I've been addicted to you...

Hörde precis James Blunt sång Goodbye my lover på radion när jag körde hem från stan efter att ha släppt in Gizmo. H&M missade förresten sitt flyg och blev fast i Düsseldorf över natten (nu blev det sådär roligt Emma :P). Blev bara så ledsen. Tänk att en sång kan göra att man känner så....så mycket känslor en sång kan framkalla, både ledsamma och glada.....Denna gången väckte den en ledsam saknad efter J....Did I disappoint you or let you down?
Should I be feeling guilty or let the judges frown?
'Cause I saw the end before we'd begun,
Yes I saw you were blinded and I knew I had won.
So I took what's mine by eternal right.
Took your soul out into the night.
It may be over but it won't stop there,
I am here for you if you'd only care.
You touched my heart you touched my soul.
You changed my life and all my goals.
And love is blind and that I knew when,
My heart was blinded by you.
I've kissed your lips and held your head.
Shared your dreams and shared your bed.
I know you well, I know your smell.
I've been addicted to you.

Goodbye my lover.
Goodbye my friend.
You have been the one.
You have been the one for me. I

am a dreamer but when I wake,
You can't break my spirit - it's my dreams you take.
And as you move on, remember me,
Remember us and all we used to be
I've seen you cry,
I've seen you smile.
I've watched you sleeping for a while.
I'd be the father of your child.
I'd spend a lifetime with you. I
know your fears and you know mine.
We've had our doubts but now we're fine,
And I love you, I swear that's true.
I cannot live without you.

Goodbye my lover.
Goodbye my friend.
You have been the one.
You have been the one for me.

And I still hold your hand in mine.
In mine when I'm asleep.
And I will bear my soul in time,
When I'm kneeling at your feet.
Goodbye my lover.
Goodbye my friend.
You have been the one.
You have been the one for me.
I'm so hollow, baby,
I'm so hollow.
I'm so, I'm so, I'm so hollow.

  Vårtecken

Hinner inte blogga denna veckan. Väldigt upptagen med slutspurten på mitt x-jobb. Så skönt när det är över. Åker till Luleå på onsdag kväll i nästa vecka. Snö...känns väldigt avlägset när man tittar på hur det ser ut runtomkring mig. En solig fin vårdag här idag så jag kunde inte låta bli att ta kameran med mig ut i trädgården och dela med mig.

image824
Visst är det underbar gul färg på krokusen, kanske är just för att allt annat runtomkring i naturen bara är brunt och grått. Glad blir jag iaf av att titta på dem.

image825
Väderpinnen är också på gott humör idag.

image826
Vintergäck finns det också gott om i trädgården.....

image827
...och även lite vita, dubbla, fina snödroppar.

Det var allt jag hade att rapportera idag. Imorgon kommer M&H hem så då minskas mina uppdrag till att ta hand om 2 hus, 2 hundar, 2 katter och 1 mormor.

  Tisdagsunderhållning....

...ja vad ska jag säga. Sån här humor har jag :P Synd bara att det är amerikanskt och att de är så känsliga och inte får säga fucking så det blir *piip* *piip* hela tiden. Men bortsett från det är det skoj!

Sarah Silverman is fucking Matt Damon....

Å så Sarahs pojkvän, Jimmys, respons....kändistätt var det här.

(Kolla in lamporna på väggen - Pistillo my friend, kan inte låta bli att nämna det :P)

Kul när folk kan bjuda på sig lite!

  Lisa Rinnevuo

Ja, det blir lite fler inredningsinlägg nu. Beror kanske på att jag funderar mycket på vad jag ska ha i min nya lägenhet och nu känns det ännu mer motiverat att skriva om saker jag tycker är vackra. Dit hör definitivt Lisa Rinnevuos tavlor. Definitivt något som drar blicken till väggen. Vem vet....kanske det kan få hänga en litografi av Lisa på någon av mina väggar för ett original har man ju knappast råd med. :P

Här är några exempel lånade från Konst & folk

image816
Little Michael

image817
Mariko

image818
Cheek to cheek

image819
Kimmono

image820
Smilla

image821
Daydream

image822
Perfect day

image823

Ur Elle Interiör:
Sitt första porträtt sålde hon redan 1995 och nu, drygt tio år senare, är hennes konst populärare än någonsin. Lisa arbetar i akryl, olja och tusch och hennes målningar är rättframma, färgstarka och omedelbara. Tung svärta står i bjärt kontrast till klara eller pastelliga kulörer.
- Många säger att de blir glada av min konst, men jag är inte ute efter att få någon speciell reaktion. Det viktiga är att folk blir berörda. I många av hennes verk vindlar textslingor med uppmuntrande budskap: ?Tro på dig själv?, "Finn din egen väg", "Stay pure and simple", "Peace is my favourite state of mind", och Lisa gör också målningar med enbart text. -Jag älskar att skriva lika mycket som att måla, texterna är mina tankar och min livsfilosofi. Jag vill förmedla dem till betraktaren, helt enkelt.

Några av hennes litografier finns tydligen i Luleå på Klassisk Skandinavisk form så jag får nog ta en titt när jag är på besök norröver i mars. Inte ens varit inne i butiken när jag bodde där...usch å fy. Skäms på mig!

  Skoförvaring

Tittade min vana trogen in på designonline.se, de har så mycket roligt och inspirerande där. Tyvärr brukar ju allt vara hiskeligt dyrt men inte den här smarta och samtidigt klädsamma skoförvaringen. Varje del köps separat (kostar 69 kr) och sätt sedan samman som en länk, antingen vertikalt eller horisontellt. Fiffigt säger jag!

image815
Pejl heter den, designad av Ehlén Johansson. Kommer i sex olika färger.
Klicka på bilden för att komma direkt till sidan.


  Dyr hobby det här...

...som min syster så fint uttryckte det Men men vissa hoppar fallskärm eller köper dyra teknikprylar...jag scrappar :P

Har hittat ytterligare en maskin som man ju bara MÅSTE ha (eller hur :P ). Det är givietvis inbindningsmaskinen Bind-it-All från Zutter. Coolt att kunna göra sina egna små album eller stora med för den delen. Hamnar direkt på min (alldeles för långa) önskelista!

image813
image814

HÄR (pdf-fil) kan du se en detaljerad förklaring till hur man går till väga när man gör ett eget album med Bind-it-All.

En demonstrationsvideo av hur man använder maskinen. Lite jobbigt att hon läspar men man får i alla fall se hur den funkar :P

Maskinen finns att köpa både på InkyWings och Annas Scrapbooking för 599 kr.
Nettans Scrapnooking4you har den för 569 kr.
Mazarin Knep & Knåp säljer den för 585 kr.

Allt skrivande om maskiner och verktyg som man måste om man är en sann scrappingnörd har resulterat i en ny kategori: Scrapbooking - verktyg.

  Digitala skärmaskiner del 2 -Boss Kut Gazelle

Ojoj, kan inte annat än att direkt skriva om nyheten som Anna så snällt tipsade mig om idag. Boss Kut släpper en ny digital skärmaskin - Gazelle. Glöm QK Silhouette säger jag, den här verkar strået vassare (och då gillar jag ändå verkligen QuicKutz).
image813

Bumbelbee Scrapbooking kan man förbeställa maskinen (bröjar säljas i maj först så de första levereras i juni) och följande beskrivning är ett utdrag från sidan.

Nu är den äntligen här! Tänk att kunna använda 12x12 fullt ut i en digital maskin! Du kommer att fullkomligt älska denna innovativa digitala skärmaskin med sin kompakta profil och läckra design från Bosskut! Maskinen är designad för dig som scrappare och arbetar med ett högt tryck på 500 gram, vilket gör att den enkelt klarar att skära igenom t.ex. tjock cardstock!

image812
Fronten har en "pull-down" lucka som förvandlas till en pappersmatare när den är öppen. I stängt läge så skyddar luckan skäraren och gör förvaring och transport enkel och smidig.

Du behöver inte längre kämpa med komplicerade program/mjukvara som är svåra att förstå sig på. Gazellens mjukvara är så användarvänlig att du kommer att kunna skära ut former, motiv och annat på mindre än en timma!

Bosskut Gazelle har en mängd roliga funktioner som bl.a embossing och att brodera! 12" skärvidd ger dig en mängd nya dimensioner att arbeta med jämfört med t.ex 6" maskiner såsom Silhouette, m.fl. Nu kan du skära t,ex en riktigt stor flourish!

Specifikation Gazelle:
- Har 12" skärvidd. Kan skära ut 12" x 24"
- Skär utan problem igenom tjock cardstock, glitterpapper, tjocka metallpapper, vinyl, skum och lättvikts chipboard
- Sammanfoga ord, former och motiv direkt i Gazelles mjukvara
- Skapa dina egna bilder
- Scanna bilder
- Rita, skär, sammanfoga, skugga, pierca, brodera, gravera, m.m.
- Addera dekorativa kanter till dina bilder mes "sax verktyget"
- Skärhastighet är imponerande 600 mm/sekund

Låter väldigt lockande att man kan skriva ut så stora motiv plus att man kan skära i en mängd olika material, t.o.m filt och chipboard vilket inte Silhouetten klarar! Du kan se den in action på YouTube HÄR.

Priset för den lilla älsklingen är 4 100 kr.Tycker dock den var lite dyr (givetvis när det är nått man vill ha). En Silhouette går som jag nämnde i förra inlägget på ca 3 300 kr men å andra sidan klarar den ju inte lika stora format. Känns lite riksfyllt att köpa något som man inte kunnat läsa lite användarrecensioner på heller så det blir väl till att lugna sig lite. Fast det är alltid kul att vara först också :P Men jag kanske ska satsa på att skaffa möbler till min lägenhet först.

  Digitala skärmaskiner del 1 - QuicKutz Silhouette

image814
Med anledning av nyheterna Anna delade med sig av idag börjar jag en liten serie om digitala skärmaskiner då jag länge drömt om att äga en sådan. Att kunna skriva ut i alla fonter som jag har på datorn låter väldigt lockande. Vilken variation man kan få! Först ut är QuicKutz Silhouette som jag trånat efter ett tag (fast nu har jag insett att det faktiskt finns en hel del andra alternativ).

På QK svenska och den officiella hemsidan hittade jag följande information:
Med QuicKutz Silhouette, som kopplas till din dator, kan man skära ut digitala figurer och alla true type fonter (typsnitt) som är installerade på din dator. Möjligheterna är enorma!
 • Figurerna du skär ut kan vara i storleksordning 1/4 " (ca 6 mm) - 8" (ca 20 cm).
 • Vid köpet medföljer en skärmatta, en kniv med tre olika skärhuvuden samt 50 olika digitala figurer att skära ut.
 • Det går att skära ut i bland annat vinyl, vellum, cardstock och papper upp till 0.3 mm tjocklek. Man får aldrig skära chipboard i maskinen även om den går under den maxiamala tjockleken.

En recension av maskinen hittar du på Scrappiz.se (mycket bra sida btw) och en steg för steg guide hur det går till hittar du HÄR. Ytterligare en recension hittade jag på SWE Scrapbook. De som har en Silhouette och har skrivit om det på nätet verkar verkligen nöjda. Priset för skönheten är ca 3 300 kr. Låter säkert dyrt särskilt i öron till icke-scrappare. Men med tanke på att ett alfatbete till en manuell stansmaskin kostar ca 1 500 kr så inser man snabbt att man tjänar på det i längden!

QK digitala mallar finner du HÄR. Vet inte om det funkar att använda mallar från andra företag, inte lyckats få klarhet i det.

Har du erfarenhet av att använda Silhouette får du hemskt gärna dela med dig!

  Superstart.se

image809
Vill bara tipsa alla som inte insett hur bra superstart.se är att ha som just startsida. Där kan man ha allt man kan tänkas behöva lätt tillgängligt.
Du kan
 • kolla väder- och pollenprognoser
 • hålla koll på mailen
 • se nyheter
 • få recept
 • lagra filer
 • skriva kom-ihåg listor
 • hålla koll på dina favorit tvprogram mha en personlig tv-tablå
 • omvandla mått/vikt etc
 • hålla reda på födelsedagar
.....ja valen är oändliga. Dessutom kan du nå din startsida från vilken dator som helst. Jag har använt den ett bra tag men kom idag på ytterligare en funktion som gör det så himla mycket bättre. Jag kan hålla koll på alla mina favoritbloggar. Jag kan se om de skrivit några nya inlägg och drar jag markören över en rubrik får jag dessutom en förhandstitt på inlägget. Hur bra som helst, mina bloggrundor kommer bli så mycket mer effektiva! Så här kan det se ut:

image808

Tog ett tag innan jag kom underfund med hur man skulle göra med de där rss-flödena som gör att det hålls uppdaterat. Men det var inte så svårt.

Liten guide till att lägga upp bloggar i superstart.se:
 1. Klicka på "Nya Block" längst upp till vänster
 2. Under "Populära block "hittar du "Nyheter/RSS"
 3. I fältet "Adress till sida" skriver du in adressen till sidan och flödet. För alla blogg.se sidor slutar det på index.rss tex skulle jag skriva http://tokfias.blogg.se/index.rss om jag ville lägga till min blogg.
 4. Har du svårt att hitta adressen till flödet, vilket jag inte har en aning om hur man ska kunna veta egentligen, kan man gå in på netvibes.com och söka reda på den genom den sidan. Sedan är det bara att kopiera in den i adressfältet på superstart.se. (Finns säkert andra sätt att få reda på det men så här gjorde jag)
 5. Detta steget kan du hoppa över om du redan vet den fullständiga adressen. För att söka rätt på adressen via netvibes räcker det om du vet adressen till sidan. Då går du in på "Lägg till innehåll" längst upp till vänster. klickar på "Lägg till webbflöde". I rutan efter "Länk" skriver du in webadressen och klickar sedan på "Lägg till". Ett antal alternativ kommer fram. Kopiera den adressen som det står RSS efter och klistra sen in i superstart.se
 6. Klicka på spara och det är klart!!
Nu ska jag fortsätta skriva!
Kram kram

  QuicKutz på svenska!

image806
Nu finns det även en QuicKutz hemsida på svenska. Det ni! Där kan man läsa om nyheter, få inspiration och tips etc. Klicka på bilden ovan för att komma dit.

Där läste jag bland annat om ScrapEvent of Scandinavia som kommer äga rum i Helsingborg den 26-27 april. Hade varit hur skoj som helst att gå på den. Kostar dock en del, närmare bestämt 2 500 kr (även om både mat, 6 st kurser och material ingår i priset) Har du svårt att motivera en resa till Helsingborg så finns det hjälp även för det. Titta HÄR (klicka på Varför... ti den högra menyn) för 13 argument till varför du ska åka på ScrapEvent of Scandinavia 2008. Det finns helt enkelt inga undanflykter. :P

För att fira "sjösättningen" av sidan har de just nu en liten tävling med fina priser (skulle inte tacka nej till att vinna en Silhouette som råkar vara 1:a pris). Det hela går ut på att man ska skapa en LO där man bara använder QK dekorationer. Jag har redan börjat fundera på hur jag ska göra. Kanske nått vi kan göra tillsammans Anna?? Senast den 21 mars ska man skicka in sitt bidrag. Läs mer om tävlingen HÄR.

Kan meddela att jag hemskt gärna skulle vilja ha en Silhouette och vinylpapper så jag kan göra min egen väggdekoration. Hur coolt hade inte det varit?! Nedanstående finns på ScrapHouse kontoret. Härligt motto!

image808
Bild: quickutz.se

När jag ändå håller på kan jag även tipsa om Scrap- och stämpelmässan i Helsingborg som äger rum den 5-6 april. Precis helgen innan jag börjar jobba i Jönköping så det blir tyvärr inget besök för min del. Har fullt upp med flytt och lägenhetsfix då.

Nog scrappat i tanken. Inte hunnit med nått på papper på RIKTIGT länge nu. Men snart så kanske.... Tillbaka till x-jobb (snart är det klart - underbart!)

Kram

  Takkrona

Lite inne på att jag ska ha en takkrona i sovrummet. Fastnat lite på att den ska vara svart. Surfat runt lite för att se vad som finns på marknaden och här är några förslag.

image790

Lisa från Lampgustaf: Pris - 1 495 kr på Belysningsdesign.se (Riktigt snygg tycker jag - iaf på bild) Finns även i krom och då är den billigare.

image791
Maria från Ellos: Pris - 719,50 kr (Rabatt just nu har kostat 1 799 kr). Tycker den ser lite mer plastig ut bara. Inte helt kolsvart utan kallas rökfärgad på en del ställen.

image792
Ariel från Markslöjd: Pris - 1 495 kr på Haléns. Gillade den - blev lite inne på en i krom när jag såg den när jag tänker på vilka tapeter jag ska ha i sovrummet och så. Man kanske tröttnar på svart?! Alltid har man svårt att bestämma sig :P

image793
Maria-ThereseElkedjan. Pris: 1 145 kr.

image795
Placid från Smålandsdesign : Pris: ca 2 000 kr. Cool tycker jag!

image805
Black Magic, även den från Smålandsdesign.(Finns i svart och krom) Den dyraste av dem alla. Pris: 5 345 kr på Inredningsfabriken.se

image796
Silly heter den här och jag hittade den på Handladesign.se för 1 199 kr.


Tillägg 18 feb:
Hittade några fler kronor. Den här heter Solhaga (tillverkad av Aneta) och kostar 998 kr på LampLagret. Den är inte helsvart utan svart/rostbrun. Tror dock att jag vill ha mörka prismor om jag väljer en takkrona i en mörk färg. Fast än en gång....svårt att bestämma :P

image798

Ytterligare en hittade jag på EM. Svaneholm heter den och kostar 1 295 kr.
image801

Mio
bjuder på den här varianten. Deco var namnet och priset 1 490 kr. Finns även i brun eller krom.
image802

Lyktan
har två olika varianter: Gripsholm (tv) och Octopus.
image803image804

Nu när Emma kommer hem (med sin brutna handled - stackars syster) så ska vi gå på Ljus & Miljö här i Asarum och titta på vad de har där. Massa lampor finns det så jag tror de har svarta takkronor också.

Tillägg 21 feb:
Efter mycket om och men och efter att ha varit och tittat i butiker med belysning och sett en del av lamporna ovan live så konstaterade jag att en svart skulle ge lite väl skarp kontrast i rummet. Så därför slog jag till på Solhaga - hittade den på elkedjan. Den är svart metall som är "duttad" med lite brunt så den blir ett mellanting. Väldigt fin var den. Tror den kommer passa i mitt grön/bruna sovrum....kommer bilder när det är färdigt.

  Vin är gott!

Men om man ska ha några flaskor hemma är det trevligt med ett vinställ. Det har jag inget än. Har hittat några fina som jag tänkte dela med mig av:

image739
Paolo Fruit tree som jag hittade på Chiasso.com Pris: $68

image740
Där hittade jag även Looped Wine holder som man antingen kan ha stående eller liggande. Pris: $168image742
Wine knot i björk och valnöt gillar jag. Spanat in den jättelänge. Hittade den för $85 på violet.com

image750

Puzzle är ett ganska coolt vinställ. Lite plastigt kanske. $60 är priset på wrabables.com

image751
Pulltex - ett vägghängt vinställ för 6 st flaskor som jag hittade på Culina.se för 965 kr.

image752
Fonare vinställ -tillverkare Zack - även det från Culina.se för 895 kr.

Finns säkert mer snygga där ute men detta är några stycken lite annorlunda i alla fall.

  Will you be my Valentine?

image789
Japp, då var den här, alla hjärtans dag. Dagen som alla singlar hatar :P Nog känns det lite tungt att inte ha någon speciell att dela den med men jag överlever. Tycker inte dagen handlar bara om att visa uppskattning för pojkvännen eller flickvännen som man älskar utan även familjemedlemmar och vänner som man ju också älskar. Så därför vill jag skicka en speciell hälsning till min familj och mina vänner:

Tack för att ni finns och ställer upp för mig i alla lägen! Ni betyder jättemycket för mig och jag hoppas att ni alla vet det även även om det tyvärr kanske inte alltid riktigt framstår så :P

Massor med rosiga och hjärtliga kramar på kärlekens dag!

image787

  Woho, den blev min!

Nu är budgivningen avslutad med mig som vinnare. Känns grymt!

image784
Oxelgatan med sina dryga 300 lägenheter - mitt nya hem!

image783
Planritningen är inte skalenligt ritad, den stämmer inte helt, men såhär ser min nya lägenhet ut!

Nu ska bara papper skrivas på och fixas med banken innan det är helt 100 procentigt men om det inte hinner komma in ett högre bud innan papprena är påskrivna och klara så är det inte några problem. Stort steg i livet att äga lägenhet! Ska bli så skoj att fixa iordning den. Den 25:e mars får jag tillträde så då kan flytten börja :P

Nu ska jag skjutsa mormor till bingo! :P

Kram kram

  Soffpotatis?!

Ljuvliga soffor har jag hittat hos Brunstad. Fastnade särskilt för soffserien Fantasy, gillar när soffan är lite rundad. Blir lite mer liv i rummet då. Titta bara på den här bilden från tidningen Drömhem & trädgård.

image785

Sen skadar det ju inte att det är det mönstret det är på dem på den här bilden. Helt i min smak! Gillar dock inte metallbenen utan jag hade valt träben på möblerna vilket går att göra. Man kan bygga ihop en egen soffa efter tycke och smak på hemsidan. Tyckte fåtöljerna var hemskt mysiga de med. Sting heter dem och de har reglerbar höjd. Deras underrede kommer dock i blank krom.

Sen är jag helt kär i den här divanen eller schäslongen från Svensson i Lammhult. Paris heter den och den går naturligtvis att få med annan klädsel men jag gillar den turkosa, som en karamell i rummet! Pris: 9 850 kr. Ja, drömma kan man ju alltid få göra.

image786
Klädd i tyg: Velluto 5039 turkos med avtagbar klädsel.

  Lägenhetsjakt

För er som inte är så hemma i Jönköpingstrakten kommer här en karta över kommunen. Uppe till vänster hittar ni Fagerhult där jag ska jobba - ungefär 3-4 mil från Jönköping.

image778

Det där med boende i Jönköping verkar inte helt lätt. Började i helgen kika mer på hemnet och fundera på om jag skulle försöka köpa en lägenhet istället för att hyra en. Då går ju pengarna lite mer till en själv i alla fall. Troligtvis får man ju tillbaka pengarna när man så småningom säljer. Hittade några intressanta objekt och bestämde under lördagen att jag (tillsammans med Bo och mamma) skulle åka upp och gå på några visningar som skulle hållas under söndagen. Hadeenstycken 2:a och två 3:or på listan. 2:an i Torpa och 3:orna på Ekhagen. Områdena är markerade med röda cirklar på kartan nedan.

image779

Den första lägenheten vi tittade på var en 2:a på 58.5 kvm på Gröna gatan i Torpa. Den var ingen hit men det var många som var och tittade. Liten, köket hade låg arbetshöjd och var gammalt med skjutuckor. Den var målad men väldigt slarvigt och badrummet var riktigt dåligt inte stambytt eller stambyte planerat trots att huset var byggt. Ändå var utropspriset 745 000 kr. Månadshyran var låg dock - ca 2 300 kr. (En liknande 2:a gick förra veckan (enligt vad vi hörde) för över en miljon på samma gata)

Den andra lägenheten var en helronoverad 3:a på 67,9 kvm på Törnrosgatan i Ekhagen. Var jättefräsch och fin men kändes lite liten - många som tittade även på denna. Badrummet var jättelitet, kaklat visserligen men inte stambytt där heller och även här var huset från 60-talet tror jag. Köket var riktigt coolt dock (se bilden nedan). Låg hyra även här på ca 2 100 kr och ett utropspris på 695 000 kr. Budgivning pågår just nu och högsta buder ligger på 785 000 kr :)
Uppdatering 13 feb: Budgivningen fortgår och högsta bud är nu 850 000 kr....tur jag inte började bjuda på den.


image780
Coolt modernt kök

Ekhagen ligger drygt 1 km från stora shoppingcentret A6 och ca 4 km från centrum med busskommunikationer och cykelvägar till city. Gott om grönområden och skog verkar finnas i närhetn. Stort plus för Pollux :) Gillade Ekhagen bättre som område men var ändå lite tveksam inför sista visningen. Lägenheten hade inte sett så jätterolig ut på bilderna och hyran var lite högre på den ca 4 000 kr (visade sig bero på stambytet som genomförts i alla lägenheter under 2007).

Det var en ganska stor 3:a på 82 kvm med en bra planlösning på Oxelvägen i Ekhagen. Lägenheten låg på 4:e våningen (lyckligtvis med hiss) med utsikt över Jönköping och Vättern från balkongen. Badrummet var som sagt helt nytt - helkaklat, stort och jättefräscht. VVS-biten fick godkänt av Bo ;)

image781
Superfräscha badrummet - stort och med 2(!) handfat ;)

image782
Det gamla köket som definitivt måste bytas :P

Lägenheten är inflyttningsbar som den är men det finns en hel del att fixa sen allt eftersom. Köket behöver bytas exempelvis. Men den har potential att bli hur bra som helst. Utropspriset var 545 000 kr på den. Efter överläggande och diskussioner fram och tillbaka och ett besök på banken för att kolla upp lån och kostnader det skulle innebära bestämde jag mig för att vara med och bjuda. Så läget just nu är sådant att jag och en annan har bjudit fram och tillbaka lite, de andra har börjat vela lite och förhoppningsvis blir lägenheten min! Stora förändringar i mitt liv just nu. Lite ketchupeffekt känns det som, först händer inget och nu händer plötsligt allt!

Får jag lägenheten ska jag i alla fall tapetsera om vardagsrummet som hade brun-beige linnetapeter och tapetsera om ett av sovrummen samt lägga in parkettgolv där (äcklig plastmatta just nu). Sen får det komma lite efterhand. Har en hel del planer i mitt huvud som jag gärna skulle vilja förverkliga. Den kan bli toppenfin!

Uppdatering kommer så fort jag vet mer!

Kram!

  Nyheter från QK februari 2008

Japp mitt ha-begär är åter väckt. Att QuicKutz skulle behöva komma med nått drastiskt nytt var väl inte oväntat med tanke på konkurrens från stansmaskiner som tar alla fabrikat på dies som ex grodan (Cuttlebug). Så bland februari månads nyheter finner man dessa läckerheterna som jag verkligen blev kär i:

image768
En platta så man kan göra olika längre remsor.

Olika borders man kan välja mellan är bland annat (från vänster)
flourish, contemporary, flowers, grass, hearts & vine:
image777image770image771image772image773image774

Dessutom kommer det två nya alfabeten: Rockstar mini och Mary Jane Grand (som vanligt snygga båda två).

Lite andra blandade figurdies kommer naturligtvis också men jag brukar inte direkt fastna för dem. Mennågot annat som är mer intressant är de två nya seten som tillkommer till familjen nesting dies nämligen ovaler och rektanglar.


Klicka för större bilder

Japp, det var allt från denna rapporten. Alla nyheter kan ni naturligtvis hitta på QuicKutz hemsida. Följ länken ovan bara.

Kram

  Valnötsdröm

Hittade en snygg ny sängstomme som jag blev lite sugen på . Betsad lackerad valnöt (har varit sugen på valnöt tidigare). Venice heter den (kostar 6 950:-) och är en nyhet från Mio:

image766

image767

Höga sängbord har den också precis com Hemnes serien på IKEA som jag gillar.

  Vad har jag missat?!

Förstår inte riktigt hur det gick till och vilket memo jag har missat men tydligen så är det till Thailand man ska åka just såhär års. :P Har ju berättat tidigare att jag ska vara hus- och kattvakt åt mina kompisar som ska åka iväg i 3 veckor (man kan titta på deras resa här - om de orkar skriva något :) ).

Nu ska även mamma och Bo åka iväg 2 veckor till Thailand under (delvis) samma period så nu blir jag helt plötsligt husvakt till två hus, kattvakt x 3, hundvakt x2 (om man nu kan räkna att jag är hundvakt åt min egen hund) och mormorvakt (tihi)....Puh! Hur ska det gå - tur att det är kort pendlingsavstånd mellan husen :P Blir kanske så att jag åker hem hit och x-jobbar och sover i Marias och Håkans hus.

Syster kommer hem i slutet av veckan och jag har bönat och bett lite att hon ska stanna hemma hela v 8 och hjälpa mig lite. Sen skulle det ju vara skoj med lite 'quality time' med syrran också!

image763
Här ska visst mamma och Bo bo (va kul det blev när man skrev så), inte helt fel eller hur?! 5 stjärnigt lyxhotell. Sviten ska tydligen bli deras....ser fram emot att se bilderna sen :)


(Klicka för att se dem i större format)

  JAG HAR FÅTT JOBB!!!

Intervju på måndag - jobberbjudande på torsdag. Det ni! Så här glad känner jag mig:

image762

Fagerhults ringde precis och erbjöd mig traineetjänsten hos dem. Den 7 april startar mina 15 månader som trainee och sedan fortsätter min karriär på Fagerhults (om jag sköter mig :P ). Känns hur gött som helst! Nu är det bara att skaffa sig en lägenhet i Jönköping som kvarstår. Inte det lättaste om jag har förstått det rätt. Så tips mottages gärna! Tänker mig en 3:a eller kanske en 2:a, beror väl lite på pris ;) I tanken är man ju snål student fortfarande. Sen kan jag se fram emot en period utomlands också. Sist hade de tillbringat 4 månader i Kina. Det ni!

Nä, nu ska jag skriva så tangentbordet glöder så x-jobbet kommer lite framåt. För nu är du ju bråttom. Ska hinna göra färdigt x-jobb och redovisa och skriva lite tentor innan det blir flytt till Smålands residensstad!

  Fagerhult

Ja, nu kan jag väl berätta det som jag hållt (i stort sett) för mig själv den senaste veckan. Sökt ett traineejobb på Fagerhult ( Nordens största och en av Europas ledande belysningskoncern) i just Fagerhult utanför Habo (västra sidan av Vättern - norr om Jönköping). I förra veckan ringde de och undrade om jag ville komma på intervju nästa måndag (dvs i förgår) och det ville jag ju naturligtvis gärna. Så sagt och gjort igår körde jag upp till Jönköping. Hade mamma med mig som sällskap för hennes kusin bor i Jönköping så hon passade på att hälsa på .

Var RÄTT nervös ska jag erkänna men jag hade förberett mig väl - både läst in mig på företaget och funderat på svar på vanliga intervjufrågor. Var två mycket trevliga manliga intervjuare som var väldigt lätta att prata med. Kändes lättsamt och avslappnat och nervositeten släppte ganska snabbt. Tyckte det hela gick väldigt bra i alla fall. Kände inte att jag kunde gjort det annorlunda. Fick lite mer information om traineeprogrammet och företaget också och vårt samtal varade 1,5h utan att det kändes jobbigt eller drygt. Avslutade det hela med en rundvandring på fabriken. Så nu är det bara att vänta. De sa att de skulle lämna besked inom 2 veckor. Jobbiga väntan :) De skulle bara kalla till en andra intervju om de kände att de behövde. Var 7-8 st kallade till intervju för de 3 st tjänsterna som finns. Men jag hade ju klarat första gallringen av de dryga 50 sökande så det är ju bra!

Jag och mamma passade på att besöka A6 en snabbis och uträtta lite ärenden innan vi körde tillbaka. Började lyssna på en rolig bok i bilen. Arto Paasilinas Milda makter.

image761

Gud är trött på människorna och hur världen utvecklat sig. Det var inte så här han tänkt sig att det skulle bli. Ett sabbatsår, en välbehövlig semester, skulle vara på sin plats. Men vem ska träda in i hans ställe? Vem ska agera Gud och ta ansvar för mänskligheten? Sankte Per och ängeln Gabriel vill inte axla ansvaret. Det bästa vore om en helt vanlig människa, en from sådan, kunde bli Guds vikarie.

Tornkranförare Birger Ryynänen trivs på det stora hela rätt bra med livet. Han tycker bra om sitt självständiga arbete högt uppe i luften även om det ibland kan vara ganska långtråkigt. Han fördriver tiden med att läsa böcker och på senare år även med att försöka samtala med Gud. Så en dag kan man nog säga att hans böner blivit hörda. Någon knackar på hans kranhytt och det visar sig vara ingen mindre än ärkeängeln Gabriel. Han kommer med budskapet att Ryynänen utsetts till att bli nästa Gud. Birger Ryynänens himlavandring tar sin början.


  Fettisdagen!

image760

Ni vet väl att ni ska frossa i semlor idag?! Vissa har ju redan tjuvstartat och bakat semlor som såg så mumsiga ut. Blev riktigt avis Anna när jag läste din blogg. Första året på 6 år tror jag som jag själv inte bakat några egna semlor. (Men mamma har lovat att hon ska baka idag så jag blir inte utan i alla fall).

För er som inte vet så har jag hämtat lite mer info från Wikipedia om denna traditionella bakelse.

Semla, fastlagsbulle, fettisdagsbulle eller hetvägg, är en slags bulle eller bakelse av ljus vetebröd med söt fyllning. Ordet semla var från början endast beteckningen på själva den ljusa vetebullen, utan fyllning. I Skåne och i andra delar av södra Sverige samt i de svenskspråkiga delarna av Finland kallas semla för fastlagsbulle (Det är precis vad den kallas här nere kan jag meddela - fast semla används också). En semla är i Finland, i närmare anslutning till ordets ursprungliga betydelse, vad man i Sverige kallar småfranska, eller fralla.

Semlan åts från början enbart på fettisdagen under fastlagen. Senare, när svenskarna inte längre brydde sig om att fasta före påsk, blev det tradition att äta den varje tisdag under fastans sju veckor. I dag har kommersialismen gjort att bageritillverkade semlor börjar säljas strax efter jul (ibland till och med före jul) och finns tillgängliga varje dag fram till påsk.

Traditionellt äts semlan i en djup tallrik med varm mjölk, som ibland spetsas med en gnutta salt, för att bryta mot sötman, och i vissa delar av Sverige är även kanel pudrat över semlan. Under andra halvan av 1900-talet började den dock allt mer betraktas som en sorts bakelse som äts utan mjölk, troligen som en följd av att den började serveras på konditorier. Vissa av dessa började även använda wienerbrödsdeg för att göra semlan ännu mer bakelselik. Traditionen att servera semlan med varm mjölk har dock återinförts på ett flertal kaféer och konditorier under senare år, åtminstone i de större städerna.

I Sverige består semlor oftast av en söt vetebulle, oftast kryddad med kardemumma, med avskuret lock och med mandelmassa och vispad grädde som fyllning under det florsockerpudrade locket. I Finland har man ofta sylt, gärna hallonsylt, i stället för mandelmassa. (Visst låter det lite äckligt med sylt)


Frossa gott!

  Vårfint...

...har det blivit i bloggen. Får se hur länge jag behåller den här designen innan jag byter igen =)

image809

  Myslördag!

Ja, idag har varit en sån där mysig avkopplande solig dag. Började med att gå på loppis i Dala tillsammans med Maria. Fyndade två lampor och en vas för totalt 70 kr :).Vet inte riktigt om de kommer passa i mitt framtida hem men det visar sig. Inne i nån slags retro 50-60-tals period det är i alla fall säkert.

Klicka på bilderna för att se dem i större format.

Sen tog vi Marias Canon EOS 350D med oss ut i skogen i nästan 2 h och fotograferade. Vädret var soligt (i stor kontrast till den senaste tidens regn) och Pollux stormtrivdes. Kul att få prova fotografera lite med inte så lätt som man kan tro. Är mer och mer säker på att det är Canon EOS 400D, uppföljaren till Marias kamera, som jag vill ha. Som kontrast till alla mina vänner i norr som postar vintriga foton kan jag här dela med mig hur det faktiskt är här nere. Nästan som en annan planet ... eller ja vinter i södra Sverige kan det ju också kallas ;)

image743
Pollux - vacker som alltid och alltid med tungan ute 5 m.

image744
Vinter var det här...snön lyser med sin frånvaro!

image745
Helt plötsligt kom vi ut vid en hage där det fanns kor :)

image746
Det är nått visst med havet! Älskar det verkligen!

image747
Mmm vackert!

Resten av kvällen blir lugn!

Kram och hej!

RSS 2.0