Juliga recept...

...har Allt om Mat gott om på sin julsida. Kolla in alla läckerheter här! Som ett smakprov bjuder jag här på ett recept på lite annorlunda chokladkola som enligt upphovsmannen tillika kocken Peter Jelksäter (från Kocklandslaget) passar utmärkt till årets glögg från Blossa. (Har inte testat själv men det låter ju ganska smarrigt)
Ingredienser (50 st)

200 g mjölkchoklad
100 g aprikospuré
100 g grädde
150 g strösocker
100 g honung, flytande, /glykos
saltkristaller

Gör så här

  1. Koka upp puré, grädde, socker och honung och slå över den hackade chokladen, rör slät och häll tillbaka i kastrullen.
  2. Låt det hela koka kraftigt under omrörning till en temperatur av 118C. Häll ut i form eller på bakplåtspapper till önskad tjocklek, strö över salt.
  3. Låt svalna och skär i bitar. Slå eventuellt in i papper. Förvara i väl försluten burk så att de inte torkar.

Kommentarer
Postat av: Julbloggarn

Tack för tipset! Gillar verkligen din julpimpade sida ;)

2008-11-15 @ 21:24:11
URL: http://julbloggen08.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Vem är du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser den)


Har du en egen blogg/hemsida?:


Vad har du på hjärtat?:


Trackback
RSS 2.0