Jag har inte glömt er...

...kära läsare men livet rullar på med faslig fart och att uppdatera två bloggar går inte så bra. Jag känner därför att den här bloggen tillfälligt får ta en paus men ni följer väl mina äventyr i min Australienblogg. Där finns det ju också foton att kika på även om de inte hamnar här för Projekt 365 utmaningen.

  Dagens foto 090511-090513


Precis kommit hem från en middag inne i Melbourne. Var så spöklikt en av parkerna med palmerna, månen och lamporna så jag försökte fånga det på bild. Blev sådär :) Svårt det där att fotografera utan blixt och att inte få det grynigt.

Do I need to say more? Är rädd för allt vad spindlar och ormar heter så den här bekantskapen hamnade helt utanför min komfortabla zon. Var dock inte alls som jag trodde att det skulle kännas. Men läskigt var det. :)

All work and no play?! Det stämmer ju inte riktigt men det här iaf här jag tillbringar mina arbetsdagar nuförtiden. Notera även den dramatiska himlen.

Inlägget med länkar till andra "dagens foto" bloggare hittar du HÄR

  Sommarplåga eller kanske bara plåga...

Blev varse idag att Promoes Svennebanan spås bli sommarens plåga. Jag kanske har missat något men ett stort skämt säger jag, det är ju bara en massa skit! Jag menar titta på texten, galet säger jag eller så har den en djup undermening som jag inte greppar. Fast refrängen är ju lätt att lära sig iaf. Jag antar att jag kan vara glad att jag inte är i Sverige i sommar och behöver lyssna på den :P

Svennebanan, svennebanan...


Tack som fan kap kun kap, koh pangan koh tao khao lak
Fuck it i phuket pingpong show, kalla folket för tjingtjonghoes
Trekant i grekland leka stekarn, bakfull redan fredag
Mallis kanarieholmarna
Mickey dee’s ha barn i bollhavet
En riktig stilikon med silikon, bor i samma stad som du vill ifrån
Kvinnomisshandel solariebrännna
Fixa mat, vad fan har vi hemma
Soppatorsk och foppatofflor
Barnen nersjunkna i tv-soffor
Ordning o reda, lådvin på fredag
Kunskap från wikipedia
Tonårsgraviditet, ångesten ingen vet
Minnesluckor barn med syrran, vill alltid vara kvar i fyllan

Svennebanan, svennebanan...

Dansa bugg lyssna på carola
Manikyr permanenta håret
Återträff med högstadieklassen
Avundsjuka på överklassen och gilla kungafamiljen
Spyr utav dagen-efter-piller
Skvaller o hänt i veckan
Grannen hembränt o bläckan
Nätpoker karaoke
Man kan ju inte bara ha tråkigt
Finlandsfärja Bon Jovi-covers
Living on a prayer looptroop rockers
Raggarbilar power meet, gällivarehäng fan va fint
Fyllebråk på McDonald's, gå hem o bli rånad
Ungefär en gång måna'n
Lönehelg försök o svälj stoltheten ur en ölbutelj
En stor stark o hotshot
Hur länge har det pågått, skit i det, gonatt o sov gott

Svennebanan, svennebanan...


  Dagens foto 090504-090510

En intensiv första vecka i Melbourne så uppdateringarna av den här bloggen har blivit lidande men här kommer så fotona i utmaningen.
Jag vet att det är den 10:e först imorgon men eftersom jag redan planerat vad jag skulle ha för kort så tar jag med det nu. I Australien är det nämligen Mors dag just imorgon och jag vill skicka den här rosen till alla mammor där ute. Så i år får ni dubbla gratulationer från mig, för i Sverige inträffar väl Mors dag den sista maj om jag inte har fel för mig.
Visst är det galet att jag publicerar höstbilder i maj, men så här det ju i bakvända landet Australien. VI har höst och går mot vinter och lönnen är inte krispigt grön utan har sina vackra höstfärger.
Man vet att man bor på hotell då tvättmedlet och diskmedlet kommer i små portionspåsar...
...och man kommer hem från jobbet och finner handdukarna i badrummet prydligt vikta, schampoflaskorna märkligt nog fulla igen och tvålen ny, fräsch och inslagen. Det måste vara en magisk lägenhet. :)
Men alla sagor har ju även ett ont monster, så även sagan om den magiska lägenheten. Brummande och blinkande sitter den där på väggen, lägenhetens enda värmeförsörjning (placerad i hallen). Element verkar inte vara ett känt begrepp i det här landet. Precis i närheten av monstret blir det VÄLDIGT varmt, och långt ifrån det i exempelvis sovrummet, inte ens i närheten så varmt. Det drar från fönstrena och det enda som skyddar lite är de tjocka dubbla gardinerna som  man måste dra för, för att överhuvudtaget behålla någon som helst värme inomhus. Var det ett I-land jag kommit till? VI ska inte ens börja prata om badrummet där golvvärme på klinkersen verkar vara okänt och värmeförsörjningen istället kommer från taket!
Släng dig i väggen Bokia, det är såhär en riktig bokhandel ska se ut :)
Ja, så ser det ut mitt nya sovrum i min nya lägenhet. Lite sterilt som hotellrum lätt kan bli men jag ska nog kunna piffa till det lite och bo in mig så det känns mer som hemma.
Inlägget med länkar till andra "dagens foto" bloggare hittar du HÄR

  Mon Amie...

Marianne Westmans klassiska Rörstrandsservice från 1950-talet är tillbaka. Mamma har haft kaffeservicen hemma så länge jag kan minnas men små söta kaffekoppar är inte min grej, jag dricker hellre mitt kaffe ur en mugg. Mönstret är däremot väldigt fint och den nya muggen och assitten föll mig därför verkligen i smaken.
Är du i Skåne (i Helsingborgstrakten) ska du inte missa att köra förbi Höganäs Design Outlet (som nu byter namn till Iitala Outlet) och kanske köpa med dig ett par söta Mon Amie muggar hem. Det kan du ju givetvis även göra i vanliga affärer och priset ligger på 149 kr för muggen och detsamma för assietten.

  Hammock de luxe


Den här lyxiga hammocken designad av Erik Nyberg och Gustav Ström hade inte varit dum att ligga och läsa i en solig sommardag eller vad säger ni? Den kräver ju sitt utrymme med sin längd på 3,7 m och höjd på 2,9 m men exklusiv design det bjuder den på.

  Dagens foto 090501-090503

Som utlovat ska jag försöka hinna med min "dagens foto" utmaning trots att jag numera befinner mig på andra sidan jorden och mest gör uppdateringar i Australienbloggen.
Letade efter det grövsta brödet i butiken och det var detta. Inte för att det var särskilt grovt men det enligt förpackningen så är det ju för mäns välbefinnande :P (tror de syftar på människan men jag läste det som mäns och då blev det ju lite roligare).
En fin välkomstkorg fick jag från företaget i lördags när jag kom fram. Fylld med tandborste, tandkräm, lite drycker och snacks. En fin och uppskattad gest :)
Resan tar sin början..efter bilfärd ner till Malmö måste väl tåget mot Kastrup räknas som etapp nummer två. Tack MamBo för att ni skjutsade mig och gjorde mig sällskap de första två etapperna. Resterande fick jag klara själv men det gick ju det med.
Inlägget med länkar till andra "dagens foto" bloggare hittar du HÄR

RSS 2.0