Köksplanering

Att jag ska riva ut mitt kök helt och hållet och sätta in ett nytt är det inget snack om. Jag bara längtar tills jag får råd :) Men tills dess kan man ju fundera och planera. I mitt nuvarande kök finns bänkskivan Virrvarr, ett mönster som under en lång period tillverkades av Perstorp och som blev synonymt med "Perstorpsplattan". Mönstret är designat av Sigvard Bernadotte och just i år, 2008, firar det faktiskt 50 år!


Mönstret Virrvarr togs ur produktion i början av 1990-talet, men återupptogs på grund av efterfrågan 1998, numera av andra tillverkare än Perstorp (tror jag). Mönstret har fått ett uppsving och återfinns nu på en rad produkter på allt från grytunderlägg till lampskärmar, kolla på Sassabrassa.se. Det ger mig genast idéer...tänk ett vitt kök med virrvarrdetaljer på bänkskivor och köksbord (i väntan på ett sånt bord kanske jag ska köpa lite tyg och sy mig en duk till mitt befintiliga bord).....ohhh jag drömmer genast vidare!




Jag tycker som ni förstått att mönstret är väldigt fint och eftersom jag vill ha lite retrostuk över mitt kök med Bumling lampan i borstat stål över matbordet och kanske en fondvägg i tapet med retroinfluenser så skulle det vara snyggt att ha just Virrvarrskivan som bänkskiva. Har fastnat för den här tapeten från Duro

Duro Esplanad 273-01

Här kommer lite bilder på hur köket kan komma att se ut. Suttit och lekt lite i IKEAs köksplaneringsverktyg. Riktigt nöjd, tror det kommer bli toppensnyggt. Och med den versionen jag gjorde idag där jag räknade med helt nya vitvaror landade priset på inte allt för hutlösa knappa 60 000kr. Jo, det är mycket pengar (som jag inte har just nu) men det känns ändå som att jag någongång i framtiden (förhoppningsvis kanske inte allt för långt fram i tiden) kan genomföra det hela.





Ja, sånt har jag sysslat med hela helgen. Varit toppenmysigt att ha Nettan och Maria på besök. Har verkligen saknat er girls! Det var superduper skoj att få skvallra och mysa lite med er och det kändes precis som förr....som Luletiden! Tack för att ni finns. Och det skadar ju som sagt inte att man har gemensamma intressen, inte alla vänner som tycker det är kul att studera inredningstidningar, strosa på IKEA och planera kök som helgaktiviteter. :) Lyckades få hem mina garderobsdörrar och gavlar som ska vara i hallen också. Så nu står de i sovrummet och väntar på att få bli monterade. Hoppas det kommer bli bra när de kommer upp.

På tal om Bernadotte föresten. Finns en bok om Sigvard och hans designer som jag gärna skulle vilja ha: Designprinsen heter den skriven av Tove Gyllenstierna (ISBN 9789137128962)



Nu blir det lite fix inför kommande jobbvecka. Ska verkligen försöka komma i säng i tid ikväll.

  Sex, vänskap & Manolo Blahniks...



...ja det var precis vad kvällen bjöd på idag. Var och såg Sex and the City filmen. Härligt att få skratta lite (och även gråta lite) och bara njuta av ett härligt biobesök. Filmen är som ett underbart 2,5h långt Sex and the city avsnitt med allt var det innebär: humor, tjejsnack, naket och sex. Kan det bli bättere :P

99% av biobesökarna var tjejer/kvinnor....frågan är var killarna/männen gjorde där. Var de dittvingade av sina flickvänner eller var det så att de kanske vågade erkänna att Sex and the city faktiskt är sevärt även för det andra könet. Kanske var det för att de visste att de garanterat skulle få se ett och annat bröst ;) I vilket fall kan jag rekommendera ett besök för att se filmen. Iaf om man som jag är ett Sex and the City fan.

Nu har jag iaf upptäckt en ny del av Jönköping - SF bion :) Min lilla bubbla till värld utvidgas ständigt. Nu har jag lämnat bort lilla Pollux till Nina som ska passa honom tills på torsdag. Jag ska på projektledarutbildning i Bollebygd med övernattning i Borås så han var tvungen att ha barnvakt. Lite tomt utan honom här måste jag säga men nu är det sovdags. Katterna är dock helt vilda här och springer runt och jagar varandra så vi får se hur det går med den saken.

  Fjällrutten

Glömt att meddela att rutten för fjällresan är satt (kan ju komma att ändras men som det ser ut nu är den i alla fall):
Storulvån - Sylarna - Nedalshytta (Norge) - Storerikvollen (Norge) - Blåhammaren - Storulvån.



Någon som gått rutten och vet hur den är??

  Lugnet efter helgen...

Då var midsommaren över med sill, nubbe, skärgård, regn och allt annat det innebär. Det var trevligt fast som sagt kunde ju vädret ha varit bättre kom skurar lite titt som tätt med kraftig vind. 22 sekundmeter blåste det i en skur, ganska mycket med andra ord och resultatet blev att midsommarstången gick av och en av trubadurerna fick stången i huvudet och fick åka räddningsbåt in till land. (Missade dock detta då vi åt precis då men ryktet spred sig). Så här fin såg stången ut när den åter rests :)


Jag och Maria var givetvis lite kameranördar då Maria tagit med sin systemkamera och jag hade en nyinköpt kompaktkamera med mig...blev en Canon Ixus 80IS under veckan och jag var ju tvungen att leka lite med den i helgen och lära mig hur den fungerar. Vi fotade lite och bläddrade i kameratidningar och jag fortsatte tråna efter mitt systemkamerainköp. :)


Canon IXUS 80 IS

Så här kommer min midsommar i lite bilder....









Jag hade ju hoppats att helgen även skulle innebära att jag fick träffa Malin och Scilla, Lina, Emelie, Ola och lilla Theo men väder, vind och andra omständigheter gjorde att det inte blev så. Nästa gång kanske. Får väl sammanfatta helgen med att den blev helt ok efter omständigheterna men det är rätt skönt att vara tillbaka hemma igen. Imorgon blir det jobba som vanligt, dock kommer trainee nr 3 tillbaka från sin 6 veckor långa vistelse i England så vi får väl lite roliga historier om det att lyssna till kan jag tro.


  Bumling

Ja, nu har jag funderat ytterligare lite på lampa till köket och återigen återkommit till alternativet Bumlingen från Atelje Lyktan i Åhus. Tycker den är väldigt läcker....dyr (ca 3 000 kr) men otroligt cool. Lampan ären klassiker från 70-talet men den tillverkas fortfarande numera i rött, vitt eller i borstad aluminium (tycker jag är väldigt fin).


Att det ska vara så svårt att fatta vissa beslut :)

  Glad midsommar!


Det gäller att vara ute lite i god tid och önska trevlig midsommar :). Imorgon är veckans sista jobbdag och sedan direkt efter jobbet packar jag ihop mitt zoo och reser söder ut till Karlshamn. Blir midsommarfirande i skärgården - på Tjärö med goda vänner, lite gott rosévin (har min gamla chef att tacka för de bra vintipsen), lite grillning, kanske lite jordgubbar, snaps och sill och annat som hör midsommar till. Får bara hoppas på att vädergudarna är med oss så det inte blir regn.

Har haft en tung vecka med lite formsvacka vad det gäller tankar om livet och allt vad det kan innebära. Ibland känns allt bara sådär upp och ner och alldeles alldeles hopplöst. Det är absolut inte roligt när det händer men det är bara att (försöka) ta sig i kragen, slå dumma tankar ur huvudet och försöka se positivt på tillvaron och livet. Ibland går det lättare och ibland är det mer motigt. Denna veckan har tyvärr gått åt det lite mer motiga hållet men jag tror att det har vänt lite och kan repa sig lagom till midsommar. Håll tummarna!

Nu ska jag iväg och planera fjällresa så jag önskar er alla en trevlig helg med mycket solsken och mys.

Rosévintips á la Camilla:

1. Absolut godast - Mulderbosch nr 6077 Pris: 79 kr
Sydafrikanskt vin som är perfekt som sällskapsvin eller till stekt fisk och kyckling.

2. Trevligt - Puycheric nr 2209 Pris: 56 kr
Franskt vin som passar till stekt fisk och sallader.

3. Trevligt - Errazuriz nr 2970 Pris: 69 kr
Chilenskt vin som är utmärkt som sällskapsvin eller till sallader och fisk.

  Herrbetjänt

För att rädda min kära Emma stol från kläder så har jag konstaterat att en herrbetjänt inte vore så dumt. Men varför ska de antingen vara så otroligt dyra eller så förbaskat fula ;)

Den här som finns på bl a Svenska Hem tyckte jag ändå såg ok ut plus att den inte var superdyr. 395 kostar den.

image971

  Mmm helg

Har faktiskt riktigt längtat efter den här helgen. Kanske är för att det var lite segt på jobbet. Inte fått tag i personerna jag behövt prata med och så. Fagerhult är ett företag där man gillar möten (kanske gäller alla iofs) vilket innebär att alla är extremt upptagna jämt. Utom vi traineer då :). En av traineerna från förra perioden som numera sitter som konstruktör på butiksbelysning i Bollebygd ringde i veckan och undrade om jag fick många samtal. Nä inte direkt svarade jag ärligt och då sa han att det var det han trodde så han ringde lite för att vara snäll. Det var ju trevligt :)

Annars så har jag och Erica lyckats snacka oss till ett kontor, just nu sitter vi i koncernkontoret med pamparna, VD och lite sånt folk. Byggnaden ligger visserligen bara på andra sidan vägen mot fabriksbyggnaden men det är ju i fabriken vi ständigt är och det är i den byggnaden som vi hellre vill sitta tillsammans med alla vi behöver träffa och nära produktionen. Är en ständig omflyttning av olika avdelningar just nu och ett litet rum som långt tidigare var en butik för arbetskläder blev tom. Det gäller ju att prata med rätt personer så vi nämnde vår situation när vi råkade luncha med fabriskchefen och han fixade så vi ska få flytta in. Ryktet går fort på Fagerhult, 30 min efter vi fått mail om att vi ska få flytta in vet halva fabriken det. :) Tydligen var det flera intressenter på lokalen så alla kanske inte blir så glada. Men vi är inte där för att roa. Nog om detta.

Blev så glad igår kväll när jag fick samtal från Emelie i Malmö, jättelänge sen vi pratade. Varför är man så dålig på att ringa till folk? Iaf är jag det. När jag i förrgår hade ett trevligt samtal med Maria (som också gjorde mig glad) så fick jag det senaste på skvallerfronten. Totalt missat att två av mina kompisar (varav en är Emelie) gått och blivit husägare. Kändes nästan som om jag befunnit mig på en annan planet senaste tiden. :) I vilket fall fick jag uppdatering om detta av Emelie igår och allt annat som hänt på senaste tiden. Jag hoppas jag hinner träffa dem på midsommar en sväng. Mycket som ska hinnas med på 2,5 dag :)

Idag ska lilla mormor komma på besök. Ska bli skoj att få visa lägenheten för henne. Hon har länge velat åka och hälsa på oss barnbarn men Luleå var ju lite väl långt bort. Hon är inte alltid så pigg och går inte så bra så nu när jag bara bor 20 mil bort och det finns hiss till lägenheten så lyckades jag övertala henne att komma. Vet ju själv att det är roligare att ha sett hur folk bor live istället för på kort. Så därför ska jag äta lite frukost nu och sedan städa lite så det är skinande rent till lunch när de kommer hon och mamma.

Kram

P.S Idag är det Vätternrundan, Nina som jag ska vandra med kör. 30 mil runt hela sjön - helt galet! Starten gick mellan 20.00 igår och 05.00 imorse så det lär passare cyklister i Jönköping ett bra tag till. De verkar iaf få fint väder, solen skiner och termometern visar 37 grader (!) (måste nog ligga mot fönsterbläcket eller något.)

  Vandring i Jämtland

Det är precis vad en av mina semesterveckor ser ut att bjuda på. Har inte bestämt någon rutt ännu så tips mottages gärna. Vi är tre tjejer som ska vandra varav en ska ha sin premiärtur på fjället så det kanske man får ha i bakhuvudet när man planerar. Sen är det ju inte så värst avancerat att fjällvandra, mest att sätta ena foten framför den andra men ja, ni förstår säkert vad jag menar :P


Vår plan är väl att ta tåget norrut till Enafors och och sedan utgå från Storlien/Storulvån nånting, som sagt inget mer precist spikat utom tågresan. Ca 5 dagar tror jag det blir att vi har på oss mellan tågresorna om jag inte minns fel. Så har du erfarenhet/tips - dela med dig. Känner mig otroligt ringrostig när det gäller fjällvandring faktiskt, får nog börja fundera över packlista redan nu :P

  Lite onsdagshumor



Helping the ugly since 1988...haha


  Somrigt

Idag var jag äntligen och hämtade ut mitt Scrapbook Nook månadspaket. Superfint och somrigt var det. Blev genast sugen på att sätta mig ner och skapa lite. Kanske ska ta mig i kragen och göra det ikväll. Har ju faktiskt ännu inte lyckats inviga denna hobby i min lägenhet. Fy på mig!






  Som en prinsessa...

...har jag mått hela helgen. Hur mysigt som helst har vi haft det. Tusen tack Frida för inbjudan, kommer nog hamna på topp 5 listan den här sommaren. Goda vänner (gamla och nya), massa sol, en och annan båttur, vackra västkusten, dopp i havet, god mat och dryck, en superglad och nöjd hund som får hur mycket uppmärksamhet som helst och sköter sig exemplariskt. Mycket bättre än så kan man inte få det! Ska gå ut en runda med den glada hunden nu men tänkte först bjuda på några kort från helgen.


Så här vackert är det nere vid havet ett stenkast från Fridas stuga


Premiär båttur för Pollux (hade tyvärr inte tagit med den fina flytvästen som jag köpte häromdagen dock). Anna - blekast i stan, fast just nu har jag en lite mer rosa ton :P


Annika fick den snyggaste flytvästen, hade matchat Pollux bra :)


Flaskan var INTE tom (internt skämt) - iaf inte när vi började ;)


En tripp till Smögen hann vi också med. Inte mycket som går upp mot västkusten, det är något speciellt. Tyvärr var det lite blåsigt men det hör ju till. Och nog för att Vättern är fin men det är något visst med havet :P

Fick tyvärr inte så mycket fina kort från helgen för min kamera är inte att lita på. Alltid något skräp på linsen :( Får se när det kan tänkas investeras i en ny....får bli snart för jag ÄLSKAR ju att fotografera.

  Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord....


Vi svenskar är ju inte direkt så bra på att fira dagen som en högtid direkt. Jämför bara med norrmännen :) Midsommar är väl det som mest kan jämföras med ett ordentligt nationaldagsfirande. Men det är ju trevligt att få en extra dag ledigt det ska jag inte sticka under stolen med. Håller på att pyssla lite här hemma men ska snart bege mig väster ut till Brastad nånstans utanför Uddevalla. Ska till en gammal korridorskompis sommarstuga och mysa lite. Ska bli supernice. Blir grillning, lite sällskapsspel, trevligt sällskap, massor av sol (hoppas jag) och kanske ett premiärdopp i havet.

Pollux kommer säkert njuta i fulla drag om inte annat :) På tal om Pollux föresten, igår var vi nere på A6 efter jobbet och införskaffade honom en flytväst. Tyckte han behövde det om vi ska ut och segla med kompisar något i sommar. På midsommar blir det ju segelpremiär. Nog för att han kan simma som en fisk men man vet ju inte om han skulle trilla i när man åker så kan det ju vara bra. Vet faktiskt inte hur han kommer reagera....han älskar ju vatten och fåglar och det brukar ju finnas gott om båda ute på havet. Men söt blev han iaf i sin fina flytväst. Se bara:


Nu ska jag packa ihop det sista, gömma lite mat åt katterna sen ska vi försöka komma iväg. Trevlig helg på er!

  Ryamatta

Tänkte bara snabbt visa mitt mattfynd som jag gjorde igår. En ryamatta till vardagsrummet. Hittade på en matt outlet till reapris så den var prisvärd tycker jag. Annars är ju det där med mattor inte så billigt överlag.

image972

Jag blev nöjd. Nu ska jag bara fundera på om jag ska en matta under matbordet också eller om inte ska vara fler mattor i vardagsrummet. Vi får väl se...

  Kökslampa

Jag har lite bekymmer för jag håller på att försöka bestämma mig vilken kökslampa jag ska ha. För det första så är ju köksbordet och stolarna jag har nu inte något jag vill ha sedan utan jag har ju lite planer på ett barbord med stolar i typ den här stilen:

image962

Så med det i tanken ska jag försöka komma på vad jag ska ha för lampa och här är lite alternativ. Tar gärna emot synpunkter.

image963
Felix (den mörka i så fall)

image964
Tejl (finns i rött, svart, vitt, plommon och turkos)

Finns även matchande bordslampor till den som är fräcka. Gillar att sladden är färgad och går längs med. Läcker detalj!


image965
Mysinge pendel (vanlig tygskärm men snygg)

Frågan är ju bara hur praktiskt det är med textilskärm i köket där det är massa matos och det blir fett överallt.

image967
Stereo

image969
Krokus

image968

Sen är ju alltid lampor i den här stilen ett alternativ, finns ganska fina varianter. Det här är Woodstock.

image970
Black Widow

Ja, valen är många och svåra. Kanske kan klassas som dagens I-lands problem till och med.

  Förvandlingen fortsätter...

Ja, i helgen har det hänt lite hemma hos mig. MamBo har varit här och faktiskt mest tagit det lugnt denna gången (mycket ovanligt). Vi har suttit ner och pratat och ätit lite gott. De kom upp med min Emma stol/fåtölj som passade som handen i handsken i sovrummet. Titta bara så fint det blev. Den är grön med medaljongmönster precis som jag ville ha det. Jättefin kvalitet ser ut som om man aldrig ens suttit i den. Vilka fynd man kan göra på Blocket!

image958

Sen fick jag lite assistans med att klä om Carl Malmstenstolarna i mitt fina nya turkos/gröna tyg som inköptes efter bra konsultation från syster, bror och Linda (tack för hjälpen!) Tycker det blev jättebra, helt andra stolar! Tänk vad lite tyg kan göra. Ni ska vara glada att jag inte publicerar bilder på den äckliga typ 50-60 år gamla skumgummin som stolsdynorna var stoppade med (eller ja, vi tror att det en gång i tiden har varit skumgummi iaf). Riktigt läskigt var det! Tyvärr har jag bara två stolar så jakten på ytterligare minst två till fortsätter (har tyg till två sitsar till iaf). Så är det någon som kan tipsa om var jag kan få tag i några fler (helst samma modell) så får ni gärna hojta!

image954

Sen har min OpenBox tagit plats inne på kontoret också. Blev även det superfint och vilken bra belysning det blev. Kommer gå hur bra som helst att sitta och pyssla under den :) Tyckte det blev väldigt fint med tavellisterna (som visserligen kom upp redan förra helgen) med bara svarta ramar i olika format. Hade dessa tavlor med svartvita foton uppsatta på väggen i Luleå men hade inte riktigt konstaterat var eller om jag kunde ha dem här i den här lägenheten. Men tillsammans med den svarta lampan tyckte jag det blev fräckt!

image957

Konstaterade att min Lisa Rinnevuo tavla - Babyfriends - som jag hade satt över soffan såg alldeles för fjuttig ut (minns ni inte så kolla här)så jag gick upp på vinden och hämtade ner min tygtavla som jag hade i Luleå och inte riktigt hittat någon plats för här och satte den över soffan istället. Blev jättemycket bättre. Behåller den sålänge iaf innan jag hittar något annat som eventuellt skulle passa bättre.

image959

Lisa tavlan fick istället pryda sin plats i hallen på en mycket mindre vägg och där blev den jättefin :) En av spotarna från Frank (som även den kom upp förra helgen) lyser dessutom rakt på den så det blev väldigt effektfullt. Blir kanske någon bild på det sedan när hallen är lite mer klar. Det artar sig, snart är det mesta helt klart. Mest fix med hallen sen är det mattor som saknas i rummen och så blir det väl lite småfixande efterhand. Har t om fått hem golvlisterna denna helgen (de sitter inte på plats men de ligger i en prydlig hög bakom soffan). Steg ett i processen att få dem på plats. Tack mamma & Bo för all hjälp! Vet inte vad jag skulle göra utan er :P

Nu ska vi vänta på att det ska bli lite svalare innan jag och Pollux tar oss en promenad. Får se om vi går upp i skogen, vi gick motionsspåret där igår och då upptäckte vi en liten söt vit kattunge som satt uppskrämd i ett träd och inte visste hur han skulle komma ner. Du skämtar tänker ni, klart han kunde komma ner. Han kunde säkert men han visste inte om det, de hjärtskärande jamen skojar man inte bort. Han var på väg ner flera gånger med ångrade sig när han såg hur högt det var. Försökte förgäves locka på honom en bra stund och få honom att gå ner men det gick inte så vi fick lämna honom. Vet inte om jag vill gå förbi idag med risk för att han fortfarande sitter kvar den lilla stackarn. Är man djurvän så är man helt enkelt.

Ha en fortsatt trevlig söndagkväll! Imorgon är det jobb som gäller igen, dock bara en kort vecka ju. Det är nice! Nästa helg blir det en tripp till västkusten och en kompis sommarstuga utanför Uddevalla. Hoppas det blir lika bra väder som den här helgen, då blir det ju kanon!

Tillägg kl 19:44
Ok, jag kom ju på när du sa det syster att det allra heligast (fniss), sovrummet inte riktigt visats så mycket. Inte haft en bild med sen innan IKEA äventyret då sängstommen inhandlades och än mindre med byrån som också blev monterad förra helgen. Så här kommer några bilder på sovrummet. Tyvärr är ju min kamera inte så bra och linsen i stort sett omöjlig att hålla ren så korten blev sådär. Men ni förstår säkert.

image960

image961

Den enda som inte var så nöjd med byråns placering var Pollux för stället där den står var "hans hörna" innan. Fast min plan är ju att inte ha djuren i sovrummet sen så då gör det ju inget. :) Nova tog Emma stolen till sitt hjärta med en gång så det är kanske inte så bra att hon är i sovrummet på nätterna heller.

RSS 2.0