor och kartonger, tapetrivande och annat renoveringsarbete. Klockan ringer på tok för tidigt på morgonen (tidigare och tidigare för varje dag verkar det som - idag redan 05.50!). Trivs det gör jag redan i lägenheten trots röra. Vardagsrummet där jag för närvarande klämt in min arbetsplats är nytapetserat och fint men fullt med flyttkartonger och ont om sittplatser. Sovrummet är det enda som är FINT (och någorlunda klart)! Hur mysigt som helst (bilder kommer) med nya fina garderober, inte en klädkammare men garderober nästan stora nog att kliva in i, superfina tapeter och min finfina kristallkrona som pricken över i:et: Saknas gör ännu sängbord, gardiner och golvlister men allt förväntas tillkomma i helgen. Kontoret står näst på tur (handlade tapeter idag) och så hallen. Blir tapetsering i hallen först och sen blir det garderobbygge och klinkersläggning. Med andra ord jag har fullt upp och mamma hjälper tappert till. Hon är här nu under veckan och hjälper mig och i helgen var även Bo här och han lovade att återkomma, får se om han törs.

För mycket tur vore ju inte bra så jag toppar det hela med att första natten jag är i Jönköping råka ut för något/några puckon som försöker slanga bensin från min bil. Det misslyckas de med men de repar mitt tanklock och bucklar till det - snacka om att jag blev less och arg. Var beredd att lämna Jönköping på studs! Sen dess har jag också lyckats få parkeringsböter då jag ställde mig på ett annat ställe för att slippa få min bil förstörd. Att få parkeringsplats eller garageplats i föreningen verkar svårt och frustrationen runt parkeringsfrågan växer!

Men nog om detta, om jag ska orka upp imorgon så är det dags att dra sig mot sängen. Ny dag imorgon med nya möten, nya utmaningar och mer renovering! Uppdatering kommer när tillfälle ges, är som sagt något busy (vill ju få klart scraphörnan så snart som möjligt :P)

  Idag gäller det...

...håller som bäst på att packa ner det sista här hemma och färdigställa flyttkartongerna som ska upp. Åker till Jönköping redan i eftermiddag/kväll. Tar hund och katt ggr två med mig och så mycket packning som bilen kan tänkas rymma. Mammbo (mamma & Bo) kommer upp imorgon kväll med möbler och övrig packning. Vilket kaos det kommer bli, har inte koll på några saker alls känns det som just nu. Var kommer alla saker ifrån :P Förhoppningsvis blir det någon slags klädkammare byggd i helgen och lite fixat i hallen, men vi får se hur långt vi hinner. Kommande vecka bjuder på jobb och rivning av tapeter med tillhörande spackling och annat skoj i kontoret. :) Förhoppningsvis kan jag få igång datorn ganska snart där uppe så abstinensen blir så liten som möjligt.
image894
Känns lite konstigt att flytta faktiskt, levt så hoppigt den senaste dryga månaden så det ska bli skönt att "landa". Längtar efter vardag - tro det eller ej (får se hur länge det känns spännande). *tihi* Fick veta igår att min mentor som jag ska ha under min traineetid började sin karriär på IKEA i Älmhult inom belysningsområdet. Lite roligt tyckte jag.

  Jorden runt på 80 dies!

image893
Nyheterna från QK som släpptes idag har just det temat. Vad sägs om dies av länder - här nedan Sverige (dock saknas både Öland och Gotland - tihi ser lite kalt ut)...
image884

....eller varför inte kollektionen från något land i form av ikoner representativa för just landet, här nedan exempel från Sverige, Frankrike och USA (diesen är cookie cutter)...

image885

image889

image891

image886

image887

...eller varför inte avslutningsvis embossing diesen i form av passtämpel eller kompass...

image892

  Vilka fynd!

Vad konstigt det känns att inte ha kunnat blogga. Tur att det funkar igen, får hoppas det går mindre segt nu sen de bytt server eller vad det nu var de gjorde. Är i alla fall hemma i Karlshamn igen (kom igår). Hemma förresten, vet inte om det ens kan kallas det längre, halva mitt bohag är ju numera i Jönköping. Men Asarum kommer alltid kännas lite som hemma tror jag. Färden mot Jönköping är nu planerad till fredag morgon, blir så stressigt om jag ska åka innan dess, vill kunna ta det lite lugnt och fixa här först. Ingen snö är det här heller, känns lite konstigt att åka från minusgrader och snö till 12 plusgrader och sol. :) Fick se massa fina Thailandsbilder igår från mammas och Bo:s semester. Inte alls så att man vill åka dit, inte alls. Fick lite presenter också, några kuddfodral och lite roliga knappar i kokosnöt. Kan visa bilder sen. Nog jiddrat om annat!

Ska istället berätta om dagens retroinköp. Åkte till Fjälkinge utanför Kristianstad för att hämta sideboarden i teak som jag hittat via Blocket. Möts då av en hel lagerlokal FYLLD med saker staplade på varandra mest från 50-70 talet skulle jag gissa: lampor, byråer, bokhyllor, skåp, stolar, soffbord, småsaker....you name it och jag tror att det fanns där :P Bra priser hade han också jämfört med många andra så det gick verkligen att fynda där! Det hela slutade därför med att jag förutom min sideboard som jag tyckte var jättefin även kom hem med, en liten bänk som jag ska ha som tv-möbel (teak), ett soffbord (teak), en lampa, en bricka (teak) och en vas. Så nu fattas i stort sett bara en soffa, ett vitrinskåp och min pistillo lampa till mitt vardagsrumsmöblemang. Tror det kommer bli jättefint! Min förhoppning är att det ska bli ett vardagsrum med lite retro touch men att det ändå ska kännas mordernt. Sen hoppas jag att hela min lägenhet ska kännas som den harmoniserar och inte som om jag mixat och blandat för många stilar så att det blir rörigt och fult. Bilder på det hela kommer så fort jag börjat möblera men här följer lite bilder på dagens inköp - ej toppenbra men ni kanske förstår.

image878
Sideboard (790 kr)

image879
Tv-bänk (150 kr)

image880
Soffbord (325 kr) i väntan på mitt drömbord av Johannes Andersen

image881
Undrar om det kan tänkas vara en Luxus?! (475 kr)

image882
Bricka/Uppläggningsfat (45 kr)

image883
Vas (150 kr)

Imorgon ska jag olja in mina "nya" fina möbler i teakolja så de kommer stråla som om de vore nya!! Sen blir det till att gå till inramningsverkstaden och få mina Lisa Rinnevuo tavlor inramade också, de hade klarat resan från Luleå galant! Spännande spännande!

Kram och hej!

PS. Tack igen alla i norr för mysiga gosiga veckor i Luleå. Kommer sakna er men ni är välkomna till Jönköping när ni vill!

RSS 2.0