Tryckkokare

image876

Jag skulle vilja ha en tryckkokare. Genom att använda en tryckkokare kan du behålla nästan all näring i maten samtidigt som det går mycket fortare. Passar utmärkt med min sunda livsstil som jag tänkte försöka fortsätta med framöver. Har fortfarande ett par kilo till att tappa och ska försöka lära mig använda lite nyttigare matvaror som jag inte är van vid att använda....lite GI blandat med Anna Skippers "Du är vad du äter" stil.

Tryckkokare är ett lufttätt slutet kärl som ger kortare koktider för till exempel matvaror eftersom kokningen sker vid högre tryck och temperatur än normalt. Genom att kärlet är slutet förhindras vätskan att koka bort som ånga, istället stiger trycket och därmed vätskans kokpunkt. I en modern tryckkokare för hushållsbruk ligger temperaturen på ca 130 grader. Koktiden reduceras därmed till mindre än hälften, för vissa råvaror ner till en fjärdedel.

Som exempel kan vi ta brocolli som om den kokas på sedvanligt sätt förlorar upp till 40% av sitt näringvärde och i en micro tappar du hela 70-80% av vissa näringsämnen. Nästan allt mat går att laga i en tryckkokare och det tar exempelvis bara 7-8 minuter att koka potatis. Råris som normalt tar 45 minuter att koka lagar du på endast 20 minuter i en tryckkokare. Grytor och soppor blir mustiga och smakrika. När du vill äta smakrikt och samtidigt näringstätt är tryckkokare det självklara valet.

Enda problemet är att att en tryckkokare på 2.5 liter kostar ungefär 1300 spänn. :)

  Pollux 3 år!

Japp, idag är det faktiskt Pollux födelsedag. 3 år fyller han, stor pojke. :) Ingen tårta blir det inte men han kan få en här på bloggen.

image875

  En gnutta avundsjuk...

... är jag på Anna som idag har köpt kameran i båda våra drömmar - Canon EOS 400D. Jag skulle jättegärna också ha en sådan i mina ägor men som sagt, sådana inköp får vänta tills lägenheten är lite mer klar. Men jag fortsätter drömma och njuta av att Anna är lycklig över sitt nya inköp och bara vara lite sådär hälsosamt avundsjuk (om det nu finns något som heter så). Tror säkert hon är snäll och låter mig testa den i helgen :P Dessutom får jag ju en bra användarrecension innan jag själv gör mitt köp.

image866

  Marie Bebådelsedagen...

...eller Våffeldagen som den kanske mer populärt kallas. Att den kallas just för våffeldagen är tack vare en ordförvrängning. Dagen kallas även vårfrudagen och i folkmun har detta så småningom förvanskats till just våffeldagen.

image865Fram till 1953 var dagen en röd helgdag i den svenska almanackan, det vill säga dagen var arbetsfri. I och med att helgdagen avskaffades, flyttades det kyrkliga firandet av Jungfru Marie bebådelsedag till den söndag som infaller mellan den 22 och 28 mars, i år den 25 mars. När påsken infaller tidigt är det regel att Jungfru Marie bebådelsedag firas söndagen före palmsöndagen. Men det folkliga firandet av vårfrudagen ligger kvar den 25 mars.

Dagen markerar slutet på vintern och början på våren. En del traditioner från det gamla bondesamhället som har att göra med olika sysslors början och slut har därför knutits till denna dag - i norr skulle t.ex. timmerkörningen vara klar och i söder skulle man ha tröskat färdigt. Källa: Nordiska Museet

Får se om det blir några våfflor här idag. Man kan ju hoppas.

  Isigt värre

image867
Nu har jag äntligen gjort det, åkt bil på isen vill säga. Under hela min vistelse (6 år) i Luleå har jag pratat om att göra det men det har som aldrig blivit av. Det var något som bara måste göras. För för sådana som mig (läs alla från södra Sverige) så känns det något onaturligt att köra BIL på isen. Isen är aldrig så tjock hos oss så det skulle aldrig hålla men i Luleå går det alldeles utmärkt.

Varje vinter plogas cirka 25 km isvägar i Luleå skärgård som man utan risk kan trafikera med personbil eller tom lastbil.  Isvägarna är 40-45 meter breda och isen är cirka en halv meter tjock innan man plogar. Det är en speciell känsla att färdas i bil över de stora vattnen. Luleå kommun plogar normalt upp isvägar på tre sträckor i Luleå skärgård. En går från Sandön (via Hamnholmsviken) till Junkön. De två andra utgår båda från Hindersöstallarna men efter en liten bit kommer en korsning där man tar av mot antingen Hindersön eller Storbrändön. Observera att isvägarna endast är öppna om det finns skyltar som förklarar isvägen öppen vid isvägens början.

Källa: www.lulea.se

image868
Eftersom det var en toppenfin dag igår med solsken och ca -10 grader ute så bestämde sig jag och Magnus för att åka ut till Jopikgården Hindersön och äta våfflor. Liten spännnade utflykt. Lyckades till och med att köra fast lite då vi fick möte på den smala vägen ute på Hindersön och M skulle vara snäll och köra lite extra åt sidan. Men med en liten knuff kom vi upp på vägen igen :) Lite spänning måste man ju ha. Efter våfflorna körde vi ut på isen igen och lät Pollux busa av sig lite extra. Klicka på de små bilderna nedan för att se dem i stort format.

image873Idag kom Anna tillbaka från söder (yeah) men tyvärr löper Xanté fortfarande för fullt och till skillnad från innan de åkte så tycker Pollux nu att hon är MYCKET intressant. Därför får vi hålla dem åtskilda veckan ut och vi stannar här hos M till på fredag. Passar ju visserligen bra då jag mest ska räkna och förhoppningsvis kan få lite hjälp av M om jag kör fast. Sen får Anna och jag helgen tillsammans efter tentan är skriven på lördag. Utgång på krogen planerad (längtar redan) och så givetvis lite scrapping innan jag åter åker söder ut på måndag eftermiddag. Där väntar packning och flytt till Jönköping. Shit bara 2 veckor tills jag börjar jobba! Spänningen stiger.


  Fåtölj trivia

Har spanat ett tag på rokoko/nyrokoko fåtöljer. Tycker de är så fina och längtat lite efter att ha en sådan i mitt sovrum för lite mysig romantisk touch. Ofta är de klädda i tyg med medaljongmönster, vilket de som känner mig vet, är väldigt Anna. Nog för att jag gillar retrodesign också men jag vill inte ha den känslan överallt. Lagom är bäst! 

Det var i jakten på min drömfåtölj som jag dök på begreppet Emmafåtölj eller Emmastol vilket det nu heter (tack för rättelsen Nisse). Jag hade inte klart för mig tidigare att det var en modell på en fåtölj. Eftersom jag, vetgirig som jag är, var tvungen att ta reda på det så tänkte jag omtänksamt dela med mig av mina nyinhämtade kunskaper.

image864
Bild:  Emmafåtölj från ABC Collection

Nationalencyklopedin förklara:
"Helstoppad fåtölj i nyrokoko med rundad rygg och korta armstöd. Namnet har ovisst ursprung och tycks endast förekomma i Sverige. I ett modereportage från Paris i tidskriften Konst- och Nyhets-Magasin för Medborgare af alla Klasser (1821) används Emma som färgangivelse: "Blonda Damer nyttja Flors-Turbaner af Emma-färg (et slags röd brunt)". Som stolsnamn är termen känd sedan 1830-talet och uppträdde under århundradets andra hälft även i sammansättningarna hopslagsemma, kungsemma och vilemma, ingendera med klarlagd innebörd."

Har hittat en på blocket i gulbrun plysch med medaljongmönster som jag är sugen på. Finns i Jönköpingstrakten och är inte särskilt dyr heller. Så jag hoppas den finns kvar.

  Scraphouse inspirationsblogg

När jag ändå håller på att tipsa om saker och ting så kan jag meddela att Scraphouse som tidigare bara haft sin blogg riktad till återförsäljare har nu öppnat den så att alla kan titta i den. Där kan man hitta inspiration till nya produkter på marknaden. Så har du idétorka i ditt scrappande ska du titta in HÄR.

Jag har genast lagt till den på min blogglista. Har en sådan för allmänna bloggar, inredningsbloggar och så scrappbloggar förståss som jag dagligen kollar uppdateringar på. (Enkelt och snabbt mha superstart.se som jag skrivit om tidigare - tycker det funkar toppen).

  Designmarknad på G

Dök på något intressant när jag morgonsurfade idag. I vår kommer en designmarknad på nätet öppna. SIGNERAT heter den och du hittar den HÄR. Syftet med sidan är enligt deras egna beskrivning följande:

"...att stödja Sveriges formgivare och hantverkare i arbetet att nå ut till en bred marknad - något som kan vara svårt på egen hand. Kunderna kommer i sin tur att mötas av ett utbud som både är unikt och personligt."


Spännande! Redan nu kan man gå in och kika i sidans blogg där de:

"...trendspanar, skildrar nya och klassiska designers, berättar om spännande marknader och mässor landet runt, men också, så småningom, kommer att lyfta fram de egna formgivarna på SIGNERAT:s webbplats."


  Glad påsk!

image862

Idag är det dags att proviantera för morgondagens Blåkullafärd eller hur är det traditionen säger. Blir inte någon påskkärring här inte men soligt och fint väder är det så det blir nog en promenad på isen och kanske provianterande i mataffären istället. Sååå mycket lättare. Inget direkt planerat alls inför påsken mer än att jag måste få lite matte pluggat. Sen kan jag tänka mig att det blir en del telefonkontakt med mina privata lägenhetsfixare som jobbar under påsken, utan extra OB tillägg (hoppas jag). Ärligt talat hur lyxigt det än kan låta att ha någon annan som fixar tapetsering och annat så hade jag hellre varit där själv och hjälpt till. Men nu är det som det är så jag får gilla läget helt enkelt.

image863

Får önska er alla en riktigt trevlig påsk om jag inte får för mig att blogga mer under helgen. Ät mycket ägg och godis så klarar ni er nog alldeles utmärkt.

Kram kram

Vill passa på att tacka A för ett trevligt besök i Skellefteå. Alltid lika mysigt att ses. Synd att det inte blir oftare än såhär bara. :)

  Imorgon smäller det!

Då blir jag lägenhetsägare på riktigt! Tjoho! Synd bara att jag inte är där utan i Luleå. Får vänta ytterligare 2 veckor innan jag kan åka upp med flyttlass och börja fixa. Men nu i påsk så ska det tapetseras. Mamma och Bo är vänliga nog att börja utan mig. *ler* Tror nog jag får min beskärda del av fix också så småningom. Vardagsrummet och sovrummet ska tapetseras om och taken målas. Garderoberna i sovrummet fixas, elementet målas och golv läggas. Ja, ni förstår att det blir en del jobb. Och börjar man fixa något så inkräktar man på något annat som därmed också måste fixas till. Men vad fint det kommer bli till slut!! Före/efter bilder kommer jag naturligtvis att dela med mig av så småningom.

Hade valt ut tapeter som jag vill ha och mamma har beställt dem. Visade sig dock att tapeten jag valt till vardagsrummet utgått veckan innan så jag fick på stående fot (via telefon) välja en annan nästan likadan (tror jag, har ju inte sett den live) och hoppas att det blir bra vilket jag tror att det blir. Spännande spännande!

Har nästan inga möbler ännu vilket är ganska spännande också när man ska flytta in i en trea. (haha) Har dock bestämda åsikter om hur jag vill att det ska se ut det kan mina närmaste intyga. Men är man inredningstokig så är man! Har en sideboard i teak på G till vardagsrummet. Men en soffa vore inte fel om det kunde inhandlas inom det närmaste också. I övrigt får det komma lite efterhand. Längtar tills det blir aktuellt att riva ut köket och göra om det. Kommer lyfta hela lägenheten. Kan inte riktigt bestämma mig vilken färg på kakel jag vill ha dock. Tänkte prova lite nu genom att köpa dekorplast och skära ut och sätta över det befintliga, blommiga kaklet och känna efter vilken färg som känns rätt. Alternativen just nu är nog rött, turkost eller ljust grönt. Gillar inte de riktigt små kakeln utan vill antingen ha 10x10 cm alternativ rektangulära.

Jaja, nog jiddrat nu ska jag göra något vettigt!

  Den som väntar på nått gott...

Bestämde mig för ett par veckor sedan för att prova månadspaketet från The Scrapbook Nook efter att ha blivit så inspirerad i Zarahs blogg. Testar 3 månader och mitt första paket blir April-paketet! Gick in på sidan nu och fick till min förtjusning en förhandstitt på hur paketet kommer se ut. Härliga våriga färger. Ser verkligen fram emot att få scrappa med det......i min nya lägenhet....i min alldeles egna scraphörna (som jag iofs inte riktigt vet hur den ska komma att se ut men det kommer att finnas en sådan det kan ni lita på. Varför ska man annars ha en stor lägenhet alldeles själv :P

image859


image860


image861

  Ken Lee

Tänkte bara pigga upp denna lite tråkiga måndag med ett YouTube klipp från Bulgariska Idol. Bruden, som iofs inte kan sjunga men det är inte det som är roligast i det här klippet, försöker sjunga Mariah Careys "Without you" eller Ken Lee som hon kallar den :P Tjejen har lite problem med språket skulle man kunna säga. Sjunger lite som man gjorde när man var liten....precis som det låter......

.....tulibu dibu douchoo....

  Vilken abstinens...

..jag fick när jag blev av med datorn. Anna åkte hem i lördags kväll och tog datorn med sig. Trodde inte det skulle bli några problem att inte ha dator och att vara ensam. Men ack så fel jag hade. Redan några timmar efter Anna åkt så smög sig ensamheten på. Men Pollux blev glad för han fick en extra promenad :P Jag kan ärligt och stolt dessutom erkänna att jag bojkottade melodifestivalen. Hade alla planer och ambitioner på att foga mig och titta på den i min ensamhet. Men när Sibel kom upp på scen hade jag fått nog. Jag hörde ju vinnarlåten iaf  - fick jag veta när jag pratade med syrran på telefon igår.:P Så blir det när man inte kan surfa lite och få reda på det så.Men nu är jag hos Magnus och är återigen uppkopplad. Vilken tur!
 
Pollux är så himla söt, han står just nu lutad över soffryggen och kikar ut genom fönstret på bussar och allt annat skoj som rör sig på Smedjegatan. Nu ska det pluggas matte så pennan ryker. Sen lovade jag i ett svagt ögonblick att vara äkta hemmafru och ha lunchen klar när M kommer hem.

  Digitala skärmaskiner del 3 - Xyron Wishblade

Tredje digitala skärmaskinen i min lilla inläggs serie blir Xyron Wishblade.

image852

Priset ligger ungefär på 3 200 kr ($ 499) i USA för den här skärmaskinen. Givetvis är maskinen testad på Scrappiz och den recensionen kan läsas HÄR. Vet inte så mycket om den annars, men det verkar inte som om den skiljer sig avsevärt mycket från Silhouetten och Gazellen...fast än så länge känns det som Gazellen leder lite i och med att den kan stansa ut i chipboard också.

Någon som har erfarenhet av Wishbladen och kan ge ett utlåtande?

  Återvinn din datorskärm!

Ja, vad kan man säga mer än att det finns mycket kreativa människor här i världen. Du har kanske inte funderat på att du kan använda din gamla datorskärm till ett mysigt krypin till din katt men det kan man och det kan bli riktigt fint.

image856

image858


Bilder hämtade från Etsy

  Hur smart som helst...

...är den här skräppåsen för allt smått skräp som man tenderar att få i bilen som gärna, hos mig iaf, hamnar i det där lilla facket i dörren. Men nu är det någon smart människa (Allyson Hill) som har kommit på en fiffig lösning. 

image853
Påsen är tänkt att antingen hängas över nackstödet...

image854
...eller över växelspaken.

En sån ska jag tillverka och ha i min bil (Kostar ca 120 kr att köpa). Väldigt enkelt, bara att göra en ytterpåse (mått ca 20 x 30 cm)  i något snyggt tyg (förstärkt med canvas i linningen) och en innerpåse i svart canvas och sedan en upphängningsanordning av något slag. Hundpåsar, som är perfekta att ha i, har jag ju så det räcker och blir över.....överallt. Givetvis går det med vilken liten påse som helst.

image855

  Soffbord i retrostil

Att jag vill ha mitt vardagsrum i morden retrostil är ingen nyhet för de som känner mig. Tittar för närvarande runt på olika soffbord och sideboards i teak. Har hittat ett superfint bord designat av den danska konstnären och formgivaren Johannes Andersen.

image850

image851

Det organiskt formade bordet är designat i slutet av 50-talet för CFC Silkeborg. Bordet är tillverkat i teak och har måtten: höjd 50 cm, bredd 150 cm och djup 52 cm. Är det någon som dyker på ett sånt bord någonstans får ni gärna tipsa om det. Tyvärrr verkar det ha en tendens att bli ganska dyrt på auktioner och dyligt. Typiskt att 50/60-tals design ska börja bli inne nu när jag är på gång att skaffa mig möbler och det råkar vara vad jag gillar. Men jag ska hålla ögonen öppna det kanske dyker upp något till något bra pris.

  Härliga vinter...

Jag skulle ju återkomma med mer information om redovisningen så här kommer det. Kom som sagt upp i torsdags kväll. Resan gick utan problem och Anna hämtade mig och Pollux på flygplatsen. Onsdagen startade tidigt, Anna skulle till skolan så jag passade också på att stiga upp. Började dagen med en timmes promenad i skogen med hundarna. Så härligt med snö! Pollux var hur nöjd som helst med att skutta runt i snön.

image846

Efter promenaden så satte jag mig för att göra färdigt mitt power point material inför redovisningen vilket inte var färdigt förrän på kvällen. Vi la oss i alla fall innan kl 24: :) Fredagen, redovisningsdagen, var jag på skolan strax efter kl 8 för att hinna förbereda redovisningen ytterligare (den böörjade inte förrän kl 10). Pratade lite med min handledare och riggade salen. Såg till att allt fungerade. Redovisningen gick ganska bra. Lite nervös men inte hemskt mycket. Det tog ungefär 40 minuter och sedan var det opponentens tur. Han kom med lite konstruktiv kritik och det gjorde Stig också och sedan var det över! Sååå skönt. Nu är det bara korrigering och slutfix på rapporten sen är examensarbetet godkänt. 

Gick hem och käkade lunch och gick sedan ut med hundarna. Tillbringade sedan eftermiddagen med att gå på stan med Anna. Var givetvis på Lajm en sväng, scrappingbutiken här i Luleå, hon hade dock väldigt utplockat så det gav inte så mycket. Sen var vi ju och tittad e på tavlorna och var och fikade. Kl 19 var det sedan dags att gå på genrepet av teatern "Stjärna" som spelades på Norrbottensteatern. Vi hade fått biljetter för 20 kr eftersom vi är studenter - lyxigt! Gick med Annas kompisar Karin och Mona. Tyckte personligen inte att den var så bra, men jag kanske var för trött för att uppskatta den. Har varit så mycket den senaste tiden så min kropp sa ifrån när jag väl var klar med redovisningen. Spänningarna släppte väl för jag blev helt skakis i hela kroppen :)

Snälla Magnus lånade ut sin bil till oss när vi skulle ta oss hem från teatern eftersom det var länge tills bussarna gick. Funkade dessutom perfekt eftersom vi skulle ses som  igår och gå en sväng på isen tillsammans med Carin & Krilleoch alla hundarna. Ursprunligen hade vi tänkt köra ut till Jopikgården och äta våfflor men nu blev det istället promenad i Södra hamn och våfflor hemma hos Carin och Krille istället. Kallt var det minsann, runt -11 och bitigt i kinderna.

image848

image850

Fick för första gången se Carin & Krilles nya lägenhet som de flyttade in i, i februari. Riktigt fin håller den på att bli! Efter en slapp eftermiddag i stan så åkte jag och Anna bussen hem med vovvarna och satte oss för att scrappa. Har varit ganska mycket action sen jag kom upp men det har varit mysigt. Idag kommer vi nog bara ta det lugnt hemma och scrappa lite.

  Nytt ur scrappressen

Vad härligt, äntligen har jag fått scrappa lite. Riktigt länge sen sist. Men efter gårdagens uteaktiviteter tyckte jag och Anna att vi var värda lite äkta scrappingtid. Jag har ju inte så mycket grejer med mig så jag har snyltat lite på Anna jag. Det hela resulterade i 3 LO:s, en dubbelLO om min flytt från Luleå i formatet 30 x 30 cm och en LO på Nova i 20 x 20 cm.


image843
Flytt kaos: En lite rörig LO kan det tyckas, ganska svårt att scrappa eftersom kortens motiv är rätt röriga. Men jag blev rätt nöjd till slut. Flytt är skrivet med ett cuttlebug alfabet jag lånade av Anna och kaos står med QK Beauty Queen. pilen är en grungeboard som jag fick av A. Riktigt rolig att scrappa med...VILL HA! Målade med akrylfärg under korten som jag drog över med grön stämpeldyna. Gjorde en ram runt hela LO:n genom att skriva "rörigt" upprepade gånger.

image844
Fullt släp: Tyckte den passade bra ihop med föregående LO: Fullt är skrivet med QK Olivia och släp med QK Eliza som jag lånade av Anna :) Det lila gjorde verkligen att min bil ser väldigt lila ut - i vanliga fall ser den mer grå ut. Älskar fotohörnen från QK.

image845

Princess: Denna LO:n gjorde jag mest för att jag ville testa min nya Magnoliastämpel. Embossade kronan på ett brunt cardstock så att det blev som ett mönstrat papper. Tyckte den blev riktigt söt. Princess är skrivet med QK Beauty Queen.

  Alla dessa val...

Ja, igår var det slutredovisning och det kändes bra. Så himla skönt att vara färdig. Underbart att vara i Luleå och snön. Pollux är lycklig. Berättar mer om det sen och ska försöka få in lite vinterbilder också. Blir promenad på isen idag :)

Men åter till valet. Var på Klassisk Skandinavisk Form för att titta på Lisa Rinnevuos tavlor. Fanns flera fina. Men då kom ju nästa problem fastnade för Babyfriends  nedan:

image843
Kostar oinramad 2000 kr.

Hade passat fint i vardagsrummet tänkte jag. Men sen hittade jag även Kimmono och Doris lillasyster.  Blev sugen på att köpa en av dem också. Är ju svårt att få tag i hennes tavlor annars. Finns nog bara på ett galleri i Stockholm också.

image819 image845
Pris oinramad 1800 kr.

Tyckte Doris lillasyster var väldigt fin i verkligheten, finnare än här på bilden. Kimmono fanns inte oinramda så då blir det till att köpa den inramad i så fall. Måtten på de två sista är iaf 20x60 cm. Har lagt undan Babyfriends och Doris lillasyster till på tisdag så då måste jag ha bestämt mig, för det var sista exemplaret hon hade av Doris lillasyster.


Fast sen har jag sett den här som går att köpa genom galleriet i Sthlm. Den kanske är finare än Babyfriends. Fjäril heter den.
image846

Vad tycker ni?

Tillägg: Det slutade med att det blev både Babyfriends och Doris lillasyster som hamnade i mina ägor. Kommer bli så fint! Babyfriends kommer nog hamna i vardagsrummet och Doris lillasyster i hallen eller kanske i sovrummet. Får prova. Ska bli spännande att se dem inramade sen. (Bilder när de väl kommit på väggen kommer säkert)


  Tävlingstips!

Shopaholicmamman har en tävling där man kan vinna en klocka från Tritoni. Jättesnygga! Man får välja vilken man vill men här är några exempel (bild hämtad från tävlingsbloggen)

image842

"Tävlingen avslutas den 9/3 kl 23.59 och vinnaren dras genom lottning för att det ska bli så rättvist som möjligt."

  One down...

...one to go! Japp redovisningen på IKEA gick hur bra som helst. Min handledare tyckte jag hade gjort ett kanonjobb och massa andra komplimanger rasade ner....hur gick det till? Blev i stort sett erbjuden chansen att få jobba vidare också om jag var intresserad. Lite väl sent påkommet. Nu är det ju Fagerhult som gäller och det ser jag fram emot. Men IKEA ligger mig varmt om hjärtat så vem vet jag kanske hamnar där en vacker dag när jag skaffat mig lite mer erfarenhet. Har ju iaf en god referens på företaget och en fot inne :P

Nu ska jag och Pollux testa våra vingar. Har nog packat ner på tok för mycket tjocka kläder. Svårt att tro att jag varit norrlänning i 6 år. Man glömmer fort ;). Ser verkigen fram emot mitt besök....och att få se lite snö för första gången i vinter.

image841

Norrland here we come!

  Snygga väggur

På jakt efter en snygg klocka att ha på väggen i min lägenhet. Konstaterat att Karlsson har gjort många fina. Här kommer några exempel. Gillar verkligen den första - Lotusklockan. Så läcker (återigen retro influenser)! Tyvärr kostar den ju nästan 1000 kr . :(

image830

Tycker det är coolt med klockor som bara har stora visare också. Då kan man själv måla siffror eller skära ut i dekorplast om man vill. Eller bara låta den vara som den är vilket ger ett stilrent snyggt intryck. Finns även med helt raka visare. Pris runt 400 kr.

image831


Den här runda varianten i blankpolerad stål är också fin. Kostar sisådär en 900 kr.
image832  Min hallmatta...

...kommer se ut såhär. Älskar mattorna från Pappelina, har redan en som jag haft i hallen i min lägenhet i Luleå, jag har dock bestämt mig för att uppgradera den till köket nu. Det innebär att hallen behöver en ny kompis och den kompisen tyckte jag skulle heta Alve och vara olivgrön för jag älskar grönt. Givetvis eftersom jag älskar att ha lite retro influenser så har mönstret lite retro anda över sig. Dessutom har jag en tavla (typ den enda tavlan jag äger) som jag har tänkt hänga i hallen och den är väldigt färgglad så därför ville jag fånga upp en färg från den. Jag vill bli glad när jag stiger innanför dörren och det blir jag av färg!

image839
Alve en av vårens nyheter från Pappelina

image840
Vera får flytta in köket i den nya lägenheten.

  Anthony Gargiula

Killen är grym. Endast 8 år men vilken röst. Tydligen har han aldrig tagit en sånglektion. Nu är ju inte jag något proffs inte ens en person med så bra gehör men enligt mig är han grym. Tänk om han fick lite hjälp på traven, då kan han nog bli riktigt stor. Vad tycker ni?


  Så här känner jag mig...

image838

Tom i bollen, trött och sliten. Men det är kanske så man känner sig efter att ha suttit sisådär 19(!) timmar i sträck framför datorn endast med paus för mat. Ja, så kan det bli när man inte gjort det man ska och allt dessutom ska strula. Som sagt skrivit på min rapport mest hela förra veckan och nu mot slutet så var jag ändå inte färdig så natten mellan söndag och måndag blev det att sitta uppe. Ganska konstigt när mobilen ringer för väckning 06.30 och man inte gått och lagt sig ännu :) Var riktigt trött och sliten men eftersom jag fortfarande inte var klar så satt jag sen till runt 14 på eftermiddagen och fortsatte. Alla vet ju hur segt det är att få sidhuvud rätt och numreringar och annat.

Sen skulle jag försöka få till pdf filer av skiten men se det gick ju knappast smidigt. Nädå, efter att ha ätit, rastat hundar och annat och det fortfarande sakta malde på så gick jag för att vila lite...då var klockan runt 18. Kl 22 ringde Emma och väckte mig...hahaha helt däckad var jag. Min bror som fyllde år hade till och med ringt mig på mobilen för att jag inte hade ringt honom. Jag skulle ju ringa honom efter jag hade vilat...och det gjorde jag också. Efter kl 22 :P

Upptäckte då att min dator hade låst sig och mina filer inte alls var klara. Suck! Tog bror till hjälp men vi lyckades inte få till det. Vid 2-tiden hade vi båda igång omvandling å varsit håll och vi tänkte det kunde jobba medan vi sov. Men hade jag några filer klara när jag steg upp vid 7?! Nädå inte alls.....Så nu har jag suttit ohch mixtrat lite till lyckades till slut få till rapporten, men bilagorna som jag hade lagt i en separat fil var jag tvungen att skicka som wordfil till opponenten. Inte så proffsigt men jag orkar inte hålla på mer nu. Är inte alls nöjd med rapporten men just nu SKITER jag i det. Det är nog det sämsta jag någonsin lämnat ifrån mig faktiskt. Tragiskt när det är examensarbetet.

Imorgon, kl 10 redovisning på IKEA i Älmult sen på kvällen bär det av till norr. Pollux och jag längtar...eller jag längtar för Pollux också kanske för han vet inte var vi ska :P Synd att jag inte hinner träffa mamma och Bo bara, de kommer först runt midnatt imorgon. Ja nu får jag väl sätta fart med dagens höga tempo. Rasta hundar, förbereda redovisningar (har ju en på fredag i Luleå och tänka på också) och så packa vore bra om det blev gjort idag. Ska kika ner till mormor en sväng också och handla....andas ska jag försöka göra emellanåt också. Känns nästan som om det får planeras in just nu. Men det ska väl lugna ner sig.

Kram kram!

  Vasaloppet 2008

Lite roligt kan man ju ha när man sitter och skriver. Känner mig som en trogen supporter när jag följer Jens framfart i spåren....han är grym :P Känner nog ingen som är så sportig som han - ständigt ute och motionerar. HÄR är en bra sida om ni vill följa era vänner i spåren. Du kan följa hur de placerar sig vid kontrollerna och vilken medelhastighet de har :P Jens har i Mångsbodarna redan avancerat från 2449 till 1041.....GO GO!! (Vad lätt det är att sitta hemma och åka Vasaloppet....tihi)

image837

  Jag älskar min nya väska!

När man har varit snäll och passat hus kan det vara så att man kan få en present. Det fick jag för jag har så snälla kompisar. TACK TACK TACK! En Mulberry Ledbury kopia! Tycker personligen att den är väldigt lik och även om den inte skulle vara det så är den riktigt snygg så jag älskar den ändå! Den äkta varan har jag skrivit om HÄR om ni vill jämföra.

image834
I'm so pretty, oh so pretty...

Sen kan jag inte låta bli, måste publicera ett par bilder på sötisen Gismo (fått veta att han faktiskt stavar med s inte z) också.

image835
Full koll på vad Pollux & Kenzo gör :)

image836
Softar!

Kram å hej!

RSS 2.0