Stieg Larsson - nu på engelska

image722
Japp, nu i januari lanseras Stieg Larssons uppmärksammade och väldigt uppskattade Millennium triologi även på den engelsktalande marknaden. Titlarna på den första och andra boken är satta men inte den tredje.

image723
Män som hatar kvinnor (augusti 2005) blir The girl with the dragon tattoo

image724
Flickan som lekte med elden (juni 2006) blir helt sonika The girl who played with fire.

image725
Luftslottet som sprängdes (maj 2007) blir ??

För er som inte vet det var Stieg Larsson (1954?2004) en svensk författare och journalist. Innan sin plötsliga död i hjärtinfarkt i november 2004 färdigställde han tre böcker i deckarserien Millennium. Jag kan varmt rekommendera serien. Har bara läst första boken själv ännu och precis börjat på andra men so far so good. Har dessutom hört att den andra och tredje boken är bättre än den första.

image728

Centralgestalter i Millennium-serien är Lisbeth Salander, genialisk hacker och olycksbarn, samt Mikael Blomkvist, ansvarig utgivare för affärstidningen Millennium. Millennium-serien ska bli både film och tv och i filmatiseringen kommer LIsbeth och Mikael att spelas av Noomi Rapace och Michael Nyqvist.

Filmatiseringen beräknas starta i mars/april i i år och tre olika regissörer kopplas in för att göra film av vardera en bok. Den första boken blir en långfilm och två tv-avsnitt på vardera 90 minuter styck regisserade av danske Niels Arden Oplev, som tidigare har regisserat bland annat tv-serien "Mordkommissionen" och filmen "Drömmen". Långfilmen beräknas gå upp på bio i hela Norden under våren 2009. De två följande böckernagörs direkt för tv i respektive två 90-minutersavsnitt. Produktionen är ett samarbete mellan Nordisk Film, Sveriges Television, Yellow Bird (som bland annat producerat 13 filmer om Henning Mankells kriminalkommisarie Kurt Wallander) och tyska ZDF Enterprises. Budgeten för hela produktionen är på drygt 100 miljoner kronor. Något slutdatum för produktionen är ännu inte satt så det är väl bara att vänta. Är ju bra då hinner jag läsa klart böckerna först.

Nu åter till arbetet...

Kommentarer
Postat av: Anders

Vad jag har hört så hann han inte färdigställa den tredje boken så hans fru skrev klart den.....men det är inget jag har fakta på =)

2008-01-30 @ 12:36:00
Postat av: lillasyster

Nice. Tänkte hämta sista boken på biblan idag. Har verkligen längtat efter att få läsa den. :)

2008-01-30 @ 13:23:42
URL: http://emmasjidder.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Vem är du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser den)


Har du en egen blogg/hemsida?:


Vad har du på hjärtat?:


Trackback
RSS 2.0