Vart tog den helgen vägen?

Så var den redan slut. Fort som sjutton gick den tycker jag. Tillbringade några timmar uppe hos mormor i fredags, visade henne mina scrappade album som hon inte sett och fikade, var och handlade till henne och lite så. Sen var det hem och laga mat. J kom först strax innan kl 21 så jag hade hunnit både städa upp, laga mat och äta tills dess :P

Vi hade en mysig kväll framför tv:n iaf, såg på "Apornas planet". Tydligen är jag den enda på hela jorden som inte sett den tidigare...blev lite dumförklarad när jag inte visste att det fanns flera filmer gjorda :P

Igår tog vi sovmorgon och körde sedan upp till Långasjönäs naturreservat och gick 8 km:s slingan som finns där. Länge sen jag gick den, mindes inte hur kuperad den var...tihi. Blött var det iaf pga allt regn som kommit den senaste tiden. Skönt att få lite frisk luft var det åtminstone. Pollux var lös stora delar av rundan och vid ett tillfälle hittade han en kompis som han gärna ville umgås med...tyvärr var rådjuret inte lika suget på att göra detsamma. Vi hade tur som var ute på förmiddagen för precis när vi kom hem så började det regna (och det har det hållt på med konstant till ungefär i förmiddags). Så vi lämnade en trött Pollux hemma och for in på stan och fikade. Myspys! Scrubsmaraton och därefter en supermysig matlagningsstund och middag med vin och tända ljus..så romantiskt så :p Pollux var dessutom hur mysig som helt och ville ligga i knäet och gosa mest hela kvällen.

Ja, så skulle man ju vilja ha det hela tiden men idag var det dags för J att åka hem till Linköping igen. Han har styrelsemöte redan kl 17 så han for tidigt :( Känns så tomt så...

Men efter han åkt har jag scrappat lite (som jag inte kan visa riktigt ännu, inte innan mottagaren fått se det) och tvättat. Inget direkt upplyftande. Snart kommer väl mamma, Bo och Kenzo tillbaka så då blir det liv i luckan igen. Har varit så skönt och lugnt i helgen och Pollux har varit sådär go som han brukar vara men som han inte riktigt får utrymme att vara när Kenzo är i närheten.

Jaja, nu ska jag njuta det sista som är kvar av denna söndagen. Imorgon är det jobb som vanligt igen.
Kram

  Hur kvinnlig är du?

image268

Såg att Elin hade hittat ett test som skulle tala om precis hur kvinnlig man är. Blev givetvis sugen på att ta det, och det visade sig att jag blev ganska kvinnlig. Någon som är förvånad när ni läser frågorna?! ;)

"Din poäng: 315
Det är sådana som du som sätter definitionen för vad som är kvinnligt och inte. Du är ett praktexempel av kvinnlighet. Sträck på dig och var glad!

Totalt har 113949 personer tagit testet. Den genomsnittliga kvinnlighetspoängen bland alla dessa är: 187.564647342" Min fråga är ju....varför 9 decimaler?! Hade det inte räckt med en?

Haha, mycket strunt det finns ;P

  Räk- & Zucchinisoppa (4 port)

2 medelstora zucchini

1-2 msk smör

3 dl grönsaksbuljong

2 dl mjölk

3 dl vispgrädde

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

2 msk finhackad dill

2 tsk citronsaft

till servering

dill

räkor

 

Skala zucchinin och skär dem i skivor. Fräs skivorna i smör i en gryta. Tillsätt buljongen, mjölken och grädden. Låt koka 15-20 min. Passera i sil eller kör i matberedare. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt dillen och citronsaften. Servera med dillkvistar och rikligt med räkor i varje sopptallrik.


Supermumsigt!


  Blåsig fredag

Ja, det är minsann riktigt höstigt ute idag. Inte färgmässigt men det blåser och är sådär höstgrått ute. Skönt att vara inomhus!

Igår var vi på agilityn jag och Pollux. Jag hade egentligen ingen lust för jag blev lite sen med middag (receptet på min smarriga middag la jag förresten upp som ett inlägg) och hade grym träningsvärk i hela kroppen. Men det är ju så skoj tycker både jag och Pollux så vi snodde iväg, kom lite sent, men hade jättekul på träningen. Vi körde en hel lång bana med alla hinder igår. Riktigt skoj och det gick ganska bra. Alltid något hinder som strulade varje gång så vi gick aldrig felfritt men Pollux var duktig! Svårast var slalom och däcket. Sen är balanshindret fortfarande lite läskigt tycker Pollux. Vi fick en glad överraskning iaf. Det är bara 2 ggr kvar på vår kurs och det tycker alla som varit med är trist. Många har frågat om en fortsättningskurs men de har sagt att det inte hinns med utan kommer till våren. Men nu har de lyckats pussla ihop det så det blir en fortsättningskurs som följer direkt på den här. Så nu kan vi fortsätta träna och få hjälp 9 ggr till! Toppen! Vågar ju knappt skriva det för då blir det så officiellt :P men målet för mig och Pollux är ju att komma ut och tävla i agility!

Veckan har inte varit så innehållsrik annars. Mest x-jobbat, varit och tränat på gymmet en gång, varit på agilitykurs 2 ggr samt tränat lite på egen hand samt försökt ordna så jag får CSN pengar (vi får se hur det går.) Ja, det finns inte så mycket man kan göra när man inte har några pengar. :( I helgen är mamma och Bo på skördefest på Öland så jag har huset helt för mig själv. Lite skönt faktiskt :P Jag skulle ju egentligen ha åkt på scrappingmässa i Helsingborg. Hade verkligen sett fram emot det men känner inte att jag har råd att lägga bensinpengar på det. Är ju ändå en bit att köra, så jag får avstå. Istället kommer J hit ikväll och stannar över helgen. Det uppväger ju faktiskt scrappingmässan! ;)

Jag har inte ens hunnit surfa runt och hittat nya scrappingprylar så som jag brukar göra. Men det kommer nog ett smaskigt inlägg med grejer att gotta sig över och önska sig snart!

Pollux har förresten bloggat om sig själv igen. Han har rett ut begreppen om vad en jaktcocker egentligen är och vad skillnaden mellan den "vanliga" cockern och honom är. Ni som är intresserade och orkar läsa det ganska långa inlägget finner det på hans blogg.

Annars får ni ha en trevlig helg alla! Jag ska åka in till stan och köpa ett nytt retrieverkoppel till Pollux, verkar ha slarvet bort hans under agilitykursen :(

Kram på er!

  Man har inte roligare än man gör sig :P

Har man tråkigt när man pausar i x-jobbs skrivandet så kan man som jag skapa en egen blogg till sin HUND! Ja, ni må tycka att jag är knäpp (å det är jag väl litegrann kanske) men på så sätt så kan jag bara ösa fram bilder och berätta allt som händer för lillkillen utan att ni som inte är ett dugg intresserade behöver scrolla förbi dessa avsnitt. Ett och annat inlägg om lillkillen kanske dyker upp även i min del av bloggen men fokus ligger nu på Pollux Värld.

Jag kör en testperiod, är det inte skoj så kan ju alltid Pollux bli dumpad...haha.

  Min x-jobbspolare

Det är tur att jag har min trogna x-jobbskompis! Han håller med mig i alla mina beslut ;)

image267

  Tack för kramen!

idag kom det ett så trevligt paket med posten (väljer att inte skriva om de hot som fanns i brevet ;) )från Anna. Du är så snäll och tänker alltid på mig! Massa fina brads var det i sådana färger som bara gör en så där härligt glad. Å kortet som var med var så fint så det vill jag dela med mig av till er alla.

image266

Tack för att du finns Anna!


  Dagens inredningstips

Hittade supersnygga sängbord när jag surfade runt lite igår. Snygg design plus att de verkar vara funktionella. Ett stort plus för att de inte står på golvet (neat-freaket i mig inser att det är lättare att städa då). Skulle verkligen kunna tänka mig ett par sådana...men som vanligt var det ganska dyrt. ca 400 Euro närmare bestämt...styck! Men man kanske kan tillverka något liknande :P

Bordet är iaf från den danska tillverkaren Cinal som 2004 blev en del av företaget GUBI. Bordet är tillverkat i böjd aluminium som sedan har laminerats med en valnöts laminat. (W:32 x D:30 x H:40 cm).

image264
Gubi Bedside Tabel

  Nyheter från QK...

..som skulle trivas hemma hos mig. Gillar de nya "Cookie Cutter Monogram". Skulle vilja ha hela bunten. Helst med en gång. De är urläckra.

image258
Kolla in resten här

Gillar verkligen de nya Cookie Cutter alfabeten Cosmopolitan och Stardust också. Skulle vara skoj med ett alfatbet till.

image259

image260

Sen skulle jag vilja ha Blossom alfabetet också, inte en nyhet men riktigt snyggt!

image261

  Regnig lördag

Äntligen helg. Känns skönt. Inte för att helgen och vardagarna egentligen skiljer sig så mycket åt eftersom jag jobbar hemifrån men på nått sett känns lördagar och söndagar ändå extra bra. Vaknade till smattrande regn på fönstret. Lite småmysigt ändå!

Veckan började ju inte så bra med många minus i måndags men den har väl kanske repat sig lite. Förutom att pengaproblemet är långt ifrån löst. Argt brev har dock skrivits till CSN men inte skickats riktigt ännu. Inte fått tag i min studievägledare, hon har bara telefontid på tisdagar tydligen (!?) I onsdags var jag på introduktion på gymmet, fick ett styrketräningsprogram som jag ska sätta igång med. Känner mig motiverad så jag hoppas det ska gå bra. Torsdagen bjöd ju som vanligt på agility för mig och Pollux. Var extra mycket störning ute på BK eftersom det pågick en lydnadskurs på planen samtidigt som vi hade vår kurs. Inget som Pollux brydde sig så där fruktansvärt mycket om men vissa andra hundar pallade inte trycket :P Pollux var duktig mestadels, tragglade vippen lite extra för den är han skraj för. Men med lite korv som lockbete går det mesta. Tyvärr så började det verkligen vräka ner regn så då var det lite jobbigare att träna sista timmen. Men lite vatten har ju ingen dött av. Vi fick testa att köra en enkel bana bestående av hopp, långhopp, däck, tunnlar och slalom. Skoj att köra lite "riktigt". Gick ganska bra, missade lite men det berodde mer på mig och min handling än på Pollux som bara gör vad jag visar :)

Igår var det så dags att åka upp till IKEA för att träffa Claes igen. Var lite smånervös, visste inte riktigt om det jobbet jag hade gjort var vad han hade tänkt sig. Men det var det! Han sa till och med att han kände sig inspirerad efter vårt möte och att han tyckte jag gjorde ett bra jobb. Kul! Jag kände mig också mer motiverad och lättade när det visade sig att vi tänkte lika. Tror det kommer bli kanon det här! Men jag behöver lägga på ett kol! Passade på att gå en sväng på IKEA med mamma också när vi ändå var i Älmhult. Jag köpte dock endast 3 ljusstakar för värmeljus som jag satt i fönstret.

image254

Så här bor jag nu förresten i Emmas lilla krypin...eller ja, nu är det ju faktiskt mitt krypin :) Lite annorlunda från när du bodde där inte sant syster?

image255

På kvällen igår var jag sedan hos Lina på tjejmiddag med Emme, Maria å så Lina då. Supertrevligt! Emme hade dessutom lämnat Theo hemma med mormor så vi var bara vi och vi kunde skvallra en massa. Käkade tacos och åt ananaspaj till efterrätt. Drack lite vin och pratade av oss. Supermysigt! Tack för att ni finns tjejer. Trots att vi bara de senaste åren setts när det funnits tillfälle...för mig kanske runt jul och påsk varje år...så känns det alltid rolig och avslappnat att prata med er och umgås med er. Jag är så lycklig att jag har sådana riktigt goda vänner! Förhoppnignsvis hinner vi ju träffas lite mer nu när jag bor hemma. Emme bor ju i Malmö men ni andra är ju trots allt Karlshamnsbor. Kvällen gick fort och rätt som det var så var klockan halv ett och dags att åka hem och sova.

På tal om Karlshamnsbor så har jag ju inte skrivit om den väldigt goda nyheten som kom denna veckan också. Anna G ska göra sin praktik här i Asarum av alla ställen. Ser verkligen fram emot det gumman. Då kan vi ju träffas MASSOR! Å Xanté och Pollux kan få ses också. Det har de ju inte gjort sedan innan sommaren. Det var sååå roligt att höra att det ordnade sig för dig! Sen vill jag påpeka att både Kenzo och Pollux ligger och håller tassarna för dig och Xanté just i detta nu. Vi tror ni kommer komma hem med en liten titel i eftermiddag ;)

Idag hade jag faktiskt tänkt få tid att scrappa lite. Men jag hade också tänkt åka in till gymmet och styrketräna. Fast prio ett just nu är nog att ta ut hundarna. Mamma och Bo är i Växjö på Villamässa så jag är hundvakt. Och i ärlighetens namn ligger de inte så särskilt stilla utan busar mest järnet :P Fundera på att ta båda med mig upp till agilitybanan och träna lite. Undrar om det går...Kenzo har ju aldrig tränat agility och jag har i ärlighetens namn inte tränat honom i något annat direkt heller. Och jag vet inte riktigt hur bra det går att ha honom sittandes och titta på när jag tränar Pollux för jag får ju ha en i taget ute på banan. Fast han behöver ju träna passivitetsträning också. Har nog slutat regna nu till och med så kan man inte skylla på det. Sen tänkte jag hinna med ett besök hos mormor, fast det kanske får vänta tills imorgon...Puh om dygnet ändå hade lite fler timmar!

Tog ett jättefint foto på Pollux förra veckan när vi var ute och utan någon som helst lycka försökte hitta svamp. Tänkte jag skulle dela med mig av bilden iaf till er. :)

image256

Vilken snygging!

image257

Men Kenzo han är ganska söt han med :P

Ja, ut och träna sötnosarna var det...då kanske de blir lite trötta så man kan våga lämna dem när man själv går på gymmet. Blir det något scrappat kommer det bilder på alstren senare.

Kram och trevlig helg!


Tillägg kl 23.16
Det blev både agility och scrapping men tyvärr orkade/hann jag inte iväg till gymmet. Kenzo var riktigt duktig på agilityn. Dagen resulterade i att han tog både låga hopphinder, däcket och tunnel. Vi provade även slalomen litegrann. Pollux var väldigt duktig men missade lite på mina dirigeringar när han blev för ivrig. Kenzo satt å skällde hela tiden när jag tränade med Pollux...han gillade INTE att titta på. Men två alster till mammas album blev det iaf scrappat när hundarna låg lugnt och sov. Tyvärr slarvade jag när jag fotade så fotona blev inge bra helt suddiga när jag tog i lite för dålig belysning utan blixt. Men jag lägger upp dem så länge så kanske jag tar några bättre sen :)

image262
Läckö slott: Journalingen finns under fickan bakom bilden på slottet. Hade mycket text så jag ville dölja den från själva layouten. Gillar verkligen mitt Magnolia alfabet som jag har använt rubriken. Gillar effekten som blev när jag målade med vit färg runt kortet också och pricken över i:et blev de utstansade hörnen.

image263
Lidköping: Ganska enkel layout. Tyckte det blev coolt med rubriken som följer rundningen på pappret. Tycker väldigt väldigt mycket om mitt Emily alfabet också. Blir alltid väldigt fint!

  Klädhängarprojekt.com

Ja, många bollar i luften är ju lite av min grej numera. Håller för fullt på med mitt lilla hemliga projekt. Det börjar arta sig skulle man kunna säga...ja det är väl ungefär allt jag kan avslöja än så länge. :)

Tycker klädhängarna Tree från Swedese är supersnygga. Ni har säkert sett dem i någon designbutik nånstans. Finns i en väggmonterad variant och en som har fot och är tänkt att stå på golvet. Träden finns i två storlekar.

image253
Bild: Swedese

Det enda problemet är att de kostar en halv förmögenhet ungefär annars hade jag nog köpt en...eller två. De kostar allt mellan 2000-4000 kr beroende på modell/storlek och färg. Inte snutet ur näsan bara sådär. Därför grodde en tanke om att det inte skulle vara så svårt att tillverka en själv. Sådde detta lilla frö hos Bo denna veckan och han nappade naturligtvis med en gång. Perfekt, en snickarpartner!

Gick därför in på hemsidan för att visa Bo vad det var jag pratade om. Vad hittar jag inte där om väldigt utförliga bilder, mått och till och med nedladdningsbara CAD filer på träden. Trodde sånt var hemligt jag men men, jag tackar inte nej! Jag har hela tiden velat ha den väggmonterade varianten för det blir så vackra och effektfulla skuggor på väggen av dem. Klurade och diskuterade lite fram och tillbaka och kom fram till att två stycken hade ju varit coolt att ha på väggen i sovrummet, en liten och en stor. Så nu är det bara att rita upp dem så hjälper Bo mig att tillverka dem. Inte riktigt bestämt om jag ska göra dem exakt lika eller kanske en egen variant. Vi får se. Sen är det färgen som ska bestämmas. Lutar lite åt att ha ett litet rött och ett stort svart kanske. Ja, fortsättning följer...

  Jag har blivit utmanad...

... av min vän Carin och så här funkar det ....

Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor och skriver in dessa regler. I slutet av inlägget skriver du 4 personer som du utmanar och skriver deras namn. Glöm inte att lämna en kommentar om utmaningen i deras kommentarrutor på deras bloggar, så dom vet att dom har blivit utmanade och läser ditt blogginlägg.

Här är fakta / vanor om mig...

1. Jag älskar att scrappa - Ingen överraskning direkt :P

2. Jag är ett stort neat-freak!

3. Jag är extremt kvällstrött. Fråga bara Jonas...tihi

4. Jag är typ sämst på att ringa mina kompisar. Förlåt, betyder inte att jag inte tycker om er! ;)

5. Jag är beroende av mina "Att göra" listor!

6. Jag x-jobbar på IKEA, en liten dröm som blivit verklighet!

7. Jag har redan planerat in en resa till USA som ska ske i november 2008 (!) ("Mina" au pair barn har sin B'Nei Mitzvah då!) Gissa om jag ska handla scrappingprylar då :P

8. Jag planerar att köra över min mobiltelefon så snart mitt abonnemang gått ut i oktober. (Kommer garanterat förevigas med bilder!)

Jag utmanar Linéa sen har alla mina närmare vänner som har bloggar redan blivit utmanade så jag vidgar mina vyer och utmanar lite folk som tidigare hittat in på min sida eller vars sidor jag har hittat. Nya vänner är bra vänner! :) Junitjej, Lisbeth och slutligen Annyt anse er utmanade ni med!

Kram på er!


Eftersom Junitjej redan var utmanad och min kära syster precis skapat en blogg så utmanar jag henne istället

  Vilken skitdag!

Vill bara uppgivet och bittert konstatera att livet tar konstiga vändningar ibland. Att arbeta i motvind är ack för vanligt. Idag är en sådan dag när man helt enkelt inte skulle ha stigit upp. Inte för att alla felaktiga saker som hänt idag inte skulle ha kommit ifatt mig ändå utan för att det helt enkelt hade känts lite bättre att vara ovetande.

Här kommer en lista över dagens olycka.
- såg på portalen att jag inte klarat min mekaniktenta. Klart minus! Särskilt eftersom hot om att det var det absolut sista tentamenstillfället för just den kursen hänger i luften.
- fick meddelande från CSN att de inte tänker ge mig några pengar. Definitivt STORT minus vilket innebär att jag inom en allt för kort framtid kommer vara helt luspank!
- mina fina vaser kom från L.O.B vilket ju är positivt. Dock var den ena av dem i typ tusen bitar. Ganska ledsamt minus som jag kanske hade kunnat hantera om inte resten av dagen varit SKIT!
- det är måndag. Det är väl i allmänhet en dålig dag så jag slänger med det på listan för sakens skull! :P

Så just nu befinner jag mig i uppgivet tillstånd, jagandes studievägledare på skolan för ev hjälp, djupt grubblande om framtiden utan pengar, sökandes efter jobb på arbetsförmedlingens hemsida på gränsen till att börja lipa för jag vet inte hur jag ska hinna jobba och ex-jobba om jag lyckades hitta ett jobb. Som sagt, vissa dagar vill man verkligen inte vara med längre...

Ljuspunkt sökes med ljus och lyckta!

  Stolt över min Pollux!

Vi har precis varit på agilitykursen jag och Pollux och han var så himla duktig. Han lyckades med en hel del saker som varit problematiska tidigare.

image252

Han gick på balansbommen och A:et utan att tveka vilket typ aldrig har hänt innan. Han var duktigare på däcket än han brukar och något lossnade med slalomen också så han lyckades ta 6 pinnar felfritt! Kul när både matte och Pollux har roligt! Längtar redan tills på måndag. Tyvärr blir det ju inte så mycket träning i helgen.

Med ex-jobbet lunkar det på. Börjar så smått komma in i det och inse hur omfattande det hela är. Men en sak i taget så kanske det går till slut. Väldigt intressant och roligt det där med köksredskap. Finns en mängd roliga innovativa designlösningar där ute. Så hittills är jag hemskt nöjd med mitt x-jobb. Nästa fredag ska jag upp till Älmhult för en första delrapport så jag får jobba på bra i nästa vecka. Imorgon blir det inte så mycket gjort gissar jag. Ska köra upp till J i Linköping över helgen och ska köra så tidigt imorgon så jag hinner komma upp och laga middag till min älskling. Tänkte vi skulle fira hans födelsedag ordentligt (han fyllde egentligen i söndags men familjen hans kommer nu på söndag och firar så därför firar jag också denna helgen).

Nu ska jag gå och sortera mina scrappingpapper i en liten arkivbox jag fått av mamma. Kommer kanske en bild på hur det blev i ett senare inlägg :p

Kram på er och trevlig helg!

  Nya scrappingprylar!

Helt underbara är mina nya öljetter och snaps från We R Memory Keepers som dök upp med posten igår. 13 st olika förpackningar med vadera 6 stycken öljetter och snaps blandat. Här kommer lite bilder för att ni ska få lite aning om vad det är jag pratar om och tråna lite ni med :P

image241


image242
Visst är de helt underbara? Blir skaparsugen bara jag tittar på dem.

Med dem kom ett litet finurligt verktyg för att sätta fast öljetter och snaps. En Crop-a-dile som ser ut såhär:

image243

Inte testat det ännu men jag ser fram emot att göra det. Verkar mycket praktiskt, plus i kanten för att öljettsättningen blir tyst och man behöver inte banka sönder sin skärmatta. En fullständig utvärdering kan jag bjuda på när jag testat underverket :P Tillsammans med verktyget kom 400 öljetter av modell större som säkert kommer sitta perfekt på mina kommande LO:s. Inte sett så stora nånstans i Sverige men det finns säkert. Nog bara inte lagt märke till dem. Med förpackningen kom också en liten söt dekoration att sätta på band (ribbon charms).



Avslutningsvis lägger jag upp lite LO:s som jag gjort till min mammas album. Det som i tidigare inlägg varit mitt lilla hemliga scrappingprojekt. Men nu har hon fått det som är färdigt hittills så det går bra att publicera det här.



Mer eller mindre nöjd med några. Tycker LO:n om Varnhems klosterkyrka är lite skoj eftersom jag lyckats använda ett papper som jag trott skulle ligga i all evighet för det kändes så svårt. Men på denna dubbla LO:n tyckte jag det passade finfint.

Ja, nu gäller det bara att hitta lite andra människor här nere i Blekinge som är lika scrappingtokiga som jag. Hade ju varit roligt att inte alltid scrappa själv. Så om någon har något tips om en person som passar in på den beskrivningen är det bara att hojta. Annars får jag väl lura in mina kompisar här i min underbara hobby.

Nog med uppdatering för tillfället. Skaparglädjen kittlar i fingrarna så vi får se om det inte blir ett litet alster ikväll Fast ett nytt hemligt projekt som inte har med scrapping att göra men väl annan skaparglädje tar mycket tid just nu. Kan tyvärr inte avslöja vad det är riktigt ännu... :)


  Woho, I'm back in business!

Äntligen är jag tillbaka till verkligheten. Fick precis mitt bredband inkopplat här hemma så nu kan jag börja jobba på allvar. Har varit hemma exakt en vecka nu men förra veckan var mest ett farande. Var i Ystad och hämtade mitt symaskinsbord, var i Malmö och hälsade på Emme och Theo i samma veva. Sen var det fixande och städande här hemma för att komma iordning lite. Fixa arbetsplats och sovrummet. Har ockuperat min systers rum som hon har kvar här hemma trots att hon flyttat till Halmstad för över ett år sedan :P Numera bor jag och mitt zoo där. Sen har vi (jag och Pollux) redan hunnit börja en nybörjarkurs i agility och varit där två gånger. Riktigt skoj! Helgen var lite lugnare...var ute i skogen och letade lite svamp utan att lyckas och tog det bara lite lugnt.

Men nu är jag som sagt med gemet igen. Kommer säkert lite mer uppdateringar inom kort. Har lite scrappinguppdateringar bland annat. :)

Så kram på er!

  Ovalt soffbord

Jag har som fått för mig att jag vill ha ett ovalt soffbord i typ valnöt eller körsbär eller något annat lite mörkare träslag. Det ska matcha min fåtölj från IKEA som jag redan har. Vill köpa den tillhörande soffan i serien Lervik.

Så här ser min underbart sköna fåtölj och soffan jag vill ha ut. De är vita med mjuk klädsel som känns som mocka. Benen är i massiv bok, men jag tror att soffbordet bör vara något annat träslag för bok brukar ju inte vara så mörkt.

image227

image229

Som sagt, har surfat runt lite för att se vad det finns för utbud på just ovala soffbord och hittat en del men inte riktigt bestämt mig vilken jag tycker bäst om. Priset är ju alltid en avgörande faktor också tyvärr. Någon som har något tips så får ni hemskt gärna lämna en kommentar med detta :)

image229
Trend soffbord: Detta från Chilli är ju snyggt men jag vill inte ha metallben. Tror att det är samma som även säljs på ellos för samma pris. Pris 990 kr

image230
IKEA Stockholm: Jättesnyggt ! (på bild iaf, minns inte riktigt hur det ser ut i verkligheten) Lite dyrt dock. Höjd 45 cm. Pris 2495 kr

image231
Ella soffbord: Detta har jag sett i verkligheten. Kommer från EM . Gillar färgen och bordsskivan men jag gillar inte underredet. Och det hade varit mer praktiskt om det hade funnits någon hylla undertill för förvaring. Sen är ju inte priset direkt aktuellt heller. Höjd 48 cm. Pris: 8395 kr

image232
Naver soffbord: Detta bordet från E-teak hade en snygg skiva tycker jag men jag vill som sagt inte ha metallben. Höjd 45 cm. Pris okänt.

image235

Jarl Soffbord ellips: Detta är även det från E-teak. Gillade formen bättre än det andra men det fanns bara i ek och björk. Dock inte ett av de snyggaste ändå. Höjd 50 cm. Pris okänt.

image233
Ellips soffbord: Även detta från EM. Bra mycket snyggare än det andra tycker jag . Gillar det faktiskt, fast det är lite dyrt. Höjd 46 cm. Pris 4895kr

image234
Nordic Soffbord: Det här bordet är även det från EM. Gillar inte riktigt att avståndet mellan bordsskivan och den undre skivan är så stort. Ser som lite konstigt ut tycker jag. Höjd 55 cm. Pris 3995 kr

image236

Amsterdam: Det här bordet från Bord Birger tyckte jag var lite coolt och annorlunda. Finns i både ek, mahogny och valnöt. Höjd 50 cm. Pris okänt.



image237

Air: Detta bordet kommer från Mio och det är rätt snyggt tycker jag fast jag skulle vilja ha lite mörkare träslag tror jag . Höjd 45 cm. Pris 4500 kr.

image238

Elips: Ett soffbor jag hittade på en lokal möbelaffär hemma - Bromölla möbelaffär. Ganska snygg variant som fanns i oljad ek och oljad valnöt. Höjd 45 cm. Pris 2460 kr.

Nä nu har jag surfat runt länge på skojiga sajter. Hittar kanske fler bord en annan dag. Men nu ska jag laga lite middag. Jonas är på styrelsemöte med fallskärmsgänget och jag ska ha middagen klar när han återkommer tänkte jag.

  Mycket scrapping!

Ojoj, vad jag och Anna G är fast i att surfa och shoppa scrappingsaker på Tradera och eBay. Roligast är det att kolla på eBay för där är det mer roliga saker som kanske inte direkt finns här hemma i Sverige. Plus att man kan göra riktiga fynd där. På Tradera lägger alla ut allting till ett så högt utgångspris. Roligt och se också hur prismedvetna de som bjuder är. Många bjuder över det pris som man kan köpa sakerna för själv i någon webbutik, särskilt på Tradera.

Men jag kan skriva om våra fynd som vi gjort i veckan och som vi med spänning väntar på.
Har köpt ett clearstamp alfabet som är så Anna om jag får säga det själv. Här hemma kostar de ju 200-350 kr ungefär beroende på vilken man köper men den här köpte jag för ca 80 kr med frakt från USA. Dessutom har jag inte sett det här hemma vilket gör det extra skoj!

image220
Sen har jag och Anna tillsammans köpt lite brads som vi ska dela på.

image221
Dessa tjusiga snöflinge bradsen var vi bara tvugna att köpa :) 50 st för ca 65 kr!

image222
Denna blandning med 300 öljetter, brads och snaps betalade vi 90 kr för med frakt. Alltså inte särskilt mycket per person :)

Ja som ni ser så går det att fynda alldeles utmärkt på eBay bara man är lite prismedveten. Synd bara at man inte är så rik för då skulle man nog handla mer...men det är kanske en bra grej ;)

När man numera är sörlänning så finns det ju så mycket mer roligt i scrappingväg. Hela Skåne är ju rätt tätt på scrappingbutiker så det är skoj. Ska leta upp Panduro Outlet när jag är i Malmö nästa gång till exempel. Har förstått att man kan fynda fina saker där :) I september ska jag dra med min syster, som inte scrappar (än!), på scrappingmässan i Helsingborg. Blir min första så jag tycker det ska bli hur skoj som helst. Hade tänkt mig att jag skulle komma hem med en hel massa inspiration och kanske lite prylar också :P

Så memo till alla scrappare: Scrap & Stämpelmässa i Helsingborg 29-30 september!

Fanns många roliga demonstrationer som jag är sugen på att gå på. Bland annat en om embossing. Något som jag varit sugen på att börja med ett bra tag. Och så en om min QK Revolution, kanske kunde få lite tips och trix om den också. Skulle jättegärna vilja ha Nesting shapes- Circles till min kära revolution. Tycker de verkar användbara.

image219

När vi pratar om Revolution kan jag ju meddela att jag verkligen vill ha en sån här:

image239

Det är en magnetisk folder! Så man kan förvara sina Cookie Cutter dies på ett bra sätt. Just nu har jag mitt Magnolia alfabet i en låda vilket gör att man inte kan hitta de bokstäver som man söker. Helt rörigt och jag gillar organisation! Tyvärr har jag inte hittat den nånstans i Sverige ännu. Om det är någon som vet var man kan få tag i den eller någon liknande så säg till! Fast den finns ju på eBay för typ 120 kr med frakt... :)

För er som inte vet så kan jag ju förklara vad embossing är för nått. Embossing är ett relieftryck och tekniken går ut på att man stämplar sitt motiv som man sedan häller embossingpulver över som man sedan smälter med hjälp av en särskild värmepistol och får en embossad, upphöjd yta! Simpelt men VÄLDIGT effektfullt. Har läst att man istället för att köpa en värmepistol ska kunna smälta pulvret mha spisplattan eller en brödrost. Spisplatta har jag från källor hört att det inte funkar så bra med. Brödrost vet jag inte men jag tror nog jag kommer satsa på en värmepistol. Kanske nått att önska sig till den stundande födelsedagen :P Finns även embossingpennor man kan använda istället för att stämpla sitt motiv. Då kan man istället rita fritt och sedan hälla embossingpulvret på det och göra precis likadant som ovan.

image218

Tillägg: Kan meddela att i nuläget , 2007-10-20,  är den billigaste varmluftspistolen jag hittat den som finns på Stämpelstudion. Där kostar den endast 174 kr. Det ni!


Blir så scrappingsugen när jag sitter och surfar efter roliga saker och titar på alla andras verk. Tur att jag snart är hemma så kan sätta igång. När jag nu ska ha tid för det.

Fler nyheter eller inspirationsgrejer som jag hittat - fastnat för och gärna skulle ha :)
Klicka på alla små bilder för att se dem i större format

Dess helt underbart söta bradsen från Doodlebug som finns i en mängd färger.



Många fina alfabets stämplar på Fontwerks hemsida. Fastnade bland annat för dessa:


Till vänster Hazel Script och till höger MA Sexy Medium Lower Case

När vi sen pratar stämplar så kan jag ju förmedla att jag hittat jättefina sådana från Gel à tins


Wild Things

Och från Autumn Leaves kommer den här stämpeln som jag velat ha rätt länge nu.


Journaling panels

Puh nu orkar jag inte skriva mer, blev ju ett ganska långt inlägg ändå.
Ha det bra till nästa gång!

  Man kan alltid lita på att SAS...

...strular när man reser med dem. Sist var mitt bagage försvunnet i 3 dagar...den här gången var mitt flyg av någon okänd anledning försenat med 50 min från Luleå.

image216

Det innebar att det så käckt och fint gjorde att jag missade mitt tåg mot Linköping som dessutom var kvällen senaste. Vad annars?! Ringde J som assisterade och bokade en ny tågbiljett till mig, fick ju naturligtvis inget tillbaka på den gamla. Min nya avgångstid blev då 03.16 från Arlanda vilket innebar knappt 6h väntetid på Arlanda. Härligt! Jag var ju inte alls trött efter tentaskrivande och allt annat som pågått de senaste veckorna. Kallt var det också att sitta och vänta men jag lyckades sova lite iaf. På tåget lyckades jag hamna jämte en snarkande indier :) Men kl 06.01 var jag äntligen framme. Bara 6h senare än planerat! Efter typ 5h sömn klev vi upp för att gå på 70-års jubiléet på SAAB. Lite lunch i solen och flyguppvisning. Nice!

Nu har jag precis klippt Jonas och vi ska göra oss redo för kvällens kräftskiva på fallskärmsklubben. Trevligt trevligt! Imorgon blir det nog en ganska lugn dag hoppas jag innan måndagens färd hemåt.

Trevlig helg på er!

RSS 2.0