Fredagkväll

Ja, då var det fredagkväll och idag är det föreningsfesten. Inte utan att jag är lite avis på alla andra som är där och har skoj, men jag har ju 'pensionerat' mig från föreningslivet så då kan man inte bara vara med på det som man tycker är extra roligt :) Det har med andra ord inte hänt så mycket ikväll.

Var ute i skogen här på Porsön i eftermiddags tillsammans med Anna G, Xanté och Storm (Anna är hundvakt). Blött, blött, blött var det. Tur att jag hade varit förutseende och tagit på mina fina gummistövlar. Sen jag skaffade hund har jag blivit sådär förståndig vad det gäller det man har på sig. Inte frysa, inte bli blöt....oavsett om det är särskilt hot! Funktionellt är bra! Pollux däremot var blöt från topp till tass! På tal om hundar så har mamma och Bo med Pollux ouppfostrade beteende i åtanke (läses med glimten i ögat så ingen blir sårad, jag vet att ni tycker han är duktig på många saker) bestämt sig för att sponsra mig så jag kan gå Jaktkursen som jag var sugen på. Så den 26-27 maj blir det fokus på Pollux för hela slanten! Problemet är bara att jag jobbar då så jag måste försöka byta bort helgen, men det fixar sig nog.

Nova och Pollux var gudomligt söta idag. Båda två låg i Pollux 'hus' (Pollux transportbur som är hans trygga plats var vi än befinner oss i världen). Nova klättrar då upp så att hon ligger med kroppen över Pollux och vilar huvudet på hans skinka. Där somnar hon! Tyvärr hade jag ingen kamera i närheten så jag kunde inte föreviga detta ögonblick :( Nova har blivit extremt kelig, klättrar upp på magen och lägger sig och spinner mest hela tiden. Hon sov till och med jämte mig i natt (brukar ligga nere vid mina fötter på sin höjd) och i morse kröp hon upp och la sig på min arm och spann! Nog för att de säger att katterna kan bli mer tillgivna när de blir kastrerade men så fort går det väl inte, eller?!!?

Imorgon är det jobb på Teknikens Hus som gäller. Får väl se om det blir något folk. Kanske många som passar på att hitta på annat nu när det är långledigt den här helgen. Sen är det ju första helgen efter löning också och då brukar man märka att folket hellre är på stan och shoppar! På tal om långledig så är det synd att jag och Jonas inte har möjlighet att träffas. Hade inte ens tänkt på att han hade extra dagar lediga nu förrän häromdagen när vi kom att prata om det (och det hade ju tydligen inte han heller men han ska ju hoppa fallskärm hela tiden så han hade väl inte några tankar på att komma hit) Blir ju rätt dyrt för honom att resa och för mig är det ju lite besvärligare med tanke på djuren även om det blir billigare. Men jag saknar verkligen att honom nära - distansförhållande är inge kul! Blir inte samma sak när man bara får prata i telefon varje dag. Särskilt på helgen är det trist. Sen hittar han ju på mycket mer roligt än jag gör också. Men det är väl kanske för att många av mina kompisar redan har flyttat härifrån och jag redan i tanken redan har flyttat från Luleå....vill inte vara här något mer!

Vilken bitter ton det blev i dagens blogginlägg. Inte meningen...Avslutar väl med något positivt, ett litet låttips: Why Cry med The Panic Channel. Låten är riktigt, riktigt bra men det skadar ju inte heller att sångaren i bandet, Steve Isaacs, är väldigt het i musikvideon. Sorry Jonas men han är ju en cool rockare så det är väl ok......;)

image8
Källa: www.rockstargohome.com

Kram och godnatt!

  Lathund om Scrapbooking

Har förstått från mina nära och kära att en liten förklaring till vad Scrapbooking egentligen är för något kan vara på sin plats. Inte helt självklart för den som inte är insatt.

Scrapbooking sägs vara den tredje största hobbyn i USA (vad de andra två är kan man ju bli lite nyfiken på). Trenden har kommit hit till Sverige och allt fler ägnar sig åt denna underbara hobby som skapar minnen för livet.

Det finns inget svenskt namn för scrapbooking men slår man upp det i Wikipedias online encyklopedin får man följande förklaring. till ordet:

'Scrapbooking är en engelsk term som kan användas när man i stället för att bara sätta in foton i album även sätter in en massa andra saker. Man klipper, klistrar och sätter in klistermärken, biljetter, dikter osv.


Scrapbooking innebär alltså att du dekorerar dina fotoalbum. Man monterar foton på färgade och mönstrade papper, skriver dokumentation om bilderna och lägger kanske med små minnessaker. För att albumen ska hålla i flera generationer är det bra om man använder material som inte åldras eller förstör fotografier och album. Om man t.ex. vill sätta in ett tidningsklipp i albumet bör man tänka sig för, eftersom tidningspapper innehåller både för fotona skadlig syra och vedämnet lignin, som gör att tidningsklippet gulnar och blir skört med tiden. Det man alltså ska tänka på är att materialet man använder är syrafritt och så arkivbeständigt som möjligt. Det gäller både papper, pennorna man skriver med och lim/tejp man använder att fästa sakerna på sidorna med.


Scrapbooking har kommit hit från USA, där det fullkomligt exploderat senaste decenniet och sägs vara en av deras största hobbies, som omsätter massvis med pengar årligen! Den scrapbooking vi känner kommer från USA, men ursprungligen är det här med att samla sina minnessaker i fina dekorerade album faktiskt från England under den viktorianska tiden. Med utvandrare spreds det sedan till andra sidan Atlanten, och har utvecklats till det vi känner till idag.'

Källa: Wikipedia - den fria encyklopedin


En person som håller på med scrapbooking kallas rent allmänt för scrappare och man pratar ofta om vilka LO:s man gjort. En LO är förkortningen för LayOut. Har man gjort en dubbel LO så har man gjort ett helt uppslag som hänger samman. Som exempelvis den jag gjorde på min skoterdag i Ersnäs tillsammans med Carin (den brun/ljusblåa layouten från mitt förra inlägg). Det pratas också om journaling vilket är detsamma som dokumentationen som hör till korten. Vad de föreställer/när bilderna är tagna och allt annat skoj som man skriver på layouten.


Tja det var väl det mest grundläggande om scrapbooking. Det kanske dyker upp fler små lathundar i framtiden, vem vet :)

kram och hej!

  Mina LO:s från Scrappingträffen


Kärlek: En liten snuttig sida med kära pojkvännen.


Jokkmokks marknad: En sida om besöket på Jokkmokks marknad i februari.


Skoterpremiär: En dubbel LO om min skoterpremiär hemma hos Carin i Ersnäs.

Inte jättebra tagna bilder, men det får vara så just nu :)
(klicka på bilderna för att se dem i större format)

  Lite ny design

Igår kväll när jag tröttnat på att försöka plugga så satt jag och pysslade lite med min blogg och fick till en lite roligare design. Får se hur länge jag har den innan jag tröttnar och hittar på nått annat. Riktigt skoj och sitta och pyssla med sånt men lite knepigt när man inte kan och får prova sig fram.

I övrigt hittade jag en nybörjarkurs i jakt som 'Spaniel i Norr' anordnar i maj som jag är sugen på att gå. Jag kan ju inget om hur man tränar Pollux för jakt så det vore nyttigt för oss båda tror jag. Får se om jag kan få det att gå ihop ekonomiskt så jag kan gå den.

Conny, min chef från CEFAB (företaget som säljer Marratech) ringde mig från Rom igår. Tydligen blir vi utkörda från kontoret nu när Google har köpt upp Marratech. Värdet av affären uppskattas av Dagens Industri till över 100 miljoner kronor och innebär att Google startar en forsknings- och utvecklingsenhet i Luleå. Bra för Lule! Google köper hela den del av verksamheten som rör forskning och utveckling av nya konferenssystem. De anställda följer med vid övertagandet som också innebär att företaget byter namn till Google. Eftersom Conny och lilla jag inte tillhör den delen av verksamheten utan är ett fristående företag som sysslar med försäljningen så vet jag faktiskt inte riktigt hur det kommer se ut i framtiden. Men det är spännande att universitetet ändå få ha ett sånt företag på plats i Luleå. Ska iaf dit idag och skicka lite grejer ner till Rom för efter idag får vi tydligen inte komma in på kontoret något mer :)

Nog om detta, det blir jobb i helgen på Teknikens Hus. Var ett tag sen nu känns det som. Ska dessutom på möte dit idag om sommaren. Får se vad de har att säga om schema och lön och sånt. Hoppas att jag får vecka 30 ledigt så jag och Jonas kan genomföra den där fjällvandringen i Sarek som vi är sugna på. Vad romantiskt: jag, Jonas och alla myggen på det stora fjället! Tyvärr får nog inte Pollux följa med även om han hålls kopplad. Förbjudet i naturreservaten under sommaren har jag förstått.

Oj vad jag har saker att berätta. Så bekvämt att föra dagbok på nätet :) Förutom att man inte kan skriva om alla hemliga saker som man inte vill att alla andra ska läsa då. Men allt vanligt blaj kommer ju på pränt. Kul!

Mamma är förresten sugen på att skaffa hund. Hon är lite inne på den här sötnosen! Skulle vara kul om Pollux fick en kompis hemma också. Hon är en 8 veckors valp som är en blandning av Tollare/Golden/Labrador. Får väl se om det blir en hundägare till i familjen inom en snar framtid!

image6

Nä nu är det dags att gå förbi jobbet och sedan plugga vidare. Ha en bra dag!
Kram kram

  Premiär!

Jag har inte riktigt bestämt mig om jag är en sån person som bloggar ännu...men jag tänkte jag skulle ge mig på en liten testperiod. Så...

VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!


Tänkte det kunde vara kul för familj och vänner att ta del av vad som händer hos mig långt här uppe i norr. Jag kan lägga upp bilder på mina scrappade sidor och annat skoj!

Det senaste på Lulefronten är annars att lilla rymlingen Nova som kom säkert tillbaka till en orolig matte numera är utsatt för ytterligare prövningar. Kastrerade henne i fredags så numera är hon känd som 'Trattkatten' :) Lite krångligt för henne i början men nu börjar det ordna upp sig. Hon har dock inte fattat ännu att hon inte blir renare av att slicka insidan av tratten!

image7

Pollux är lycklig och glad över att ha fått komma hem till Luleå igen efter den långa bilresan genom Sverige. Och som extra bonus var ju flickvännen Xanté äntligen på plats igen efter lååååång semester på de sydligare breddgraderna i Ystad. De är faktiskt fullt upptagna med att busa i soffan precis i skrivandets stund!

Annars letar jag febrilt efter en hundkurs att gå med Pollux och har även börjat hålla utkik efter möjligheter att ta jägarexamen. Måste ju aktivera min lilla jakthund och jag har insett att jaga är precis vad han skulle må bäst av. Han har så starka genetiska instinkter när det gäller jakten så det är nästan synd att beröva honom nöjet att apportera små fåglar till matte ;)

I övrigt så spenderar jag den mesta av min övriga fritid till att scrappa. Jag och Xantés matte, Anna G, tar alla tillfällen vi kan till att sätta oss ner och pyssla. Tur vi bor nära varandra och att det finns hiss så man lätt kan ta med alla saker man behöver i pysslandets stund. Det var förresten Anna G som fick med mig på scrappingkursen som ytterligare en annan Anna (!) höll i. Så det är Anna G jag har att tacka för min nya hobby! Och det var precis den hpbbyn jag spenderade 12h (!) åt i lördags till att utöva...de flesta av dem tillsammans med knappt 30 andra scrappingtokiga tjejer på träffen här på Porsön. Ska lägga in bilder på mina alster senare tänkte jag . Men här kommer ett smakprov. Mitt bidrag till LO utmaningen vi fick på träffen. Utmaningen var att göra en layout som var tvungen att innehålla:
  • Knappar
  • Band/snöre
  • En monogrambokstav
  • Journaling för hand
  • Minst två stycken mönstrade papper
Håll tummarna för att de andra tycker den var så fin så de röstar på den :P


Anders: En dubbel LO om bror min.

Tänkte inte skriva så mycket mer just nu. Har ju tenta nästa vecka så det vore nog vettigare att plugga vidare till den istället. Ha det bra tills nästa gång.

Kram kram

RSS 2.0