CPB 2091

För första gången på över 30 år lanserar anrika hantverksföretaget Mema/GAB ett nytt silverbestick, tillverkat för hand av silversmederna vid fabriken i Eskilstuna. Formgivaren, som går i sin farfars brors fotspår, är Carl Philip Bernadotte.

- Silver som material är så oerhört spännande att arbeta med, både för dess speciella klang och lyster, men även för att det åldras så vackert, säger formgivaren. Det är ett drömuppdrag att få rita en produkt som så många har en relation till – vi använder bestick varje dag och alla vill ju duka fint.

Med besticket CPB 2091 har Prins Carl Philip ritat en modern ikon för det dukade bordet. Inspirationen är hämtad från internationella storstäder och arkitektur. I designen syns spännande symmetriska former som låter materialet tala. Bestickets eleganta form kom­binerar det vackra och estetiska med enkelhet och funktion. CPB 2091 är lätt att känna igen tack vare en karaktäristisk, exakt rundning som återkommer på både kniv, gaffel och sked.
Prins Carl Philip är utbildad till formgivare på Rhode Island School of Design i USA och Forsbergs Skola i Stockholm. Silverbesticken är de första produkterna som lanseras under varumärket CPB (Carl Philip Bernadotte). Siffrorna 2091 står för årtal och modell nr 1.

- Det har varit en fantastisk utmaning och jag är verkligen stolt över resultatet, säger formgivaren, som fått i uppdrag att tänka ”nytt och samtida” vid framtagandet av den nya bestickmodellen.

Kommer besticken kanske ligga på bordet på syrrans bröllop nästa år? Vad tror ni? Stilrena och väldigt snygga men kanske inte jätteorginella men om de ser så bekväma ut att äta med det vet jag inte. Men en prydnad för middagsbordet lär de ju bli! Besticken börjar säljas i butik från och med imorgon och priset är kungligt och ligger runt 1000 kr /del. Ser fram emot att följa Carl Philips fortsätta formgivningskarriär...

Kommentarer
Postat av: Tina

Tack så mycket! Ja det var halva priset, fick ge 1750 kr för den så vi blev jättenöjda! Nu väntar vi bara på den nya möbeln också!

Du får ha det så jättebra i Australien.Kram tina

2009-04-01 @ 16:56:06
URL: http://www.seasonsports.se

Kommentera inlägget här:

Vem är du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser den)


Har du en egen blogg/hemsida?:


Vad har du på hjärtat?:


Trackback
RSS 2.0