Tänk om...

...jag hade varit fackman och denna veckan fått besöka Formex - Nordens största inredningsmässa. På mässan presenteras nyheter och trender som gäller för våren 2009. Men så är ju inte fallet utan jag får istället nöja mig med att surfa runt på sighter och bloggar och läsa vad folk som varit på mässan säger om vårens trender. Tänkte jag skulle försöka sammanfatta det hela i ett par punkter.
  • Trendtemat för hela mässan var Wonderland Stories - sagor och berättelser är ledorden.
  • I Formex-katalogen kan man läsa om de trender som Moderådet har valt att fokusera på: Uppror och revolt, Ruralisering och Bergtagen
  • Uppror och revolt: "Låt barnet i dig komma fram. Skratt och lek, humor och överraskningar går hem i designvärlden. Det finns viss dragning till provokation i kontexten med spår av vulgära referenser och burleska nyanser. Testa dina gränser och förvåna din omgivning."
  • Ruralisering: "Revival för den gröna vågen. Vi har länge lyssnat på ekologiska uppmaningar om närproducerade livsmedel. Arkitekter världen över ritar trädgårdar och alternativt boende i naturen. Trendtendenserna pekar mot inspiration från naturen, i trädens formspråk och pålitligt obehandlat trä blir favoritmaterial."
  • Bergtagen: "Anspelningar till sagovärlden känns bekant och välkommet. Allt från Alice i underlandet till Gullivers resor, den vuxna Förvandlingen av Kafka och Kalle och chokladfabriken. Känslan är både mystisk och spännande samtidigt. Djur är en stor källa till inspiration. Då menas både de snälla och de farliga. Vissa är ju lite gränsfall, är kaniner egentligen snälla?"
  • Färg kommer även i vår att vara stort. Gult är vårens stora trendfärg men det kommer även att vara mycket knalliga karamellfärger.

Kanske bjuder på lite mer trendspaning gällande vad mässan bjöd på när lite fler som var där har uttalat sig om innehållet. Ha en fortsatt trevlig helg!


Kommentarer
Postat av: Syster Yster

Mmm. Formex mässan verkar jätterolig. Har läst i massor med bloggar om den. Men som vanligt, inte lika informativt som din.. :)

puss på kram

2009-01-18 @ 11:10:28
URL: http://emmasjidder.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vem är du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser den)


Har du en egen blogg/hemsida?:


Vad har du på hjärtat?:


Trackback
RSS 2.0