Ännu en lysande tävling...

...har Husmusen i samarbete med Svenssons i Lammhult. Denna gång är priset en annan designklassiker nämligen jubileumsutgåvan av PH5 lampan, kallad PH50,  från danska Louis Poulsen (värd 4 995 kr).


Pressbild Louis Poulsen: PH50 i jubileumsfärgerna Chili Red, Wasabi Green, Olive Black and Mint Blue (Coconut White ej med på bilden)

PH5 lampan designades 1958 av danska formgivaren Poul Henningsen (1894-1967) och det är med anledning av lampans 50-årsjubileum som en ny färgglad variant släpps. Den första PH lampan sattes i tillverkning redan 1925-1926.

Lampan är designad utifrån principen om ett reflekterande flerskärmssystem, som är baserat på en logaritmisk spiral med ljuskällans mittpunkt i spiralens centrum, något som ger en mjuk och bländfri belysning. De synliga reflektorernas design säkerställer att ljuset riktas både vertikalt och horisontalt. Den inre konen är målad röd och skapar tillsammans med den lilla blå reflektorn ett varmare ljus.

Närbild på PH50 i färgen Mint Blue

PH5 lampan är den av PH lamporna som tillverkats i flest exemplar och också den variant som för många kommit att bli synonym med begreppet PH lampa. Detta trots att den bara är en av ett 100-tal olika modeller som tillverkats under mer än 80 år.

Tävlingen pågår fram till och med den 30 september.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vem är du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser den)


Har du en egen blogg/hemsida?:


Vad har du på hjärtat?:


Trackback
RSS 2.0