Årets julklapp 2008...

...är utsedd. Årets stora konsumtionshögtid står för dörren liksom detaljhandelns viktigaste period under året. Enligt tradition (sedan 1988) utser HUI (Handelns Utredningsinstitut) varje år en produkt som blir årets julklapp. Just idag tillkännagavs vad som utsetts till årets. (Vill du se vad årets julklapp har varit sedan starten kan du läsa mitt inlägg om företeelsen från förra årets julbloggande HÄR.)

Frågan är om julhandeln åter kommer att slå rekord eller om osäkerheten på finansmarknaderna världen över får de svenska konsumenterna att hålla hårdare i plånboken och minska ned på antalet klappar under julgranen?Konjukturförsvagning till trots så spås det inte bli någon minskning utan handeln förväntas även i år slå nya rekord. Detaljhandelsomsättningen spås kunna spränga 60 miljardersvallen och landa på 61 miljarder kronor, en ökning med 2.5% vilket anses vara blygsamt mot exempelvis förra årets ökning med 4%.

Konsumenterna söker en innehållsrik fritid och i detaljhandeln säljs det mer paketerade tjänster. Årets julklapp är därför....*trumvirvel*.....EN UPPLEVELSE!
Så varför inte ge bort en ballongflygning, en whiskeyprovning, ett motorcykelsafari, en spaweekend, en chokladprovning, en hundspannweekend eller varför inte en glasblåsningskurs?! Vill du ha tips på aktiviteter kan du titta in på
upplevelsepresent.se

Kommentarer
Postat av: Lisbet

Hej tjillevippHar en dundrande huvudvärk - fattar inte varför. Visst är det bra att ta sig en blogrunda då.Ha det gott.Lisbet

2008-11-13 @ 15:37:21
URL: http://articsisters.blogspot.com
Postat av: Hans

Så vad tror du själv då? Blir upplevelse stort den här julen?

2008-11-13 @ 17:45:05
URL: http://www.pryltrend.com/
Postat av: Hanneles jul

Toppenidé.

2008-11-14 @ 17:48:19
URL: http://hannelesjul.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Vem är du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser den)


Har du en egen blogg/hemsida?:


Vad har du på hjärtat?:


Trackback
RSS 2.0