Operation "Huvudvärk försvinn"...

Såhär efter tre veckor av nästan ständig huvudvärk kan jag uppdatera er att den är kvar, den går i vågor och jag vet inte vad den beror på. Värst är det att vakna med bultande huvudvärk och de gånger när den bestämmer sig för att kombinera sig med illamående (händer som tur väl nte så ofta).

Var hos läkaren i måndags och hon kunde inte med en gång säga vad det kunde vara. Hon ville dock skicka en remiss till ögonspecialist för att se så att det inte är något fel på mina ögon. Eftersom jag snart ska åka (bara 28 dagar kvar nu) så snabbades processen på och jag har fått en tid redan efter påsk. Får se vad den läkaren säger. Prover togs också för att kolla diverse värden och dessa svaren har jag inte fått ännu.

Jag har även träffat företagets sjukgymnast och han har tittat på min arbetsplats och undersökt min nacke. Tydligen var jag lite spänd så det kan även vara det som transformeras till huvudvärk i pannregionen. Ordination från honom var tänka på att sträcka på ryggen och nacken då jag sitter och jobbar samt att arbeta med avslappningsövningar och min andning. Min stol var lite trasig och kunde därför inte ställas in rätt till 100% men jag lär ju inte få en ny nu när jag ska åka strax. Ett höj och sänkbart skrivbord ska jag propsa på att få när jag återkommer till Sverige igen för det underlättar också arbetet att kunna ställa in rätt arbetsställning. Visst är det lite komiskt att jag inte lever som jag lär...jag har ju läst ergonomi och arbetsplatsutforming och vet ganska väl hur det bör se ut men ändå blir det fel ibland :)

Fas 3 i mitt arbete att försöka få huvudvärken att försvinna är att skaffa mig så kallade terminalglasögon/bildskärmsglasögon. Specialslipade glasögon för arbete vid bildskärm. Eftersom jag inte kan använd mina vanliga glasögon vid arbete vid datorn sitter jag nu utan glasögon och det känns (iaf nu när jag redan har huvudvärk) att mina ögon är lite ansträngda. Så på måndag har jag tid hos optikern och sedan kan jag nog ha mina nya glasögon runt en vecka senare så får vi se hur det känns. Att företaget sedan går in och sponsrar dessa glasögon upp till 1300 kr är ju inte fel heller :)

Fortsättning följer...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vem är du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser den)


Har du en egen blogg/hemsida?:


Vad har du på hjärtat?:


Trackback
RSS 2.0