Regn å rusk - sommar i Lule

Oj vad länge sen det var jag uppdaterade min kära blogg. Har ju som sagt inte varit i Luleå på ett bra tag och därmed inte haft samma möjlighet att uppdatera. Men nu är jag tillbaka. Har faktiskt hunnit både jobba två dagar och varit hos Nettan i hennes stuga i Nikkala ett par dagar också. Jag och mitt lilla zoo kom precis tillbaka. Roligt att umgås lite med Nettan, har inte blivit så mycket av den vara i vår annars. Men nu fick vi lite tid till att prata, basta, skrapa husväggar och göra Haparanda osäkert ;) Var på IKEA i Happis för första gången. Inte för att det skiljer sig så mycket från alla andra IKEA jag varit på men ändå :P Var dessutom så duktig så det enda jag köpte var flyttkartonger och en skärbräda. Känner mig mycket stolt faktiskt!

Tänkte jag skulle sammanfatta min vistelse hemma i Asarum i några bilder istället för att skriva en massa. Gjorde som sagt inte så mycket speciellt. Umgicks med familjen och tog det lugnt mest. (klicka på bilderna för att se dem i större format)


Systeryster i nypermanentat hår. SNYGGT!


Anna gottar sig i solen.


Mammas helt underbart vackra kalla.

Pollux och Kenzo.

Nova tycker om att mysa där det är lite trångt.

På scrappingfronten inte så mycket nytt. Hittade nya clearstamps från Gel-á-tins som jag bara var tvungen att unna mig. Tyckte de var så fina :) Har som sagt inte hunnit testa dem ännu men jag hoppas jag har tid och ro att sätta mig ner snart. Beställde även fina brads från Nunndesign som jag också ser fram emot att använda.

image87
Fancy flakes big
Bild: Scrapbodan



Flourish heter bradsen och jag beställde dem i silver.
Bild: Nunndesign


Närmast är det annars jobb, börja plugga till tentorna och börja flyttpacka så smått. Nedräkningen har börjat. Den andra september drar jag. Vart vet jag ju dock inte men det hoppas jag ska ha löst sig tills dess. Så söka x-jobb står också högt upp på prioriteringslistan. :) Så även att träna Pollux. Ska göra vattenprov med Pollux den 15 juli så vi måste träna lite innan dess om det ska gå vägen. Har varit lite slött nu när vi varit hemma. Men jag tror nog det ska gå vägen.Någon Sarekvandring blir det tyvärr inte den här sommaren även om jag hade sett fram emot det. Saker kom emellan och planerna ändrades. Hoppas bara att jag och J ska kunna hitta på något skoj under den där veckan vi skulle ha vandrat för jag har ju trots allt tagit ledigt från jobbet och så.

Jobbet ja, känns skönt att jobba på Teknikens Hus i sommar. Jag kan ju jobbet utan och innan och behöver inte direkt lära mig något nytt. Dessutom är det ju trevligt att ha glada besökare (förhoppningsvis) runt omkring sig istället för förra årets sura miner och utskällningar på campingen. Längtar verkligen inte tillbaka. Nästa vecka öppnas dessutom den nya utställningen "Alla tiders poler" Lite coolt med en polarutställning mitt i sommaren med isbjörnar, kylrum och allt! Utställningen är skapad av TH och har varit på svenska ambassaden i Washington D.C under våren men kommer alltså vara i Luleå under sommaren. Dessutom finns en annan utställning som heter "Pingvinliv" på plats. Helt underbara fotografier av pingviner tagna av naturfotografen Brutus Östling.


Lite reklam för Teknikens Hus, som helt klart är värt ett besök nu i sommar! :P

Kram och hej!


Tillägg kl 00:04
Blev lite scrappande redan ikväll med Carin. Hade lovat att hjälpa henne med ett album hon ska göra som present på en kompis bröllop. Ville ju själv testa mina nya snöflingestämplar så jag scrappade en dubbel LO om när jag var med mina gamla korridorskompisar på roadtrip till ishotellet 2005. Blev riktigt nöjd med resultatet dock blev korten jag nu lägger upp här inte särskilt bra men de får duga så länge. Visst är snöflingorna söta, finns dessutom många fler än de jag använde idag vilket gör det hela mycket roligare. Tyckte journalingen blev riktigt bra bakom kortet från Absolut Icebar uppe i vänstra hörnet på den högra LO:n. Väldigt nöjd med min stämpeldyna också som faktiskt funkar både på papper och på foton precis som den utlovade! Vill slutligen tillägga vad tråkigt jag tycker det är att sitta och rita och klippa ut gångjärn. Vill verkligen ha en QK die så jag slipper göra det fler gånger ;)

(klicka som vanligt på bilderna för att se dem i större format.)


  Sommar och sol!

Vad ljuvligt skönt det är med sommar! Just nu befinner jag mig i Linköping hos J. Anna och jag hade en roadtrip upp hit igår kväll.

En uppdatering av läget sen sist:
Jag är känd för att ha ganska stor dos av otur och här kommer veckans bevis på detta. Jag flög som sagt ner till Ronneby i måndags pch landade kl 19.10. Allt var frid och fröjd och Nova var hur snäll som helst på planet. Problemet började när vi hade landat och mitt bagage INTE dök upp! Som tur var så kom iaf Pollux fram. Mitt bagage har försvunnit vid något tidigare tillfälle men då dök det upp ganska snart. Det fanns en chans att väskan skulle dyka upp på det sista flyget för dagen men det gjorde det förståss inte. Det dök inte under förmiddagen i tisdags heller så då tog vi kontakt med SAS. Ingen kunde tala om var min väska befann sig. Men vi fick iaf reda på reglerna som gällde för borttappat bagage. Jag hade ju inga andra kläder än de jag hade kommit i och det var inte så mycket för det var varmt i Lule när jag åkte därifrån. I vilket fall så kom vi fram till att SAS ersätter underkläder och toalettartiklar till 100% vid sådana här situationer och övriga kläder man måste köpa med 50% så jag och mamma gav oss ut på lite shoppingtur så jag kunde få lite nya kläder att byta om till. Bagaget dök inte upp på hela tisdagen och inte på heller på onsdagen...inte förrän efter halv nio på kvällen! Jag vet fortfarande inte var det har varit men det var ju tur att det kom till rätta till slut! Och jag fick ju lite nya kläder på köpet...nu ska vi bara se om jag får tillbaka pengar från SAS, papper och kvitton ska skickas in....mycket jobb för att SAS har gjort fel!

Pollux och Kenzo kommer jättebra överrens. Pollux är alldeles för snäll bara, Kenzo busar jättemycket och vill gärna bita Pollux i hans långa öron med sina sylvassa valptänder. Men igår hade de tydligen kurat ihop sig och sovit på varandra så det kommer nog lite lugnare tider också då Kenzo inte behöver hänga i Pollux konstant! Nova och Trulsan (mammas typ 14 åriga katt) håller också på att bli polare. Inget mer fräsande och inga fler kutade ryggar. Schyst!

Annars så har jag inte hunnit med så mycket känns det som. Varit mycket kalabalik runt väskan och sen har Anders och Linda varit på besök hemma också så vi har umgåtts, spelat kubb, solat (jag har faktiskt blivit lite brun!) och ätit gott hela veckan! Så igår kom Anna på morgonen, vi softade under dagen i typ 30 graders värme. Sen begav vi oss ut på vår lilla roadtrip på kvällen i Annas dieseldrivna volvo utan AC som låter lite som en traktor :). Å nu är vi här i Linköping. Anna har varit på kurs och kom precis tillbaka. Kvällen bjuder på hippifest på fallskärmsklubben. Imorgon blir det sightseeing, Bosses glass, lite IKEA och kanske Oceans Thirteen på bio...vi får se. På måndag morgon åker jag och Anna söder över igen. Mamma ska ha Tupperware party på måndag som jag ska vara med på. Och så är Emma hemma också, hon kommer hem från Halmstad på söndag.

Ja det var en kort kanske något förvirrad uppdatering av läget!

Kram

  Första RIKTIGA sommardagen!

Ojoj, vad fint väder det är idag! Solen skiner och det är varmt, särskilt här inne på Teknikens Hus men ute också. Himlen är klarblå och det är bara sååå härligt! Åt till och med frukost för första gången på min skuggiga balkong utan att frysa det minsta i morse. Är som sagt och jobbar, och det var jag igår också...å i fredags.

Spelade brännboll igår efter jobbet med Anna I och hennes kompisar. Var riktigt skoj.
År och dár sen jag gjorde det sist. Men jag lyckades träffa bollen, med det runda racket (eller vad man kallar det) även om bollen kanske inte kom så långt. Pollux var också med och han skötte sig exemplariskt trots vinande bollar hit och dit (och även ett och annat slagträ)!


Anna I, somrig och snygg på brännbollen!

Passade på att grilla en sväng också men det var lite kyligt eftersom det blåste en del. Gör nytt försök med grillandet ikväll tror jag. Nettan och jag ska umgås och det ryktades om grillning hemma på min gård så vi kanske hänger på!

Imorgon blir det packning och sedan bär det av hem till mamma ;) Ska bli skönt med lite semester. Blir troligtvis en tripp till Linköping nästa helg. Anna G ska gå på endagskurs i Örebro och ska köra upp från Skåne. Hon vill ha körsällskap och jag åker ju gärna till Linköping och Jonas även om det bara blir över helgen;)


Tillägg kl 00.40
Vilken eftermiddag/kväll. Grillning/kubb/vänner/hundar och massa skratt! Verkligen en lyckad dag! Hade förresten 27(!) grader på min balkong i eftermiddags i kvällssolen, det ni!

image76
Resultatet av min kylskåpstömning. Visst ser det mumsigt ut. Tänk vad man har för skatter i sitt kylskåp!

(Klicka på bilderna nedan för att se dem i större format.)



Nu blir det natten, massa att fixa imorgon innan jag far till Karlshamn.

Kram och hej!

RSS 2.0