Uppföljare...

Eftersom jag fortfarande inte lyckats komma till skott och lägga pengar på en systemkamera har Canon givetvis hunnit komma med ytterligare en uppföljare. I onsdags lanserades Canon EOS 500D (EOS Digital Rebel T1i i USA), uppföljaren till kameran jag vill ha Canon EOS 450D. (Läs mer under kategorin Fotografering)
Tidningen DigitalFoto skriver

500D har en CMOS-sensor i APS-C-format med 15,1 megapixlar (precis som EOS 50D). Ska man fotografera i omgivningar med svagt ljus finns möjligheten att vrida upp ISO-talet till i första hand 3200, och i ett utökat läge t o m 12800. Som i alla nyare Canon-kameror sköts bildhanteringsprocessen av en DIGIC 4-processor.

Videofunktionen stödjer den högsta HD-upplösningen idag, 1080p. Det är förmodligen inget man fångar några längre sekvenser med, därför går det även att ställa ner till antingen 702p eller lågupplösta VGA. En inbyggd HDMI-anslutning ger enkel och direkt visning av bilder och videosekvenser på alla kompatibla HDTV-apparater.

Förhandsgranskning och visning av bilder sker på en 3 tum stor skärm. Det är förövrigt samma skärm som används på utmärkta EOS 5D Mark II, och den har 920 000 punkter, vilket ger ytterst detaljrik bildvisning. Direktvisningsläget, även kallat Live View, hjälper till vid tagning från besvärliga vinklar eller vid studioarbete och i det läget finns det möjlighet till kontrastbaserad och ansiktsigenkännande autofokus. Detta möjliggör autofokus precis som i kompaktkameror, med realtidsvisning av bilden på LCD-skärmen.

Canon har valt att strypa seriebildshastigheten till max 3,4 bilder/sekund i upp till 170 JPEG-bilder. Vill man ha snabbare avfyrning får man istället titta på storebror EOS 50D. Autofokussystemet bygger på nio individuella sensorer, varav den i mitten är av korssensortyp. DIGIC 4-processorn arbetar tillsammans med CMOS-sensorn för att leverera bildhantering i 14 bitar, vilket ska säkerställa jämna gråtoner och naturlig färgåtergivning.

Kameran har förstås också ett integrerat dammborttagningssystem som minskar, stöter bort och avlägsnar damm från sensorn. Envisa dammkort kan tas bort efteråt genom att använda Dust Delete Data - som kan appliceras på bilden direkt i kameran - och det medföljande programmet Digital Photo Professional. Självklart är kameran kompatibel med Canons objektivserie EF och EF-S samt blixtserien Speedlite EX.

Leveransstart är i maj och det rekommenderade priset för bara huset är 9 800 kronor. Med ett vanligt kitobjektiv på 18-55mm går den på ca 10 900 kronor.

Läs mer:
Canons hemsida
Videointervju angående den nya kameran med Canons fotochef på Kamera & bild

Kommentarer
Postat av: Sonja T

Suck... vill ha!!!/Sonja

2009-03-28 @ 18:37:23
URL: http://sonjassmttogott.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Vem är du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser den)


Har du en egen blogg/hemsida?:


Vad har du på hjärtat?:


Trackback
RSS 2.0